Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Yummymummy wrote:Madiiiiiii, 36tc zaczynacie!!!! Szokkkkkkk , to już zaraz!
Erl, KateHawke, Yummymummy lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Dziewczyny u nas pokoj gotowy, ubranka kupione, sprzety kupione np przewijak łóżeczko turystyczne wanienka
Łóżeczka zamówione czekam aż przysla
Kupiłam zamiast rożków dwa otulacze z firmy Tulik
Brakuje mi monitorów oddechu i kosmetyków dla dzieciakówErl, Yummymummy lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
U mnie łóżeczko jest, komoda jest, ciuszki są (jeszcze mam dostać od koleżanki i już nie wiem gdzie je wkładać - komody brakło
). Rożek mam od mamy ale wątpię by się przydał. Rzeczy do szpitala dla mnie i dziecka mam zaznaczone w Gemini - tylko na kasę czekam.
Aaa i muszę się pochwalić że wykochaną chustę kupiłamteraz tylko wytargam z piwnicy mamy lalkę i będę ćwiczyć.
Erl ale ten czas zapierdzielaja też już właściwie 32tc bo suwaczek mam trochę spóźniony. I od paru dni chyba relaksyna mi się wydziela bo mi kości miednicy za zynaką w nocy strzelać. Przekręcić się na drugi bok nie mogę bez odgłosu "łamanej kości"
Yummymummy, Erl, Flowwer lubią tę wiadomość
-
madwitka wrote:Noo mogę juz rodzic:-) a wlasnie a propos porodu to do poniedziałku musze podjąć decyzję jak sie to ma odbyc, mam prawo do cc ze względu na to ze w 2015 miałam wlasnie cc, a z drugiej strony to jak sobie przypomnę ze po tej cc tydzień sie czułam jak z krzyza zdjeta, a moja kolezanka rodzila sn i godzine po biegusiem pod prysznic pedzila... no i tak juz mysle od dluzszego czasu, i im wiecej mysle to tymbardziej wiem ze nic nie wiem...
Ja rodziłam SN i nigdy więcej... NIE POLECAM CZYTAĆ PIERWORÓDKOM !!!!!!!!!!! Bo ja tu nikogo nie chce broń Boże wystraszyć- to moja historia, a nie reguła! Pamiętajcie o tym!
Nie pamietam, czy historie Wam tu kiedyś opowiadałam... nie chodzi wcale o ból, bo suma Summarum urodziłam bez znieczulenia i ból wcale tu nie jest przyczyna decyzji o CC tym razem. Otóż atonia macicy, cudem uratowali macice przed usunięciem po porodzie. Mimo końskich dawek oxy nie chciała się obkurczają, krew leciała tak, ze wiadro (dosłownie) podstawili, ja tylko słyszałam rozbryzgujące się krew o posadzkę. Słabłam z min na min- odlot, przetaczały mi krew, anemia 6m po porodzie, hemoroidy od parcia 3m... Lekarz jak tylko o atonii przeczytał w wypisie z nat, teraz sam od razu mówi CC to lepsze wyjście, bo baaaaardzo prawdopodobne, ze historia się powtórzy. Wiem, ze CC to OPERACJA, bądź co bądź dochodzi się dłużej do siebie. Ale dziewczyny, tak żałuje, ze bylsm nieprzytomna te kilka h po porodzie nat, nie pamietam jej płaczu, kładzenia na brzuchu, bo byłam jedna noga już u góry... dlatego mam traumę , albo CC, albo nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:35
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
czar-nula wrote:Erl to widzę że już gotowa jesteś
Yumm u mnie łóżeczko zrobił mąż i malujemy na szaro. Tylko jak zobaczył przypadkiem fakturę za pościel i inne bajery do łóżeczka to się wziął obraził... ;/ Fakt może trochę poszalałam ale w końcu takie wyczekane maleństwo to jak tu nie uwić mu pięknego gniazdka
Co to są te worki strunowe i gdzie to można kupić?gdyby mój cudowny mąż wiedział ile dokładnie wydaje na nasze dzieci, to obawiam się, ze już tak kochany to już by nie był
niestety dziecko kosztuje... a jeśli rzeczy są dobrej jakości, marki, piękne, to tez z reguły ‚ladnie’ kosztują... Wychodzę z tego samego założenia: z Nat, bo córka wymarzona, wywalczone dziecko- szastała kasa. Jasiek, bo synuś wymarzony no i ... w końcu już nigdy tych rzeczy kupować nie będę- wiec znowu sakwa się otworzyła na maxa
tak to jest... nie wyrzucaj sobie, to nieopisana przyjemność, nieporównywalna z niczym innym...
żadna kiecka nie daje tyle radości
KateHawke, czar-nula lubią tę wiadomość
Angelius
KateHawke wrote:U mnie łóżeczko jest, komoda jest, ciuszki są (jeszcze mam dostać od koleżanki i już nie wiem gdzie je wkładać - komody brakło
). Rożek mam od mamy ale wątpię by się przydał. Rzeczy do szpitala dla mnie i dziecka mam zaznaczone w Gemini - tylko na kasę czekam.
Aaa i muszę się pochwalić że wykochaną chustę kupiłamteraz tylko wytargam z piwnicy mamy lalkę i będę ćwiczyć.
Erl ale ten czas zapierdzielaja też już właściwie 32tc bo suwaczek mam trochę spóźniony. I od paru dni chyba relaksyna mi się wydziela bo mi kości miednicy za zynaką w nocy strzelać. Przekręcić się na drugi bok nie mogę bez odgłosu "łamanej kości"
Mam nadzieje, ze będąc na Waszym etapie, tez już będę tak ze wszystkim ogarniętaAngelius
Kobietki jak ja Wam zazdroszczę tego "syndromu wicia gniazda"
Piszecie o rzeczach, które nawet nie wiem jak wyglądają... te rożki, kosze Mojżesza
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Yummymummy wrote:Kate,
Mam nadzieje, ze będąc na Waszym etapie, tez już będę tak ze wszystkim ogarniętaa tak to czuję że jestem jeszcze sto lat za murzynami w tym wszystkim. Na pewno chciałabym już zacząć pakować torbę do szpitala tak wstępnie bo mój Małż to tak nieogarnięty że w razie W to nic by nie zrobił tylko usiadł i patrzył w pustą torbę.
madwitka, Yummymummy lubią tę wiadomość
-
njut wrote:Kobietki jak ja Wam zazdroszczę tego "syndromu wicia gniazda"
Piszecie o rzeczach, które nawet nie wiem jak wyglądają... te rożki, kosze Mojżesza
njut, Yummymummy lubią tę wiadomość
-
Ja w zasadzie to czesc rzeczy mam po starszej córce (wózek, łóżeczko,lezaczek-bujaczek) torbe ubranek od przyjaciółki 56i62 dostalam, ale tak naprawdę wszystko w lesie, wózek nie wyczyszczony(donie dawna uzywalismy jeszcze spacerówki), materac do lozeczka-nie sprawdzony (mieliśmy modny wsrod naszych znajomych materac gryka-kokos) dwa lata w piwnicy przesiedzial, a ostatnio naczytalam sie o robaczkach chetnie zamieszkujących, odstawione do piwnicy te modele materacy(wrrr pisząc to az mnie ciarki przechodzą) ubranka- nie wyprane, przewijaka brak, a torbe do szpitala to spakuje jak juz moja mama do nas przyjedzie (za 3 tygodnie haha), zatem ja wlasnie tak ogarnieta jestem:-)
Yummymummy lubi tę wiadomość
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Madwitka to u ciebie pełen luz i spontan
ale ten materac to racja - warto sprawdzić bo ja też się już naczytałam o robaczkach nawet w tych nowych sztukach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 22:20
-
KateHawke wrote:Madwitka to u ciebie pełen luz i spontan .
Szczerze mowiac te upaly ktore byly u nas nie za bardzo pozwoliły cokolwiek zrobic, prawie caly czas 36-38 stopni, w mieszkaniu 32 ( mamy mieszkanie na poddaszu bleeee). W zasadzie to od poniedziałku mam postanowienie z tym wszystkim ruszyc bo jakby nie bylo to juz stuknal jednak 36 tydzien...
Dziewczyny czy wiadomo cos co u Karen??Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Robaki w materacach, to niestety prawda. Nasi znajomi 3m szukali przyczyn spazmów u dziecka , które leżało w łóżeczku... odkryli, ze to robale w gryko-kokosie właśnie! Polecam materace z pianki!Angelius
njut wrote:Kobietki jak ja Wam zazdroszczę tego "syndromu wicia gniazda"
dowiesz się! A zwłaszcza Twój portfel!
świnia skarbonka dobrze wypchana?
njut lubi tę wiadomość
Angelius
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:20
Yummymummy, Bejzi, KateHawke, czar-nula, njut lubią tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Kate, Yummi , wlasnie stwierdzilam ze jednak nie bede ogladac tego materaca, tylko go wywale, no bo przeciez jak znajde w nim taka niedpodzianke, bleee, a dość wrażliwa na takie atrakcje jestem. Mamy do Ikei nie daleko mysle, ze w ikea jakis sensowny materac kupie
Yummymummy, KateHawke lubią tę wiadomość
madwitka wrote:Kate, Yummi , wlasnie stwierdzilam ze jednak nie bede ogladac tego materaca, tylko go wywale, no bo przeciez jak znajde w nim taka niedpodzianke, bleee, a dość wrażliwa na takie atrakcje jestem. Mamy do Ikei nie daleko mysle, ze w ikea jakis sensowny materac kupie
Na Allegro za 65zl. Wiec nie warto ryzykować!
Angelius
Kochane Dziewczyny w trakcie starań o ciążę, no właśnie mi niezręcznie pisać tu o wyprawce i czekaniu na dziecko, bo wiem że czytanie tego może budzić różne emocje. Rok temu o tej porze to ja już pogrzebałam wiarę w to, że będziemy biologicznymi rodzicami. Życie jest pełne zaskoczeń i mam nadzieję że jeszcze chwila i też będziecie się głowić nad wyborem materaca do łóżeczka itp. Wszystkie w tym wątku mamy za sobą podobną drogę.
njut, NieJa, didik34 lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Kochane Dziewczyny w trakcie starań o ciążę, no właśnie mi niezręcznie pisać tu o wyprawce i czekaniu na dziecko, bo wiem że czytanie tego może budzić różne emocje. Rok temu o tej porze to ja już pogrzebałam wiarę w to, że będziemy biologicznymi rodzicami. Życie jest pełne zaskoczeń i mam nadzieję że jeszcze chwila i też będziecie się głowić nad wyborem materaca do łóżeczka itp. Wszystkie w tym wątku mamy za sobą podobną drogę.
i wierz mi, miło się czyta i zbiera doświadczenia
owszem każda z nas chciałaby już glaskac brzuch, ale są rzeczy których nie przeskoczymy.
KateHawke, Erl lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊