Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
bbeczka91 wrote:Tak, właściwie to już od kwietnia chodzę do niego i jestem pod jego opieką. Jestem spod Gliwic i teraz mam dużo bliżej niż do Katowic. Na koniec sierpnia mam umówioną pierwszą wizytę do dr Paligi(poprzednie ciążę i leczenie prowadziłam u dr Juraszka), ale mam goracą nadzieję że ciąża się utrzyma, a wizyta nie będzie potrzebna.
No i u mnie też na razie ciąża bliźniacza, stąd byłam ciekawa jak odbierasz go jako prowadzącego, bo wiadomo że ciąża mnoga jest podwyższonego ryzyka i dobrze jeśli pacjentka czuje się "dobrze zaopiekowana"EmWu lubi tę wiadomość
-
njut wrote:Poziomka ponoć nie ma narzuconego czasu.
Ja sobie przeliczyłam wczoraj ile będzie nas kosztowało jedno podejście przy założeniu 6 zarodków. Bez leków wyszło 26 500... nie spodziewałam się takiej kasynjut lubi tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Tak, właściwie to już od kwietnia chodzę do niego i jestem pod jego opieką. Jestem spod Gliwic i teraz mam dużo bliżej niż do Katowic. Na koniec sierpnia mam umówioną pierwszą wizytę do dr Paligi(poprzednie ciążę i leczenie prowadziłam u dr Juraszka), ale mam goracą nadzieję że ciąża się utrzyma, a wizyta nie będzie potrzebna.
No i u mnie też na razie ciąża bliźniacza, stąd byłam ciekawa jak odbierasz go jako prowadzącego, bo wiadomo że ciąża mnoga jest podwyższonego ryzyka i dobrze jeśli pacjentka czuje się "dobrze zaopiekowana"gratuluję ciąży bliźniaczej
bedz9esz pod dobra opieką dr Serafina:) prenatarlne też robiłam w klinice Serafin Clinic.do bliźniąt polecam dr Walasek Gruszka. Jeżeli chodzi o poród to poleca Rude Śląska przy problemach a jak jest bez problemów to Pyskowice. Ja już mam prawie 30 tydzien i najgorsze za sobą. Jem dużo witamin i biorę neoparin co drugi dzień
KateHawke lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Ja dr J nie trawiłam. Mało mówił wkurzył nas z 3 razy, nie wiedział czy można pobrać nasienie czy nie Więc konsultował się z pieleganiarkami. W czasie monitorowania zapomniał zlecić jednego badania mężowi chociaż kazała mu sprawdzić czy wszystko jest.moj dr był na urlopie i dr J monitorowanie i punkcje prowadził. Po punkcji prosiłam o jony wapnia i zapomniał przekazać do labo. Mój lekarz wrócił na najważniejsze czyli na transfer i byłam już spokojna bo mi wszystko wytłumaczył i stwierdził że się uda i się udało
nigdy więcej dr J
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:45
Quczi wrote:Ja dr J nie trawiłam. Mało mówił wkurzył nas z 3 razy, nie wiedział czy można pobrać nasienie czy nie Więc konsultował się z pieleganiarkami. W czasie monitorowania zapomniał zlecić jednego badania mężowi chociaż kazała mu sprawdzić czy wszystko jest.moj dr był na urlopie i dr J monitorowanie i punkcje prowadził. Po punkcji prosiłam o jony wapnia i zapomniał przekazać do labo. Mój lekarz wrócił na najważniejsze czyli na transfer i byłam już spokojna bo mi wszystko wytłumaczył i stwierdził że się uda i się udało
nigdy więcej dr J
-
KateHawke wrote:Czyli masz takie odczucia jak chyba większość ludzi których pytam. U mnie wszystko było ok jeśli chodzi o wizyty ale rzeczywiście ma się wrażenie jakby nie za bardzo interesował się czymkolwiek. Jego zachowanie trochę wygląda jakby musiał leczyć a nie chciał. Aczkolwiek osobiście mam same dobre wrażenia przy wizytach. Jak zapytam to na wszystkie pytania odpowie, wyjaśni - ale muszę mieć zawsze z tyłu głowy że jest specyficzny i pamiętać żeby nie czuć się dziwnie przy jego powierzchownym "wisimitoizmie"
mój mąż mu powiedział że o tak sobie przyszliśmy popatrzeć na dr bo nam się nudzi w domu i że to on powinien wiedzieć co robić. Ale to nic nasienie oddawalismy szybciej i sprawdzał badania czy wszystkie są i jak doszło do momentu oddania to okazało się że zapomniał powiedzieć że maz ma miec badania na toksoplazmoze i nie mogą pobrać a ja już w trakcie monitoringu. Nigdy nie powiedział ile komórek jest i jak się rozwijają. Ostatnia wizytę przed punkcja miałam u dr Mańki a ten to super wszystko opowiedział i był rzeczowy a nie tak jak J
Ale wspomnienia z J bardzo dużo nerwów
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:20
KateHawke, Erl, njut lubią tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Quczi wrote:Na pierwszym monitorowaniu zapytał nas czego chcemy
mój mąż mu powiedział że o tak sobie przyszliśmy popatrzeć na dr bo nam się nudzi w domu i że to on powinien wiedzieć co robić. Ale to nic nasienie oddawalismy szybciej i sprawdzał badania czy wszystkie są i jak doszło do momentu oddania to okazało się że zapomniał powiedzieć że maz ma miec badania na toksoplazmoze i nie mogą pobrać a ja już w trakcie monitoringu. Nigdy nie powiedział ile komórek jest i jak się rozwijają. Ostatnia wizytę przed punkcja miałam u dr Mańki a ten to super wszystko opowiedział i był rzeczowy a nie tak jak J
Ale wspomnienia z J bardzo dużo nerwówja się przyzwyczaiłam bo to był jedyny lekarz do którego mogłam się zapisać na szybko (ze względu na wyniki eMka trzeba było szybko działać). Ale jak miałam jeden monitoring u dr P. i transfer z nią to dowiedziałam się co to jest szczera chęć pomocy i bezinteresowność. Niesamowita kobieta. Ale jeśli chodzi o dra J. to nie mogę zaprzeczyć że jest świetnym "zabiegowcem". Laparo zrobił koronkowo i tak jak Flo kiedyś mówiła, nie trzeba się martwić że coś spartoli - świetnie się zna na tym.
Ale jak ktoś się nie przyzwyczai do niego to lepiej uciekaćno i ma tendencję do olewania co widać po twojej historii.
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Bo Mańka jest the best of the best
Szs -
Poziomka25 wrote:Njut a jak dajesz rady z zastrzykami??
Wzywam do odpowiedzi Mollyproszę się pochwalić co u Ciebie słychać bo bardzo Ci kibicuje
)
Edit; wszystkim oczywiście b kibicuje ale Molly ma podobne wyniki HBA i się troszkę utożsamiam z jej historiato tak żeby nie było niedomówień
)
Szs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Też chodziłam do pana dr J. i po trzeciej wizycie, po której się pobeczałam, stwierdziłam, że muszę zmienić lekarza. Dla mnie on jest najgorszym lekarzem, w ogóle nie powinien pracować w tej klinice.
Masakra, ja u dr.J byłam jeden jedyny raz bo mialam akurat grzybice, przytrafila mi się w przed dzień wyjazdu z polski do de ,wiec to byl jedyny lekarz ktory byl wolny na "juz", ja na antykach przez 3 mce w trakcie przygotowac do imsi, doktor J pyta czy jestem w ciąży , powiedziałam ze nie ma takiej możliwości, tozapytal (kretyn jeden) czy beta hcg byla zrobiona, bo jezeli nie to nie mozna wyklucZyć ciąży, i nie wszystkie leki może mi przepisac, nic nie daly tłumaczenia ze jestem na ovulastanie, bo dr wiedział lepiej. Suma sumarum przepisal mi nystatyne, nawet do leczenia grzybicy jest daremny...Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Madwitka bralas 3 mies antyki i potem jeszcze decapeptyl i dopiero stymulacja?
Czy antyki po stymulacji dopiero przed transferem?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Niezapomninajako, tak 3 miesiace antyki, dwa ostatnie opakowania bez robienia przerwy, później 21 dni gonapeptyl i dopiero od 22 dnia gonapeptyl nadal + gonal ( doktor mówił ultra dlugi protokół) ale efekty takie same jak przy normalnym długim protokole, przy długim tylko 2 zarodki i przy tym ultra tez dwa zarodki.
(niestety bez refundaci na leki, ultra dlugi est dosc kosztowny:( )Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 20:28
niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Hej Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć bo pod koniec miesiąca zaczynam leczenie w Angeliusie. Zrobiłam już kilka badań, reszta wyników dopiero za kilka dni. Ale już zauważyłam, że mam za wysoką homcysteinę i SHBG, czy wiecie co to może oznaczać, jak to się leczy? I co najważniejsze nie wiem czy mam szukać teraz jakiegoś dobrego endo lub ogólnego czy na wizycie u dr Janosz, to ona wszystko ogarnie:) jak uważacie?
-
Morska wrote:Hej Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć bo pod koniec miesiąca zaczynam leczenie w Angeliusie. Zrobiłam już kilka badań, reszta wyników dopiero za kilka dni. Ale już zauważyłam, że mam za wysoką homcysteinę i SHBG, czy wiecie co to może oznaczać, jak to się leczy? I co najważniejsze nie wiem czy mam szukać teraz jakiegoś dobrego endo lub ogólnego czy na wizycie u dr Janosz, to ona wszystko ogarnie:) jak uważacie?Szs