X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Załamałyście mnie :( nie dość że nie wiadomo co z moim endo to jeszcze widać mamy poważny męski problem. Ile takie pICSI w Angeliusie kosztuje?
    Kochana, nie załamuj się! To nie problem, to raczej dzięki badaniu wiesz że ominiesz poważną przeszkodę przez którą zwykła procedurą mogłaby się nie udać. Głowa do góry :) będzie dobrze :)

njut, _Polanka_ lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Załamałyście mnie :( nie dość że nie wiadomo co z moim endo to jeszcze widać mamy poważny męski problem. Ile takie pICSI w Angeliusie kosztuje?

Nie chciałam Cię załamać, chociaż jak mi lekarz tłumaczył co to znaczy to sama miałam łzy w oczach... i mój Mąż też. Ja ze swoją procedurą zamknęłam się w 10 tys.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane w czwartek transfer!!! Jupi!!! Zaczęłam lutinus 6 tabletek dziennie, która miała ta wie, ze to oznacza smierć głodowa przy dłuższym stosowaniu;) Czy macie jakieś sprawdzone punkty, gdzie można to kupic trochę taniej niż 200 zł za opakowanie, które wystarcza mi na 3 dni!!!
    Noo to teraz kciuki będą mocnooo zaciśnięte! A zamiast Lutinusa można Utrogestan dostępny w Czechach stosować. Tylko musisz mieć receptę na niego.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Cennik masz na stronie angeliusa, nas wyniosło Ok. 8000 , ale musisz wziąć pod uwagę również leki. Jednorazowo w aptece zostawiasz 1000 zł, a potem jak widzisz na moim przykładzie 200 zł na 3 dni...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja mam jeszcze lutinus z poprzedniej procedury. Chyba dwa blistry albo trzy. Podesłać Ci?

Kochane proszę powiedzcie mi jaki koenzym Q10 polecacie? chce już pracować na jakość moich jajek. :D
    Frelcia najlepiej zapytaj na Dinusiach, tam dziewczyny kupują jakieś takie dobre koenzymy.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Noo to teraz kciuki będą mocnooo zaciśnięte! A zamiast Lutinusa można Utrogestan dostępny w Czechach stosować. Tylko musisz mieć receptę na niego.
    Dzięki kochana!Pogadam z dr Paliga w czwartek. Wyjątkowo dobrze znosiłam lutinus przy poprzedniej procedurze i dlatego tak się trzymam. Na zastępczej wizycie Dr Juraszek zaproponował mi zwykła luteinę. Różnica jest w tolerancji tego leku. Mnie bardzo lubią grzybki, drożdże i inne żyjątka ;) wiec chucham na zimne i na razie biorę lutinus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja mam jeszcze lutinus z poprzedniej procedury. Chyba dwa blistry albo trzy. Podesłać Ci?

Kochane proszę powiedzcie mi jaki koenzym Q10 polecacie? chce już pracować na jakość moich jajek. :D
    Przyjmę każda ilość, dam znac w czwartek, bo skonsultuje ten utrogestan :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem znalazłam w necie ogłoszenie , jakaś kobieta chce sprzedać trzy opakowania, każde po 50 zł z terninem ważności do końca sierpnia. Brać , nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Tymczasem znalazłam w necie ogłoszenie , jakaś kobieta chce sprzedać trzy opakowania, każde po 50 zł z terninem ważności do końca sierpnia. Brać , nie?

no pewnie ! bier. Jak coś to ja mam. Kolejną procedurę co prawda mam nadzieję zacząć we wrześniu ale mogę Cię poratować :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    no pewnie ! bier. Jak coś to ja mam. Kolejną procedurę co prawda mam nadzieję zacząć we wrześniu ale mogę Cię poratować :*
    Frelcia trzymaj dla siebie kochana!!! Kazda pigułka na wagę złota później !!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Frelcia trzymaj dla siebie kochana!!! Kazda pigułka na wagę złota później !!;)

Spoko. Gdyby coś to poratuję :) mam też neoparin jak cuś :) wsjo trzymane w odpowiednich warunkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neoparin wrrrrr ;)

• Quczi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Neoparin wrrrrr ;)
    W 30 tygodni I ciąży nie ani jednego siniakaa po neoparinie. Chyba mój brzuch się przyzwyczaił hehe

didik34 lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    W 30 tygodni I ciąży nie ani jednego siniakaa po neoparinie. Chyba mój brzuch się przyzwyczaił hehe
    Brawo Ty :)

• ania609 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w czwartek zrobiłam badanie na helicobacter pylori i wyszedł mi dodatni :( na dniach mam dostać okres i mam się zgłosić do dr. P na biopsję endometrium i nie wiem czy mogę iść do lekarza rodzinnego po antybiotyk? Czy lepiej nie brać przed biopsja antybiotyków?

oar8dqk3h868txgg.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Cześć dziewczyny, w czwartek zrobiłam badanie na helicobacter pylori i wyszedł mi dodatni :( na dniach mam dostać okres i mam się zgłosić do dr. P na biopsję endometrium i nie wiem czy mogę iść do lekarza rodzinnego po antybiotyk? Czy lepiej nie brać przed biopsja antybiotyków?
    Jak na dniach masz się zgłosić do dr Paligi to ja bym poczekała już te kilka dni. W końcu nie wiesz ile już z tym chodzisz a kilka dni myślę że nie zrobi większej różnicy. A antybiotyk to nie wiadomo czy nie odwlekłby biopsji.

Erl lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Jak na dniach masz się zgłosić do dr Paligi to ja bym poczekała już te kilka dni. W końcu nie wiesz ile już z tym chodzisz a kilka dni myślę że nie zrobi większej różnicy. A antybiotyk to nie wiadomo czy nie odwlekłby biopsji.
    Właśnie wizyta u dr. P wypadnie mi ok 24.08 :/ i nie wiem co mam robic.. :(

KateHawke lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Właśnie wizyta u dr. P wypadnie mi ok 24.08 :/ i nie wiem co mam robic.. :(
    To masz kupę czasu, ja bym się leczyła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biopsje robiłam z gorączka niewiadomego pochodzenia. Wiem, ze głupota , ale o niczym Pani dr nie powiedziałam ;) zależało mi na czasie i żeby mieć to już za soba ;)

• Erl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Kiedy ja się interesowałam tym tematem to dziewczyny najbardziej polecały ubichinol Q10 firmy Kenayag, podobno ma najlepszą przyswajalność. Koksuj jajeczka, kciukam :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ