X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, przykro mi 😔 miałam nadzieję, że jednak urośnie.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Magi32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Iskrzynka, Alina89 przykro mi strasznie 💔 💔odpocznijcie, skradnijcie ostatnie promienie słońca tego lata, a za chwilę wrócicie po mrozaczki. Ważne, że coś czeka a to znaczy, że są ogromne szanse na ciąże.

Karbar gratuluję pięknego serduszka ❤️

Zaplątana kciuki mocne ✊✊

Magi mi morfologie wracała do normy jakieś 3 miesiące ale na mnie mocno działał acofil, miałam skutki uboczne i po 65 tys leukocytow. Morfologie ogólnie rozjechana była cała ciąże ale już nieznacznie i to chyba normy gdy mały pasożyt wyciska z nas całą energię.

Alina- bardzo mi przykro, przytulam i trzymam kciuki, aby (jeśli podejmiecie taką decyzję) następna beta była tą radosną. Przecież po burzy wychodzi ta cholerna tęcza!!! ❤️

Ewa jak zwykle niezawodna skarbnica wiedzy ☺️ Ja też bardzo silnie na to reagowałam, trzy razy zmniejszaliśmy dawki, bo rosły do 45 tys. tak jak mówisz ciąża nie ułatwia, ale Makino wcześniej radziła- faktycznie zapytam na następnej wizycie, jeśli wynik będzie się utrzymywał lub rósł.
    Mam nadzieję, że u Ciebie ze zdrówkiem coraz lepiej i również trochę wypoczęłaś, zregenerowałaś się 😊 dni teraz coraz bardziej depresyjne, więc gorzej o pozytywny nastrój. Trzymajcie się ciepło ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 22:32

Alina89, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, moja dr proponuje w następnym cyklu zrobić test be ready. Czy u którejś z Was okazał się on przełomowy i pozwolił uzyskać ciążę przy następnym transferze? Warto tego spróbować?

• Jolka4025 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Dziękuję. A możesz mi napisać, jak przebiegł u Ciebie transfer? Z której doby miałaś podany zarodek i kiedy test/beta pokazały ciążę?

Ja ten sam zestaw lekow przy świeżym transferze.
    5 dniowy zarodek
    6dpt test pozytywny
    2 dni później beta

zaplątana lubi tę wiadomość

31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞

9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm

qdkk9vvjxcodnorj.png
  • Grous87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Mam do Was pytanie, moja dr proponuje w następnym cyklu zrobić test be ready. Czy u którejś z Was okazał się on przełomowy i pozwolił uzyskać ciążę przy następnym transferze? Warto tego spróbować?

Dr Paliga zaproponowała mi be ready, ale najpierw kazała zrobić biopsje endometrium z pakietem nieplodnosciowym. Dziś odebrałam wyniki - pozytywne :( Przede mną leczenie i kolejne biopsje… Be ready warto zrobić po tej biopsji endometrium, bo przy pozytywnym wyniku be ready da fałszywy wynik… to tak apropos be ready :(

Iskrzynka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dr Paliga zaproponowała mi be ready, ale najpierw kazała zrobić biopsje endometrium z pakietem nieplodnosciowym. Dziś odebrałam wyniki - pozytywne :( Przede mną leczenie i kolejne biopsje… Be ready warto zrobić po tej biopsji endometrium, bo przy pozytywnym wyniku be ready da fałszywy wynik… to tak apropos be ready :(
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź

A na czym polega dokładnie biopsja endometrium z pakietem niepłodnościowym?

I co to u Ciebie znaczy, że wynik wyszedł pozytywny? Z emotikonki domyślam się, że nic pozytywnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 23:36

• zaplątana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    Ja ten sam zestaw lekow przy świeżym transferze.
    5 dniowy zarodek
    6dpt test pozytywny
    2 dni później beta

A możesz mi napisać, jak cenowo wyszły Cię leki do transferu i co dostałaś po transferze?

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • Jolka4025 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    A możesz mi napisać, jak cenowo wyszły Cię leki do transferu i co dostałaś po transferze?

Najdroższy był lutinus chyba 250 zl. Za opakowanie
    Reszta to ceny ponizej 50 zl.
    Po transferze te same leki co po punkcji.
    Plus chyba bralam femibion 1.

Natomiast do crio transferu np zamiast lutinus miałam zwykłą luteine i juz bez heparyny.

31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞

9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm

qdkk9vvjxcodnorj.png
  • Mika1916 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potygodniu wracamy do domku🙏

W poniedziałek mieli zakladac szew, ale na usg okazało się że mam lozysko centralnie przodujace, szyjka nagle 5 cm, nie bd mi nic robić bo mogą zaszkodzić. Na drugi dzień w szpitalu pojawia się moj lekarz prowadzacy, robi usg na innym sprzęcie i nie ma żadnego łożyska przodujacego a szyjka 26-28mm. Mieli zjebane usg a ja malo na zawal nie zeszlam przez cały poniedziałek. Tak więc we wtorek wzięli mnie na blok i założyli szew.
    Dzis zbadali, wszystko ładnie trzyma, jest zamknięta szyjka itp możemy wracac do domku. Oczywiście leżymy.
    Pytanie do dziewczyn ktore mialy problemy z szyjka. Jak lezalyscie? Na płasko tylko jakas poducha pod dupe i nogi zgięte?

Yoselyn82, Iskrzynka, Magi32, Gosia895, Daśka, amak89, Ewa89_89, Księgowa lubią tę wiadomość

O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

Mąz: zdrowy

Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki

Justynka🌈❤ 4.01.2022, 2780g, 52 cm, 37+0
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1916 wrote:

W poniedziałek mieli zakladac szew, ale na usg okazało się że mam lozysko centralnie przodujace, szyjka nagle 5 cm, nie bd mi nic robić bo mogą zaszkodzić. Na drugi dzień w szpitalu pojawia się moj lekarz prowadzacy, robi usg na innym sprzęcie i nie ma żadnego łożyska przodujacego a szyjka 26-28mm. Mieli zjebane usg a ja malo na zawal nie zeszlam przez cały poniedziałek. Tak więc we wtorek wzięli mnie na blok i założyli szew.
    Dzis zbadali, wszystko ładnie trzyma, jest zamknięta szyjka itp możemy wracac do domku. Oczywiście leżymy.
    Pytanie do dziewczyn ktore mialy problemy z szyjka. Jak lezalyscie? Na płasko tylko jakas poducha pod dupe i nogi zgięte?

Ja leżałam z łóżkiem wyżej po jednej stronie i jeszcze miałam sobie podłożyc Pod pupę poduszkę. I tak leżałam 2 miesiace. Było mi nie wygodne ale dla maluszka wszystko
    Ale przeboje miałaś , najważniejsze że już po jesteś i możecie iść do domku 🥰
    W domku najlepiej nawet jak trzeba leżeć ..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mój lekarz kazał kontynuować leki i zrobić beta HCG w poniedziałek. Ja już nic nie rozumiem w już w myślach piłam winko w sobotę....

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Dziewczyny w ciąży i po porodach przejdźmy z tymi tematami na dzial wciazy i tam angeliusowy wątek bo dużo dziewczyn to jednak boli....i ma prawo.
    Gruzja przyjmuj zaproszenie podzielam twoje zdanie i nie chce tu zaśmiecać wątku mam pytanko 😊😊

• xagax Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina przykro mi:(
    Mika ,ale zawał przeszłaś 🙃Odpoczywaj,ważne,że wszystko dobrze się skończyło🥰🥰

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Aga___ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1916 wrote:

Odpoczywaj 😉. Najważniejsze, że wszytsko jest ok.

f2wlp07w2yjt6cjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina89 wrote:
    Dziewczyny , mój lekarz kazał kontynuować leki i zrobić beta HCG w poniedziałek. Ja już nic nie rozumiem w już w myślach piłam winko w sobotę....
    Mi też dr kazała kontynuować przyjmowanie leków i zrobić betę jutro, zgodnie z zaleceniem na wypisie, mimo, że po ostatnim transferze, wynik bety uznała już za wiążący i pozwoliła odstawić mi leki. Jestem pewna, że to nic już nie zmieni i lekarze też to dobrze wiedzą, ale może takie są procedury, sama już nie wiem 🤷 Słyszałam, że w Angeliusie mają teraz straszne kontrole i wychodzi tyle braków, że wszyscy latają posikani, podejrzewam, że to może mieć z tym związek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Mi też dr kazała kontynuować przyjmowanie leków i zrobić betę jutro, zgodnie z zaleceniem na wypisie, mimo, że po ostatnim transferze, wynik bety uznała już za wiążący i pozwoliła odstawić mi leki. Jestem pewna, że to nic już nie zmieni i lekarze też to dobrze wiedzą, ale może takie są procedury, sama już nie wiem 🤷 Słyszałam, że w Angeliusie mają teraz straszne kontrole i wychodzi tyle braków, że wszyscy latają posikani, podejrzewam, że to może mieć z tym związek.
    No może tak jest, ale to trochę dziwne. Doktor wie że ja "niepotrzebnie" brać leków nie mogę . Poprzednio w maju mi napisał od razu w 8 dniu blastki przy beta HCG <0,1 żeby odstawić. A teraz kazał poczekać dwa dni dłużej niż w zaleceniu (beta miała być w sobotę)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina89 wrote:
    No może tak jest, ale to trochę dziwne. Doktor wie że ja "niepotrzebnie" brać leków nie mogę . Poprzednio w maju mi napisał od razu w 8 dniu blastki przy beta HCG <0,1 żeby odstawić. A teraz kazał poczekać dwa dni dłużej niż w zaleceniu (beta miała być w sobotę)
    Wiesz co, Ty miałaś 3dniowca, ja blastkę 6 doby, więc jest różnica i życzę Ci z całego serca, żeby dla Ciebie była jeszcze nadzieja i poniedziałkowy wynik wszystko odmienił. Ale szczerze, byłabym ostrożna z entuzjazmem. Szczególnie biorąc pod uwagę to, że u mnie podejrzanie też taka sama zaskakująca decyzja pani dr i pomimo negatywnej bety w 8dpt., nawet Accofilu nie pozwoliła mi odstawić, mimo, że czuje się po nim fatalnie, aż do jutrzejszej bety. Jednocześnie pisze, jakie są jej propozycje na dalsze działania. Dla mnie sytuacja jest czytelna i ja na pewno nie robię sobie żadnych nadziei, a jutrzejsze badanie uważam za formalność (która dla mnie najwyraźniej musi być spełniona). Luteinę i Estrofem jeszcze dla zasady ciągnę, ale Accofilu już dziś nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Wiesz co, Ty miałaś 3dniowca, ja blastkę 6 doby, więc jest różnica i życzę Ci z całego serca, żeby dla Ciebie była jeszcze nadzieja i poniedziałkowy wynik wszystko odmienił. Ale szczerze, byłabym ostrożna z entuzjazmem. Szczególnie biorąc pod uwagę to, że u mnie podejrzanie też taka sama zaskakująca decyzja pani dr i pomimo negatywnej bety w 8dpt., nawet Accofilu nie pozwoliła mi odstawić, mimo, że czuje się po nim fatalnie, aż do jutrzejszej bety. Jednocześnie pisze, jakie są jej propozycje na dalsze działania. Dla mnie sytuacja jest czytelna i ja na pewno nie robię sobie żadnych nadziei, a jutrzejsze badanie uważam za formalność (która dla mnie najwyraźniej musi być spełniona). Luteinę i Estrofem jeszcze dla zasady ciągnę, ale Accofilu już dziś nie biorę.
    Mam takie same zdanie , że po co przeciągać jeżeli już wiadomo, zrobię betę jeszcze raz ale w sobotę tylko dlatego że muszę zrobić morfologie dla Paśnika bo też mam Accofil. Myślę że wtedy już będzie ujemna i odstawie wszystko. Nie wiem jednak czy Accofil można odstawić tak od razu , pamiętam że przy ciąży z córką schodziliśmy stopniowo ale ciąża a jej brak to pewnie inna bajka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina89 wrote:
    Mam takie same zdanie , że po co przeciągać jeżeli już wiadomo, zrobię betę jeszcze raz ale w sobotę tylko dlatego że muszę zrobić morfologie dla Paśnika bo też mam Accofil. Myślę że wtedy już będzie ujemna i odstawie wszystko. Nie wiem jednak czy Accofil można odstawić tak od razu , pamiętam że przy ciąży z córką schodziliśmy stopniowo ale ciąża a jej brak to pewnie inna bajka.
    Właśnie wychodziłam z tego założenia, że przy ciąży odstawianie Accofilu, to zupełnie inna historia i trzeba odstawiać stopniowo, ale przy nieudanej próbie można go po prostu przestać brać i tyle, ale zasiałaś teraz moją niepewność.

• MDW Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mam "raport". Choć Pani raczej wolała żebym sobie podjechala po niego do kliniki. Niechętnie opowiadała o losie niektórych komórek więc za dużo nie wiem.

Mamy:
    3.A.B.
    3.A.B.
    1.A.A.
    2.A.A.
    A teraz powiedzcie mi co to znaczy :p bo tyle o tym czytam a gówno wiem.

Przyznam się że czuję troche ulgę że jest ich kilka, a trochę zawód że nie np. 8. Wiem, głupia jestem

Yoselyn82, Alina89 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 3736 3737 3738 3739 3740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ