Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Przede wszystkim probiotyki, kiszonki, jogurt/kefir dodatkowo sok z żurawiny, ograniczenie cukru.
Nie masz alergii na żel do usg? Ja odkryłam, że mnie ten żel uczula po usg tarczycy, miałam całą czerwoną szyję, a jak się obserwowałam przy usg dopochwowym to później zawsze robiła się taka dziwna, grudkowata wydzielina.
Ooo moze to żel to przedwczoraj miałam usg. Kiszonki, probiotyki i dieta u dietetyka dla zdrowej flory jelit od stycznia 2021 roku😊 Naprawdę bardzo o siebie dbam po tym clostridium nieszczęsnym. Jadę zrobic posiew moczu.Bella93 lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Heidi Di wrote:Bo nie wiem, jak to zaplanować i czy iść w tym tygodniu do lekarza. W marcu wróciłam do pracy po macierzyńskim 😅
Ja teraz z młodym uważam, ale całkiem się nie da. Ostatnio podnosiłam go jak szalona, czułam że boli mnie od tego brzuch. Waży już ponad 12 kg.
Sarita, no nie wierzę, że ta kiepska część scenariusza też się powtarza. Próbowałaś tego, co napisała Bella?
Tak, wszystkiego próbowałam. Ja jestem jeszcze na wychowawczym więc muszę n chwilkę do pracy wrócić zeby potem isc na l4 i macierzyński. Malego zabralam ze zlobka bo mi infekcje przynosił do domu, ze mamy odroczone szczepienia to balam się podwójnie 😳Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Sarita35 wrote:Tak, wszystkiego próbowałam. Ja jestem jeszcze na wychowawczym więc muszę n chwilkę do pracy wrócić zeby potem isc na l4 i macierzyński. Malego zabralam ze zlobka bo mi infekcje przynosił do domu, ze mamy odroczone szczepienia to balam się podwójnie 😳
Wystarczy, że weźmiesz 1 dzień urlopu i to się liczy jako powrót do pracy. Później możesz iść na nowe l4 💪
Dziewczyny czasem robiły tak, że nawet nie bramy urlopu tylko szły na badania a potem cyk l4 od nowa.
Podpytaj bo chyba nie musisz wracać na kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:24
Sarita35 lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Bella93 wrote:Przede wszystkim probiotyki, kiszonki, jogurt/kefir dodatkowo sok z żurawiny, ograniczenie cukru.
Nie masz alergii na żel do usg? Ja odkryłam, że mnie ten żel uczula po usg tarczycy, miałam całą czerwoną szyję, a jak się obserwowałam przy usg dopochwowym to później zawsze robiła się taka dziwna, grudkowata wydzielina. -
kid_aa wrote:A chodziłaś do niego na wizyty do Angeliusa?
kid_aa lubi tę wiadomość
http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html -
amak89 wrote:Tak, ja chodziłam do Angeliusa bo tak mi było najwygodniej ale raz byłam na awaryjnej wizycie w Zabrzu bo tam też przyjmuje
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Mam taką samą reakcję na żel stosowany przy usg dopochwowym
Po usg piersi też się muszę dokładnie powycierać a najlepiej przetrzeć mokrą chusteczką, bo inaczej mnie cycki swędzą😅 -
Bella93 wrote:A miałaś już ktg? Podobno często przy alergii na ten żel zostają też czerwone i swędzące kółka na brzuchu po ktg.
Po usg piersi też się muszę dokładnie powycierać a najlepiej przetrzeć mokrą chusteczką, bo inaczej mnie cycki swędzą😅
Gdyby nie ciąża to pewnie w ogóle bym się nie zorientowała. Po prostu teraz mialam stres, że to infekcje ale okazało się, że to faktycznie jakaś reakcja alergiczna bo każdy wymaz wychodzi czysty a objawy mijają po max 3 dniach od usg.
W czwartek mam ktg to się przyjrzę czy na brzuchu też mo się coś pojawia.
Ps. Moja dr używa przez to jakiegoś innego żelu i po nim jest trochę lepiej. -
Pia🤰 wrote:Dziewczyny jestem już po cystoskopii.
Usunęli 2 kamienie. Doktor powiedział, że miały tam strasznie ciasno i nie było szans, żeby same zeszły.
Teraz leżę i czekam aż odzyskam czucie w nogach.
Znieczulenie było dokładnie takie jak do cesarki.
hejka Pia łącze się z Tobą w bólu z problemami nerkowymi... jak czytałam Twoje posty to bylam przerażona Twoim zabiegiem i tak zadko sie słyszy problemy takie poważne z nerkami w ciazy... mnie w sobotę zeszła wziął ostry Bol z prawej strony, trafiłam na sor, wykluczyli problemy ginekologiczne i usg u lekarza chorób wew wykazało zastój w prawej nerce... 2 dni przeleżałam i nie umiała znaleźć pozycji w której mnie nie boli.. paracetamol i 37 stopni ale dali mi tylko urosept magnez i paracetamol Bol sie zmniejszył ale ustąpił dopiero dzisiaj całkiem... crp miałam w czwartek 15 a jutro zrobie posiew... byłam u urologa który mi nic nie pomógł powiedział ze macica naciska na nerki, częste to w ciazy i może sie powatarzac i nawet mi nie dal żadnego kontrolnego usg ani nie spojrzał na wyniki badan a ja miałam duża leukocytoze w moczu która ostatecznie spadła... posypały mi sie wyniki krwi w kierunku anemii... pomyśleć ze przed cisza człowiek zdrowy jak ryba a tu taki hardcore bo powiedzieli mi na sorze urologicznym ze jak to sie powtórzy i będzie Bol ostry + gorączka to mam jechać do nich na sondę żeby ten zastój mechanicznie usunąć co może wywołać wcześniejszy porod wiec starają sie to robie w ostateczności... ale chodzi z zapaleniem w ciszy tez masakra... umówiłam sie juz z pielęgniarka z UCK ligota wstępnie na pomoc okołoporodowa i ona mówiła ze ten zastój będzie na usg kontrolować ginekolog... ale jestem przerażona ze to sie może znowu powtórzyć i nic nie zmianie żadna dieta, piciem płynów, lekami, ruchem itp:( a u Ciebie kamienie usunięte i juz masz spokój? one tez maja tendencje do ponownego pojawiania sie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 08:57
my po 35 lat, starania około 6 lat
Angelius Provita, dr GM
On :wszystko ok
Ja: endometrioza II stopień,
badania cukrzycy, insuliny, tarczycy, trombolfilia OK
3 mam z Provita IMSI
1 PROCEDURA: mrozaczki: blastocysta 3(AA, 5ty dzień), 2 (AA, 5ty), 2(BB, 5ty), 4(BB, 6ty),
1 transfer cykl sztuczny z encortonem, Assisted Hatching, embrioglue beta ani drgnęła
2 transfer cykl naturalny, kroplówka tractocile, Assisted Hatching, embrio glue beta ani drgneła
3 transfer cykl sztuczny, embrio glue, estrofem, luteina, beta ani drgneła:(
4 transfer cyrk sztuczny, po badaniu okna implantacyjnego, dalej nic
Kiry ok
naturalny cud => po zamknięciu procedury, rezygnacji ze starań, pogodzeniu się z sytuacją i zakupie psa:D
-
Dziewczyny, mam dzisiejsze wyniki. Beta 1518, dwa dni temu było 643, prog podskoczył z 13 do 27,5. Powtarzać jeszcze betę przy takiej wartości?
To nadal abstrakcja. Najlepiej od razu poszłabym na USG, ale kiedy będzie taki sensowny termin, który pokaże nam, na czym stoimy? Dzisiaj jest 33 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 11:13
Sarita35, Księgowa, Kiss, KasiaNowa, Yoselyn82, Gosia895, *Iskrzynka*, Morska, Bella93, Daśka lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Dziewczyny, mam dzisiejsze wyniki. Beta 1518, dwa dni temu było 643, prog podskoczył z 13 do 27,5. Powtarzać jeszcze betę przy takiej wartości?
To nadal abstrakcja. Najlepiej od razu poszłabym na USG, ale kiedy będzie taki sensowny termin, który pokaże nam, na czym stoimy? Dzisiaj jest 33 dc.Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zagląda tu jakaś duszyczka, która rodziła przez cc w Bytomiu w ostatnich miesiącach, czy w ogóle w czasie pandemii? Chcialabym zapytać na priv o kilka rzeczy.
Yoselyn82, Agulek24 lubią tę wiadomość
-
KasiaNowa wrote:hejka Pia łącze się z Tobą w bólu z problemami nerkowymi... jak czytałam Twoje posty to bylam przerażona Twoim zabiegiem i tak zadko sie słyszy problemy takie poważne z nerkami w ciazy... mnie w sobotę zeszła wziął ostry Bol z prawej strony, trafiłam na sor, wykluczyli problemy ginekologiczne i usg u lekarza chorób wew wykazało zastój w prawej nerce... 2 dni przeleżałam i nie umiała znaleźć pozycji w której mnie nie boli.. paracetamol i 37 stopni ale dali mi tylko urosept magnez i paracetamol Bol sie zmniejszył ale ustąpił dopiero dzisiaj całkiem... crp miałam w czwartek 15 a jutro zrobie posiew... byłam u urologa który mi nic nie pomógł powiedział ze macica naciska na nerki, częste to w ciazy i może sie powatarzac i nawet mi nie dal żadnego kontrolnego usg ani nie spojrzał na wyniki badan a ja miałam duża leukocytoze w moczu która ostatecznie spadła... posypały mi sie wyniki krwi w kierunku anemii... pomyśleć ze przed cisza człowiek zdrowy jak ryba a tu taki hardcore bo powiedzieli mi na sorze urologicznym ze jak to sie powtórzy i będzie Bol ostry + gorączka to mam jechać do nich na sondę żeby ten zastój mechanicznie usunąć co może wywołać wcześniejszy porod wiec starają sie to robie w ostateczności... ale chodzi z zapaleniem w ciszy tez masakra... umówiłam sie juz z pielęgniarka z UCK ligota wstępnie na pomoc okołoporodowa i ona mówiła ze ten zastój będzie na usg kontrolować ginekolog... ale jestem przerażona ze to sie może znowu powtórzyć i nic nie zmianie żadna dieta, piciem płynów, lekami, ruchem itp:( a u Ciebie kamienie usunięte i juz masz spokój? one tez maja tendencje do ponownego pojawiania sie?
Mnie tez z kolka nerkowa z zastojem w nerce w ciazy olali na sorze urologicznym. Mialam takie same problemy, sikalam krwią ale urolodzy zwalali na ciążę 😥Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Heidi Di wrote:Dziewczyny, mam dzisiejsze wyniki. Beta 1518, dwa dni temu było 643, prog podskoczył z 13 do 27,5. Powtarzać jeszcze betę przy takiej wartości?
To nadal abstrakcja. Najlepiej od razu poszłabym na USG, ale kiedy będzie taki sensowny termin, który pokaże nam, na czym stoimy? Dzisiaj jest 33 dc.
Nie powtarzaj. Z taką beta powinien byc widoczny juz pęcherzyk w macicy 😊Heidi Di lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Sarita35 wrote:Nie powtarzaj. Z taką beta powinien byc widoczny juz pęcherzyk w macicy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 12:12
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Sarita, a jak u Ciebie? Kiedy idziesz? Ja będę chyba celować w wizytę na czwartek, bo w pracy będzie wtedy najluźniej, ale zobaczę, czy uda mi się umówić.
Ja powinnam isc 21.04 ale pecherz mnie bardzo boli więc muszę cos działać. Bylam w 4+3 i byl pęcherzyk wtedy w macicyHeidi Di lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Sarita35 wrote:Mnie tez z kolka nerkowa z zastojem w nerce w ciazy olali na sorze urologicznym. Mialam takie same problemy, sikalam krwią ale urolodzy zwalali na ciążę 😥
jeju to ja bylam na torze ginekologicznym na ligocie i zrobili masa badan badali skurcze mocz wymazy pochwa odbyt krew kroplówki a na koniec usg u lekarza wwneczrnego i leki no i zalecenie przy zaostrzeniu stanu tor urologiczny... ja na sony dzwoniłam do Chorzowa i Katowic i przez telefon powiedzieli co mam robic a jak tylko Bol + gorączka to natychmiast mam przyjechać... oczywiście robiłam wszystko żeby tego uniknąć piłam tez elektrolity dużo płynów i polepszyło mi sie przy ruchu najgorzej po lezeniu... chciałam uniknnac Soru bo sondy zakładają ale ze krwiomocz nie jest podstaw do pomocy to w szoku jestem mówili ze jak jest ostry stan to musza nerke mechanicznie wyproznic...my po 35 lat, starania około 6 lat
Angelius Provita, dr GM
3 mam z Provita IMSI
1 PROCEDURA: mrozaczki: blastocysta 3(AA, 5ty dzień), 2 (AA, 5ty), 2(BB, 5ty), 4(BB, 6ty),
1 transfer cykl sztuczny z encortonem, Assisted Hatching, embrioglue beta ani drgnęła
2 transfer cykl naturalny, kroplówka tractocile, Assisted Hatching, embrio glue beta ani drgneła
Kiry ok
naturalny cud => po zamknięciu procedury, rezygnacji ze starań, pogodzeniu się z sytuacją i zakupie psa:D
-
Sarita35 wrote:Mnie tez z kolka nerkowa z zastojem w nerce w ciazy olali na sorze urologicznym. Mialam takie same problemy, sikalam krwią ale urolodzy zwalali na ciążę 😥
samo ci przeszło? pralas jakiej leki? jak długo to trwało i powtórzyło sie ponownie?my po 35 lat, starania około 6 lat
Angelius Provita, dr GM
3 mam z Provita IMSI
Kiry ok
-
czekamynadzidzie wrote:Dzięki ze odpisałaś 🙏 a od czego to zalezy ze tak długo?
Wiesz co ja badałam poziom progesteronu , u mnie słabo przyswajal się dopochwowo , tzn nie był tragiczny ale też nie za wysoki. Więc najpierw brałam co dziennie zastrzyki z agolutinu i miałam ładny wynik. Potem brałam co 2-3 dni aż do skończenia. Przed zupełnym odstawieniem robiłam badanie i był dobry wynik więc odstawiłam już zupełnie.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️