Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
aleo_ wrote:Do 27.01, czyli wraca w sumie dopiero 30, jeśli nic nie pomieszalam 🙈
O kurde... Wiem, że Pani dr potrzebuje też urlopu i odpoczynku, ale przydałby się jakiś klon, żeby przyjmował nas, wygłodniałe wizyt pacjentki, w tym czasie 🙈😁Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
aleo_ wrote:Ja przedłużałam aktualny cykl, żeby wstrzelić się z @ jak dr wróci, mam nadzieję, że nic mnie nie zaskoczy:DPierwsza procedura ivf 16.06 start💉
17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
20.07.2021 transfer zarodka- 8A
7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
16.02 transfer 2AB ❄️
5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
♀️ : AMH 2.9
♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
Dr. Paliga 01.2020r
-
Gosia895 wrote:A czym wydłużyłaś? Gdyby nie ostatni 21 dyniowy to wszystko byłoby ok. Ale może to sprawka metformax które zaczęłam brać... Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu.
Mnie się zdarzały takie krótkie, ale mega rzadko(może z dwa trzy razy w ciągu całego leczenia) i nigdy nie dwa razy pod rząd
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
aleo_ wrote:Brałam primolut. Ale nie, że tak sama 🙈Oczywiście z zalecenia pani dr, bo przeliczyłyśmy na ostatniej wizycie, ze @ mi wypadnie akurat w trakcie jej urlopu, a mam zaczynać stymulację. Mam nadzieje, że kolejny cykl będzie normalny i nic wcześniej się nie przypałęta.
Mnie się zdarzały takie krótkie, ale mega rzadko(może z dwa trzy razy w ciągu całego leczenia) i nigdy nie dwa razy pod rząd
A kiedy miałaś wizytę? My jak obliczaliśmy w grudniu kiedy może wypaść mi transfer to Pani Dr nic nie wspomniała że jej nie będzie. Może zapomniała albo jeszcze nie był zaklepany 🤔
Przez noc jeszcze się zastanawiałam co robić i tak jeszcze mi się przypomniało o accofilu. Wtedy jak brałam to co 3 dni robiłam morfologię i wysyłałam ją na maila i Pani Dr sprawdzała czy jest ok czy trzeba trochę zmniejszyć dawkę bo wyniki były bardzo złe. Z kim bym się w takiej sytuacji kontaktowała ;( nie ma opcji muszę poczekać jeszcze miesiąc. A żeby lametta się nie zmarnowała to poczynimy jeszcze na wszelki wyoadek próby naturalne 😅
A skoro mam.miesiac w zanadrzu to może warto się jeszcze jakoś dodatkowo wspomóc i przygotować. Suplementuje witaminę D, olej z czarnuszki, żelazo. Teraz jak myślałam że podejdę do transferu to jadłam codziennie 2 orzechy brazylijskie-nie wiem czy to ściemalzbieg okoliczności ale od tych zdrowych tłuszczy ładniej rosło mi endometrium.
Wy w jakiś sposób się przygotowujecie do transferów?
Kiedy zaczynaliśmy podejście do in vitro to tych suplementów brałam masę ale to też wtedy były brane dla komórek jajowych. Teraz trochę bieda jeśli o to chodzi. Jeszcze to co robiłam teraz to kąpiele stop w soli magnezowej- byłam kiedyś na akupunkturze i tam była kobietą taka zajarana medycyna naturalna i mówiła że ciepłe stopy to ciepła i dobrze odżywiona macica. I poleciła mi wtedy wlansie kąpiele stop w ciepłej wodzie z dodatkiem soli magnezowej. Robiłam to no bo to nie zaszkodzi a w sumie był to miły relaks po całym dniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 09:32
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:A kiedy miałaś wizytę? My jak obliczaliśmy w grudniu kiedy może wypaść mi transfer to Pani Dr nic nie wspomniała że jej nie będzie. Może zapomniała albo jeszcze nie był zaklepany 🤔
Przez noc jeszcze się zastanawiałam co robić i tak jeszcze mi się przypomniało o accofilu. Wtedy jak brałam to co 3 dni robiłam morfologię i wysyłałam ją na maila i Pani Dr sprawdzała czy jest ok czy trzeba trochę zmniejszyć dawkę bo wyniki były bardzo złe. Z kim bym się w takiej sytuacji kontaktowała ;( nie ma opcji muszę poczekać jeszcze miesiąc. A żeby lametta się nie zmarnowała to poczynimy jeszcze na wszelki wyoadek próby naturalne 😅
A skoro mam.miesiac w zanadrzu to może warto się jeszcze jakoś dodatkowo wspomóc i przygotować. Suplementuje witaminę D, olej z czarnuszki, żelazo. Teraz jak myślałam że podejdę do transferu to jadłam codziennie 2 orzechy brazylijskie-nie wiem czy to ściemalzbieg okoliczności ale od tych zdrowych tłuszczy ładniej rosło mi endometrium.
Kiedy zaczynaliśmy podejście do in vitro to tych suplementów brałam masę ale to też wtedy były brane dla komórek jajowych. Teraz trochę bieda jeśli o to chodzi. Jeszcze to co robiłam teraz to kąpiele stop w soli magnezowej- byłam kiedyś na akupunkturze i tam była kobietą taka zajarana medycyna naturalna i mówiła że ciepłe stopy to ciepła i dobrze odżywiona macica. I poleciła mi wtedy wlansie kąpiele stop w ciepłej wodzie z dodatkiem soli magnezowej. Robiłam to no bo to nie zaszkodzi a w sumie był to miły relaks po całym dniu.
Hej. Ja byłam w takiej samej sytuacji w czasie wakacji. Pani Doktor zaraz po transferze pojechała na 2-tygodniowy urlop. Mi zależało bardzo, żeby zrobiła transfer, żeby się odbył już teraz, zaraz, żeby działać i nie tracić czasu... 🙈 Na wizycie przed transferem wszystkie wytyczne sobie spisałam, kazałam wypisać receptę i zalecenia co by było, jakby się pojawiło krwawienie itd, żeby być obstawionym na maksa... Ale do czego zmierzam... Do tego, że e-mailowo byłyśmy cały czas w kontakcie, mimo jej urlopu. Pani Doktor kazała wysyłać co trzy dni wyniki morfologii ( też byłam na acoffilu) , progesteronu i umówione byłyśmy tak, że jak coś będzie koniecznie to zmiany to napisze, jak nie to znaczy jest ok. I faktycznie morfologia na łeb na szyję leciała i mi pisała, żeby zmniejszyć dawkę acoffilu. Progesteron był niski, dopisała mi prolutex i kazała po receptę dzwonić do pielęgniarek. Potem zrobiłam betę w dwóch różnych laboratoriach i była mega różna - wystraszyłam się bardzo i jej też wysłałam. Odpisała, żeby zrobić w tym samym miejscu drugi raz i dopiero porównać, bo są różne odczynniki i nie należy panikować 🙃 Także pod tym względem nie musicie się chyba martwić, bo Pani Doktor podchodzi do obowiązków mega profesjonalnie nawet na urlopie.Judit lubi tę wiadomość
-
NaDzIEjA wrote:Hej. Ja byłam w takiej samej sytuacji w czasie wakacji. Pani Doktor zaraz po transferze pojechała na 2-tygodniowy urlop. Mi zależało bardzo, żeby zrobiła transfer, żeby się odbył już teraz, zaraz, żeby działać i nie tracić czasu... 🙈 Na wizycie przed transferem wszystkie wytyczne sobie spisałam, kazałam wypisać receptę i zalecenia co by było, jakby się pojawiło krwawienie itd, żeby być obstawionym na maksa... Ale do czego zmierzam... Do tego, że e-mailowo byłyśmy cały czas w kontakcie, mimo jej urlopu. Pani Doktor kazała wysyłać co trzy dni wyniki morfologii ( też byłam na acoffilu) , progesteronu i umówione byłyśmy tak, że jak coś będzie koniecznie to zmiany to napisze, jak nie to znaczy jest ok. I faktycznie morfologia na łeb na szyję leciała i mi pisała, żeby zmniejszyć dawkę acoffilu. Progesteron był niski, dopisała mi prolutex i kazała po receptę dzwonić do pielęgniarek. Potem zrobiłam betę w dwóch różnych laboratoriach i była mega różna - wystraszyłam się bardzo i jej też wysłałam. Odpisała, żeby zrobić w tym samym miejscu drugi raz i dopiero porównać, bo są różne odczynniki i nie należy panikować 🙃 Także pod tym względem nie musicie się chyba martwić, bo Pani Doktor podchodzi do obowiązków mega profesjonalnie nawet na urlopie.
A kto wykonał Ci transfer?
Edit. Aa przepraszam już doczytałam że Dr po transferze była nieobecna w klinice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 12:10
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Judit a czemu zależy Ci tak na dr przy transferze? To tylko podanie zarodka. Cała robotę i tak ogarnia embriolog. Lekarz tylko wkłada rureczkę. Przecież trwa to minute. Nie wiem czy da się to spartolić.
Myślę, że najważniejsze są dobrze dobrane leki, wytyczne, okno implantacyjne i właśnie reakcja jak coś by się działo, a samo włożenie zarodka to akurat ta część, do której ja bym nie przywiązywała aż tak wagi kto to zrobi.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Judit wrote:A kiedy miałaś wizytę? My jak obliczaliśmy w grudniu kiedy może wypaść mi transfer to Pani Dr nic nie wspomniała że jej nie będzie. Może zapomniała albo jeszcze nie był zaklepany 🤔
Kiedy zaczynaliśmy podejście do in vitro to tych suplementów brałam masę ale to też wtedy były brane dla komórek jajowych. Teraz trochę bieda jeśli o to chodzi. Jeszcze to co robiłam teraz to kąpiele stop w soli magnezowej- byłam kiedyś na akupunkturze i tam była kobietą taka zajarana medycyna naturalna i mówiła że ciepłe stopy to ciepła i dobrze odżywiona macica. I poleciła mi wtedy wlansie kąpiele stop w ciepłej wodzie z dodatkiem soli magnezowej. Robiłam to no bo to nie zaszkodzi a w sumie był to miły relaks po całym dniu.
Edit. No i tez bym jakoś mega się nie fiksowala na temat tego, kto zrobi transfer. Mi za każdym razem robił ktoś inny, chyba tylko raz moja lekarka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 12:37
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
Ewa89_89 wrote:Judit a czemu zależy Ci tak na dr przy transferze? To tylko podanie zarodka. Cała robotę i tak ogarnia embriolog. Lekarz tylko wkłada rureczkę. Przecież trwa to minute. Nie wiem czy da się to spartolić.
Myślę, że najważniejsze są dobrze dobrane leki, wytyczne, okno implantacyjne i właśnie reakcja jak coś by się działo, a samo włożenie zarodka to akurat ta część, do której ja bym nie przywiązywała aż tak wagi kto to zrobi.
Sama nie wiem czemu, tak po prostu jakoś bezpiecznie się czuje jak jestem pod opieką jednego lekarza od a do z. Aczkolwiek też Was rozumiem i podzielam Wasze zdanie że to tylko minutka i pewnie nie ma to znaczenia kto to wykona. Mimo wszystko jakoś tak mi zależy na tym.
Ewa a jak się czujesz? Weryfikowałaś jeszcze raz betę albo byłaś na wizycie? Mam nadzieję że wszystko w porządku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 12:45
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Judit wrote:Sama nie wiem czemu, tak po prostu jakoś bezpiecznie się czuje jak jestem pod opieką jednego lekarza od a do z. Aczkolwiek też Was rozumiem i podzielam Wasze zdanie że to tylko minutka i pewnie nie ma to znaczenia kto to wykona. Mimo wszystko jakoś tak mi zależy na tym.
Ewa a jak się czujesz? Weryfikowałaś jeszcze raz betę albo byłaś na wizycie? Mam nadzieję że wszystko w porządku?
Ja ogólnie też doceniałam bardzo prowadzenie przez jednego lekarza bo to jednak inny komfort.
No zbiegiem czasu pewnie już tak człowiekowi nie zależy ale Twoje poczucie bezpieczeństwa też jest ważne i jeśli uważasz, że wolisz czekać to idź za głosem serca.Judit lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
xagax wrote:6dpt sikaniec,blada kreseczka, w 7 dpt beta🥰
Ja będę robić 8dpt betę i może skuszę się dzień wcześniej na sikańca 😅🙈xagax lubi tę wiadomość
GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
12.22 pierwsza stymulacja 1x8A 4bb❄️3bb❄️2bc❄️
1.23 transfer świeżaka 8A ➡️ beta 0💔
⛔️ nawrót GB
Histero✅biopsja✅ANA✅
KirBX
5.23 FET +tractocile 4bb❄️➡️ beta 0💔
7.23 odwołany
8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️? -
nick nieaktualny
-
Astereae wrote:Witajcie Dziewczyny w Nowym roku
Ostatnio wysyłałam wyniki do dr Paligi mejlowo.
Czy wiecie może, czy ona zawsze odpisuje ?
Bo się trochę martwię, że może mejl wpadł jej gdzieś do spamu, a zdrugiej strony nie chce być natrętna 🤪
My byłyśmy tak umówione, że napiszę jak jest coś do zmiany ( w sensie leki), jak wyniki jej się nie podobają. Jak jest ok, to nie odpisywała. -
Astereae wrote:Witajcie Dziewczyny w Nowym roku
Ostatnio wysyłałam wyniki do dr Paligi mejlowo.
Czy wiecie może, czy ona zawsze odpisuje ?
Bo się trochę martwię, że może mejl wpadł jej gdzieś do spamu, a zdrugiej strony nie chce być natrętna 🤪
Mi zawsze odpisywała, czasem czekałam kilka godzin, czasem ponad dobe-pewnie zależy od ilości tych maili które dostaje. Jak pisałam po transferze z wynikami morfologii i progesteronu to dostawałam bardzo szybko odpowiedź z wytycznymi.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Cześć dziewczyny,
Chciałabym podpytać pacjentki dr MP jak to u niej jest z długością protokołu. Wiem że to jest bardzo indywidualne ale każdy lekarz ma jakieś swoje preferencje. AMH 3.01, mam prawie 33 lata i żadnych przewlekłych schorzeń typu endometrioza czy PCOS. Jak długo u Was trwała stymulacja, jak reagowałyście na leki?Ona 33 lata, AMH 3.1
On 36 lat
1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany
Problemy:
- niska jakość oocytów
- nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
- Hashimoto
- lekko obniżone parametry nasienia
- zaniżone HBA (60%)
W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium -
nick nieaktualny
-
Nela_90 wrote:Cześć dziewczyny,
Chciałabym podpytać pacjentki dr MP jak to u niej jest z długością protokołu. Wiem że to jest bardzo indywidualne ale każdy lekarz ma jakieś swoje preferencje. AMH 3.01, mam prawie 33 lata i żadnych przewlekłych schorzeń typu endometrioza czy PCOS. Jak długo u Was trwała stymulacja, jak reagowałyście na leki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 13:26
Nela_90 lubi tę wiadomość
-
SandraTrz wrote:Cześć dziewczyny miałam transfer 20.12 3 dniowca jak myślicie czy bety są ok bo niby przyrost jest 100% ale dziś jest 15 dzień od transferu i aż taka wysoka beta nie jest
27.12- 0,7
29.12-12,9
31.12-42. Progesteron 26,8
02.01-86,1
04.01-184
Najważniejsze są przyrosty. Badaj co dwa dni. Naprawdę mnóóóóóstwo było już przypadków bardzo niskich bet z których rodziły się dzieciaczki. Ja najniższa beta o jakiej słyszałam o koleżanki to 8.7, córeczka jest już na świecie.Yoselyn82, SandraTrz lubią tę wiadomość
Ona 33 lata, AMH 3.1
On 36 lat
1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany
Problemy:
- niska jakość oocytów
- nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
- Hashimoto
- lekko obniżone parametry nasienia
- zaniżone HBA (60%)
W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium -
SandraTrz wrote:Cześć dziewczyny miałam transfer 20.12 3 dniowca jak myślicie czy bety są ok bo niby przyrost jest 100% ale dziś jest 15 dzień od transferu i aż taka wysoka beta nie jest
27.12- 0,7
29.12-12,9
31.12-42. Progesteron 26,8
02.01-86,1
04.01-184
Ja też z niszy i betami urodziłam córkę, a w 9 dpt 3 dniowca miałam taka sama betę, 12.
Później nawet niżej mi szły przyrosty.
Także zaciskam kciuki.
Nie jest to sytuacja idealna bo jednak wysokie wyniki to zawsze inny komfort psychiczny, że jest dobrze, a tu musisz czekać do wizyty.
29 dpt powinno być już serduszko i to jest krok milowy w tym wszystkim co teraz przechodzisz.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Walka od 2016