Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Będę przystępować do pierwszego In-Vitro.
    Właśnie jestem na etapie analizowania umów.
    Czy wg Was warto przystąpić od razu do Programu "3mam z Provitą"? Czy w ramach tego Programu coś Was zaskoczyło (niemile), czegoś nie przewidziałyście w związku z przystąpieniem do programu? Czy na coś powinnam zwrócić uwagę? Szukam gdzie jest jakiś haczyk w tym programie...
    Zastanawiamy się czy przystępować do każdej procedury osobno (jak oczywiście nie uda się za pierwszym razem), czy od razu lecieć z programem).
    W umowie jest taki zapis: "Program uważa się za zakończony po stwierdzeniu ciąży w 12 tygodniu przez lekarza prowadzącego lub wykorzystaniu 3 procedur objętych Programem. Program raz zakończony zgodnie ze zdaniem poprzednim nie może zostać wznowiony".
    Czy według Was jeśli zostanie stwierdzona ciąża w 12 tygodniu, a później zostanie utracona to dalej z Programu już nie mogę korzystać?

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Cześć dziewczyny!

Czy wg Was warto przystąpić od razu do Programu "3mam z Provitą"? Czy w ramach tego Programu coś Was zaskoczyło (niemile), czegoś nie przewidziałyście w związku z przystąpieniem do programu? Czy na coś powinnam zwrócić uwagę? Szukam gdzie jest jakiś haczyk w tym programie...
    Zastanawiamy się czy przystępować do każdej procedury osobno (jak oczywiście nie uda się za pierwszym razem), czy od razu lecieć z programem).
    W umowie jest taki zapis: "Program uważa się za zakończony po stwierdzeniu ciąży w 12 tygodniu przez lekarza prowadzącego lub wykorzystaniu 3 procedur objętych Programem. Program raz zakończony zgodnie ze zdaniem poprzednim nie może zostać wznowiony".
    Czy według Was jeśli zostanie stwierdzona ciąża w 12 tygodniu, a później zostanie utracona to dalej z Programu już nie mogę korzystać?

Ja z własnego doświadczenia, ale w innej klinice, raczej pierwsza procedure zrobiłabym bez tego programu, żeby w ogóle zobaczyć jak reagujesz na leki stymulacyjne i jaki będzie w ogóle efekt finalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 05:13

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ogólnie to ten program to fajna sprawa dla osób, które rzeczywiście mają już za sobą dłuższą drogę i mają jakieś obciążenia, o których wiedzą. Czyli wiesz, że jesteś trudnym przypadkiem.
    Chociaż wiadomo, że nie ma reguły, CZASEM Ci książkowo zdrowi mają tak samo pod górkę.
    Cena programu zawiera stricte procedury medyczne. Za leki, badania dodatkowe, wizyty dodatkowe u specjalistów, mrożenie zarodków płacisz już Ty. Jeśli zarodków jest więcej to za każdy crio transfer, leki i przygotowanie do niego płacisz już Ty.
    Nie da się zrobić tak, że ciśniesz 3 stymulację pod rząd, a później wybierasz najlepszy zarodek.
    Musisz przejść i zakończyć jedną procedurę żeby móc podjeść do kolejnej.
    Możesz zmienić lekarza w trakcie programu.
    Tak, zapis o tej ciąży ma w domyśle stanowić to, że kliniki w sumie nie interesuje co dalej po tym 12 tyg. Dla nich to jest taka granicą.
    Jeśli uda Ci się w 1 procedurze to po tym 12 tyg możesz złożyć wniosek o zwrot reszty pieniążków i przelew jest bardzo szybko.

Minus programu jest taki, że na start zamrazasz większą ilość kasy, a koszty dookoła i tak są więc i tak wydajesz więc początkowo robi się z tego bardzo duża suma.
    Ale! W dzieiajszych czasach gdy ceny idą kosmicznie w górę, cenniki w klinikach również, to to zamrożenie kapitału już nie boli aż tak bardzo.
    Kolejny minus to takie uwiazanie do kliniki. Lekarza możesz zmienić ale miejsca już nie.
    Choć Angelius jest naprawdę dobrym miejscem na takie uwiązanie.

Z plusów to mimo wszystko nic nie tracisz, a jeśli będzie ciężko to na koniec zyskujesz. I gdy nie masz już sił ciągnąć tego dalej to masz świadomość, że jeszcze nie koniec bo podjęłaś decyzję o walce na 3 razy już na starcie.
    Więc jest jakiś motywator.

AliceJ lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Dzisiaj będę się widzieć z lekarzem i zobaczymy jak on to widzi. Jestem zdeterminowana :)

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • amak89 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ja korzystałam z tego programu przy pierwszym podejściu. Tak jak dziewczyny piszą, wszystko zależy od waszej sytuacji medycznej. U mnie było akurat średnie AMH w związku z czym pierwsza procedura poszła raczej słabo bo uzyskaliśmy tylko jeden zarodek transferowany 3go dnia. Finalnie dał on szczęśliwa ciąże więc po przesłaniu wyników badań prenatalnych dostaliśmy zwrot pieniędzy. Ostatecznie ta procedura w programie wyszła nas nieco drożej ale na tamten moment miałam nerwy w strzępach i pocieszała mnie myśl że mimo tego że ta pierwsza stymulacja tak słabo poszła to mam jeszcze 2 podejścia. Przy drugim razie korzystałam już z pojedynczej procedury bo wiedziałam że jak nie wyjdzie to poprostu kończymy ze staraniami. Ja ten program polecam jeśli jest u was większe prawdopodobieństwo uzyskania małej ilości zarodków (chociaż wiadomo, że się nie da tego do końca przewidziec)

http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html
  • paulity Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale bardzo dużo się u mnie dzieje . Mam pytanko chciałam się zobaczyć z moim lekarzem i chciałam mu dać jakiś upominek :) myślałam o zdjęciu w ramce ale chciałam jeszcze coś dokupić:) macie jakieś propozycje z własnego doświadczenia co można podarować?:)

• sylwijka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help!
    Co na opryszczkę można bezpiecznie zastosować!?
    Coś Wam lekarze przepisali?

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale bardzo dużo się u mnie dzieje . Mam pytanko chciałam się zobaczyć z moim lekarzem i chciałam mu dać jakiś upominek :) myślałam o zdjęciu w ramce ale chciałam jeszcze coś dokupić:) macie jakieś propozycje z własnego doświadczenia co można podarować?:)
    Ja tez chcialam zostawić na rejestracji cos dla lekatza mężczyzny. Ale nie mam pomysłu.

paulity lubi tę wiadomość

• paulity Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja tez chcialam zostawić na rejestracji cos dla lekatza mężczyzny. Ale nie mam pomysłu.
    Mam to samo dlatego liczę na dziewczyny może coś podpowiedzą:D

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żegnałam się jeszcze w ciąży więc zaniosłam kartkę z podziękowaniami, bukiet kwiatów, rafaello i po torbie cukierków na 3 piętra dla pracowników za współpracę.

Później na maila dosłałam zdjęcie i ponowne podziękowania.

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwijka wrote:
    Dziewczyny help!

A te plasterki? To miejscowo działa więc chyba nie zaszkodzi ciąży.

sylwijka lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • paulity Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwijka wrote:
    Dziewczyny help!

Mi pozwolił smarować zofiraxem:)

sylwijka lubi tę wiadomość

• Luna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Od dnia transferu pod język 3 razy dziennie tak po dwie szczypty nabrać na plastikową lub drewnianą końcówkę łyżeczki (podobno gryzie się z metalem).
    Mnie bardzo uspokajał (bardziej na mnie działał niż relanium, pomaga w zagnieżdżeniu, pomocny przy skurczach i problemach immuno. Na każdego oczywiście działa co innego, ale ja widziałam różnicę w samopoczuciu.

O kurcze ja mam pół łyżeczki 3 razy dziennie od 2-3 dni przed transferem

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • sylwijka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Mi pozwolił smarować zofiraxem:)
    Mi babka w aptece powiedziała że nie można:(
    Mam nadzieję że się to nie rozsieje, powiedziała babeczka żeby smarować pastą cynkową i oktanoseptem...

• Nie-matka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Cześć dziewczyny!

Czy Ci się opłaci brać ten program to się okaże dopiero po czasie.. niestety.. na początku swojej drogi przeanalizowałam program 2+1 (w innej klinice) i pomyślałam, że skoro ma się kilka zarodków i kilka prób po jednej procedurze to gdzie tam do trzeciej.. po pierwszym IVF podano mi na świeżo morule, reszta zarodków przestała się rozwijać. Ale była ciąża i się cieszyłam, że nie wzięliśmy tego programu. Ale potem płód się zatrzymał i czar prysł. Kolejne procedury i marne skutki. Z perspektywy czasu wzięłabym ten program. Minusem jest związanie z 1 kliniką na 3 procedury.

👩🏻35 lat 👉 MTHFR, PAI-1 - układ heterozygotyczny, AMH 1,45, kariotyp✅
    🧔🏻‍♂️31 lat 👉 DFI 32%❌, HDS 21%❌, HBA 64%❌, plemniki klasy I 0%, klasy II 5%, klasy III 14%, aneuploidia✅ kariotyp✅

💚starania od 01.2020
    IUI 04.2021 ❌
    IUI 05.2021 ❌
    IUI 07.2021 ❌

IVF IMSI 09.2021 👉 3 zarodki - świeży transfer moruli✅ 2 zarodki❌
    10 dpt 189,8
    12 dpt 475,8
    12 tc 💔 - łyżeczkowanie, monosomia X😭

IVF IMSI 03.2022 👉 5 zarodków, 2 blastki, badanie PGT-A - 1 zdrowy❄️AB
    🚫problemy z endo
    KET 08.2022 ❌

IVF PICSI + MSOME 11.2022 👉 6 zarodków, 2 blastki, badanie PGT-A - 1 zdrowy❄️BB
    🚫problemy z endo
    KET 12.2022 ❌

🗓️w planach zmiana kliniki i kolejna próba
  • Lenek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po histeroskopii bez znieczulenia. Jak dla mnie masakra, popłakałam się na stole 😩 podobno dziewczyny znoszą to dobrze, a ja myślałam po powrocie z kliniki ze podjade na sor 🥺 ale już jest wszystko ok.
    Mała aktualizacja moich blastek bo dopiero dziś dostałam to oficjalnie na papierze z dwóch jestem dumna czyli 4bb i 3bb z 6tej doby i jedna jest taka biedna 2bc i zastanawiam się czy ma realne szanse- tez jest z 6 doby. Może któraś wie dlaczego trzymane były do 6 doby ?

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    12.22 pierwsza stymulacja 1x8A 4bb❄️3bb❄️2bc❄️
    1.23 transfer świeżaka 8A ➡️ beta 0💔
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    5.23 FET +tractocile 4bb❄️➡️ beta 0💔
    7.23 odwołany
    8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️?
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po histeroskopii bez znieczulenia. Jak dla mnie masakra, popłakałam się na stole 😩 podobno dziewczyny znoszą to dobrze, a ja myślałam po powrocie z kliniki ze podjade na sor 🥺 ale już jest wszystko ok.
    Mała aktualizacja moich blastek bo dopiero dziś dostałam to oficjalnie na papierze z dwóch jestem dumna czyli 4bb i 3bb z 6tej doby i jedna jest taka biedna 2bc i zastanawiam się czy ma realne szanse- tez jest z 6 doby. Może któraś wie dlaczego trzymane były do 6 doby ?
    jak zarodki sie dobrze rozwijają tylko są wolniejsze, to zawsze trzymają do 6 doby. A chyba Angelius rzadko mrozi morule.

Lenek lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Gosia895 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Ja zadzwoniłam do kliniki i zapytałam w jakich godzinach jest dr dzisiaj w klinice. Podeszłam pod gabinet gdzie zapytałam czy na chwilkę mogę wejść podziękować i osobiście podziękowaliśmy z upominkiem 🙂 przy okazji doktor Paliga podziwiała nasze cudo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 17:56

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Bo w piątej nie osiągnęły stadium blastocysty.

Lenek lubi tę wiadomość

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • Miśka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    O kurcze ja mam pół łyżeczki 3 razy dziennie od 2-3 dni przed transferem

Luna co u ciebie? Dawno cie tutaj nie było😉

zem3upjygfa8odps.png

Lat 33
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017 laparoskopia z histero - usunięto małe ogniska endometriozy
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6,
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3BB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    2. Transfer 08.05.2019 crio❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
    10.2021 powrót po ❄️ dr Paliga
    3 transfer 05.01.2022 crio❄ 3bb😪
    4 transfer 09.03 2022r. 8a 😪
‹‹ 4353 4354 4355 4356 4357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ