Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Nela dziękuję za tak ładne przełożenie tego na normalny język ;)
    Tak, doktor wspominała, że potem będzie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka podawany.

No właśnie, jak będzie za dużo jajek i ryzyko ciąży mnogiej to po prostu pani doktor przerwie stymulację i nie będzie strachu :)

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Cześć dziewczyny, ja Jeszcze z jednym pytaniem odnośnie omnitrope, mam brac dawkę 0,1, ale nie zapytałam od którego dnia cyklu. Czy to ma znaczenie? Jak Wam mowila dr MP?

Nie ma to raczej znaczenia, ja u niej byłam 14 dc i kazała brać już od tego samego dnia codziennie aż do września 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 16:28

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Nie ma to raczej znaczenia, ja u niej byłam 14 dc i kazała brać już od tego samego dnia codziennie aż do września 😉
    Rozumiem, dzięki !

• Mała3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zastanawiam się intensywnie nad procedurą In vitro w klinice Angelius Provita. Z mężem staramy się o dziecko od około 2 lat (jedno już mamy). Po badaniach okazało się, że u mnie wszystko jest w porządku natomiast u męża morfologia 0%, i ilość oraz koncentracja poniżej normy (oligospermia). Po kilkumiesięcznej suplementacji wyniki poszły ciut w górę ale morfologia pozostała dalej na poziomie 0%, ilość i koncentracja również później normy. Aktualnie mąż przyjmuje od ponad miesiąca Clostilbedgyt. Po kuracji będziemy wykonywać powtórne badanie nasienia i hormonów. Aczkolwiek nie nastawiam się na nic. Ostatnio coraz mocniej myślimy o in vitro. Mój wybór padł na klinikę AP chociaż wcześniej korzystaliśmy z usług Fertility. Powiedzcie proszę jak plus minus wygląda z terminami (wiem, że dr Paliga i Mańka są oblegani) czy uważacie, że pozostali lekarze również będą odpowiedni do in vitro? Jaki jest udział samego lekarza w tej procedurze? I jak mniej więcej wyglada to przy zdrowej kobiecie (czytałam coś o procedurze bez stymulacji?)? Jeśli mogłybyście podać przybliżone koszta będę wdzięczna. W ogóle chętnie przyjmę każdą poradę i informacje;)

Pozdrawiam was serdecznie

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25
    🧔‍♂️ oligo i teratozoospermia

IVF 02.24 9 zapłodnionych
    mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24
    ⛄️3BB (z 6 doby) EG + AH + encorton, 7dpt <2,30 ❌

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    ⛄️3BB (z 5 doby) EG + AH + encorton + Accofil
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    11 dpt beta 197, prog. 22,8
    14 dpt beta 1022, prog. 30,6
    18 dpt beta 4869, prog. 22,9
    24 dpt beta 17652, krwawienie
    26 dpt beta 24816, zarodek i 💖
    preg.png
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała3 wrote:
    Cześć dziewczyny! Zastanawiam się intensywnie nad procedurą In vitro w klinice Angelius Provita. Z mężem staramy się o dziecko od około 2 lat (jedno już mamy). Po badaniach okazało się, że u mnie wszystko jest w porządku natomiast u męża morfologia 0%, i ilość oraz koncentracja poniżej normy (oligospermia). Po kilkumiesięcznej suplementacji wyniki poszły ciut w górę ale morfologia pozostała dalej na poziomie 0%, ilość i koncentracja również później normy. Aktualnie mąż przyjmuje od ponad miesiąca Clostilbedgyt. Po kuracji będziemy wykonywać powtórne badanie nasienia i hormonów. Aczkolwiek nie nastawiam się na nic. Ostatnio coraz mocniej myślimy o in vitro. Mój wybór padł na klinikę AP chociaż wcześniej korzystaliśmy z usług Fertility. Powiedzcie proszę jak plus minus wygląda z terminami (wiem, że dr Paliga i Mańka są oblegani) czy uważacie, że pozostali lekarze również będą odpowiedni do in vitro? Jaki jest udział samego lekarza w tej procedurze? I jak mniej więcej wyglada to przy zdrowej kobiecie (czytałam coś o procedurze bez stymulacji?)? Jeśli mogłybyście podać przybliżone koszta będę wdzięczna. W ogóle chętnie przyjmę każdą poradę i informacje;)

Koszt zależy bardzo od tego czy będziecie badać zarodki i ile ich będzie. Jeśli nie będziecie badać a zarodków będzie ich dwa-trzy to myślę że można się zamknąć w 15 tys. maks. Lekarz jest istotny bo musi dobrze przeprowadzić stymulację. W teorii możliwe jest in vitro bez stymulacji ale baaaaardzo zaniża skuteczność, praktycznie kilka procent szans na zarodek z pojedynczej, naturalnej owulacji, nie wiem czy którykolwiek lekarz w AP by się tego podjął. Faktycznie dr MP i GM są oblegani bo mają wysoką skuteczność, pozostali myślę że po prostu zwykli lekarze od niepłodności ze standardową skutecznością. Trzeba też wiedzieć że na temat laboratorium embriologicznego w Angeliusie są podzielone opinie, i to skrajne, a laboratorium jest bardzo istotne. Raczej nie kieruj się pojedynczymi opiniami bo wiadomo że jak się komuś udało to będzie polecał a jak się nie udało to nie do końca. Ja jestem u doktor MP i póki co mogę stwierdzić że to najlepszy lekarz u jakiego byłam, bardziej indywidualnego podejścia w życiu nie miałam, na pewno nie poczujesz się u niej jak na taśmie więc polecam, choć trudno się bardzo dostać.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Mała3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Koszt zależy bardzo od tego czy będziecie badać zarodki i ile ich będzie. Jeśli nie będziecie badać a zarodków będzie ich dwa-trzy to myślę że można się zamknąć w 15 tys. maks. Lekarz jest istotny bo musi dobrze przeprowadzić stymulację. W teorii możliwe jest in vitro bez stymulacji ale baaaaardzo zaniża skuteczność, praktycznie kilka procent szans na zarodek z pojedynczej, naturalnej owulacji, nie wiem czy którykolwiek lekarz w AP by się tego podjął. Faktycznie dr MP i GM są oblegani bo mają wysoką skuteczność, pozostali myślę że po prostu zwykli lekarze od niepłodności ze standardową skutecznością. Trzeba też wiedzieć że na temat laboratorium embriologicznego w Angeliusie są podzielone opinie, i to skrajne, a laboratorium jest bardzo istotne. Raczej nie kieruj się pojedynczymi opiniami bo wiadomo że jak się komuś udało to będzie polecał a jak się nie udało to nie do końca. Ja jestem u doktor MP i póki co mogę stwierdzić że to najlepszy lekarz u jakiego byłam, bardziej indywidualnego podejścia w życiu nie miałam, na pewno nie poczujesz się u niej jak na taśmie więc polecam, choć trudno się bardzo dostać.

Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz. Do dr Paligi chyba nie mam za bardzo szans się dostać, wczoraj rozmawiałam z kliniką i mówią, że raczej nie przyjmuje nowych osób chociaż można próbować dzwonić w dzień zapisów. Polecali dr Mańkę, ponoć do niego nieco łatwiej się dostać. Mówili tez coś o nowy doktorze - Krzysztofie Kopcu.

Widzę po stopce, że masz zapłonowe In vitro na wrzesień, jeśli mogę zapytać jak to wyglada po podjęciu decyzji o samym IV? Jaki jest czas oczekiwania. Rozumiem, że potrzeba wykonać wszystkie niezbędne badania, później stymulacja i zabieg?
    Dzięki jeszcze raz!

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25

mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    preg.png
  • Mała3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie jeśli mogę:)
    Widzę również informacje w Twojej stopce o dofinansowaniu. Ostatnio wyszła informacja, że na Śląsku od września znowu będą dofinansowania do invitro. Jakie są podstawowe warunki otrzymania dofinansowania? Czy jeśli mam już dziecko to nie mam szans na dofinansowanie?

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25

mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    preg.png
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała3 wrote:
    Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz. Do dr Paligi chyba nie mam za bardzo szans się dostać, wczoraj rozmawiałam z kliniką i mówią, że raczej nie przyjmuje nowych osób chociaż można próbować dzwonić w dzień zapisów. Polecali dr Mańkę, ponoć do niego nieco łatwiej się dostać. Mówili tez coś o nowy doktorze - Krzysztofie Kopcu.

Widzę po stopce, że masz zapłonowe In vitro na wrzesień, jeśli mogę zapytać jak to wyglada po podjęciu decyzji o samym IV? Jaki jest czas oczekiwania. Rozumiem, że potrzeba wykonać wszystkie niezbędne badania, później stymulacja i zabieg?
    Dzięki jeszcze raz!

Jeśli chodzi o badania to to jest bardzo indywidualne i zależy od lekarza. My już na pierwszej wizycie byliśmy konkretnie przediagnozowani ale np. doktor MP jeszcze chciała zrobić mi histero, przed samym in vitro kazała też przyjść z wynikami m.in. biocenoza, wymazy MUCH, witamine D, ferrytyna bo mam z tym problem. Dobrała też dla mnie i dla męża suplementację i kazała poczekać 3 miesiące bo tyle trwa żeby suplementy mialy wpływ na komorki i plemniki. Ale my naprawdę mieliśmy stos badań już wcześniej typu kariotypy, KIR, hormony, PAI, mutacje MTHFR więc pewnie jak komuś tego brakuje to ona zleci to co uważa za potrzebne. Tutaj bardzo dużo zależy od lekarza. Do in vitro na pewno czystość pochwy i te wymazy typu mykoplazma, ureaplasma, chlamydia oraz cytologia muszą być tip top. Wiem też że mąż będzie robił wirusówkę tuż przed procedurą bo musi być zdrowy pod względem wirusów przed oddaniem nasienia do laboratorium embriologicznego.
    Co do dofinansowania to niestety nie pomogę bo my korzystamy z jednego z dofinansowań spoza województwa śląskiego (jestem z Małopolski) i składaliśmy podanie już w marcu (zwykle zasada to kto pierwszy ten lepszy a nie np. według wysokości zarobków). Najlepiej dopytać o konkretne dofinasowanie w klinice, panie są tam bardzo kompetentne i miłe :)

Mała3 lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Mała3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela dziękuje ci bardzo za wszystkie informacje. Dużo rzeczy mi rozjaśniłaś. Będę starała się umówić do któregoś z lekarzy z AP:) Jeszcze raz dzięki!

Nela_90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25

mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    preg.png
  • Gosia895 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała3 wrote:

Witaj , u nas również problem leżał w nasieniu. Wyniki poniżej normy, morfologia na poziomie 1 %. Mąż po laparoskopii powrózka nasiennego jednak nie dało to pozytywnego skutku. Wyniki były jeszcze gorsze niż przed zabiegiem. Przed pierwszą procedurą zrobił jeszcze posiew nasienia gdzie wyszły rozne bakterie. Walka trwała niemal 6 miesięcy aby było czysto . Nie wiadomo czy czasem te bakterie nie miały również wpływu na jakość nasienia. Także jeśli macie możliwość to polecam aby mąż zrobił sobie posiew.
    Ja z całego serducha polecam dr Paliga. Czasami warto czekać na termin. Możesz się również zapisać do innego lekarza a polować na zapisy. Powodzenia

Mała3 lubi tę wiadomość

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia895 wrote:
    Witaj , u nas również problem leżał w nasieniu. Wyniki poniżej normy, morfologia na poziomie 1 %. Mąż po laparoskopii powrózka nasiennego jednak nie dało to pozytywnego skutku. Wyniki były jeszcze gorsze niż przed zabiegiem. Przed pierwszą procedurą zrobił jeszcze posiew nasienia gdzie wyszły rozne bakterie. Walka trwała niemal 6 miesięcy aby było czysto . Nie wiadomo czy czasem te bakterie nie miały również wpływu na jakość nasienia. Także jeśli macie możliwość to polecam aby mąż zrobił sobie posiew.
    Ja z całego serducha polecam dr Paliga. Czasami warto czekać na termin. Możesz się również zapisać do innego lekarza a polować na zapisy. Powodzenia

Gosia895 a mogę zapytać jak u Was było z liczbą? Tylko DFI i morfologia były poniżej normy?

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Gosia895 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Gosia895 a mogę zapytać jak u Was było z liczbą? Tylko DFI i morfologia były poniżej normy?
    U nas praktycznie wszystko było poniżej normy. Jedynie HBA było ok. Po zabiegu mimo ogromnej ilości sumpli i diety z akademii wyniki były marne. Nie wyobrażam sobie co byłoby bez tego. Jednak udało się wybrać jakieś waleczne plemniki które dały nam córeczkę i drugą w drodze 🙂 walczcie dziewczyny bo dla każdego wyjdzie kiedyś słońce!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 20:33

Nela_90, Mała3 lubią tę wiadomość

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • Mała3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia895 wrote:

Gosiu dziękuje za odpowiedz. Rzeczywiście mąż nie miał robionego posiewu i przy następnym badaniu nasienia na pewno będzie go robił. Jestem też ciekawa czy kuracja Clo przyniesie jakąś poprawę. Chociaż mam obawy bo testosteron mocno mu po niej skoczył…

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25

mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    preg.png
  • Scarlett Nowa

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała3 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie jeśli mogę:)
    Widzę również informacje w Twojej stopce o dofinansowaniu. Ostatnio wyszła informacja, że na Śląsku od września znowu będą dofinansowania do invitro. Jakie są podstawowe warunki otrzymania dofinansowania? Czy jeśli mam już dziecko to nie mam szans na dofinansowanie?
    Cześć! Mnie również interesuje to dofinansowanie, ale chyba na razie żadnych szczegółów nie ma, tylko że będzie to od jesieni 2023. Jestem pacjentką doktora Juraszka w Angeliusie. Doktor robił mi histerolapskopie i raczej zostanę u niego na in vitro. Niestety u mnie jest problem z niepłodnością, ponieważ mialam usuwaną endometrioze 1 stopnia i niedrożny lewy jajowód. Pozdrawiam

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie!
    Robiłam cytologię i wyszedł mi ASCU-US. Podejrzewam, że po łyżeczkowaniu, bo w grudniu miałam histeroskopie z pobranym wycinkiem i było wszystko ok. Oczywiście będę leczyć i zrobię sobie test na hpv, ale myślicie, że mogę podchodzić do stymulacji? (Zapytam lekarza, ale dopiero za tydzień, a chciałabym wiedzieć wcześniej ;) ) Transfer nie będzie świeży, bo będziemy badać zarodki, więc zdążę jeszcze powtórzyć cytologię. Miała któraś z Was taką sytuację?

• Malgos89 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jakiś czas temu pisałam tutaj na wątku. Jestem pacjentka dr P. Tak w skrócie: problem męski, adenomioza, BX, silne skurcze po transferze. Na chwile obecna nieudany 3 transfer zarodka 4AA. Jestem po kuracji diphereline(3 miesiące),transfer w obstawie tractocile, acofilu, encortonu, brophulum i wszystkicg innych standardowych leków rozkurczowych. W 5dpt beta pokazała 2,5 w 6 dpt już 0. Także coś się zaczęło dziać ale niestety szybko się skończyło. Od 3 dpt miałam delikatne skurcze, sama nie wiem czy to one miały wpływ czy kiry czy jeszcze coś innego. Pisałam z doktor chce żebym pokazał się w 1 lub 2 dniu cyklu wiec podejrzewam, ze chce podejść w tum cyklu to transferu na sztucznym. W sumie tak byłoby najlepiej póki jeszcze diphereline działa.

Moje pytanie czy któraś z was po transferze przyjmowala papaweryne? I czy pomogło. Niestety zostały nam już słabsze zarodki i ogólnie czarno to widzę…

• Malgos89 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny mam pytanie!
    Robiłam cytologię i wyszedł mi ASCU-US. Podejrzewam, że po łyżeczkowaniu, bo w grudniu miałam histeroskopie z pobranym wycinkiem i było wszystko ok. Oczywiście będę leczyć i zrobię sobie test na hpv, ale myślicie, że mogę podchodzić do stymulacji? (Zapytam lekarza, ale dopiero za tydzień, a chciałabym wiedzieć wcześniej ;) ) Transfer nie będzie świeży, bo będziemy badać zarodki, więc zdążę jeszcze powtórzyć cytologię. Miała któraś z Was taką sytuację?

Jeśli dobrze pamietam to do punkcji to nie przeszkadza, do transferu tak. Skoro nie będzie świeżego transferu to wydaje mi się ze nie powinno być problemu

MałaMiMi lubi tę wiadomość

• Sernik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Test BE READY? Czy warto ? Proszę o Wasze przemyślenia i opinie

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Jak jest problem z endometrium albo implantacją to wg mnie warto.
    Tutaj wywiad z prof. Laudańskim z grupy Angelius:
    https://www.youtube.com/watch?v=i9K_1y4dzNo&t=595s

Sernik lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Nie wiem czy zbieg okoliczności ale mi się udało po tescie be ready. To był 5 transfer. Wcześniej tylko 1 udany ale poronilqm.

Sernik, Nela_90, Gosia895 lubią tę wiadomość

‹‹ 4464 4465 4466 4467 4468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ