X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was była przygotowywana przez dr MP do transferu AZ w Czechach? Czy dostałyście wówczas l4 po transferze od Pani doktor?

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Po długiej przerwie wracamy do gry...
    Byłam u Pani dr we wrześniu, i póki co mamy czas - bo chyba muszę dojrzeć do następnej procedury.
    Póki co plan to - biopsja endo, dietetyk kliniczny Saniewska ( korzysta ktoś?)
    I na wiosnę pewnie rozpoczęcie drugiej procedury...

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • aaguushh Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie wiem czy to odpowiedni wątek do tego typu pytania, ale zależy mi na odpowiedzi dziewczyn ze Śląska, dlatego pytam tutaj.
    Czy wiecie może gdzie w Katowicach mogę zrobić histeroskopię z jednoczesnym pobraniem wycinka na badanie markerów CD56 i CD138 prywatnie, nie będąc pacjentką konkretniej kliniki?

• Yahu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Cześć dziewczyny! Nie wiem czy to odpowiedni wątek do tego typu pytania, ale zależy mi na odpowiedzi dziewczyn ze Śląska, dlatego pytam tutaj.
    Czy wiecie może gdzie w Katowicach mogę zrobić histeroskopię z jednoczesnym pobraniem wycinka na badanie markerów CD56 i CD138 prywatnie, nie będąc pacjentką konkretniej kliniki?

Na pewno Kate@@ nie jest pacjentką Angeliusa, a robiła histero w Angeliusie i dopłacała dodatkowo do biopsji CD.
    Kasia tu raczej zagląda, więc może coś podpowie więcej ;)

Kate@@ lubi tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:

Hej! Ja robiłam w Angeliusie tak jak Yahu pisze wyżej a leczę się w Invimed Wro. Miałam skierowanie od swojego dr z Wrocławia do wykonania histero w znieczuleniu ogólnym na NFZ. Czy posiadasz takie skierowanie czy może chciałabyś zrobić prywatnie? W każdym razie musisz zadzwonić do Angeliusa na rejestrację i powiedzieć, że potrzebujesz umówić wizytę kwalifikacyjną do histeroskopii. My z Yahu robiłyśmy nasze histero u dr Juraszka, termin na wizytę raczej szybki. Za wizytę płacisz jak za konsultacje niepłodnościową i na tej wizycie rozmawiacie z dr o wykonaniu histero. Dr robi badanie i kwalifikuje. Mi również zależało na pobraniu cd138 (bez cd56) i to była droga przez mękę ale udało się. Dr musi to odnotować na wizycie, później musisz poprosić recepcję o doliczenie Ci tego badania, zapłacić za nie przed histeroskopią i upewnić się na oddziale, że oddział wie, że trzeba pobrać cd138. Okres oczekiwania na NFZ w moim przypadku to dwa miesiące.
    Jeśli nie posiadasz skierowania i chciałabyś wykonać histero prywatnie to powiedziano mi, że jest krótszy termin oczekiwania i nie ma zamieszania z cd138 bo po prostu mają tam odpowiedni pakiet, który opłacasz i masz. W przypadku histero na NFZ w standardzie nie pobierają cd i stąd wielka akcja jak to zrobić i skoordynować.

Yahu lubi tę wiadomość

👩🏻
    35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm

preg.png
  • aaguushh Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Hej! Ja robiłam w Angeliusie tak jak Yahu pisze wyżej a leczę się w Invimed Wro. Miałam skierowanie od swojego dr z Wrocławia do wykonania histero w znieczuleniu ogólnym na NFZ. Czy posiadasz takie skierowanie czy może chciałabyś zrobić prywatnie? W każdym razie musisz zadzwonić do Angeliusa na rejestrację i powiedzieć, że potrzebujesz umówić wizytę kwalifikacyjną do histeroskopii. My z Yahu robiłyśmy nasze histero u dr Juraszka, termin na wizytę raczej szybki. Za wizytę płacisz jak za konsultacje niepłodnościową i na tej wizycie rozmawiacie z dr o wykonaniu histero. Dr robi badanie i kwalifikuje. Mi również zależało na pobraniu cd138 (bez cd56) i to była droga przez mękę ale udało się. Dr musi to odnotować na wizycie, później musisz poprosić recepcję o doliczenie Ci tego badania, zapłacić za nie przed histeroskopią i upewnić się na oddziale, że oddział wie, że trzeba pobrać cd138. Okres oczekiwania na NFZ w moim przypadku to dwa miesiące.
    Jeśli nie posiadasz skierowania i chciałabyś wykonać histero prywatnie to powiedziano mi, że jest krótszy termin oczekiwania i nie ma zamieszania z cd138 bo po prostu mają tam odpowiedni pakiet, który opłacasz i masz. W przypadku histero na NFZ w standardzie nie pobierają cd i stąd wielka akcja jak to zrobić i skoordynować.

No ja chciałabym zrobić histeroskopię z pobraniem cd56 i cd138 prywatnie, bo na samą myśl o załatwianiu tego na NFZ to aż włosy mi się jeżą 😬 tylko właśnie nie wiedziałam czy tak idzie jak się nie jest pacjentem danej kliniki. Obecnie próbuję zostać pacjentką Angeliusa, dokładnie dr Paligi, ale aktualnie do czerwca nie ma na to szans, a siedzieć bezczynnie przez kolejne miesiące mi się nie uśmiecha. W międzyczasie mam jeszcze wizytę u dr Paśnika i tak uzupełniam sobie mój segregator o kolejne badania 🙄
    A powiedz mi Kate@@ jak dawno robiłaś histero w Angeliusie?

• aaguushh Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    No ja chciałabym zrobić histeroskopię z pobraniem cd56 i cd138 prywatnie, bo na samą myśl o załatwianiu tego na NFZ to aż włosy mi się jeżą 😬 tylko właśnie nie wiedziałam czy tak idzie jak się nie jest pacjentem danej kliniki. Obecnie próbuję zostać pacjentką Angeliusa, dokładnie dr Paligi, ale aktualnie do czerwca nie ma na to szans, a siedzieć bezczynnie przez kolejne miesiące mi się nie uśmiecha. W międzyczasie mam jeszcze wizytę u dr Paśnika i tak uzupełniam sobie mój segregator o kolejne badania 🙄
    A powiedz mi Kate@@ jak dawno robiłaś histero w Angeliusie?

Aaa już widzę w stopce, że w listopadzie 2023 r. 😁 czyli niedawno

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dawno nie moalam histeroskopi i zapomnialam ja to tam wyglada. Czy sam zabieg jest w ich jednorazowej koszuli ? Czy na oddziale mozna sobie ubrac jakies dresy zamiast koszuli ?

• Yahu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Czesc dziewczyny. Dawno nie moalam histeroskopi i zapomnialam ja to tam wyglada. Czy sam zabieg jest w ich jednorazowej koszuli ? Czy na oddziale mozna sobie ubrac jakies dresy zamiast koszuli ?

Hej, ja miałam w zeszłym roku w czerwcu i w listopadzie w Angeliusie. Przyjmują Cię na oddział, na sali przebierasz się w co tam chcesz, albo piżamka, albo dres. Chwilę przed zabiegiem pielęgniarka przynosi jednorazową koszulę, ubierasz ją i w niej już na zabieg.

Starania od 09.20

Ona
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)

Plan i realizacja:
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała w Angeliusie z kd?? Jestem na etapie podpisania umowy i mam całkiem niezły mętlik w głowie. Jest tutaj osoba której udało się zajść w ciąże właśnie z komórka dawczyni?? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedz. Forum jest dość obszerne i jeszcze nie trafiłam na taki wątek tutaj. Z góry dziękuje.

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • Rgn Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ☺️
    Mam pytanie,może nietypowe.
    Po jakim czasie starań zdecydowałyście się na specjalistyczną diagnostykę?

• aaguushh Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rgn wrote:
    Cześć dziewczyny! ☺️

Ja po 3 cb. Było to badanie kariotypu, trombofilii, zespółu antyfosfolipidowego i progesteronu. Po 4 cb poszła w ruch immunologia. Obecnie 4,5 roku walki, 6 cb na koncie i różne kwiatuszki powychodziły... Diagnostyka wciąż trwa.

• Niecierpliwka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rgn wrote:
    Cześć dziewczyny! ☺️
    Po prawie 2 latach .. w końcu dostałam namiar na konkretną lekarkę bo wcześniej tylko słyszałam, że wszystko jest ok i to na pewno glowa blokuje No i wiek robi swoje. To pewnie przez fakt, że mam już dwójkę dzieci i są to ciaze naturalne i nie miałam problemu z zajściem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:07

86'🙋‍♀️ 2006 ciąża naturalna >Syn (cc)💙 2011 ciąża naturalna >Córka (sn)💟
    🚫2018 rozwód
    2019 nowy start
    87'🙋

3 lata staran o puzzla ☹️
    👩👉Insulinooporoność💊metformax 1500
    👉Niedrożność lewego jajowodu z licznymi zrostami z otrzewną i jelitem
    👉Endometrioza II stopnia
    🧑👉morfologia 4%

Lipiec 2023 histero ➡️usunięty polip Wrzesień2023➡️ decyzja o IVF Październik 2023➡️start IVF protokół długi
    Pobrano 11 komórek, zaplodniono 8 Mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ blastek 🥰 Transfer przełożony >>ryzyko hiperstymulacji

22.01.24 1FET ❄️ 4.B.B *EG +AH ➡️7pdt beta 0.3 ❤️‍🩹
    26.02.24 2FET❄️ 3.B.B. *AH ➡️7dpt beta 0.3 ➡️ 11dpt 0.6 ❤️‍🩹
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała w Angeliusie z kd?? Jestem na etapie podpisania umowy i mam całkiem niezły mętlik w głowie. Jest tutaj osoba której udało się zajść w ciąże właśnie z komórka dawczyni?? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedz. Forum jest dość obszerne i jeszcze nie trafiłam na taki wątek tutaj. Z góry dziękuje.

Czy mogę zapytać o koszt?

• Yahu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rgn wrote:
    Cześć dziewczyny! ☺️

Po 8 miesiącach bezskutecznych starań. Po pierwszej konsultacji w klinice mąż zrobił badania i okazało się to co w stopce można doczytać 😔

Starania od 09.20

Ona

On
    → 89',

Plan i realizacja:
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Rgn Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Po 8 miesiącach bezskutecznych starań. Po pierwszej konsultacji w klinice mąż zrobił badania i okazało się to co w stopce można doczytać 😔

Rozumiem.
    Chciałam się upewnić czy przypadkiem nie popadam w panikę, a mam do tego tendencje. 😉
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

• Yahu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rgn wrote:
    Rozumiem.
    Chciałam się upewnić czy przypadkiem nie popadam w panikę, a mam do tego tendencje. 😉
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Wiesz, w międzyczasie byłam u dwóch ginekologów, bo myślałam, że może coś u mnie nie tak, ale żaden nawet nie zlecił dodatkowych badań hormonów czy czegokolwiek oprócz usg. Powtarzali tylko, że skoro nie choruje na nic przewlekle, to żeby próbować i statystycznej parze udaje się do 12 miesięcy zajść w ciążę…

Nie wiem na jakim jesteś etapie, czy przed, czy w trakcie diagnostyki, ale teraz wiem, że wolałabym szybciej wiedzieć o słabym nasieniu i szybciej dzięki temu coś zadziałać… sobie też bym ogarnęła na start więcej badań, bo u mnie wcale też nie było tak super jak lekarze wstępnie mówili… dopóki się nie badasz, to nie wiesz czy wszystko na pewno ok, a lekarz nie zleca badań, więc nie musi się wysilać i leczyć… ale teraz to sobie mogę gdybać 😅

Starania od 09.20

Ona

On
    → 89',

Plan i realizacja:
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Rgn Nowa

Wysłany: 17 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Wiesz, w międzyczasie byłam u dwóch ginekologów, bo myślałam, że może coś u mnie nie tak, ale żaden nawet nie zlecił dodatkowych badań hormonów czy czegokolwiek oprócz usg. Powtarzali tylko, że skoro nie choruje na nic przewlekle, to żeby próbować i statystycznej parze udaje się do 12 miesięcy zajść w ciążę…

Nie wiem na jakim jesteś etapie, czy przed, czy w trakcie diagnostyki, ale teraz wiem, że wolałabym szybciej wiedzieć o słabym nasieniu i szybciej dzięki temu coś zadziałać… sobie też bym ogarnęła na start więcej badań, bo u mnie wcale też nie było tak super jak lekarze wstępnie mówili… dopóki się nie badasz, to nie wiesz czy wszystko na pewno ok, a lekarz nie zleca badań, więc nie musi się wysilać i leczyć… ale teraz to sobie mogę gdybać 😅

U nas to będzie 6 miesiąc starań. Mąż zrobil diagnostykę nasienia, ma 4%prawidłowych plemników. Lekarz zalecił mu nucleox.
    Ja sama mam podobne doświadczenie z ginekologami, tłumaczenie wszystkiego "taką pani urodą".
    Zapisałam się na wizytę w Angeliusie z tego względu, że chcę właśnie żeby ktoś konkretny pokierował mnie na badania żebym mogła się upewnić, że wszystko ze mną ok, albo zacząć juz coś robić.
    Wybrałam Panią doktor Janosz,sugerując się dobrymi opiniami. Mam nadzieję,że to dobry wybór.

Yahu lubi tę wiadomość

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:

Hi! ja mam planowaną KD w Angeliusie ale po histeroskopii 1 marca mam dokładnie omówić co i jak z doktorem! i też szukam osób które już to przeszły bo nie wiem co i jak🙊 u kogo sie leczysz?

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rgn wrote:
    Cześć dziewczyny! ☺️
    ja po nieco ponad roku starań już trafiłam do Angeliusa. A pierwszy raz do ginekologa poszlam po 8 nieudanym cs, no i tak sie zaczęła moja przygoda z konowałami, bo inaczej sie tego nazwac nie da, którzy zmarnowali mi parę miesięcy. Z drugiej strony, moze gdyby nie to , to tak szybko bym się nei zdecydowała uderzyć do Angeliusa, a tak to doszłam do wniosku, że w mojej wsi nei ma dobrych lekarzy i trzeba szukac kogoś konkretnego na śląsku. Wiec w sumie wyszło na dobre.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 4504 4505 4506 4507 4508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ