Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
NaDzIEjA wrote:Ja dzisiaj byłam, bo okres przyszedł przez weekend. Startujemy od dzisiaj z zastrzykami 🥰 Czuję już ten dreszczyk emocji - trzymajcie kciuk 😍
W przyszłym tygodniu do Ciebie dołączę 😉NaDzIEjA, Chmurka87 lubią tę wiadomość
👩39
AMH: 3,6
KIR: AA
Kariotyp: OK
PCOS wyciszone, IO
👦kiepska jakość nasienia, oligozoospermia;
03.2024 bakterie w nasieniu - antybiotyki, 05.2024 bakterii brak; suplementacja; 07.2024 - jakość nasienia poprawiona
06.2016 - niedrożność lewego jajowodu
04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna (zagnieżdżona w lewym, niedrożnym jajowodzie). Usunięcie jajowodu z ciążą w 6tc.)
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia, CD138 -> 0/10💪
I IVF p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - ET, Accofil, beta 0 ❌
II IVF p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️
8+1 💔 -
malina999 wrote:Pewnie,że trzymamy!!!😁 super, dbaj o siebie i myśl pozytywnie.
W przyszłym tygodniu do Ciebie dołączę 😉
to widze że we trzy szykujemy się na lipcowe transfery😁 jeszcze ktoś? oby to był szczęśliwy lipiec!✊😁🌞malina999 lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔 -
A orientujecie się może dziewczyny jak to jest z lekami do stymulacji? Bo kurde ja miałam 2 procedury i kojarzy mi się, że do 3 miały być bezpłatne leki... I teraz pytanie moje jest takie, bezpłatne czy refundowane? Nie pamiętam jak to było wcześniej, tylko zakodowałam, że niby bezpłatnie, a w aptece Pan mówi 130 zł. I niby na rachunku generalnie 799 zł ale po refundacji 130 zł, więc spoko. Tylko zastanawiam się, czy ja źle jakoś pamiętam z dawna, że miały być bezpłatne, czy miałam się jakoś upomnieć u Pani Doktor, żeby coś tam zaznaczyła...?
-
Chmurka87 wrote:to widze że we trzy szykujemy się na lipcowe transfery😁 jeszcze ktoś? oby to był szczęśliwy lipiec!✊😁🌞
Ja nie do końca wiem, czy lipcowy transfer ale wakacyjny na pewno 😍 Trzymam za każdą mocno kciuki i wierzę, że to będzie piękny czas! ❤️Chmurka87 lubi tę wiadomość
-
NaDzIEjA wrote:A orientujecie się może dziewczyny jak to jest z lekami do stymulacji? Bo kurde ja miałam 2 procedury i kojarzy mi się, że do 3 miały być bezpłatne leki... I teraz pytanie moje jest takie, bezpłatne czy refundowane? Nie pamiętam jak to było wcześniej, tylko zakodowałam, że niby bezpłatnie, a w aptece Pan mówi 130 zł. I niby na rachunku generalnie 799 zł ale po refundacji 130 zł, więc spoko. Tylko zastanawiam się, czy ja źle jakoś pamiętam z dawna, że miały być bezpłatne, czy miałam się jakoś upomnieć u Pani Doktor, żeby coś tam zaznaczyła...?Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
NaDzIEjA wrote:A orientujecie się może dziewczyny jak to jest z lekami do stymulacji? Bo kurde ja miałam 2 procedury i kojarzy mi się, że do 3 miały być bezpłatne leki... I teraz pytanie moje jest takie, bezpłatne czy refundowane? Nie pamiętam jak to było wcześniej, tylko zakodowałam, że niby bezpłatnie, a w aptece Pan mówi 130 zł. I niby na rachunku generalnie 799 zł ale po refundacji 130 zł, więc spoko. Tylko zastanawiam się, czy ja źle jakoś pamiętam z dawna, że miały być bezpłatne, czy miałam się jakoś upomnieć u Pani Doktor, żeby coś tam zaznaczyła...?
Lusiaa22, NaDzIEjA, Chmurka87, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, niespodziewanie udało mi się zajść w ciążę po drugiej inseminacji, kończę 5 tydzień. Jestem pacjentką doktora M. i w przyszłym tygodniu mam wizytę pod kątem kolejnej inseminacji, termin już dawno umówiony ale teraz jak się udało to nie odwoływałam, będę już w 6 tygodniu to może coś będzie ciekawego na usg widać . Stąd moje pytanie: czy po pozytywnym teście dalej się chodzi do kliniki? Dalej ten sam lekarz czy trzeba wybrać jakiegoś nowego prowadzącego? Nie ukrywam że mam trochę daleko i wolałabym ciążę prowadzić u siebie, plus mam medicover, ale nie wiem jak się na to zapatrują
Chmurka87, WesołaŻyrafka lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
izaz123 wrote:Hej. Na 3 procedury były refundowane czyli zawsze trzeba było dopłacić. A od lipca ma wejsc ze na wszytskie procedury z programu mq być refundacja na leki. Ja właśnie czekam na lipiec bo 3 mam juz wykorzystane. Trzymam kciuki 🥰
Dziękuję Ci ślicznie, teraz już wszystko jasne ☺️ Jak się uda to może znowu będziemy podobnie rodzić 😍 Ostatnio był miesiąc różnicy z tego co pamiętam 🙂 -
bluebell wrote:Hej dziewczyny, niespodziewanie udało mi się zajść w ciążę po drugiej inseminacji, kończę 5 tydzień. Jestem pacjentką doktora M. i w przyszłym tygodniu mam wizytę pod kątem kolejnej inseminacji, termin już dawno umówiony ale teraz jak się udało to nie odwoływałam, będę już w 6 tygodniu to może coś będzie ciekawego na usg widać . Stąd moje pytanie: czy po pozytywnym teście dalej się chodzi do kliniki? Dalej ten sam lekarz czy trzeba wybrać jakiegoś nowego prowadzącego? Nie ukrywam że mam trochę daleko i wolałabym ciążę prowadzić u siebie, plus mam medicover, ale nie wiem jak się na to zapatrują
Prowadzi inny, trzeba zmienić lekarza 🙂 Więc na spokojnie możesz sobie u siebie szukać i załatwiać. U mnie było tak, że byłam pod opieką Pani Doktor do 14 tyg, ale ze względu na spore krwawienia na początku. Wiem, że generalnie to jest krótszy czas. NO I OCZYWIŚCIE GRATULACJE ❤️🥰❤️ Spokojnej ciąży!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 13:10
-
bluebell wrote:Hej dziewczyny, niespodziewanie udało mi się zajść w ciążę po drugiej inseminacji, kończę 5 tydzień. Jestem pacjentką doktora M. i w przyszłym tygodniu mam wizytę pod kątem kolejnej inseminacji, termin już dawno umówiony ale teraz jak się udało to nie odwoływałam, będę już w 6 tygodniu to może coś będzie ciekawego na usg widać . Stąd moje pytanie: czy po pozytywnym teście dalej się chodzi do kliniki? Dalej ten sam lekarz czy trzeba wybrać jakiegoś nowego prowadzącego? Nie ukrywam że mam trochę daleko i wolałabym ciążę prowadzić u siebie, plus mam medicover, ale nie wiem jak się na to zapatrują
-
NaDzIEjA wrote:A orientujecie się może dziewczyny jak to jest z lekami do stymulacji? Bo kurde ja miałam 2 procedury i kojarzy mi się, że do 3 miały być bezpłatne leki... I teraz pytanie moje jest takie, bezpłatne czy refundowane? Nie pamiętam jak to było wcześniej, tylko zakodowałam, że niby bezpłatnie, a w aptece Pan mówi 130 zł. I niby na rachunku generalnie 799 zł ale po refundacji 130 zł, więc spoko. Tylko zastanawiam się, czy ja źle jakoś pamiętam z dawna, że miały być bezpłatne, czy miałam się jakoś upomnieć u Pani Doktor, żeby coś tam zaznaczyła...?
Hej! Czy możesz mi napisać jakie badania zleca dr paliga na wizycie kwalifikacyjnej? I byliście razem z mężem? Czy wystarczy, że mąż podpisał oświadczenia i później kwalifikacje już można przejść samemu? -
Kajuś wrote:Hej! Czy możesz mi napisać jakie badania zleca dr paliga na wizycie kwalifikacyjnej? I byliście razem z mężem? Czy wystarczy, że mąż podpisał oświadczenia i później kwalifikacje już można przejść samemu?
My byliśmy oboje i dobrze wsumie, bo wirusowke i dla mnie i męża ( oczywiście bezpłatnie w ramach programu). Ja mialam dodatkowo AMh a mąż mógł mieć badanie nasienia zlecone ale z racji, że miał robione w kwietniu uznałyśmy, że bez sensu. Nic się nie wypełnia dodatkowo, nie podpisuje. Wygląda jak zwykła wizyta, tylko Pani Doktor wypisywała sobie i zaznaczała jakie badania zleca na takich osobnych kartkach. -
NaDzIEjA wrote:My byliśmy oboje i dobrze wsumie, bo wirusowke i dla mnie i męża ( oczywiście bezpłatnie w ramach programu). Ja mialam dodatkowo AMh a mąż mógł mieć badanie nasienia zlecone ale z racji, że miał robione w kwietniu uznałyśmy, że bez sensu. Nic się nie wypełnia dodatkowo, nie podpisuje. Wygląda jak zwykła wizyta, tylko Pani Doktor wypisywała sobie i zaznaczała jakie badania zleca na takich osobnych kartkach.
-
Kajuś wrote:Oo to super wiadomość, mąż nie dostanie początkiem lipca urlopu więc chyba nie uda mu się pojechać… najwyżej na własną rękę zrobi badania. Jeśli chodzi o męża to wirosowkea badana z moczu?
Albo na kolejnej wizycie. Zapytasz Pani Doktor, może się tak da 🙂 -
Dostałam właśnie telefon z kliniki z informacją że wynik CD już jest i jest prawidłowy
malina999, Kingus 1 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
23.04.24 - wizyta immuno Paśnik
Ana1✅Cytokiny✅ Cross mach✅ AlloMLR 0%❌ -> Szczepienia
28.05 histeroskopia+ CD138 -✅
Szczepienia limfocytami męża strat:
22.07 I 12.08 II 02.09 III
--> kontrolne AlloMLR 0% -
Miphuhiz wrote:Jak będą zapisy to pojadę i Cię zapisze.
mi kiedyś tam powiedziały, żeby dzwonic. przykładem mogę być ja. zapisałam się w listopadzie czy październiku na luty. w między czasie zaszłam w ciążę, gdybym nie oddała terminu dziewczynie z forum to bym go całkiem zwolniła (może znam kogoś kto ma na 31.10 i chyba będzie zwalaniac )
Niestety nie mogę napisać do Ciebie prywatnej wiadomości 😏Starania In vitro od 2021 :
7 transferów beta zawsze 0 -
Santi_14 wrote:Dostałam właśnie telefon z kliniki z informacją że wynik CD już jest i jest prawidłowyOna: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️