X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak piszecie o Neoparin że się go bierze od włączenia progesteronu a powiecie mi na co on jest ? Po co się go bierze ?? 🤗🤔🤔 Ja go brałam tylko jak miałam punkcję .. 2 transfery co miałam lekarz nie zalecił go stosować 🤷 zostały mi 2 paczki i myślę czy nie dorzucę go jak będę miała 3 podejście już niedługo

Aaaa i jeszcze mi powiedźcie jak długo Neoparin brałyscie? Czy jak beta pozytywna to w ciągu dalszym jest kontynuacja jego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 20:45

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Dziewczyny tak piszecie o Neoparin że się go bierze od włączenia progesteronu a powiecie mi na co on jest ? Po co się go bierze ?? 🤗🤔🤔 Ja go brałam tylko jak miałam punkcję .. 2 transfery co miałam lekarz nie zalecił go stosować 🤷 zostały mi 2 paczki i myślę czy nie dorzucę go jak będę miała 3 podejście już niedługo

Aaaa i jeszcze mi powiedźcie jak długo Neoparin brałyscie? Czy jak beta pozytywna to w ciągu dalszym jest kontynuacja jego ?

Ja biorę od następnego dnia po punkcji. Póki co bez przerwy, a betę będę badać pierwszy raz 4 listopada, więc nie wiem, co dalej.
    Podobno neoparin (heparyna) wykazuje działanie przeciwporonne i pomaga w implantacji zarodka.

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
  • Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    A czemu myślisz,że się nie udało? Rozumiem Cię to strasznie ciężka decyzja żeby odpuścić. A badałaś immunologię? Ja bym chyba przyjęła wszystkie zarodki z maksymalnie możliwą obstawą i wtedy zdecydowała co dalej. 7 latek też Cię potrzebuje 🥰 jestem w podobnym miejscu, choć to dopiero moja pierwsza procedura.

Do dziewczyn po transferach - jakie miałyście objawy? Mnie przez 3 dni bolała macica tak w dole. Brałam magnez, jestem na accofilu itd. A dziś wszystko odpuściło i mam czarne myśli. Do tego zbadanie bety dopiero będzie możliwe w poniedzialek (9dpt) i zastanawiam się czy robić sikanca?

Beta 5 i 7 dpt < 2,3
    Dziekuje MegiMal za wsparcie

Ona- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
    --> Start Artvimed Kraków 2020
    2 x IUI nieudane
    --> I procedura IVF ICSI Novum Warszawa
    punkcja VII 2022
    transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
    histeroskopia Artvimed
    transfer 2 (styczeń 2023) --> 5.1.2 blastocysta, ciąża biochemiczna
    biopsja z wycinkiem endometrium- > NK 25/1mm2
    transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 :( (włączony accofil, neoparin)
    transfer 3 (czerwiec 2023)--> blastocysta 5.1.1 + 4.2.3; nieudane
    --> Napromedica Białystok (VII- XII 2023)
    diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
    -->Provita Angelius Katowice (XII 2023 - obecnie)
    Ona: AMH: 2,91 ng/ml
    diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
    On: otyłość, zaburzenia krzywej insulinowo- glukozowej, niska jakość nasienia
  • Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Pomysl teraz sobie ile przeszłaś .. inseminacje , zmiany klinik , 6 transferów .. czy warto odpuścic na tym etapie??? Nie sądzę !! Już tyle przeszłaś że szkoda odpuścić tym bardziej że jeśli się poddasz to jak się ma udać?!! Sama procedura bardzo mocno obciąża psychikę fizycznie i psychicznie czasami zdarza się że człowiek myśli a pieprzne tym bo już nie mam sił a z drugiej strony pragnie tego tak że ciężko z tego zrezygnować ! Takie jest życie że czasem człowiek opada ale zaraz wstaje ze zdwojoną siła i tyle😘 Życzę ci kochana ! Dużo sił i cierpliwości czasami nigdy nic nie przychodzi od tak już i teraz ..! tak nie ma ! Ja sądzę że lepiej podchodzić do tego tak że a może to nie jest ten cykl ..a może to nie jest ten czas ... A może kolejny się uda... Patrzę na innych że walczą i osiągnęli sukces po mimo kilku latach walki .. to czemu mi ma się nie udać ! Uda !!! Czasami potrzeba czasu i determinacji i walczyć o swoje bo nikt za nas tego niestety nie zrobi ! 🤷😘 Pamiętaj nie jesteś jedyna która dotknęła bezpłodność jest nas tak na prawdę masaaaa tu na forum... a ile jeszcze co na nim nie są.. to jest setka wręcz tysięcy ludzi !😪 Pomyśl sobie że jest program MZ który daje od A do Z szansę aby je mieć i nie martwić się o finanse to jest dużo !! I warto z tego skorzystać ! 😁Masz 2 zarodki to jest dużo.. tym bardziej że to sa 2 szansę ! 💕 aż 2 pamiętaj o tym !! A zarodek zarodkowi nigdy nie jest równy to że są słabsze niż poprzednie to nie znaczy że one nie dadzą dzidziusia ... Inni mieli do transferu 5aa najlepszej grupy i nie dało to ciazy a inne miały o wiele słabsze i się udało 🤷 nie ma na to reguły !

Lusia 22 ❤️❤️❤️

2 x IUI nieudane
    punkcja VII 2022
    transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
    histeroskopia Artvimed
    transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 :( (włączony accofil, neoparin)
    diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
    diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa88 wrote:
    Dziewczyny, muszę się Wam wyżalić, bo poza mężem z nikim nie rozmawiam o staraniach, a i on ciężko znosi te niepłodność głównie ze swojej strony. Dzisiaj do mnie doszło, że kolejny transfer się nie udał, to już 5 lat nieudanych starań, kilka inseminacji, 4 kliniki, 3 procedury i 6 transfer. Wszystko bez efektu, jestem tak załamana i przygnębiona, że spotyka to właśnie mnie. Mamy jeszcze zamrożone dwa zarodki, ale słabsze niż ta transferowana tydzień temu, już czuję, że to też się nie uda. Przyjęłam już takie tony hormonów i leków, że boję się, że osierocę swojego 7 letniego jedynaka. Przez ostatnie 5 lat temat starań przesłania mi życie, cały czas na coś czekam,
    a może odpuścić. Może trzeba odpuścić ?

Karola88, nikt nie da Ci odpowiedzi czy to już czas odpuścić... 😔
    Ja byłam już bliska decyzji o KD, ale po ponad 6 latach starań okazało się, że i dla nas pojawiła się nadzieja.
    Z perspektywy czasu wiem, że żałowałbym, że odpuściłam, ale doskonale znam też smak porażki i koszty emocjonalne, finansowe starań.
    Pani Dr MP mówi, że ten kto się nie poddaje w końcu się doczeka...
    Jeśli czujesz, że nie masz już sił, odpocznij, wróć do tematu za jakiś czas, ja nie wiem jaki będzie finał mojej historii, ale też średnio wierzyłam w ten transfer, nasz najsłabszy zarodzio i to z 6 doby... 🤷‍♀️
    Ściskam Cię mocno ❤️😘😘😘

Karolaa88 lubi tę wiadomość

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:

Mu wyszla mutacja pai homo i z tego względu immunolog zlecil heparyne. Przy poprzednim transferze brałam od dnia transferu do końca ciazy. Teraz pani dr rozpisała od dnia włączenia proga.

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Mu wyszla mutacja pai homo i z tego względu immunolog zlecil heparyne. Przy poprzednim transferze brałam od dnia transferu do końca ciazy. Teraz pani dr rozpisała od dnia włączenia proga.
    Na samą myśl że miałabym brać do końca ciąży to aż mi ciarki na całym ciele teraz wyszły 🤣😱😱 igła w nim to jest jakaś porażka 🤯🤯🤯 podziwiam cię że dałaś radę ! Na pewno było ci ciężko 😔 będę miała wizytę u lekarza to się go zapytam może mi go dołoży .. tym bardziej jeśli pomaga w implantacji to chce spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 21:46

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• Idia90 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Polecam Wam clexane bo ta igła w neoparinie… ten kto to wymyślił powinien się smażyć w piekle.
    Ja polecam przelewanie do insulinówki. O niebo lepiej!
    Neoparin śnił mi się po nocach.

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

7.2023 AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    Beta <2,30 🙁

❄️
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja neoparin też razem z progiem dzien po punkcji. W ciąży brałam do końca. Teraz nie wiem jak będzie, beta też dopiero w pon.

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa88 wrote:
    Beta 5 i 7 dpt < 2,3
    Dziekuje MegiMal za wsparcie

Bardzo mi przykro. Robisz jeszcze w 9 dpt? Masz jeszcze zarodki, więc próbuj. Może z inną obstawą leków, może warto wdrożyć accofil czy inne leki?

Karolaa88 lubi tę wiadomość

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi
  • Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Karola88, nikt nie da Ci odpowiedzi czy to już czas odpuścić... 😔
    Ja byłam już bliska decyzji o KD, ale po ponad 6 latach starań okazało się, że i dla nas pojawiła się nadzieja.
    Z perspektywy czasu wiem, że żałowałbym, że odpuściłam, ale doskonale znam też smak porażki i koszty emocjonalne, finansowe starań.
    Pani Dr MP mówi, że ten kto się nie poddaje w końcu się doczeka...
    Jeśli czujesz, że nie masz już sił, odpocznij, wróć do tematu za jakiś czas, ja nie wiem jaki będzie finał mojej historii, ale też średnio wierzyłam w ten transfer, nasz najsłabszy zarodzio i to z 6 doby... 🤷‍♀️
    Ściskam Cię mocno ❤️😘😘😘

Dziekuje @Agulek24 ❤️

Agulek24 lubi tę wiadomość

2 x IUI nieudane
    punkcja VII 2022
    histeroskopia Artvimed
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    A czemu myślisz,że się nie udało? Rozumiem Cię to strasznie ciężka decyzja żeby odpuścić. A badałaś immunologię? Ja bym chyba przyjęła wszystkie zarodki z maksymalnie możliwą obstawą i wtedy zdecydowała co dalej. 7 latek też Cię potrzebuje 🥰 jestem w podobnym miejscu, choć to dopiero moja pierwsza procedura.

Do dziewczyn po transferach - jakie miałyście objawy? Mnie przez 3 dni bolała macica tak w dole. Brałam magnez, jestem na accofilu itd. A dziś wszystko odpuściło i mam czarne myśli. Do tego zbadanie bety dopiero będzie możliwe w poniedzialek (9dpt) i zastanawiam się czy robić sikanca?

Miałam transfer w zeszły czwartek. Lekkie pobolewanie podbrzusza (ale to może być mix jajniki, zaparcia etc). W poniedziałek i wczoraj miałam lekko podwyższona temperaturę 37-37.3, no i zmęczenie

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
    25.01, 27.01 Beta 🤞🏻🤞🏻
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    Ja mam już cały siny brzuch nie mam miejsca na te wkłucia ... :(

Ja mam dokładnie to samo...Siny brzuch, krwiaki... Już nie mam gdzie podawac 🤣 musiałam zacząć nosić luźniejsze spodnie ...

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
    25.01, 27.01 Beta 🤞🏻🤞🏻
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Na samą myśl że miałabym brać do końca ciąży to aż mi ciarki na całym ciele teraz wyszły 🤣😱😱 igła w nim to jest jakaś porażka 🤯🤯🤯 podziwiam cię że dałaś radę ! Na pewno było ci ciężko 😔 będę miała wizytę u lekarza to się go zapytam może mi go dołoży .. tym bardziej jeśli pomaga w implantacji to chce spróbować

Lusia, przed transferem raz byłam na monitoringu u Twojego lekarza i jak wypisywał mi recepty to zapytałam o neoparin, bo też mam mutację PAI1-homo, to mi wtedy powiedział, że to w sumie nie jest wskazanie do heparyny, ale że no dobra, nie zaszkodzi. W końcu na recepcie mi tego nie ujął, ale mój lekarz mi później wypisał bez problemu.
    Możesz spróbować go podpuścić, może akurat się uda. Byłam u niego pierwszy raz i wydaje mi się na takiego luźnego i do ugadania ;)
    Ja też brałam już 5 dni przed transferem. W sumie 15 dni, a mój brzuch cały siny. Podziwiam dziewczyny, które muszą codziennie do końca połogu to stosować.
    A naszą Malinę podziwiam, że znajduje jeszcze miejsce na 4 wkłucia dziennie 🙈 dla mnie to kosmos

MikiFiki, Lusiaa22 lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    →20.01.25 Zivafert, od 22.01.25 Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 0,4 x1, Acard 75 x1 → II FET 27.01

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Lusia, przed transferem raz byłam na monitoringu u Twojego lekarza i jak wypisywał mi recepty to zapytałam o neoparin, bo też mam mutację PAI1-homo, to mi wtedy powiedział, że to w sumie nie jest wskazanie do heparyny, ale że no dobra, nie zaszkodzi. W końcu na recepcie mi tego nie ujął, ale mój lekarz mi później wypisał bez problemu.
    Możesz spróbować go podpuścić, może akurat się uda. Byłam u niego pierwszy raz i wydaje mi się na takiego luźnego i do ugadania ;)
    Ja też brałam już 5 dni przed transferem. W sumie 15 dni, a mój brzuch cały siny. Podziwiam dziewczyny, które muszą codziennie do końca połogu to stosować.
    A naszą Malinę podziwiam, że znajduje jeszcze miejsce na 4 wkłucia dziennie 🙈 dla mnie to kosmos
    Hehe no powiem ci że tyle dobrze że mój lekarz jest ugodny co do leków czasami nie powiem bo mnie zjebał jak przyszłam z listą leków ze to i to potrzebuję to się śmiał że to w moim wypadku nie jest wgl potrzebne .. 🤣 będę się starała z nim dogadać na wizycie żeby mi go zalecił 😘😁 nie mam nic do stracenia 🤣 tak ..powiem ci że jest bardzo luźny i bezproblemowy jestem zadowolona ze akurat jego wybrałam na lekarza prowadzącego i liczę na to że dzięki niemo wkoncu się uda ♥️ w 12 DC mam kontrolę zapisałam sobie nowe leki na kartce żeby się zapytać czy mi przepiszę 🤣🤣spasmoline , relanium , papaweryna . 😁 Bo widziałam jak dziewczyny pisaly że MP to przepisuję często 😁 coś czuję że kiedyś mojego doktorka wykończe bo co do niego idę to ino mu mówię dziewczyny na forum to miały.. to zalecają .. że ja też chce 🤣🙉 ja go brałam po punkcji brzuch miałam cały z siniaków a ta igła to jest jakieś nieporozumienie 🙉 ale doszłam do wniosku że jeśli się zgodzi go przepisać to będę brała nie mam nic do stracenia a co jedynie to może pomóc 🤗😘 mam 2,5 paczki w szafce bo mi został ale wolę się go zapytać czy mogę brać bo później jak będę miała brać do końca ciąży to nie chce mieć problemów z wystawieniem recepty 🤣🙉

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny czy wy kojarzycie nazwę tego preparatu immunoglobulin z Czech? Za cholerę nie mogę znaleść notatek od pasnika… podawał jakiś konkretny… żeby go kupić w Czechach. A na zaleceniach mam tylko „immunoglobuliny”

Flebogamma?

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
    29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Agula Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Hehe no powiem ci że tyle dobrze że mój lekarz jest ugodny co do leków czasami nie powiem bo mnie zjebał jak przyszłam z listą leków ze to i to potrzebuję to się śmiał że to w moim wypadku nie jest wgl potrzebne .. 🤣 będę się starała z nim dogadać na wizycie żeby mi go zalecił 😘😁 nie mam nic do stracenia 🤣 tak ..powiem ci że jest bardzo luźny i bezproblemowy jestem zadowolona ze akurat jego wybrałam na lekarza prowadzącego i liczę na to że dzięki niemo wkoncu się uda ♥️ w 12 DC mam kontrolę zapisałam sobie nowe leki na kartce żeby się zapytać czy mi przepiszę 🤣🤣spasmoline , relanium , papaweryna . 😁 Bo widziałam jak dziewczyny pisaly że MP to przepisuję często 😁 coś czuję że kiedyś mojego doktorka wykończe bo co do niego idę to ino mu mówię dziewczyny na forum to miały.. to zalecają .. że ja też chce 🤣🙉 ja go brałam po punkcji brzuch miałam cały z siniaków a ta igła to jest jakieś nieporozumienie 🙉 ale doszłam do wniosku że jeśli się zgodzi go przepisać to będę brała nie mam nic do stracenia a co jedynie to może pomóc 🤗😘 mam 2,5 paczki w szafce bo mi został ale wolę się go zapytać czy mogę brać bo później jak będę miała brać do końca ciąży to nie chce mieć problemów z wystawieniem recepty 🤣🙉
    Myślę, że nie powinno być problemu z żadnym z tych leków. Każde z nich działa przeciwskurczowo, relanium dodatkowo wyciszająco.
    Tak samo nie powinien robić problemu z heparyną. Tak na prawdę tym zastrzykiem nie zrobisz organizmowi krzywdy.

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml

21dpt USG 🤞❤️🙏

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Agula Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po punkcji 🙄 pobrano 12 occytów.
    Ciekawe jaki szałowy wynik uzyska laboratorium jeśli chodzi o blaski.

Transfer odroczony, endometrium ponoć paskudne. Dostałam proverę 2x1 przez 10 dni, 2-3 DC mam się zgłosić i lecimy z cyklem naturalnym.

Kladom, Lusiaa22, Yahu lubią tę wiadomość

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml

21dpt USG 🤞❤️🙏

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    I jeszcze jedno pytanie potrzebuje na jeden wlew 15/20 g czyli zamawiam 3 butelki 100 ml 10proc? I mam notatkę że wysyłam Paśnikowi po zamówieniu 🙈ale co :D? Informacje? Wizytę miałam rok temu… mało co pamiętam. Zlecił mi 15 g na jeden wlew

Ja miałam akurat 20g/400 ml. Więc kupiłam 2x200 ml po 10g. Tak wyszło korzystniej cenowo. Co do Paśnika to nie pomogę, bo ja akurat jestem u dr Sydora.

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
    29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziękuję :) a musiałaś robić jakieś badania przed lub po immunoglobulinach? Nie wiem co robić :( oczywiście nikt za mnie decyzji nie podejmie, ale w alternatywie mam accofil i prograf czego się bardzo boję
    Czemu boisz się accofilu ? Pytam z ciekawości bo już go stosowałam i do tego transferu też będę.

‹‹ 4707 4708 4709 4710 4711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ