Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Próbowałyście zakwas z buraka? Bardziej znośny smak ;)
    Próbowałam też jest bardzo pyszny 🤤😋😋

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Próbowałam też jest bardzo pyszny 🤤😋😋
    Też mi smakuje, ale zapach mnie trochę odrzuca ;) Wypoczywaj :) zazdroszczę relanium :D

• Idia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Próbowałyście zakwas z buraka? Bardziej znośny smak ;)
    Właśnie się "rozkoszuję" soczkiem z z buraków kiszonych. Nie lubię, ale da się żyć :P

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    ❄️
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuję się dziś jak gowno. Cała się trzęsę, mam takie zawroty głowy, że nie mogę wstać z łóżka. Myślicie, że to accofil ? Ostatnią dawkę brałam w sobotę i dopiero dzisiaj mnie tak pozamiatało. Już boję się wieczorem robić zastrzyku..

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
  • maddiee Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey! mam pytanie do dziewczyn, ktore mialy przepisany prograf (do staran naturalnych). czy bralyscie go przez jakis czas i przez ten czas musialyscie nie starac sie o ciaze i dopiero np. po X miesiacach na prografie moglyscie znowu wspolzyc i sie starac? troche nie bardzo wiem jak sie za ten prograf zabrac. mam przepisany dopiero w 16 dc, ale nie wiem
    czy cale opakowanie do okresu, czy tylko kilka dni. jak u Was bylo? czy podczas brania prografu mozna aktywnie sie starac? dziekuje z gory!

• Idia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Dziewczyny, czuję się dziś jak gowno. Cała się trzęsę, mam takie zawroty głowy, że nie mogę wstać z łóżka. Myślicie, że to accofil ? Ostatnią dawkę brałam w sobotę i dopiero dzisiaj mnie tak pozamiatało. Już boję się wieczorem robić zastrzyku..
    Ja po accofilu w dniu transferu miałam uczucie bolących mięśni jak na chorobę. Następną dawkę wzięłam już na noc i prócz standardowych dolegliwości senność, ból tyłka po papawerynie raczej nic nie odczuwałam. Ale na każdego może accofil wpłynąć inaczej.
    Więc może to być od tego.
    Ale jeśli bardzo Cię to niepokoi napisz najlepiej do lekarza.

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    ❄️
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    hey! mam pytanie do dziewczyn, ktore mialy przepisany prograf (do staran naturalnych). czy bralyscie go przez jakis czas i przez ten czas musialyscie nie starac sie o ciaze i dopiero np. po X miesiacach na prografie moglyscie znowu wspolzyc i sie starac? troche nie bardzo wiem jak sie za ten prograf zabrac. mam przepisany dopiero w 16 dc, ale nie wiem
    czy cale opakowanie do okresu, czy tylko kilka dni. jak u Was bylo? czy podczas brania prografu mozna aktywnie sie starac? dziekuje z gory!

Chyba nie pomogę, bo ja tylko do transferu miałam, ale podany 7 dni przed i w razie ciąży kontynuacja. Na pewno nie jest przeciwwskazaniem przy staraniach.ale najlepiej skontaktuj się z lekarzem, który go zalecił.

maddiee lubi tę wiadomość

>6 lat starań, niedrożny jajowód, w laparo bez endo, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Ubichinol, ACC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 ->krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

03.2024 FET 6AB❄️☹️

11.10.2024 FET 3BB❄️❤️(immunolog-Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d ? 🫣
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Ja po accofilu w dniu transferu miałam uczucie bolących mięśni jak na chorobę. Następną dawkę wzięłam już na noc i prócz standardowych dolegliwości senność, ból tyłka po papawerynie raczej nic nie odczuwałam. Ale na każdego może accofil wpłynąć inaczej.
    Więc może to być od tego.
    Ale jeśli bardzo Cię to niepokoi napisz najlepiej do lekarza.

No mnie właśnie wcześniej nic nie ruszało 🤣 miałam ciężki weekend w pracy, więc to może od tego. Na razie będę obserwować, nie chce mi się w sumie pisać do lekarza 😅

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:

Hmm można mieć grypopodobne objawy po accofilu ale słyszałam że to występuje w ciągu 24 h po podaniu accofilu. Ale być może u ciebie pojawiło się to wcześniej. A kiedy badałaś morfologię?

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Hmm można mieć grypopodobne objawy po accofilu ale słyszałam że to występuje w ciągu 24 h po podaniu accofilu. Ale być może u ciebie pojawiło się to wcześniej. A kiedy badałaś morfologię?

Jeszcze nie badałam, bo mam zalecenie dopiero po 7 dniach od przyjęcia pierwszej dawki. Dreszcze nie są takie z zimna, bardziej są to drżenia mięśni.

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
‹‹ 4746 4747 4748 4749 4750
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ