Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie tak trochę z innej beczki.
W przyszłym miesiącu (prawdopodobnie cykl transferowy) czeka mnie gastroskopia.
Już raz termin przekładałam z uwagi na poprzedni transfer, dlatego teraz już chciałabym żeby badanie się odbyło...
Lekarz zalecił w znieczuleniu anestezjologicznym i tak się zastanawiam czy to może mieć wpływ na owulację, wzrost endometrium, albo czy narkoza jest niewskazana w cyklu transferowym? Przy punkcji w sumie też jest narkoza, a transfery świeże się odbywają, tylko wtedy wszystko jest na lekach, a u mnie cykl naturalny... czy któraś miała może podobną sytuację?
Potencjalnie mogłabym w znieczuleniu miejscowym, ale szczerze mówiąc wolałabym tego uniknąć, bo mam niski próg bólu i chciałabym uniknąć kolejnej traumy 🙉Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Yahu wrote:Dziewczyny, mam pytanie tak trochę z innej beczki.
Już raz termin przekładałam z uwagi na poprzedni transfer, dlatego teraz już chciałabym żeby badanie się odbyło...
Lekarz zalecił w znieczuleniu anestezjologicznym i tak się zastanawiam czy to może mieć wpływ na owulację, wzrost endometrium, albo czy narkoza jest niewskazana w cyklu transferowym? Przy punkcji w sumie też jest narkoza, a transfery świeże się odbywają, tylko wtedy wszystko jest na lekach, a u mnie cykl naturalny... czy któraś miała może podobną sytuację?
Potencjalnie mogłabym w znieczuleniu miejscowym, ale szczerze mówiąc wolałabym tego uniknąć, bo mam niski próg bólu i chciałabym uniknąć kolejnej traumy 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:42
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:Z własnego doświadczenia co ci mogę powiedzieć to też mam bardzo niski próg bólu 😔 Gastroskopię miałam w znieczuleniu miejscowym i było na prawdę okej ..też się bałam .. a poszło szybko i sprawnie aż byłam zdziwiona że było bezboleśnie 😊😘 i uważam że ból nie jest jakiś ogromny.. bardziej mnie bolała biopsja endometrium czy drożność jajowodów 🙈 ja bym na twoim miejscu próbowała ze znieczuleniem 😊jesteś silną babeczka i dasz radę kochana ♥️
Silną babeczką to Ty jesteś, rany ja sobie nie wyobrażam biopsji i drożności na żywca 🙈 i podziwiam szczerze wszystkie z Was, które dały radę! Naprawdę!
mnie już samo wziernikowanie boli i mam ochotę uciekać z fotela a raz byłam cewnikowa i po tym mam mega traumę
może dlatego sobie dobieram od razu do głowy, że nie dam rady i ten stres jest u mnie bardzo wysokiStarania od 09.20
Ona
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
Plan i realizacja:
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Yahu wrote:Miki ja zrobiłam test 6dpt rano i był taki cień cienia cienia, że mój mąż powiedzial, że sobie go wymyślilam, bo nic nie widać
a 7 dpt beta była 28, więc te sikacze to takie o dupę rozbić
U mnie nawet cień cienia cienia nie wyszedł 😂
Mój stary powiedział, że jestem nienormalna, że się tak nakręciłam na ten 5dpt.
Jesteśmy aktualnie na etapie przeprowadzki, dzisiaj sprzątam nowy dom i myjąc okna w pokoju przeznaczonym dla dziecka ryczałam jak bóbr 🙈
Już wymyśliłam, że zrobię sobie tutaj siłownię albo będę podnajmować 🤣👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞 -
Yahu wrote:Dziewczyny, mam pytanie tak trochę z innej beczki.
Potencjalnie mogłabym w znieczuleniu miejscowym, ale szczerze mówiąc wolałabym tego uniknąć, bo mam niski próg bólu i chciałabym uniknąć kolejnej traumy 🙉
Ja musiałam we wrześniu zrobić rezonans z kontrastem i nasz doktorek kategorycznie zabronił mi w tym cyklu podchodzić. Ale kontrast, a znieczulenie to trochę inna bajka. Najlepiej zapytaj doktorka 😌
Szkoda się męczyć bez znieczulenia.👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞 -
MikiFiki wrote:Ja musiałam we wrześniu zrobić rezonans z kontrastem i nasz doktorek kategorycznie zabronił mi w tym cyklu podchodzić. Ale kontrast, a znieczulenie to trochę inna bajka. Najlepiej zapytaj doktorka 😌
Szkoda się męczyć bez znieczulenia.
Co do rezonansu z kontrastem to mam akurat w tym cyklu, za dwa dni, ale to tez wiedziałam, że w cyklu transferowym nie jest wskazany
doktorka zapytam dopiero na wizycie, a wizyta jest zależna od okresu, który przyjdzie nie wiadomo kiedy 🙈 badanie mam 10 grudnia, więc wizyta u dr może wypaść trochę później...Starania od 09.20
Ona
On
→ 89',
Plan i realizacja:
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
MikiFiki wrote:U mnie nawet cień cienia cienia nie wyszedł 😂
Jesteśmy aktualnie na etapie przeprowadzki, dzisiaj sprzątam nowy dom i myjąc okna w pokoju przeznaczonym dla dziecka ryczałam jak bóbr 🙈
Już wymyśliłam, że zrobię sobie tutaj siłownię albo będę podnajmować 🤣
To emocje Kochana, na to nic nie poradzimy zrobisz w czwartek betę, to będziesz wiedziała na czym stoisz, póki co sikaczami się nie sugeruj...
U nas w domu, w "pustym" pokoju, który docelowo ma być dla dzieci, to mam obecnie pierdolnik 🙈 schowek, spiżarka, suszarnia, siłownia jak mi przyjdzie to kiedyś przegospodarować, to będę miała zajęcia na 9 miesięcyStarania od 09.20
Ona
On
→ 89',
Plan i realizacja:
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Yahu wrote:Co do rezonansu z kontrastem to mam akurat w tym cyklu, za dwa dni, ale to tez wiedziałam, że w cyklu transferowym nie jest wskazany
doktorka zapytam dopiero na wizycie, a wizyta jest zależna od okresu, który przyjdzie nie wiadomo kiedy 🙈 badanie mam 10 grudnia, więc wizyta u dr może wypaść trochę później...
A może napisz do niego maila albo smsa? 😎Yahu lubi tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞 -
Yahu wrote:To emocje Kochana, na to nic nie poradzimy zrobisz w czwartek betę, to będziesz wiedziała na czym stoisz, póki co sikaczami się nie sugeruj...
U nas w domu, w "pustym" pokoju, który docelowo ma być dla dzieci, to mam obecnie pierdolnik 🙈 schowek, spiżarka, suszarnia, siłownia jak mi przyjdzie to kiedyś przegospodarować, to będę miała zajęcia na 9 miesięcy
No właśnie mam za dużo pokoi 😂 pierdolnik, spiżarnię i pokój dla kotów już mam 🤣 ten zostaje na wynajem, zarobię chociaż 😂
Trzeba szukać pozytywów każdej sytuacji 😂
Lusiaa22, Yahu lubią tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞 -
Yahu wrote:Silną babeczką to Ty jesteś, rany ja sobie nie wyobrażam biopsji i drożności na żywca 🙈 i podziwiam szczerze wszystkie z Was, które dały radę! Naprawdę!
mnie już samo wziernikowanie boli i mam ochotę uciekać z fotela a raz byłam cewnikowa i po tym mam mega traumę
może dlatego sobie dobieram od razu do głowy, że nie dam rady i ten stres jest u mnie bardzo wysokiJa : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusia, opisałaś to żartobliwie, więc mnie trochę rozbawiłaś, ale ja wiem, że przeżyłaś wtedy koszmar 🙈 jesteś bardzo dzielna!💪
Lusiaa22 lubi tę wiadomość
Starania od 09.20
Ona
On
→ 89',
Plan i realizacja:
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
MikiFiki wrote:U mnie nawet cień cienia cienia nie wyszedł 😂
Już wymyśliłam, że zrobię sobie tutaj siłownię albo będę podnajmować 🤣
Skąd ja to z znam z tą siłownią 😂🙈 smutne i zabawne jednocześnie 🙈🙈
Ja obiecywałam sobie widząc Wasze wpisy, że nie zrobię bety w 5 dniu i co zrobiłam 🙈😫
Dziś 6 dzień i sikacz bieluch💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
💔7.2023 - ciąża biochemiczna
AP Dr MP
💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.
⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura:
8.11.2024 - punkcja
13.11.2024 - transfer
❄️ -