Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Ja tylko daję znać, że u mnie już po... 💔💔💔 Czekam na poronienie.
    Myślałam, że już to jakoś przerobiłam, przepłakałam, ale jednak nie. 😭😭😭
    Współczuję :(

Agulek24 lubi tę wiadomość

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Ja oddałam pokój dziecięcy mężowi już dawno. Zrobił tam sobie taki warsztato-gabinet. Nawet tam nie wchodzę i nie sprzątam bo tylko mi się ryczeć chce. Jeszcze się dowiedziałam że moja kuzynka która ma 47 lat jest w ciąży po niecałym roku znajomości z facetem i otwarcie mówi że zrobiła to bo się bała że on ją zostawi tak jak poprzedni, nie brała przez miesiąc tabletek i w pierwszym cyklu po odstawieniu "wpadka". Ja prdl. Jak tu wierzyć w sprawiedliwość :/ Ja już nie wierzę.
    Takiego podejścia to całkowicie nie rozumiem ... Zrobię sobie dziecko żeby chłop mnie nie zostawił JPR 😤🙈 taka jest prawda że jak będzie chciał zostawić to zostawi .. czy będzie dziecko czy też nie 🤷🤷 ja też nie wierzę w sprawiedliwość ! sama co widzę z bliskiego otoczenia co koleżanki robią wrecz dzieci na pieniądze z rządu to aż się płakać chce jakie ludzie mają poglądy i ja to trzeba nisko upaść .. dlatego Nela nie przejmuj się 😘 nie było sprawiedliwości i nigdy nie będzie .. życie daje nam po dupie za każdy razem ale mam nadzieję że wkoncu i my doczekamy małego bąbelka i będziemy miały świadomość że daliśmy z siebie nie 100% tylko 200% a te co robią dzieci bo boją się ze chłop ich zostawi ... To bez komentarza i brak mi słów .. 🙈🙈

Nela_90 lubi tę wiadomość

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Takiego podejścia to całkowicie nie rozumiem ... Zrobię sobie dziecko żeby chłop mnie nie zostawił JPR 😤🙈 taka jest prawda że jak będzie chciał zostawić to zostawi .. czy będzie dziecko czy też nie 🤷🤷 ja też nie wierzę w sprawiedliwość ! sama co widzę z bliskiego otoczenia co koleżanki robią wrecz dzieci na pieniądze z rządu to aż się płakać chce jakie ludzie mają poglądy i ja to trzeba nisko upaść .. dlatego Nela nie przejmuj się 😘 nie było sprawiedliwości i nigdy nie będzie .. życie daje nam po dupie za każdy razem ale mam nadzieję że wkoncu i my doczekamy małego bąbelka i będziemy miały świadomość że daliśmy z siebie nie 100% tylko 200% a te co robią dzieci bo boją się ze chłop ich zostawi ... To bez komentarza i brak mi słów .. 🙈🙈

Tak, to jest bardzo trudne. Mi mąż powiedział jak byłam w czarnej rozpaczy po nieudanym in vitro że on przez to że mamy takie problemy kocha mnie jeszcze bardziej niż jakbyśmy nie mieli problemów z zajściem w ciążę. Do dzisiaj mam łzy w oczach jak o tym pomyślę, ze wzruszenia i z wdzięczności ale też z bezsilności że ten los taki ciężki. Taki mężczyzna nie może się dziecka doczekać a jakiś tam pierwszy lepszy zaraz będzie ojcem a nawet tego nie chce. No jak tu nie siąść i nie płakać :(

Agulek24 - bardzo Ci współczuję. Przytulam wirtualnie i płaczę razem z Tobą :(

Dziś mam ciężki dzień, naprawdę nie widzę nadziei na powodzenie leczenia i zakończenie tej gehenny. Jeśli dziś płaczecie to wiedzcie że płaczę razem z Wami.

Agulek24 lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Tak, to jest bardzo trudne. Mi mąż powiedział jak byłam w czarnej rozpaczy po nieudanym in vitro że on przez to że mamy takie problemy kocha mnie jeszcze bardziej niż jakbyśmy nie mieli problemów z zajściem w ciążę. Do dzisiaj mam łzy w oczach jak o tym pomyślę, ze wzruszenia i z wdzięczności ale też z bezsilności że ten los taki ciężki. Taki mężczyzna nie może się dziecka doczekać a jakiś tam pierwszy lepszy zaraz będzie ojcem a nawet tego nie chce. No jak tu nie siąść i nie płakać :(

Agulek24 - bardzo Ci współczuję. Przytulam wirtualnie i płaczę razem z Tobą :(

Dziś mam ciężki dzień, naprawdę nie widzę nadziei na powodzenie leczenia i zakończenie tej gehenny. Jeśli dziś płaczecie to wiedzcie że płaczę razem z Wami.
    Masz cudownego męża że ci tak powiedział ! ♥️ Najwazniejsze że masz wsparcie i że nie jesteś w tym wszystkim sama.. ino działacie razem aby osiągnąć upragniony cel ♥️ los jest ciężki i niesprawiedliwy to jest prawda 😔😪😪😪 i w tym masz rację twój chłop nie może się doczekać a pierwszy lepszy którego spotkała twoja kuzynka już niedługo je będzie miał ..wbrew wiadomo jego woli 😔 nie dziwię ci się wcale że chce ci się płakać 😔 ale pamiętaj o tym że wkoncu i tobie się uda prędzej czy później i będziesz z siebie dumna że dałaś z siebie wszystko aby je mieć ♥️ Życzę ci dużo sił bo na pewno one się przydadzą a swoją kuzynką staraj się nie przejmować bo tak jak wcześniej ci pisałam jeśli chce zatrzymać chłopa na siłę to może się jej to nie udać bo życie pisze różne scenariusze..

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane za tyle słów wsparcia ❤️❤️❤️, mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej. 🙏

>6 lat starań, niedrożny jajowód, w laparo bez endo, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Ubichinol, ACC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 ->krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

03.2024 FET 6AB❄️☹️

11.10.2024 FET 3BB❄️❤️(immunolog-Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭
‹‹ 4749 4750 4751 4752 4753
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ