Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny, które są w ciąży albo niedługo będą (czego Wam życzę z całego ❤️) i zastanawiają się nad porodowka w szpitalu w Bytomiu, gdzie pracuje dr Brenk. Wczoraj byłam na dniach otwartych porodówki i powiem Wam, że super sprawa. Teraz wiem, gdzie się zgłosić na izbe przyjęć, zwiedziłam sale porodowe i blok położniczy. Porodówka ma 7 lat, więc wszytsko jest takie nowoczesne i na prawdę jest bardzo czysto. Co najważniejsze poznałam dwie położne, które zrobiły na mnie ogromne wrażenie, to bardzo miłe i widać takie swojskie babeczki, nie jakieś podstarzale kobieciny, które mają dosyć tej pracy. Akurat jedna z ciężarnych źle się poczuła, więc od razu pomogła i widać było, że robi to z przejeciem i życzliwością. Bardzo uśmiechnięte kobietki. Dowiedziałam się, że z mężem możemy wykupić dobę hotelowa, gdybyśmy chcieli przez pierwsze dni być caly czas razem, także super sprawa. Dostałam też listę wyprawkowa i okazuje się, że dla maluszka nie musimy brać zadnych ubranek, bo szpital daje swoje, jedynie trzeba mieć na wyjście do domu. Także jestem spokojna i polecam 😉

Mam zupełnie inne zdanie o tej porodówce, dwie bliskie mi osoby zostały tam dość skrzywdzone. Nie poszłabym tam rodzić.

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny, które są w ciąży albo niedługo będą (czego Wam życzę z całego ❤️) i zastanawiają się nad porodowka w szpitalu w Bytomiu, gdzie pracuje dr Brenk. Wczoraj byłam na dniach otwartych porodówki i powiem Wam, że super sprawa. Teraz wiem, gdzie się zgłosić na izbe przyjęć, zwiedziłam sale porodowe i blok położniczy. Porodówka ma 7 lat, więc wszytsko jest takie nowoczesne i na prawdę jest bardzo czysto. Co najważniejsze poznałam dwie położne, które zrobiły na mnie ogromne wrażenie, to bardzo miłe i widać takie swojskie babeczki, nie jakieś podstarzale kobieciny, które mają dosyć tej pracy. Akurat jedna z ciężarnych źle się poczuła, więc od razu pomogła i widać było, że robi to z przejeciem i życzliwością. Bardzo uśmiechnięte kobietki. Dowiedziałam się, że z mężem możemy wykupić dobę hotelowa, gdybyśmy chcieli przez pierwsze dni być caly czas razem, także super sprawa. Dostałam też listę wyprawkowa i okazuje się, że dla maluszka nie musimy brać zadnych ubranek, bo szpital daje swoje, jedynie trzeba mieć na wyjście do domu. Także jestem spokojna i polecam 😉
    Ja tam mialam cc I było ok. Podobno od czasu gdy dr Brenk zaczal tam szefować dużo zmieniło się na lepsze.

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

• Agula Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Czuję się dobrze 😊 po relanium mam delikatne zjazdy 😂😂😂 rano jak wstałam to miałam delikatne skurcze.. leżałam chwilę bo bałam się wstać😔🙈 jak przeszło to poszłam do labolatorium zbadać progesteron jak przyjdzie wynik to mam wysłać lekarzowi 😊 co mnie cieszy ..to widzę różnicę z poprzednich dwóch transferów że teraz mam spokój w jajnikach i tak jak zawsze miałam uciążliwe skurcze to tym razem leki które zalecił lekarz są na prawdę okej i jest o wiele lepiej 😊 zamówiłam testy z Rossmana 😂😂 znając mnie.. od soboty będę testować 😂 a po tych 3 dniach jak odstawie relanium i spasmoline to magnez i scopolan mogę dalej brać aż do bety ?
    Nie odstawiaj spasmoliny 😊 bierz ją, razem ze scopolanem, magnezem i Brophyllum 🙂

Lusiaa22, Agulek24 lubią tę wiadomość

33l.
    11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:

ja byłam w Bytomiu tydzień tylko na patologii ciąży zakładać ten szew szyjkowy! opieka naprawde fajna, pielęgniarki miłe, rozmawiałyśmy na milion tematów😊 czułam się fajnie zaopiekowana! sam zabieg też bez problemu przeszłam😊 też planuje tam rodzić! samej porodówki nie widziałam ale inne dziewczyny polecały!

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Mam zupełnie inne zdanie o tej porodówce, dwie bliskie mi osoby zostały tam dość skrzywdzone. Nie poszłabym tam rodzić.

A co niby im się tam stało i kiedy to było?

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Maggi222 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Właśnie znalazłam ten wątek z kliniki w Kato.

Jak czytam Wasze historie to z jednej strony jest mi mega przykro Waszych doświadczeń, z drugiej pocieszam się, że nie jestem sama (bo jednak nawet najlepsza przyjaciółka, która nie ma problemu z niepłodnością mimo najszczerszych chęci nigdy nie zrozumie z czym się mierzymy) a z trzeciej stresuje się co dalej u mnie. Jestem zielona bo to moja pierwsza procedura i pierwszy transfer i w sumie zaskakuje mnie wszystko od początku.

Też jestem pod opieką MP i czekam na jutrzejszą wizytę jak na wyrocznie z tym co dalej...

Kropeczki walczcie!! Trzymam za Was wszystkich kciuki!

3 lata starań.
    Pierwsza procedura 10.2024
    Punkcja 12.10 - pobrano 17, zapłodniono 9, 6 rozwijało, do blastki dotrwały 3.
    17.10 transfer świeżaka 4AA, ❄️4AB❄️4BB czekają.

Od 5 dnia po transferze i wzroście beta HCG - nasilająca hiperstymulacja i płyn w otrzewnej. 8dpt potwierdzono przez USG i wdrożono leki.

beta HCG:
    5dpt - 14,7
    7dpt - 44,5 (214%)
    9dpt - 73,3 (72%)
    11dpt - 98,4 (35%)
    13 dpt - 169,2 (72%)
    18 dpt - 560,9 (62%)
    20 dpt - 876,9 (50%)
    21 dpt - USG - jest pęcherzyk 10mm i prośba lekarza o jeszcze 2x badanie bety w ciągu tygodnia do kolejnego USG
    23 dpt - 1841,3 (69%)
    28 dpt - 5254,20 (50%), GS 11,2mm, CRL 4,4mm, jest ❤️
    35 dpt... ?
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    A co niby im się tam stało i kiedy to było?

To tylko i wyłącznie moje zdanie. Inne osoby mogą chcieć tam rodzić. Nie musisz od razu wyskakiwać co „niby” się stało 🤣 Też jeszcze rok temu byłam zafascynowana tym szpitalem.
    Sytuację z tego roku obie, ale zachowam szczegóły dla siebie żeby nikogo nie straszyć 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:19

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    To tylko i wyłącznie moje zdanie. Inne osoby mogą chcieć tam rodzić. Nie musisz od razu wyskakiwać co „niby” się stało 🤣 Też jeszcze rok temu byłam zafascynowana tym szpitalem.
    Sytuację z tego roku obie, ale zachowam szczegóły dla siebie żeby nikogo nie straszyć 🙂

Ja sugeruje się większością opinii, które można przeczytać choćby w goglach. Tak samo na stronie gdzierodzic też ta porodowka ma bardzo dobra ocenę. Plusem jest tam jednak też to, że ma III stopień referencyjnosci. W sumie to pierwszy raz slysze jakieś negatywy. A jak będzie to dopiero się przekonam 😉

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ja sugeruje się większością opinii, które można przeczytać choćby w goglach. Tak samo na stronie gdzierodzic też ta porodowka ma bardzo dobra ocenę. Plusem jest tam jednak też to, że ma III stopień referencyjnosci. W sumie to pierwszy raz slysze jakieś negatywy. A jak będzie to dopiero się przekonam 😉

po histeroskopii w Angeliusie leżałam w sali z dziewczyną która dwa razy tam miała cc i poleca! też była pod skrzydłami dr Brenka😉 wiadomo że szpital to nie wesołe miasteczko ale mi sie wydaje ok po tygodniowym pobycie! wykonują tam operacje dzieci w łonie matki więc raczej znają się na rzeczy😊 jest bardzo czysto, codziennie rano panie myją sale i korytarze i sprzątają łazienki w pokojach!

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
‹‹ 4750 4751 4752 4753 4754
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ