Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusiaa22 wrote:Jak wrócę do siebie to obiecuje że przeczytałam od was wszystkie posty ♥️bo na dzień dzisiejszy chcąc nie chcąc nie dam na prawdę rady 😔😔
Lusiaa22 lubi tę wiadomość
02.2011- Angelius, PJ
01.2012- zdrowy syn-2980g👶
07.2017- cn. 7tc💔
10.2023- powrót Angelius
01.2024- laparohistereskopia
03.2024- IUI❌️
06.2024-Start IVF, Stymulacja
27.06- punkcja, pobrano 7 🥚, 5 doba, ❄️❄️❄️ 3AA, 3BB,2AB
24.08- Transfer 3AA
9dpt - 208mlU/ml,
12dpt-718mlU/ml,
19 dpt-8350mlU/ml, usg- jest zarodek
30 dpt- jest ❤️
17.10- 10t+5d- 5,5CRL, 146 ud/min
04.11- I prenatalnych, 12t+5d, 😭😭😭, uogólniony obrzęk
05.11- amniopunkcji,
08.11- Dziewczynka, Zespół Edwardsa, 😓💔
14.11 - 14t+3d- brak serduszka 💔👼
15.11- poronienie chybione, Zuzia 16cm💔💔
12.2024 Co dalej robić 😔😔😔 -
Lusiaa22 wrote:Hej dziewczyny od wczoraj jestem w domu ..chcieli mnie zostawić na obserwacji jeszcze jeden dzień ale się nie zgodziłam ..pomimo tego że opiekę miałam bardzo dobra to wolałam iść do domu 😔 z tego co lekarz mówił operacja przeszła bez komplikacji szybko i sprawnie usunęli mi jajowód - była to laparoskopia 😔 operacja była tego samego dnia bo bali się że mi pęknie a mało brakowało żeby się tak stało.. lekarz mówił że wolą dmuchać na zimno robić na cito operacje niż się martwić że coś mi się stanie 😔 czuję się źle .. wręcz bardzo źle.. psychika mi siadła całkowicie 😭 jestem cały czas na lekach uspokajających i leki nasenne żebym mogła spać normalnie bo bez nich miałam mocne ataki płaczu i paniki .. wszystko to co się stało było nagle.. nie byłam na to wszystko przygotowana 😔 co mnie boli że mam już tą świadomość że w moim brzuszku już go nie ma.. a zdążyliśmy go pokochać ! 💔 serce mi pęka każdego dnia ..nie mam sił jeść czy się umyć 😔😔na dzień dzisiejszy nw czy kiedykolwiek się z tym wszystkim pogodzę.. bo mam ogrom żalu do świata że mnie tak potraktował a sądzę że nie zasłużyłam żeby tak cierpieć 😭😔😔 kontakt z lekarzem z kliniki miałam cały czas dzwonił do mnie i do męża więc się cieszę że nie było mu tak to obojętne.. dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i oczywiście za pomoc w tych dla mnie ciężkich dniach 😔bez was bym nie dała rady przez to przejść!😔 A tobie Agula będę dłużna do końca życia że dzięki tobie pojechałam do szpitala i żyje ! .. bo mogło się to na prawdę źle skończyć 😔😔
Potrzebuje teraz dziewczyny odpoczynku 😔
wrócę na pewno do was za kilka dni ino jak stanę na nogi♥️ bo na dzień dzisiejszy bardzo trudno jest mi tutaj wejść i czytać od was posty 😔a te leki też nie pomagają.. czuję się tak naćpana że ledwo widzę literki w waszych postach a na nogach to ustać nawet nie mogę 🙈 😔 już sama nw czy dobrze robię że biorę te leki 🤷czy nie lepiej nic nie brać i starać się z tym wszystkim pogodzić 😔😔bo jak narazie to wygląda to tak że chce płakać a te leki powodują to że nie mogę i trzymam to w sobie 😔😔
Dobrze ze się do nas odezwałaś. Masz teraz ciężki czas ale wyjdziesz z tego i wrócisz do dalszej walki. Przytulam Cie mocno 🫂🫂
Wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 19:58
Lusiaa22 lubi tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Jesteście wszystkie cudowne ♥️ z takim wsparciem jakie mi wszystkie dajecie to nie mam innego wyjścia tylko muszę szybko dojść do siebie ! ♥️♥️ Na dzień dzisiejszy sądzę że jest to niemożliwe ..pewnie temu tak myślę bo wszystko jest świeże .. ale wiem że czas ukoi ból i postaram się do was wrócić z podwójną siłą 🤗 i nie ukrywam jak czytam wasze wiadomości to aż miło na sercu się robi że pomimo tego że się nie znamy osobiście to dajecie tyle wsparcia jak nikt inny !!!!♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 20:05
ZAJĄCZEK94, Yahu lubią tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
5 dpt 5.8
6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔
Badamy immunologie -Dr.Sydor
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:Chciałam Zajączku wcześniej napisać bo wiedziałam że się wszystkie martwicie o mnie ale nie dałam na prawdę rady 😔 bardzo źle to znoszę 😔 myślałam że jestem silna ale wychodzi na to że nie 😔😪 Dziękuję za wszystko ♥️♥️♥️
Daj sobie czas... ❤️Lusiaa22 lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
-
Lusiaa22 wrote:Jesteście wszystkie cudowne ♥️ z takim wsparciem jakie mi wszystkie dajecie to nie mam innego wyjścia tylko muszę szybko dojść do siebie ! ♥️♥️ Na dzień dzisiejszy sądzę że jest to niemożliwe ..pewnie temu tak myślę bo wszystko jest świeże .. ale wiem że czas ukoi ból i postaram się do was wrócić z podwójną siłą 🤗
Teraz myślisz, że to niemożliwe, ale w nas jest taka siła, o której sobie nie zdajemy nawet sprawy...
Daj sobie czas, a my czekamy na Ciebie i na Twój powrót i do nas i do walki, bo wietrzę w to, że w końcu i Tobie i nam wszystkim się uda. 💪❤️Lusiaa22 lubi tę wiadomość
🧑🤝🧑'87
niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy
starania od 2022 roku
lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka
I procedura - październik 2024
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
26.10. - transfer z 5 doby
4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
Koniec pierwszej procedury.
26.11. wynik badania kariotypów ✅
II procedura - styczeń 2025 (protokół długi) -
Cieszę się Lusia, że się odezwałaś 😘 też się martwiłam i ciągle tu zaglądałam czy jest jakaś wiadomość od Ciebie ❤️
Daj sobie teraz czas, zadbaj o swoją głowę i duszę, bo wiem jak destrukcyjnie to wszystko wpływa.
Jeśli potrzebujesz brać leki na uspokojenie czy spanie to bierz spokojnie. Ja byłam przez pół roku na lekach od psychiatry po trzeciej cp.
Pamiętaj, że jeszcze wyjdzie słońce a przy ivf brak jajowodu to nie problem. Czasem nawet lepiej jak już go nie ma, bo wiesz, że już w tamtą stronę zarodek nie powędruje. A jakby go zostaliwi to zawsze jest większa szansa, że znów tam trafi.
Pamiętaj, że masz w nas wsparcie.
Cały czas o Tobie myślę ❤️Lusiaa22 lubi tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Lusiaa22 wrote:Hej dziewczyny od wczoraj jestem w domu ..chcieli mnie zostawić na obserwacji jeszcze jeden dzień ale się nie zgodziłam ..pomimo tego że opiekę miałam bardzo dobra to wolałam iść do domu 😔 z tego co lekarz mówił operacja przeszła bez komplikacji szybko i sprawnie usunęli mi jajowód - była to laparoskopia 😔 operacja była tego samego dnia bo bali się że mi pęknie a mało brakowało żeby się tak stało.. lekarz mówił że wolą dmuchać na zimno robić na cito operacje niż się martwić że coś mi się stanie 😔 czuję się źle .. wręcz bardzo źle.. psychika mi siadła całkowicie 😭 jestem cały czas na lekach uspokajających i leki nasenne żebym mogła spać normalnie bo bez nich miałam mocne ataki płaczu i paniki .. wszystko to co się stało było nagle.. nie byłam na to wszystko przygotowana 😔 co mnie boli że mam już tą świadomość że w moim brzuszku już go nie ma.. a zdążyliśmy go pokochać ! 💔 serce mi pęka każdego dnia ..nie mam sił jeść czy się umyć 😔😔na dzień dzisiejszy nw czy kiedykolwiek się z tym wszystkim pogodzę.. bo mam ogrom żalu do świata że mnie tak potraktował a sądzę że nie zasłużyłam żeby tak cierpieć 😭😔😔 kontakt z lekarzem z kliniki miałam cały czas dzwonił do mnie i do męża więc się cieszę że nie było mu tak to obojętne.. dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i oczywiście za pomoc w tych dla mnie ciężkich dniach 😔bez was bym nie dała rady przez to przejść!😔 A tobie Agula będę dłużna do końca życia że dzięki tobie pojechałam do szpitala i żyje ! .. bo mogło się to na prawdę źle skończyć 😔😔
wrócę na pewno do was za kilka dni ino jak stanę na nogi♥️ bo na dzień dzisiejszy bardzo trudno jest mi tutaj wejść i czytać od was posty 😔a te leki też nie pomagają.. czuję się tak naćpana że ledwo widzę literki w waszych postach a na nogach to ustać nawet nie mogę 🙈 😔 już sama nw czy dobrze robię że biorę te leki 🤷czy nie lepiej nic nie brać i starać się z tym wszystkim pogodzić 😔😔bo jak narazie to wygląda to tak że chce płakać a te leki powodują to że nie mogę i trzymam to w sobie 😔😔
Lusia, nie znamy się ale jak tylko potrzebowałbys się spotkać na kawę, pogadać czy po prostu pomilczeć, to pisz śmiało. I kieruje to też do wszystkich tu dziewczyn - czasem tłumimy w sobie emocje, bo nie chcemy obarczać nimi męża czy rodzinę, lub w ogóle nikomu nie mówimy o tym co przechodzimy i potem tego wsparcia brakuje. Cudownie, że mamy te forum, że możemy odezwać się do siebie w dobrych i złych momentach. Ale jeśli któraś z was będzie potrzebowała się spotkać to niech śmiało pisze. Wszystkie przechodzimy podobne emocje, na różnych etapach, mniejsze lub większe sukcesy, straty, ból. Dobrze mieć siebie 🤎Lusiaa22, Nadziejka_92, Yahu lubią tę wiadomość
👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (bez świeżego transferu- planowany 01.2025 r.)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip. Bez świeżego transferu.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
styczeń 2025 r. - planowany transfer -
Agula wrote:Cieszę się Lusia, że się odezwałaś 😘 też się martwiłam i ciągle tu zaglądałam czy jest jakaś wiadomość od Ciebie ❤️
Daj sobie teraz czas, zadbaj o swoją głowę i duszę, bo wiem jak destrukcyjnie to wszystko wpływa.
Jeśli potrzebujesz brać leki na uspokojenie czy spanie to bierz spokojnie. Ja byłam przez pół roku na lekach od psychiatry po trzeciej cp.
Pamiętaj, że jeszcze wyjdzie słońce a przy ivf brak jajowodu to nie problem. Czasem nawet lepiej jak już go nie ma, bo wiesz, że już w tamtą stronę zarodek nie powędruje. A jakby go zostaliwi to zawsze jest większa szansa, że znów tam trafi.
Pamiętaj, że masz w nas wsparcie.
Cały czas o Tobie myślę ❤️
Dziękuję ci za wszystko !!! I tak jak pisałam wyżej w poście to chce żebyś wiedziała że to dzięki tobie teraz tutaj jestem ! ♥️ Gdyby nie ty to pewnie bym była na drugim świecie 😔😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 20:42
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:Ja po badaniu ..lekarz ino zapytał czy z kimś jestem wyszedł na korytarz i powiedział mężowi że ma jechać po rzeczy bo mnie zostawiają w szpitalu cp na lewym jajowodzie dziewczyny 😭😭 lekarz powiedział że chce zastosowac leczenie farmakologiczne .. zastrzyki jakieś ale że przeprowadzi jeszcze rozmowę z drugim lekarzem czy jest wgl sens brać się za zastrzyki czy po prostu odrazu zrobić operację bo jest duże ryzyko pęknięcia a nie chcą do tego dopuścić 😭😭😭 mowil że wszystko zrobią i tak czy tak żeby usunąć płód i zostawić jajowód ale że mi tego nie mogą zagwarantować .
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ale muszę mu pozwolić odejść nie mam innego wyjścia 😭😭 jestem załamana wręcz świat mi się zawalił 😔 czekam na męża jak przywiezie rzeczy i niech się dzieje co ma się dziać z tej złości to już nie mam sił płakać ! 😔 odezwę się jak dojdę do siebie
aa i lekarz powiedział że jakbym czekała do wtorku tak jak klinika chciała żeby mi zrobić USG to by mogło być za późno że wcześniej bym dostała krwotoku i zagrożenie życia więc jeden plus na dziś że tutaj jestem
Nadrabiam zaległości na forum i płakać mi się chce razem z Tobą Lusia 🥺
Przypomniała mi się moja historia, kiedy zupełnie niczego nieświadoma świat mi się zawalił w sekundę.
Zwyczajnie dostałam okres przecież, po kilku dniach prawie się skończył, ale prawie, bo potem zaraz jakby zaczął się od nowa tylko,że ze zdwojoną siłą. Krwawienie okrutne, ból po lewej stronie, nie wiedziałam, co się dzieje. I tak chodziłam 2 dni z myślą,że przejdzie. Przecież u mnie zawsze cyrki, a już na pewno nie jestem w ciąży, no bo cudów nie ma. Nikomu słowa, nawet mężowi (durna ja), za namową koleżanki pojechałam do szpitala, bo już ból był nie do wytrzymania miałam mroczki przed oczami. Oczywiście, najpierw to ja poszłam grzecznie dk pracy, ale wyrwałam się, żeby moja koleżanka, która wręcz wydarła się na mnie, dała mi już spokój.
Wzięli mnie od razu na USG. Za chwilę zbiegli się wszyscy lekarze. Zapytali mnie, czy coś jadłam. Nie. No to natychmiast operacja. Jest pani w ciąży jajowodowej...
Po chwili byłam już na bloku...
Każda z nas ma tu taki bagaż doświadczeń i emocji,że moglibyśmy nimy obdzielić całą sielską wioskę.
Wiemy o sobie tyle, ile nas sprawdzono.
Nie wiedziałam,że mam (Wy też) tyle sił do walki.
😘👩39
AMH: 3,6
KIR: AA
Kariotyp: OK
👦kiepska jakość nasienia, oligozoospermia;
03.2024 bakterie w nasieniu - antybiotyki, 05.2024 bakterii brak; suplementacja; 07.2024 - jakość nasienia poprawiona
06.2016 - niedrożność lewego jajowodu
04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna (zagnieżdżona w lewym, niedrożnym jajowodzie). Usunięcie jajowodu z ciążą w 6tc.)
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia, CD138 -> 0/10💪
I IVF p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - ET, Accofil, beta 0 ❌
II IVF p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔 -
Przykro mi Lusia.. jesteśmy z Tobą z całych sił!!! Rozumiem co czujesz...jestem już po jednej ciąży pozamacicznej i prawdopodobnie aktualnie w drugiej...Ona: 33
On:39
Starania - od 06.2021
AMH 3.0
jajowody niedrożne
endometrioza II stopnia, KIR BX, brak 3 kirów implantacyjnych: 2DS1, 2DS5 i 3DS1
Ciąża pozamaciczna -2022
AP, pod opieką dr Marty Paligi- 2023
01.2024 start I procedura, protokół krótki (Gonal i menopur)
punkcja
3 blastki, w tym jeden tylko zdrowy
transfer nieudany, beta <2,30
Biopsja endometrium CD138 - brak stanu zapalnego
01.2025 start II procedura, transfer świeżego zarodka na cyklu naturalnym?
allo MLR - 26,3%
cross match - 21%
immunoglobiny 20 mg, doc. Paśnik -
Lusia, cieszę się, że jesteś już po...❤️
Ściskam Cię mocno, a co do leków, to z racji na zawód trochę siedzę w temacie i raczej w trakcie żałoby nie jest dobrym pomysłem tłumić się lekami, bo właśnie te emocje są potrzebne, żeby iść potem do przodu... Nie znam Twojej sytuacji do końca, więc mogę tylko doradzić, żebyś skonsultowała się z psychiatrą, on dobierze leki w razie konieczności takie, żeby to pomogło, a nie zaszkodziło...
Doskonale rozumiem Twoje emocje, u mnie też wszystko jeszcze świeże, to jest mega trudne i jest trudniejsze niż się z boku wydaje, mogę tylko pocieszyć, że z czasem jest trochę lepiej, patrzy się w przyszłość. Ja o beznadziejnym rokowaniu ciąży dowiedziałam się ponad miesiąc temu i dopiero zaczyna mi się "chcieć", myślę że to normalne.
Ściskam ❤️❤️❤️😔Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka
GC:
2019 -> 3 x IUI ☹️
5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️
2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️
11.2011 ET 2AA❤️
5dpt β 11,63 ❤️
20 GS+YS
7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
NIFTY zdrowy synuś 💙
11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰
11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)
3.2024 FET 6AB❄️☹️
10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
5dpt β 13,2 ❤️
7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
8t2d 👼💔😭
2025... -> 3 IMSI -
Lusiaa22 wrote:Mam nadzieję Agula że się podniosę 😔 nie sądziłam że będzie mi tak bardzo ciężko 😔 odechciało mi się żyć.. nic mnie już nie cieszy 😔😔 to wszystko działo się tak szybko że z tego dnia mało co pamiętam ..tyle ino jak leżałam w łóżku nagle pielęgniarki po mnie przyszły że jadę na operację i ten korytarz jak mnie wiozą.. i mąż jak płakał 😔😔 to było coś strasznego ..chciałam w tamtym moncie żeby to był ino sen.. że się obudze a to będzie jakis głupi sen..jakiś ino koszmar 🥺😔 nikomu na prawdę nie życzę żeby musiał przez to przechodzić na prawdę nikomu !!!😭😭😭 Na dzień dzisiejszy nawet nie myślę o tym żebym mogła podejść do kolejnego transferu bo czuję strach i lek że może się to powtórzyć 😭😭 podziwiam cię Agula ! Że pomimo tego wszystkiego co cię spotkało nadal walczysz! ♥️ że jesteś taka silna!!! mam nadzieję że też taka siłę jak ty masz też ją będę miała 😔 w takim razie będę brała nadal leki a jak będę czuła się gotowa żeby je odstawić to dopiero to zrobię ..
Dziękuję ci za wszystko !!! I tak jak pisałam wyżej w poście to chce żebyś wiedziała że to dzięki tobie teraz tutaj jestem ! ♥️ Gdyby nie ty to pewnie bym była na drugim świecie 😔😔
I to normalne, że czujesz teraz strach przed kolejnym podejściem ale potrzeba posiadania dziecka jest tak silna, że niebawem znów ruszysz do przodu.
Widzisz, ja pomimo swojej drogi nadal walczę choć również czasami brakuje sił.
Nie masz też za co dziękować, bo to był normalny odruch troski i zdobytego doświadczenia. Cieszę się, że udało się szybko uzyskać pomoc i nic Ci się nie stało.
I też chciałam napisać, że jeśli potrzebowała byś się spotkać, pogadać to pisz śmiało, tak samo jak reszta dziewczyn tutaj ❤️Kladom, Yahu lubią tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
I jeśli Lusia byś potrzebowała pomocy psychiatry to mogę Ci polecić fajnego lekarza.
Jest możliwość odbywania u niego teleporady i bardzo fajnie dobiera leki.
Ja też go prosiłam o takie żeby mnie wyciszyły ale nie otumaniły i bardzo dobrze mi dobrał.Kladom, Lusiaa22 lubią tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
wrócę na pewno do was za kilka dni ino jak stanę na nogi♥️ bo na dzień dzisiejszy bardzo trudno jest mi tutaj wejść i czytać od was posty 😔a te leki też nie pomagają.. czuję się tak naćpana że ledwo widzę literki w waszych postach a na nogach to ustać nawet nie mogę 🙈 😔 już sama nw czy dobrze robię że biorę te leki 🤷czy nie lepiej nic nie brać i starać się z tym wszystkim pogodzić 😔😔bo jak narazie to wygląda to tak że chce płakać a te leki powodują to że nie mogę i trzymam to w sobie 😔😔Lusiaa22 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️29
👱🏻♂️38
Endometrioza 1 stopień
Adenomioza
Insulinooporność
Niedoczynność tarczycy
AMH 3,8
Starania od 2020r
02.2023 Angelius
06.2023 histeroskopia, drożność, laparoskopia - usunięcie ognisk endo
3x inseminacja ❌
06.2024 inv, protokół długi-> 1 zarodek i ❄️
07.2024 transfer ❌
09.2024 transfer ❌
Kario 👍🏻
11.2024 inv, protokół krótki -> ❄️❄️
12.2024 sztuczna menopauza, wyciszenie endo i adeno
02.2025 transfer ...? Nowy roku bądź łaskaw 🥹❤️
Jedyne marzenie, na które nie mamy wpływu ... 💔 -
Ja zrobiłam dzisiaj morfologię tak jak zalecił dr Mańka i chyba mam niezbyt dobre wyniki i coś czuję, że mogę zapomnieć o transferze w styczniu 😥 Mimo, że po punkcji czuje się już trochę lepiej to chyba i tak pojadę na jutrzejszą wizytę, choć planowaną miałam dopiero na środę żeby ustalić co dalej. Ze względu na to że źle się czułam po punkcji dr kazał zrobić morfologię i przyjechać w poniedziałek. Chyba mam anemię 🙄 Mam za wysoki poziom monocytów, czy któraś z Was też tak miała i wie co to znaczy ? Norma jest do 12, a ja mam 12,6. Mam też niski poziom krwinek czerwonych i hematokryt. Zrobiłam sobie jeszcze przy okazji D3 i ferretyne bo dawno nie badałam, ale wynik dopiero będzie we wtorek. Myślicie żeby jechać jutro na tą wizytę, czy czekać do środy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 21:36
👱🏼♀️29
👱🏻♂️38
Endometrioza 1 stopień
Adenomioza
Insulinooporność
Niedoczynność tarczycy
AMH 3,8
Starania od 2020r
02.2023 Angelius
3x inseminacja ❌
07.2024 transfer ❌
09.2024 transfer ❌
Kario 👍🏻
Ivvv wrote:Ja zrobiłam dzisiaj morfologię tak jak zalecił dr Mańka i chyba mam niezbyt dobre wyniki i coś czuję, że mogę zapomnieć o transferze w styczniu 😥 Mimo, że po punkcji czuje się już trochę lepiej to chyba i tak pojadę na jutrzejszą wizytę, choć planowaną miałam dopiero na środę żeby ustalić co dalej. Ze względu na to że źle się czułam po punkcji dr kazał zrobić morfologię i przyjechać w poniedziałek. Chyba mam anemię 🙄 Mam za wysoki poziom monocytów, czy któraś z Was też tak miała i wie co to znaczy ? Norma jest do 12, a ja mam 12,6. Mam też niski poziom krwinek czerwonych i hematokryt. Zrobiłam sobie jeszcze przy okazji D3 i ferretyne bo dawno nie badałam, ale wynik dopiero będzie we wtorek. Myślicie żeby jechać jutro na tą wizytę, czy czekać do środy ?
Ivvv lubi tę wiadomość
02.2011- Angelius, PJ
01.2012- zdrowy syn-2980g👶
07.2017- cn. 7tc💔
10.2023- powrót Angelius
01.2024- laparohistereskopia
03.2024- IUI❌️
06.2024-Start IVF, Stymulacja
27.06- punkcja, pobrano 7 🥚, 5 doba, ❄️❄️❄️ 3AA, 3BB,2AB
24.08- Transfer 3AA
9dpt - 208mlU/ml,
12dpt-718mlU/ml,
19 dpt-8350mlU/ml, usg- jest zarodek
30 dpt- jest ❤️
17.10- 10t+5d- 5,5CRL, 146 ud/min
04.11- I prenatalnych, 12t+5d, 😭😭😭, uogólniony obrzęk
05.11- amniopunkcji,
08.11- Dziewczynka, Zespół Edwardsa, 😓💔
14.11 - 14t+3d- brak serduszka 💔👼
15.11- poronienie chybione, Zuzia 16cm💔💔
12.2024 Co dalej robić 😔😔😔 -
Kakali12 wrote:Jak byś miała hemoglobinę 8 to bym się martwiła. A tak nie jest źle.👱🏼♀️29
👱🏻♂️38
Endometrioza 1 stopień
Adenomioza
Insulinooporność
Niedoczynność tarczycy
AMH 3,8
Starania od 2020r
02.2023 Angelius
3x inseminacja ❌
07.2024 transfer ❌
09.2024 transfer ❌
Kario 👍🏻
Agulek24 wrote:Lusia, cieszę się, że jesteś już po...❤️
Ściskam Cię mocno, a co do leków, to z racji na zawód trochę siedzę w temacie i raczej w trakcie żałoby nie jest dobrym pomysłem tłumić się lekami, bo właśnie te emocje są potrzebne, żeby iść potem do przodu... Nie znam Twojej sytuacji do końca, więc mogę tylko doradzić, żebyś skonsultowała się z psychiatrą, on dobierze leki w razie konieczności takie, żeby to pomogło, a nie zaszkodziło...
Doskonale rozumiem Twoje emocje, u mnie też wszystko jeszcze świeże, to jest mega trudne i jest trudniejsze niż się z boku wydaje, mogę tylko pocieszyć, że z czasem jest trochę lepiej, patrzy się w przyszłość. Ja o beznadziejnym rokowaniu ciąży dowiedziałam się ponad miesiąc temu i dopiero zaczyna mi się "chcieć", myślę że to normalne.
Ściskam ❤️❤️❤️😔
Jak czytam wasze historie to aż płakać się chce !! że kobiety muszą przechodzić przez takie coś .. wręcz piekło!!! 😭😭😭😭 że jest to tak niesprawiedliwe!!! Jak byłam w szpitalu to uświadomiłam sobie że gdyby ktoś czuwał nade mną to by nie pozwolił na takie cierpienie ! Że podarował mi dzidziusia a w kilka minut potrafił mi go odebrać i u ciebie jest tak samo 😭😭 ja już nie wiem czemu się tak dzieje !! inni nie chcą i mają dzieci inni tego pragną to albo nie mogą albo daje i zaraz odbiera 😔😔😭😭😭💔💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 22:57
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊