X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny wracam z zastrzyku (Papaweryna) już wczoraj pielęgniarka się łapała za głowę, bo z jednej strony mam ogromnego siniaka, jest czarny a do tego dużą gule i opuchliznę. Dziś mi powiedziała druga pielęgniarka że to jest skandal, że źle podany zastrzyk, za płytko i za szybko. I ja rzeczywiście dzień po transferze (niedziela) byłam dwa razy w centrum zastrzyków i zastrzyk trwał pół sekundy, a jednak trochę tych zastrzyków miałam i wiem, że zarówno pielęgniarki w angeliusie jak i u mnie w przychodni robią go zawsze powoli. Najbardziej się boję… że dwa razy podany tak płytko on po prostu nie zadziałał…. :(((((( to był dzień po transferze czyli w zasadzie kluczowy dzień, jestem załamana. Czy myślicie, że jest szansa że on zadziałał?

Papaweryna jest podawana domięśniowo z reguły, ale producent dopuszcza też podanie podskórne, więc moim zdaniem zadziałał. Co do procedury podania to została źle wykonana, ale powinno się wchłonąć szybko. Nie przejmuj się 🥰

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Papaweryna jest podawana domięśniowo z reguły, ale producent dopuszcza też podanie podskórne, więc moim zdaniem zadziałał. Co do procedury podania to została źle wykonana, ale powinno się wchłonąć szybko. Nie przejmuj się 🥰
    Bardzo Ci dziękuję, bo weszłam już w etap przejmowania się wszystkim. I kciuki za jutro :)

MikiFiki lubi tę wiadomość

• lesniaka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Ja też mam takie odczucie w tym roku co do świąt.. szczególnie, że co roku słyszysz te same życzenia, które czasem masz wrażenie nie są od serca ("no żeby Ci się w końcu udało"). Plus ocenianie przez pryzmat innych członków rodziny (mój brat ma syna, moja siostra córkę i 2-miesiecznego chłopaczka). Magia świąt gdzieś niestety zanika, we mnie szczególnie.

Dlatego cokolwiek mi lekarz dzisiaj powie na wizycie to postanowiłam, że biorę siostrę, pakujemy narty i wyjeżdżamy w drugi dzień świąt do Bukowiny Tatrzańskiej na cztery dni. Muszę zrobić coś dla siebie. Narty uwielbiam, a potem (mam taką nadzieję) może być ciężko z jeżdżeniem. To był taki impuls wczoraj wieczorem, od razu zarezerwowałam pensjonat i opłaciłam. Mój luby i tak musi być w pracy po świętach, a ja stwierdziłam, że babski wyjazd dobrze mi zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 09:53

Joannaa, MikiFiki, Lusiaa22, malina999, Yahu, Gosia895 lubią tę wiadomość

🧑‍🤝‍🧑'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - październik 2024
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - styczeń 2025 (protokół długi)
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Bardzo Ci dziękuję, bo weszłam już w etap przejmowania się wszystkim. I kciuki za jutro :)

Braknicku, dziś betujesz? 🤞🤞🤞❤️

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Braknicku, dziś betujesz? 🤞🤞🤞❤️
    Jutro i w sobotę :( ale mam już spore skurcze :( dodatkowo ZAWSZE po każdym transferze budzą mnie orgazmy :/ (skąd to nie wiem, normalnie nie mam takich „problemów”) czasem było tak, że nawet codziennie po transferze 😤 niestety tym razem też tak było :( a że każdy był nieudany… mam bardzo złe przeczucia, boję się tego jutra jak nie wiem

• Kladom Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesniaka wrote:
    Dlatego cokolwiek mi lekarz dzisiaj powie na wizycie to postanowiłam, że biorę siostrę, pakujemy narty i wyjeżdżamy w drugi dzień świąt do Bukowiny Tatrzańskiej na cztery dni. Muszę zrobić coś dla siebie. Narty uwielbiam, a potem (mam taką nadzieję) może być ciężko z jeżdżeniem. To był taki impuls wczoraj wieczorem, od razu zarezerwowałam pensjonat i opłaciłam. Mój luby i tak musi być w pracy po świętach, a ja stwierdziłam, że babski wyjazd dobrze mi zrobi.

Ja to bym najchętniej właśnie na całe święta gdzieś wyjechała... Takie marzenie :)

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (bez świeżego transferu- planowany 01.2025 r.)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip. Bez świeżego transferu.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
    styczeń 2025 r. - planowany transfer
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Ja to bym najchętniej właśnie na całe święta gdzieś wyjechała... Takie marzenie :)

Moje też marzenie, zaczynając już w Wigilię. Spakować się i nie słuchać tych życzeń o dziecku, no kiedy będziecie mieć i takie tam.

Lusiaa22, MikiFiki, Yahu, Kladom lubią tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Moje też marzenie, zaczynając już w Wigilię. Spakować się i nie słuchać tych życzeń o dziecku, no kiedy będziecie mieć i takie tam.
    Moje również 😔 całkowicie cię rozumiem ! ja też nie chce tych życzeń bo co rok przez nie płacze.. moja mama do mnie rok temu powiedziala że.. córeczko kiedyś nie chciałam żebyś zaszła w młodzieńczą ciążę a teraz to ja zaczynam się martwić czy doczekam sie wgl twojego dziecka... Aaaa ja stałam i nie potrafiłam jej nic odpowiedzieć 😭😭😔😔 a moja babcia do mnie z tekstem że modli się za mnie co niedzielę od ilu lat i że nie rozumie czemu nadal nie jestem ... W tym roku będzie znowu to samo 😔😔 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 10:54

Kingus 1, Kladom lubią tę wiadomość

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
    5 dpt 5.8
    6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
    7dpt 9.5 😔
    9dpt 37,2 😔
    11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
    14dpt 520,5
    16dpt 850,8 ...
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔

Badamy immunologie -Dr.Sydor

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Agula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Moje również 😔 całkowicie cię rozumiem ! ja też nie chce tych życzeń bo co rok przez nie płacze.. moja mama do mnie rok temu powiedziala że.. córeczko kiedyś nie chciałam żebyś zaszła w młodzieńczą ciążę a teraz to ja zaczynam się martwić czy doczekam sie wgl twojego dziecka... Aaaa ja stałam i nie potrafiłam jej nic odpowiedzieć 😭😭😔😔 a moja babcia do mnie z tekstem że modli się za mnie co niedzielę od ilu lat i że nie rozumie czemu nadal nie jestem ... W tym roku będzie znowu to samo 😔😔 🙈
    Moja babcia też mi co chwilę mówi, że się modli 🙈
    W duchu sobie myślę "za słabo babcia 🙈"

Cóż, jakoś musimy przeżyć te święta.

Ja mam jutro wizyte, mam nadzieję, że coś ustalimy bo ten okres świąteczny mnie przeraża.
    Następna wizytę mam w wigilię to będzie mój 10dc. Pewnie tego dnia nie zrobię hormonów, więc trzeba będzie się opierać na samym USG. Do tego dyżur ma jakiś nowy doktorek Żak i nie wiem czy mogę mu ufać 😂 13dc po świętach może być już po ptokach więc zaczynam się stresować.

Przy poprzednim transferze na naturalnym miałam wizytę w 10 dc i wtedy MP zleciła już ovitrelle. Ale raz że byłam stymulowana wtedy lamettą (teraz mi nie dawała) to jeszcze miałam możliwość zrobić hormony na wizytę.

Ehh.

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście rodzice są bardzo taktowni w tym temacie, bo sami starali się 10 lat. Ale miewam takie sytuacje np w pracy. Wiem, że to zawsze życzenia w dobrej wierze, ale zawsze płaczę… tych świąt, jeśli beta będzie ujemna nie wyobrażam sobie. Przeżywam ten transfer najbardziej ze wszystkich mimo, że mamy jeszcze zarodki… nie wiem dlaczego. Dziewczyny współczuję i podziwiam każdą z Was. Czasem ktoś z boku powie mi coś takiego w stylu” to Pani codziennie chodzi na zastrzyki!?” mi już to tak spowszechnialo, tak jak te wizyty częste w klinice, pobieranie krwi… czasem sobie myślę, że miło byłoby wstać i po prostu o tym nie myśleć choć jeden dzień.

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Jutro i w sobotę :( ale mam już spore skurcze :( dodatkowo ZAWSZE po każdym transferze budzą mnie orgazmy :/ (skąd to nie wiem, normalnie nie mam takich „problemów”) czasem było tak, że nawet codziennie po transferze 😤 niestety tym razem też tak było :( a że każdy był nieudany… mam bardzo złe przeczucia, boję się tego jutra jak nie wiem

Oj, ciężki to czas...
    U mnie akurat te orgazmy były dobrym znakiem, a też mam praktycznie tylko okołotransferowo i we wczesnej ciąży. 🤔
    Także może to niekoniecznie zły znak.
    Aaa i pamiętam, że znalazłam kiedyś badania, że dobre nastawienie nie zwiększa szans, ale złe może zmniejszyć, ale jak to zrobić, żeby mieć dobre to nie mam niestety sposobu. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 12:47

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    NIFTY zdrowy synuś 💙

3.2024 FET 6AB❄️☹️

5dpt β 13,2 ❤️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Ja mam jutro wizyte, mam nadzieję, że coś ustalimy bo ten okres świąteczny mnie przeraża.
    Następna wizytę mam w wigilię to będzie mój 10dc. Pewnie tego dnia nie zrobię hormonów, więc trzeba będzie się opierać na samym USG. Do tego dyżur ma jakiś nowy doktorek Żak i nie wiem czy mogę mu ufać 😂 13dc po świętach może być już po ptokach więc zaczynam się stresować.

Przy poprzednim transferze na naturalnym miałam wizytę w 10 dc i wtedy MP zleciła już ovitrelle. Ale raz że byłam stymulowana wtedy lamettą (teraz mi nie dawała) to jeszcze miałam możliwość zrobić hormony na wizytę.

Ehh.

W Wigilię, o której masz wizytę? Może przy okazji jutrzejszej wizyty zapytaj czy jest opcja zrobienia hormonów w wigilię żeby mieć szerszy pogląd na sytuację?
    U mnie jakbyśmy bazowali teraz na samym USG to byłby paczambaj. Pęcherzyk dojrzewający przy cienkim endo. A po hormonach przynajmniej się potwierdziło, że wszystko rozdupczone.
    Oczywiście Tobie życzę, żeby wszystko się dobrze zgrało czasowo 🍀🍀🍀

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Ehh.
    To samo sobie pomyślałam hehe że za słabo najwidoczniej 🙈musimy przeżyć masz rację ! nie mamy innego wyjścia 😔 ja jeszcze głupia się łudziłam że w święta rodzinie powiem że się udało... A się okazało tą cp.. co mnie ino cieszy że nikt o tym nie wie i nie muszę się nikomu tłumaczyć 😔🤭 ooo kurcze 😱 nie wiedziałam o tym że jest jakiś nowy doktorek.. ja też mam takie podejście mało co potrafię zaufać nowemu lekarzowi a jak byłam np u dr.Weglarz to nie powiem cudowna kobietka ale i tak jak wyszłam z gabinetu to napisałam do lekarza mojego żeby się upewnić czy na pewno tak jest i czy faktycznie dobre leki mi przepisała 😂😅 więc pod tym względem Agula cię całkowicie rozumiem ♥️ myśl kochana pozytywnie wszystko musi przejść zgodnie z planem ! Najważniejsze że klinika jest otwarta i nie musisz tracić kolejnego cyklu 😘 zawsze jak będziesz czuła jakaś niepewność to pisz do MP na pewno ci wszystko wyjaśni i doradzi ♥️ a myślałaś żeby zrobić hormony wrazie W i jechać na nocny dyżur i sprawdzić jak będzie taka potrzeba? Bo kurcze podchodzić tak pochopnie i bazować na wcześniejszych wynikami i na USG tylko i wyłącznie to nie wiem czy to jest dobry pomysł ...🤔🤔 Cieszę się Kochana że już lada moment będziesz miała transfer !!!! ♥️♥️ Ogromnie się cieszę !!!!! I mocno kibicuję!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 11:33

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
    5 dpt 5.8
    6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
    7dpt 9.5 😔
    9dpt 37,2 😔
    11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
    14dpt 520,5
    16dpt 850,8 ...
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔

Badamy immunologie -Dr.Sydor

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Agula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jeszcze o której będzie wizyta. Mają dzwonić dzień wcześniej, bo mają dzień dyżurny jak w sobotę.
    Więc tak sobie pomyślałam, że mogą nie robić krwi, tylko takie pilne wizyty.
    Nic, jutro będę pytać czy będą robić krew i jak coś będziemy kminić z MP jak to zrobić. Może będzie miała jakiś pomysł.
    A jak nie to tak jak Lusia napisałaś, może podjadę gdzieś do szpitalnego labu żeby mieć pewność.
    Wiem, że na lamettcie i Ovi cykl zawsze mi się spinał. Natomiast, teraz ma wlecieć samo Ovi.

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Oj, ciężki to czas...
    U mnie akurat te orgazmy były dobrym znakiem, a też mam praktycznie tylko okołotransferowo i we wczesnej ciąży. 🤔
    Także może to niekoniecznie zły znak.
    Aaa i pamiętam, że znalazłam kiedyś badania, że dobre nastawienie nie zwiększa szans, ale złe może zmniejszyć, ale jak to zrobić, żeby mieć dobre to nie mam niestety sposobu. 🙈
    Nie mam pojęcia skąd to się bierze…a niestety u mnie nigdy się nie udawało, a orgazmy były zawsze. I z tego co czytałam sporo kobiet tak ma. Eh… no zobaczymy. Z dobrym nastawieniem bardzo ciężko :D

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki byłaś dziś na USG?

Agulek24 lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊

preg.png
  • Monika001 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie u doktora GM.
    Okazało się, że nasze zarodki są klasy 4AA oraz 4CB. Ten drugi taki mało rokujący choć zawsze trzeba mieć nadzieje.

Także, teraz czekam aż przyjdzie miesiączka i od pierwszego dnia mam brać estrofem. Także szykujemy się do styczniowego transferu. 🤞

Agulek24, lesniaka, ZAJĄCZEK94, Kladom, Lusiaa22, MikiFiki, Yahu lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 2019

Angelius od 2023 GM
    03.2024 - histeroskopia (wycięcie przegrody macicy)
    10.2024 INV, protokół krótki - 23.10.2024 punkcja; pobrano 6 🥚, zapłodnionych 1, zarodków 0 😞

Podejrzenie endometriozy

11.2024 INV, protokół długi - 10.12.2024 punkcja; pobrano 8 🥚, zapłodnionych 5, ❄️❄️
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z wizyty w klinice. Następna kontrola 30 grudnia razem z ostatnią tabletką antykoncepcyjną. Póki co leki działają podobno tak, jak mają działać. Teoretycznie stymulacja od 13 stycznia, a punkcja między 24 a 27 stycznia. Plan jest. 💪

A dziewczyny powiedźcie mi (wiem, że gdzieś o tym już było, ale nie mogę znaleźć na czym się skończyło), jak jest z płatnością za wizyty po nieudanym transferze? Za poprzednią i dzisiejszą musiałam zapłacić i nie wiem, czy tak ma być, czy będąc w programie one powinny być bezpłatne? 🫣

🧑‍🤝‍🧑'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - październik 2024
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - styczeń 2025 (protokół długi)
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    MikiFiki byłaś dziś na USG?

Tak, właśnie jestem po. Zarodek jest o tydzień młodszy, według USG 6+2. Akcja serca 170/min. Szanse 50/50. Jestem przerażona coraz bardziej 🙈

ZAJĄCZEK94, Agulek24, Idia90, Kladom, Lusiaa22, Gosia895, Yahu lubią tę wiadomość

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Tak, właśnie jestem po. Zarodek jest o tydzień młodszy, według USG 6+2. Akcja serca 170/min. Szanse 50/50. Jestem przerażona coraz bardziej 🙈

To serduszko bije prawidłowo 🥹🥹🥹
    Nigdy nie wiadomo co będzie, ale Dr mi mówiła, że ma pacjentkę u której obraz USG był właśnie mocno do tyłu tydzień albo i więcej, ale skończyło się dobrze. ❤️
    Mega trzymam kciuki, żeby ta historia miała piękny happyend. 🙏🙏🙏❤️

MikiFiki, Yahu lubią tę wiadomość

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    NIFTY zdrowy synuś 💙

3.2024 FET 6AB❄️☹️

5dpt β 13,2 ❤️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
‹‹ 4833 4834 4835 4836 4837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ