Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
njut wrote:Witaj wśród nas i pisz kto Cię prowadzi i z czym walczycie.
Powiedzcie czy któraś z Was, podczas transferu miała mocny ból jajnika bo ja miałam tylko lewego, którego prawie nie mam przez endometriozę?
I jak długo ma się przerwę do kolejnej procedury?Ptaszyna lubi tę wiadomość
Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
Grudzień 2017- Angelius
2 IUI nieudane
Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
Marzec crio-😢
Czerwiec crio- 😥
Maj 2020- III procedura ❄️
Październik crio-😥
Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
01.23 Crio-cb😥
07. 23 Crio
7dpt- beta 20
9dpt- beta 42
11dpt- beta 85
15dpt-beta 526
23dpt- beta 8042
30dpt- ♥️
09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn -
Doszukuję się przyczyny co się stało że tak szybko dostałam okres. W 2dpt bolał mnie dosyć mocno brzuch i miałam delikatne plamienie czerwono- różową pomyśleliśmy "maluszek się zagnieżdża" a tu taka niemiła niespodzianka.Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
Grudzień 2017- Angelius
2 IUI nieudane
Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
Marzec crio-😢
Czerwiec crio- 😥
Maj 2020- III procedura ❄️
Październik crio-😥
Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
01.23 Crio-cb😥
07. 23 Crio
7dpt- beta 20
9dpt- beta 42
11dpt- beta 85
15dpt-beta 526
23dpt- beta 8042
30dpt- ♥️
09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aness wrote:Leczymy się u dr. Mańki, ja mam endometriozę II stopnia mąż słabe nasienie. O maleństwo staramy się ok 4 lata, udało mi się zajść w ciążę w 2015r po HSG, niestety okazało się że mam "puste jajo" i od tamtej pory cisza.
Powiedzcie czy któraś z Was, podczas transferu miała mocny ból jajnika bo ja miałam tylko lewego, którego prawie nie mam przez endometriozę?
I jak długo ma się przerwę do kolejnej procedury?
CRIO może być już w następnym cyklu. Nową procedurą zaleca się po 3 mcach przerwy. -
nick nieaktualnyOctober88 wrote:Zaczynam się cholera bać, że też będę trudnym przypadkiem
Nie ma trudnych przypadków, są tylko takie które potrzebują więcej czasu :*[/QUOTE]
Ja na ten czas nie mam czasu... Chcę być mamą przed 30-tką. Dlatego się martwię.. ale...wierzę że będzie tak jak u didik, że się teraz uda. -
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Ja na ten czas nie mam czasu... Chcę być mamą przed 30-tką. Dlatego się martwię.. ale...wierzę że będzie tak jak u didik, że się teraz uda.
Tez tak cały czas wcześniej myślałam, chciałam być młoda mamą. A teraz... w październiku stuknie mi 30 i w żaden sposób nie jest mi źle z tego powodu bo jeszcze bardziej dojrzałam do tej decyzji. Strasznie mnie bolało to, ze w tak młodym wieku trzeba przechodzić przez tak trudne chwile, ale patrząc z tej drugiej strony jaka to bedzie wielka radość jak się już uda, takie upragnione i wyczekane dzieciątka są najwspanialsze. Także trzymam za Ciebie mocno kciuki ( I za resztę kobitek również)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 17:17
Erl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasne, że są... ja jednak sobie nie wyobrażam tak późno wychowywać maleństwa..nie obrażając nikogo już nie czuję się osobą wpisującą się w określenie "młoda". Jakoś ten stereotyp wieku mocno się mnie trzyma i nie umiem go wyplenić.
W ogole niepotrzebnie się dołuję. Cala procedura przede mną! -
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Jasne, że są... ja jednak sobie nie wyobrażam tak późno wychowywać maleństwa..nie obrażając nikogo już nie czuję się osobą wpisującą się w określenie "młoda". Jakoś ten stereotyp wieku mocno się mnie trzyma i nie umiem go wyplenić.
W ogole niepotrzebnie się dołuję. Cala procedura przede mną!
Nie obraź się, ale jakbyś była teraz obok to byś dostała ode mnie w łeb :p jesteś bardzo młoda dlatego uważasz ze już jesteś w średnim wieku,sluchaj babcito jest ostatnia rzecz którą powinnaś sobie zaprzątać głowę. Skupiamy się teraz tylko na... udanej procedurze! Buziaki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez przez taką panikę przechodziłam. Pierwsze jak brałam ślub, bo przecież miałam AŻ 25 lat, ze jak to tak późno, ze zaraz emerytura itd. Później kolejna panika, bo staramy się o dziecko mija rok, drugi, trzeci i jak to tak będę starą mamą? A teraz, teraz to nie ma najmniejszego znaczenia. Inaczej sobie poukładałam swój scenariusz życia, ale jak widać los wie swoje.
Erl, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Jasne, że są... ja jednak sobie nie wyobrażam tak późno wychowywać maleństwa..nie obrażając nikogo już nie czuję się osobą wpisującą się w określenie "młoda". Jakoś ten stereotyp wieku mocno się mnie trzyma i nie umiem go wyplenić.
W ogole niepotrzebnie się dołuję. Cala procedura przede mną!
Ale przed Tobą tymczasem nowa procedura, która niesie dużo większe szanse niż poprzednia, bo jesteś odpowiednio przygotowana, endomenda nie powinna podtruwać jajeczek, więc uszy do góry jak się mówiło za moich młodych latpamiętaj że od października czeka na Ciebie mój brzuszek
Frelcia_, KateHawke, Nusieńka, Yummymummy lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny