X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę <3 doczekałam się

Bella93, didik34, Erl, KateHawke, Ptaszyna, Bejzi, ania8306 lubią tę wiadomość

• Aness Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Witaj wśród nas i pisz kto Cię prowadzi i z czym walczycie.
    Leczymy się u dr. Mańki, ja mam endometriozę II stopnia mąż słabe nasienie. O maleństwo staramy się ok 4 lata, udało mi się zajść w ciążę w 2015r po HSG, niestety okazało się że mam "puste jajo" i od tamtej pory cisza.
    Powiedzcie czy któraś z Was, podczas transferu miała mocny ból jajnika bo ja miałam tylko lewego, którego prawie nie mam przez endometriozę?
    I jak długo ma się przerwę do kolejnej procedury?

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • Aness Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszukuję się przyczyny co się stało że tak szybko dostałam okres. W 2dpt bolał mnie dosyć mocno brzuch i miałam delikatne plamienie czerwono- różową pomyśleliśmy "maluszek się zagnieżdża" a tu taka niemiła niespodzianka.

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe a HBA nasienia robiliście? może zła metoda IVF była dobrana?

Zaczynam się cholera bać, że też będę trudnym przypadkiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zaczynam się cholera bać, że też będę trudnym przypadkiem :([/QUOTE]

Nie ma trudnych przypadków, są tylko takie które potrzebują więcej czasu :*

Erl, Ptaszyna lubią tę wiadomość

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aness wrote:
    Leczymy się u dr. Mańki, ja mam endometriozę II stopnia mąż słabe nasienie. O maleństwo staramy się ok 4 lata, udało mi się zajść w ciążę w 2015r po HSG, niestety okazało się że mam "puste jajo" i od tamtej pory cisza.
    Powiedzcie czy któraś z Was, podczas transferu miała mocny ból jajnika bo ja miałam tylko lewego, którego prawie nie mam przez endometriozę?
    I jak długo ma się przerwę do kolejnej procedury?

CRIO może być już w następnym cyklu. Nową procedurą zaleca się po 3 mcach przerwy.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    MeHe a HBA nasienia robiliście? może zła metoda IVF była dobrana?

Bodajże jakieś 2 lata temu M robił takie badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:

Nie ma trudnych przypadków, są tylko takie które potrzebują więcej czasu :*[/QUOTE]

Ja na ten czas nie mam czasu... Chcę być mamą przed 30-tką. Dlatego się martwię.. ale...wierzę że będzie tak jak u didik, że się teraz uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja na ten czas nie mam czasu... Chcę być mamą przed 30-tką. Dlatego się martwię.. ale...wierzę że będzie tak jak u didik, że się teraz uda.

Tez tak cały czas wcześniej myślałam, chciałam być młoda mamą. A teraz... w październiku stuknie mi 30 i w żaden sposób nie jest mi źle z tego powodu bo jeszcze bardziej dojrzałam do tej decyzji. Strasznie mnie bolało to, ze w tak młodym wieku trzeba przechodzić przez tak trudne chwile, ale patrząc z tej drugiej strony jaka to bedzie wielka radość jak się już uda, takie upragnione i wyczekane dzieciątka są najwspanialsze. Także trzymam za Ciebie mocno kciuki ( I za resztę kobitek również ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 17:17

Erl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że są... ja jednak sobie nie wyobrażam tak późno wychowywać maleństwa..nie obrażając nikogo już nie czuję się osobą wpisującą się w określenie "młoda". Jakoś ten stereotyp wieku mocno się mnie trzyma i nie umiem go wyplenić.

W ogole niepotrzebnie się dołuję. Cala procedura przede mną!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Jasne, że są... ja jednak sobie nie wyobrażam tak późno wychowywać maleństwa..nie obrażając nikogo już nie czuję się osobą wpisującą się w określenie "młoda". Jakoś ten stereotyp wieku mocno się mnie trzyma i nie umiem go wyplenić.

Nie obraź się, ale jakbyś była teraz obok to byś dostała ode mnie w łeb :p jesteś bardzo młoda dlatego uważasz ze już jesteś w średnim wieku,sluchaj babci :) to jest ostatnia rzecz którą powinnaś sobie zaprzątać głowę. Skupiamy się teraz tylko na... udanej procedurze! Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś tylko trzy lata starsza babciu? :D możesz bić ! zasłużyłam :D nie wiem skąd mi się to panikarstwo takie wzięło :/

• Quczi Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to Ja już emerytka

Erl lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przez taką panikę przechodziłam. Pierwsze jak brałam ślub, bo przecież miałam AŻ 25 lat, ze jak to tak późno, ze zaraz emerytura itd. Później kolejna panika, bo staramy się o dziecko mija rok, drugi, trzeci i jak to tak będę starą mamą? A teraz, teraz to nie ma najmniejszego znaczenia. Inaczej sobie poukładałam swój scenariusz życia, ale jak widać los wie swoje.

Erl, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Ej to Ja już emerytka

To wszystko przez te leki i stres i takie głupie myśli człowieka nachodzą

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no tak... mnie by pocieszyły jakieś statystyki, że drugie IVF udaje się częściej niż pierwsze.

• Erl Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Frelcia, wierz mi, wraz z upływem lat zmienia się optyka spojrzenia na własne lata. Życzę Ci tego z całego serca abyś została mamą przed 30-tką, ale po 30 też nie jest źle. Też kiedyś chciałam urodzić do 30tki, ale byłam z partnerem, który nie chciał mieć dzieci, a przynajmniej nie prędko. Na szczęście nie chciał też ślubu, hehe. W trakcie tych 4 lat starań obecnych, z kochanym moim mężem któremu tak samo jak mi zależało na założeniu rodziny, miałam takie chwile zwątpienia że może jest już za późno, że przecież mniej sił w tym wieku, a jak nasze dzieci będą miały tyle lat co my, to nas już może na tym świecie nie być. Ale wszystkie te wątpliwości mnie opuściły gdy się okazało że jestem w ciąży. Ba, powiedziałabym że ta ciąża mnie odmładza. Także Frelciu, nie ma co zakładać jak to będzie po 30tce. Ja mam jeszcze nadzieję na rodzeństwo dla Karolka, jak się nie uda do 40tki, to nie pogardzę jak się uda po ;)
    Ale przed Tobą tymczasem nowa procedura, która niesie dużo większe szanse niż poprzednia, bo jesteś odpowiednio przygotowana, endomenda nie powinna podtruwać jajeczek, więc uszy do góry jak się mówiło za moich młodych lat ;) pamiętaj że od października czeka na Ciebie mój brzuszek :)

Frelcia_, KateHawke, Nusieńka, Yummymummy lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem. Do mnie trafiają wszystkie te argumenty, tylko mój móżdżek jakoś tego nie przetrawia :) Liczę że będzie tak jak piszesz Erl! <3

Będę Was teraz średnio co trzeci dzień przepraszać za marudzenie.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade po szafe do pokoju dzieciecegooo! Mozecie mi zazdroscic :D

Erl, October88, Quczi, KateHawke, njut, Yummymummy lubią tę wiadomość

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:35

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ