X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ja nigdy o czymś takim nie słyszałam. Skad3 może być ten ból, wina budowy?
    Ja miałam w innej klinice ze względu na skurcze po transferach.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na powrót do Angeliusa, zapisałam się do dr Paligi. Czy to dobry lekarz? Jestem bardzo trudnym przypadkiem. Po 5 IVF. Mam dziecko z pierwszego transferu. Już tak daleko zabrnęłam w walce o drugie, że nie potrafię przestać...
    Jutro mam 3 dc, jakie badania zrobić, aby przyspieszyć pierwszą wizytę i plan działania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie dziś brzuch w dole falami od 5 rano, denerwuje się tym bo to pierwszy dzień pi transferze i wydaje mi się, ze nie powinno się nic dziać

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Zdecydowałam się na powrót do Angeliusa, zapisałam się do dr Paligi. Czy to dobry lekarz? Jestem bardzo trudnym przypadkiem. Po 5 IVF. Mam dziecko z pierwszego transferu. Już tak daleko zabrnęłam w walce o drugie, że nie potrafię przestać...
    Jutro mam 3 dc, jakie badania zrobić, aby przyspieszyć pierwszą wizytę i plan działania?
    Napewno witamine D, tsh, ft4, prolaktyne. Jesli nie masz w miare aktualnego wyniku to amh. Kiedy masz wizyte?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Boli mnie dziś brzuch w dole falami od 5 rano, denerwuje się tym bo to pierwszy dzień pi transferze i wydaje mi się, ze nie powinno się nic dziać
    Weź sobie nospę, pomoże uspokoić się macicy.

NieJa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zostaly mi 3 zastrzyki gonapeptylu a okresu nadal brak. Martwie sie.. to juz drugi dzien opoznienia
    Może w ogóle nie będziesz miała. To też się zdarza. Nie martw się tym. Kiedy masz wizytę u lekarza?

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Może w ogóle nie będziesz miała. To też się zdarza. Nie martw się tym. Kiedy masz wizytę u lekarza?
    I mimo to bedziemy mogli ruszyc ze stymulacja? Bo martwie sie ze bedzie trzeba okres wywolywac i wszystko sie wydluzy..
    W piatek mam wizyte i ostatni pik.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Napewno witamine D, tsh, ft4, prolaktyne. Jesli nie masz w miare aktualnego wyniku to amh. Kiedy masz wizyte?

Wizyta 5 października. Amh mam sprzed dwóch lat. Tu zawsze było dobrze w stosunku do wieku. W zasadzie wszystkie wyniki hormonalne zawsze wzorcowe. Dhea też w normie. Problem w jakości komórek jajowych. Moje zarodki nie osiągają stadium blastocysty, z każdej stymulacji mam średnio 8-12 dojrzałych komórek. Zapładniają się ładnie, a potem klapa. I zawsze pofragmentowane. Mam endomende 1 st. stwierdzoną jakieś 8 lat temu.

Co się teraz bierze na poprawę jakości komórki jajowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:44

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Bierzesz nospę? Ja miałam przepisaną nospę max 3 razy dziennie. Trzymam kciuki za Twojego Maluszka.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Wizyta 5 października. Amh mam sprzed dwóch lat. Tu zawsze było dobrze w stosunku do wieku. W zasadzie wszystkie wyniki hormonalne zawsze wzorcowe. Dhea też w normie. Problem w jakości komórek jajowych. Moje zarodki nie osiągają stadium blastocysty, z każdej stymulacji mam średnio 8-12 dojrzałych komórek. Zapładniają się ładnie, a potem klapa. I zawsze pofragmentowane. Mam endomende 1 st. stwierdzoną jakieś 8 lat temu.

To sa badania (procz amh) ktore ja musialam przyniesc na pierwsza wizyte do pani dr po rocznej przerwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Mysle ze pani dr zleci laparoskopie+histeroskopie..
    Pani dr Paliga i pan dr Manka to chyba najlepsi lekarze w Angeliusie. Bedziesz w anielskich rekach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:47

NieJa lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Jesteś pewna, że problem leży po stronie komórki a nie plemnika? Pani P. to najlepszy wybór, zobaczysz...

0901d7c722.png
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelius lubi długi protokół? Z tego, co podczytuję, to większość z Was ma? Ja miałam jeden jedyny raz właśnie w Provicie. Ile kosztuje gonapeptyl do wyciszania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Ja od kilku dobrych miesięcy brałam proszek do rozpuszczenia Symfolic ma składnik który poprawia jakość komórek i dodatkowo ma kwas foliowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Angelius lubi długi protokół? Z tego, co podczytuję, to większość z Was ma? Ja miałam jeden jedyny raz właśnie w Provicie. Ile kosztuje gonapeptyl do wyciszania?
    Jest refundowany. Zaplacilam chyba ponad 10zl za 3 opakowania (21 zastrzykow).
    Ja mam dlugi protokol bo mam endometrioze plus PICSI bo maz ma fatalne nasienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Bierzesz nospę? Ja miałam przepisaną nospę max 3 razy dziennie. Trzymam kciuki za Twojego Maluszka.
    Nic nie zostało mi przepisane oprócz lutinusa 3x1 , encortonu, estrofemu, femibionu i neoparin.
    Ale nospa nie zaszkodzi także będę sobie łykać, ze tez o tym nie pomyślałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Nic nie zostało mi przepisane oprócz lutinusa 3x1 , encortonu, estrofemu, femibionu i neoparin.
    Ale nospa nie zaszkodzi także będę sobie łykać, ze tez o tym nie pomyślałam.
    Nie stresuj się , tez tak miałam . Cały czas kłucie , pikanie plus nasza wyobraźnia ;) i stres gotowy:) Mam tak do dzisiaj;)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    I mimo to bedziemy mogli ruszyc ze stymulacja? Bo martwie sie ze bedzie trzeba okres wywolywac i wszystko sie wydluzy..
    W piatek mam wizyte i ostatni pik.
    Pewnie będziesz musiała zbadać proga i estradiol, obejrzy czy endometrium jest jak w I fazie i zaczniesz stymulację. Głowa do góry :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Pewnie będziesz musiała zbadać proga i estradiol, obejrzy czy endometrium jest jak w I fazie i zaczniesz stymulację. Głowa do góry :)
    Uff bo i tak mialam zrobic te badania przed piatkowa wizyta, czyli nie wszystko stracone :)

• Erl Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Nie stresuj się , tez tak miałam . Cały czas kłucie , pikanie plus nasza wyobraźnia ;) i stres gotowy:) Mam tak do dzisiaj;)
    Didik, a czy Ty przypadkiem nie miałaś mieć wczoraj wizyty?

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ