X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ja nigdy o czymś takim nie słyszałam. Skad3 może być ten ból, wina budowy?
    Ja miałam w innej klinice ze względu na skurcze po transferach.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na powrót do Angeliusa, zapisałam się do dr Paligi. Czy to dobry lekarz? Jestem bardzo trudnym przypadkiem. Po 5 IVF. Mam dziecko z pierwszego transferu. Już tak daleko zabrnęłam w walce o drugie, że nie potrafię przestać...
    Jutro mam 3 dc, jakie badania zrobić, aby przyspieszyć pierwszą wizytę i plan działania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie dziś brzuch w dole falami od 5 rano, denerwuje się tym bo to pierwszy dzień pi transferze i wydaje mi się, ze nie powinno się nic dziać

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Zdecydowałam się na powrót do Angeliusa, zapisałam się do dr Paligi. Czy to dobry lekarz? Jestem bardzo trudnym przypadkiem. Po 5 IVF. Mam dziecko z pierwszego transferu. Już tak daleko zabrnęłam w walce o drugie, że nie potrafię przestać...
    Jutro mam 3 dc, jakie badania zrobić, aby przyspieszyć pierwszą wizytę i plan działania?
    Napewno witamine D, tsh, ft4, prolaktyne. Jesli nie masz w miare aktualnego wyniku to amh. Kiedy masz wizyte?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Boli mnie dziś brzuch w dole falami od 5 rano, denerwuje się tym bo to pierwszy dzień pi transferze i wydaje mi się, ze nie powinno się nic dziać
    Weź sobie nospę, pomoże uspokoić się macicy.

NieJa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zostaly mi 3 zastrzyki gonapeptylu a okresu nadal brak. Martwie sie.. to juz drugi dzien opoznienia
    Może w ogóle nie będziesz miała. To też się zdarza. Nie martw się tym. Kiedy masz wizytę u lekarza?

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Może w ogóle nie będziesz miała. To też się zdarza. Nie martw się tym. Kiedy masz wizytę u lekarza?
    I mimo to bedziemy mogli ruszyc ze stymulacja? Bo martwie sie ze bedzie trzeba okres wywolywac i wszystko sie wydluzy..
    W piatek mam wizyte i ostatni pik.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Napewno witamine D, tsh, ft4, prolaktyne. Jesli nie masz w miare aktualnego wyniku to amh. Kiedy masz wizyte?

Wizyta 5 października. Amh mam sprzed dwóch lat. Tu zawsze było dobrze w stosunku do wieku. W zasadzie wszystkie wyniki hormonalne zawsze wzorcowe. Dhea też w normie. Problem w jakości komórek jajowych. Moje zarodki nie osiągają stadium blastocysty, z każdej stymulacji mam średnio 8-12 dojrzałych komórek. Zapładniają się ładnie, a potem klapa. I zawsze pofragmentowane. Mam endomende 1 st. stwierdzoną jakieś 8 lat temu.

Co się teraz bierze na poprawę jakości komórki jajowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:44

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Bierzesz nospę? Ja miałam przepisaną nospę max 3 razy dziennie. Trzymam kciuki za Twojego Maluszka.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Wizyta 5 października. Amh mam sprzed dwóch lat. Tu zawsze było dobrze w stosunku do wieku. W zasadzie wszystkie wyniki hormonalne zawsze wzorcowe. Dhea też w normie. Problem w jakości komórek jajowych. Moje zarodki nie osiągają stadium blastocysty, z każdej stymulacji mam średnio 8-12 dojrzałych komórek. Zapładniają się ładnie, a potem klapa. I zawsze pofragmentowane. Mam endomende 1 st. stwierdzoną jakieś 8 lat temu.

To sa badania (procz amh) ktore ja musialam przyniesc na pierwsza wizyte do pani dr po rocznej przerwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Mysle ze pani dr zleci laparoskopie+histeroskopie..
    Pani dr Paliga i pan dr Manka to chyba najlepsi lekarze w Angeliusie. Bedziesz w anielskich rekach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:47

NieJa lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Jesteś pewna, że problem leży po stronie komórki a nie plemnika? Pani P. to najlepszy wybór, zobaczysz...

0901d7c722.png
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelius lubi długi protokół? Z tego, co podczytuję, to większość z Was ma? Ja miałam jeden jedyny raz właśnie w Provicie. Ile kosztuje gonapeptyl do wyciszania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:

Ja od kilku dobrych miesięcy brałam proszek do rozpuszczenia Symfolic ma składnik który poprawia jakość komórek i dodatkowo ma kwas foliowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Angelius lubi długi protokół? Z tego, co podczytuję, to większość z Was ma? Ja miałam jeden jedyny raz właśnie w Provicie. Ile kosztuje gonapeptyl do wyciszania?
    Jest refundowany. Zaplacilam chyba ponad 10zl za 3 opakowania (21 zastrzykow).
    Ja mam dlugi protokol bo mam endometrioze plus PICSI bo maz ma fatalne nasienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Bierzesz nospę? Ja miałam przepisaną nospę max 3 razy dziennie. Trzymam kciuki za Twojego Maluszka.
    Nic nie zostało mi przepisane oprócz lutinusa 3x1 , encortonu, estrofemu, femibionu i neoparin.
    Ale nospa nie zaszkodzi także będę sobie łykać, ze tez o tym nie pomyślałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Nic nie zostało mi przepisane oprócz lutinusa 3x1 , encortonu, estrofemu, femibionu i neoparin.
    Ale nospa nie zaszkodzi także będę sobie łykać, ze tez o tym nie pomyślałam.
    Nie stresuj się , tez tak miałam . Cały czas kłucie , pikanie plus nasza wyobraźnia ;) i stres gotowy:) Mam tak do dzisiaj;)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    I mimo to bedziemy mogli ruszyc ze stymulacja? Bo martwie sie ze bedzie trzeba okres wywolywac i wszystko sie wydluzy..
    W piatek mam wizyte i ostatni pik.
    Pewnie będziesz musiała zbadać proga i estradiol, obejrzy czy endometrium jest jak w I fazie i zaczniesz stymulację. Głowa do góry :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Pewnie będziesz musiała zbadać proga i estradiol, obejrzy czy endometrium jest jak w I fazie i zaczniesz stymulację. Głowa do góry :)
    Uff bo i tak mialam zrobic te badania przed piatkowa wizyta, czyli nie wszystko stracone :)

• Erl Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Nie stresuj się , tez tak miałam . Cały czas kłucie , pikanie plus nasza wyobraźnia ;) i stres gotowy:) Mam tak do dzisiaj;)
    Didik, a czy Ty przypadkiem nie miałaś mieć wczoraj wizyty?

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ