X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kladom Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:
    Dziewczyny, odzywam się po wczorajszej wizycie.
    Nie jest kolorowo.

Plan jest taki, prawdopodobnie w przyszły piątek czeka mnie biopsja endometrium z określeniem mikrobioty. Następnie w kolejnym cyklu (akurat wczoraj dostałam miesiączkę) - histerolaparoskopia.

W temacie męża, antybiotyk który przyjmował może namieszać w nasieniu do miesiąca, więc z tym nie ma dużego problemu. Gorzej jest z tymi jego dodatnimi przeciwciałami HCV, jeśli okaże się że ma zapalenie wątroby, które koniecznie trzeba leczyć, musimy pobrać i zamrozić przed leczeniem nasienie :(

Rozmawialiśmy też o AZ wstępnie ale spróbujemy jeszcze tą ostatnią procedurę swoich komórkach i nasieniu.

Wspominałam też lekarzowi o allo i cross ale powiedział, że nie szedłby w tym kierunku, bo z dotychczasowych badań nie wychodziło nic niepokojącego.

No i już sama nie wiem co robić, prognozowany wydatek na tą procedurę już mnie przytłacza, że wczoraj razem z miesiączką wszystko się skumulowało i wybuchłam płaczem i chciałam odpuścić temat i jednak rozważyć adopcję ale z drugiej strony to ostatnia procedura na swoich komórkach i nasieniu :(

Na chwilę obecną, kończą mi się siły do walki. Mam nadzieję, że to przezwyciężę.

PS. żeby było jeszcze śmieszniej, zepsuła się nam skrzynia biegów w samochodzie a to nie są tanie rzeczy. Także ostatnio jestem chodzącym pechem 😅

Monia, wiem, że ciężko jest w takiej sytuacji znaleźć jakieś skutecznie pocieszające słowa natomiast napiszę jedno- walczysz już tak długo, mimo utraty sił, że jesteś już coraz blizej niż dalej upragnionego celu <3 Mimo obecnej "katastrofy" dalej bierzesz świat za rogi i działasz - trzymam kciuki mocno i dalej kibicuję.

Natomiast dodam jedno od siebie - odniosę się do tematu immunologii. Widzę po Twojej stopce, że miałaś kilka sytuacji "ruszenia się" bety. U mnie było tak samo, zarodek próbował implantacji ale nie dawał rady. Słyszałam od lekarzy, że to napewno nie kwestia kirów, a jednak dopiero dr S. skupił się na tym fakcie i zalecił Accofil, po którym zaskoczyło. Jeśli uda Ci się wykrzesać jeszcze trochę sił i chęci do walki i poszukiwań, to jednak sprawdziłabym też tę kwestię - bo tu coś u Ciebie ewidentnie próbuje się zadziać tak jak u mnie, ale nie daje rady...

👩🏻1988 👨🏻 1989
    Angelius Provita M.P <3 od 12.2023 r.
    Od 10.2024 r. program MZ.

I procedura, protokół krótki - 5BB
    1️⃣ FET ❌ 24.10.2024 r., zarodek 5BB ❌
    β 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

II procedura, cykl Freeze-all - ❄️❄️4AA, 3AA
    2️⃣ FET ❌ 20.01.2025 r. - ❄️ 4AA ❌
    β 5dpt <2,30, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51

✔ 📆 03.02 konsultacja doc. Paśnik
    ✔ 📆 24.02 histeroskopia + biopsja endometrium - wynik prawidłowy
    ✔ 📆 18.03 allo-MLR 47,7%, cross-check 1%, ANA3-ok

3️⃣ FET ❌ 15.04.2025 r. ❄️ 3AA
    cykl naturalny
    β 5dpt 4.8, 7dpt 7.6, 9dpt 3.6
    ❄️ 0

III procedura - 05.2025 r.
    ❄️❄️2BB + 8A
    ✔ 📆 28.05 re-konsultacja dr Sydor
    ❗ Problem kir BX i 11/12 brakujących DS- zalecono Accofil 💉

4️⃣ FET 31.07.2025 ❄️ 8A
    cykl naturalny, Fostimol + Accofil, Atosiban
    7dpt- 16,32
    9dpt - 55,59
    11dpt - 149
    13dpt - 368
    16dpt - 1601,22
    📅 25.05 - USG 🤞🏻

..zostań ze mną 🍀🍀
  • kala99 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Niestety nie ma sensu umawiać się na teleporadę - możesz umówić się przykładowo na 1.09 a Pan doktor zadzwoni dwa tygodnie później. Dlatego ja zawsze jeżdżę na wizyty stacjonarne, mam pewność , że się odbędą :) a teleporady nie dają takiej pewności - nawet Panie z recepcji same tak mówią ;-)
    O kurcze, dzięki za info

‹‹ 5581 5582 5583 5584 5585
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ