Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia kciuki za Małą, żeby jeszcze się tak na drugą stronę brzucha nie spieszyła. 🍀🍀

Nie nadrobię Was dziewczyny, bo wylądowałam z Kubą prawie na dwa tygodnie w szpitalu. Młody złapał zapalenie układu moczowego i musieliśmy go leczyć dożylnie antybiotykiem. Stąd nie miałam głowy do niczego innego. Ale już jest dobrze i jesteśmy w domu.
    Zostaje nam "tylko" rehabilitacja ze względu na obniżone napięcie mięśniowe i asymetrię, wizyta u neurologa, nefrologa, w poradni neonatologii... Takie kontrolne badania, na które dostaliśmy skierowania po porodzie. 🫣

Także z mojego punktu widzenia - owszem, w ciąży też się stresowałam na każdym etapie, czy wszystko będzie dobrze, ale teraz wcale też stres nie przeszedł, tylko dotyczy innych rzeczy. Chyba taki już los matki... 🫣

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    3.12. - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

age.png
  • Jagoda222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taterniczka wrote:
    Lusia kciuki za Małą, żeby jeszcze się tak na drugą stronę brzucha nie spieszyła. 🍀🍀

Nie nadrobię Was dziewczyny, bo wylądowałam z Kubą prawie na dwa tygodnie w szpitalu. Młody złapał zapalenie układu moczowego i musieliśmy go leczyć dożylnie antybiotykiem. Stąd nie miałam głowy do niczego innego. Ale już jest dobrze i jesteśmy w domu.
    Zostaje nam "tylko" rehabilitacja ze względu na obniżone napięcie mięśniowe i asymetrię, wizyta u neurologa, nefrologa, w poradni neonatologii... Takie kontrolne badania, na które dostaliśmy skierowania po porodzie. 🫣

Także z mojego punktu widzenia - owszem, w ciąży też się stresowałam na każdym etapie, czy wszystko będzie dobrze, ale teraz wcale też stres nie przeszedł, tylko dotyczy innych rzeczy. Chyba taki już los matki... 🫣
    Dużo zdrówka dla synusia 🍀❤️😘

• Jagoda222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana 😱 czy któraś z was miala może taka sytuację ze odszedł jej czop śluzowy i nie skończyło się to porodem? A jak tak to ile po odejściu? Kontaktowałam sie z lekarzem wysłałam mu zdjęcie i potwierdził ze to niestety czop i mam byc gotowa na wszystko bo poród sie może zacząć nawet za chwilę albo za kilka godzin.. dni albo tygodni i co powiedział jeszcze ze mam pakować walizkę a jak zaczną sie skurcze albo odejdą wody mam dzwonić 😱😱 wiedziałam ze ten dzień nadejdzie ze będę sie pakować ale nie sądziłam ze tak szybko i ze będę siedzieć na tykajacej bombie teraz.. z czego sie ino ciesze ze pokój dla malej jest gotowy a spakowana będę juz zaraz tylko mąż musi dowieść majtki sitkowe bo zapomniałam kupić..

Trzymajcie za mnie kciuki i za Maje żeby chciała jeszcze w brzuszku zostać
    Nie spiesz się malutka 🙏✊🍀Oby poczekała jak najdłużej.🤞Współczuję stresu 😕

‹‹ 5719 5720 5721 5722 5723
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ