Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:
    To super, że podchodzicie od razu w kolejnym cyklu, to bardzo podnosi na duchu. 🍀
    Czyli już za niedługo kolejna szansa 😊🍀🍀

Oby 9 transfer był udany.

Bo albo nerwowo się wykończę, albo finansowo.
    Do tego budujemy dom, który okazał się droższy o 100% niż w założeniach.

Jak Wy dajecie radę ?

Monika001 lubi tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka... przepraszam, że truje...ale chyba tutaj mogę się wyżalić... wczorajsza laparo skończona wycięciem prawego jajowodu z tytułu wodniaka i odcięciem lewego, również wodniak. Szłam z myślą torbieli na lewym jajniku i podejrzeniem wodniaka na lewym jajowodzie..a wyszło jak wyszło. Torbiel dodatkowo nie została usunięta, jedynie wyssana, bo trzeba by usunąć cały jajnik przy okazji...dr MP zostawiła go do ewentualnej stymulacji....ale pomimo,że 10 lat staran żadnej ciąży nie było i pewnie nigdy by i tak nie było, to mam strasznego doła że świadomością, że naturalnie nigdy takich szans już nie będzie... doktor chce zaczynać stymulację od miesiączki, a ja szczerze mam obecnie myśl, żeby sobie darować...

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Hejka... przepraszam, że truje...ale chyba tutaj mogę się wyżalić... wczorajsza laparo skończona wycięciem prawego jajowodu z tytułu wodniaka i odcięciem lewego, również wodniak. Szłam z myślą torbieli na lewym jajniku i podejrzeniem wodniaka na lewym jajowodzie..a wyszło jak wyszło. Torbiel dodatkowo nie została usunięta, jedynie wyssana, bo trzeba by usunąć cały jajnik przy okazji...dr MP zostawiła go do ewentualnej stymulacji....ale pomimo,że 10 lat staran żadnej ciąży nie było i pewnie nigdy by i tak nie było, to mam strasznego doła że świadomością, że naturalnie nigdy takich szans już nie będzie... doktor chce zaczynać stymulację od miesiączki, a ja szczerze mam obecnie myśl, żeby sobie darować...
    Działaj!
    I tak, zawsze takie sytuacje wpływają na nas jak odebranie szansy... Ale może dzięki temu, że wiesz co było teraz bedzie z górki?

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • paulity Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Pisze na pocieszenie, u mnie też przy laparo dr wykrył wodniaki dał nam pół roku na staranie natrulane ale niestety się nie udało i musieliśmy odciąć obydwa jajowody i też miałam ogromnego dola po diagnozie ale pomimo odcięcia mam 3letnia córeczkę 💕💕 a teraz będę znów będę jechać po kolejnego maluszka :)

• taterniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:

Wiem, że to nie łatwa sytuacja...
    To co mogę od siebie powiedzieć, to nie warto rezygnować z marzeń. U mnie ze względu na mięśniaki i pokiereszowaną macicę też pewnie naturalnej ciąży nigdy by nie było. Miałam takie krwotoki przy miesiączkach, że już chciano mi wyciąć w ogóle całą macicę, a tym samym pozbawić całkowicie szans na dziecko. Nie poddałam się, powiedziałam sobie, że póki jest jakakolwiek iskierka nadziei, to muszę ją wykorzystać. Właśnie wisi u mnie na cycku trzymiesięczny synek i to jest najpiękniejsze, co mogło mnie po tych 8 latach walki spotkać. 🥰

Także trzymam kciuki i mocno wierzę, że to tylko bardziej zdererminuje Cię do walki. Póki jest szansa, to warto z niej korzystać! My to wszystkie tutaj najlepiej wiemy. No bo jak nie my, to kto?💪

niedoczynność tarczycy
    2017 - mięśniak ok. 9cm, laparotomia
    2018-2023 - nowe mięśniaki, krwotoki, propozycja usunięcia macicy
    sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

age.png
‹‹ 5763 5764 5765 5766 5767
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ