krakersik wrote:
Mam pytanie do dziewczyn, które sa na końcówkę
ciazy/ juz rodziły- czy przed porodem obniżył Wam się brzuch? Jak to odczuwałyście?
U mnie to trochę za wcześnie (wszędzie czytam że zazwyczaj po 36tc tak się dzieje), ale wiele rzeczy u mnie się zaczęło dziać za wcześnie więc już nie wierzę w internet 🙈
Od jakichś 3dni czuję dużo większy nacisk na dół brzucha, chodze do toalety dziesiątki razy dziennie, podczas siedzenia przy stole np. podczas posiłków mocno mi ciąży brzuch, wręcz taki ucisk na uda, że czuję, że muszę sobie „podnieść” trochę brzuch żeby dobrze usiąść (chociaż się nie da 😅).
Wizualnie może troszkę się rozszerzył na dole, ale nie jakoś bardzo.
Młody leży głowa w dół od jakichś przynajmniej 3-4tygodni, więc to raczej nie kwestia nagłej zmiany pozycji.
Mam wizytę w środę to zobaczymy co tam słychać. Staram się na spokojnie do tego podejść, nie świrowac.
Ruchy czuję, naprawdę mocno, ale są już inne, malo „plumkania” i kopniaczkow, a bardziej rozciąganie. Czasem mam wrażenie że coś mi przy kręgosłupie majstruje bo czuję takie przeszycie prądu w dole pleców.
Ruchy też już czuje bardziej rozciąganie i formowanie brzucha niż kopniaki. Bobasy mają już mniej miejsca. 🙂 a z opadnięte brzucha niestety nie pomoge bo nie mam doświadczenia.
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk