X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakersik wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które sa na końcówkę
    ciazy/ juz rodziły- czy przed porodem obniżył Wam się brzuch? Jak to odczuwałyście?

U mnie to trochę za wcześnie (wszędzie czytam że zazwyczaj po 36tc tak się dzieje), ale wiele rzeczy u mnie się zaczęło dziać za wcześnie więc już nie wierzę w internet 🙈

Od jakichś 3dni czuję dużo większy nacisk na dół brzucha, chodze do toalety dziesiątki razy dziennie, podczas siedzenia przy stole np. podczas posiłków mocno mi ciąży brzuch, wręcz taki ucisk na uda, że czuję, że muszę sobie „podnieść” trochę brzuch żeby dobrze usiąść (chociaż się nie da 😅).

Wizualnie może troszkę się rozszerzył na dole, ale nie jakoś bardzo.
    Młody leży głowa w dół od jakichś przynajmniej 3-4tygodni, więc to raczej nie kwestia nagłej zmiany pozycji.
    Mam wizytę w środę to zobaczymy co tam słychać. Staram się na spokojnie do tego podejść, nie świrowac.

Ruchy czuję, naprawdę mocno, ale są już inne, malo „plumkania” i kopniaczkow, a bardziej rozciąganie. Czasem mam wrażenie że coś mi przy kręgosłupie majstruje bo czuję takie przeszycie prądu w dole pleców.

U mnie obniżył się w 34tc i 34+6 urodziłam. Ale nie musi to być reguła. Odpoczywaj dużo a napewno będzie dobrze

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakersik wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które sa na końcówkę
    ciazy/ juz rodziły- czy przed porodem obniżył Wam się brzuch? Jak to odczuwałyście?

U mnie to trochę za wcześnie (wszędzie czytam że zazwyczaj po 36tc tak się dzieje), ale wiele rzeczy u mnie się zaczęło dziać za wcześnie więc już nie wierzę w internet 🙈

Od jakichś 3dni czuję dużo większy nacisk na dół brzucha, chodze do toalety dziesiątki razy dziennie, podczas siedzenia przy stole np. podczas posiłków mocno mi ciąży brzuch, wręcz taki ucisk na uda, że czuję, że muszę sobie „podnieść” trochę brzuch żeby dobrze usiąść (chociaż się nie da 😅).

Wizualnie może troszkę się rozszerzył na dole, ale nie jakoś bardzo.
    Młody leży głowa w dół od jakichś przynajmniej 3-4tygodni, więc to raczej nie kwestia nagłej zmiany pozycji.
    Mam wizytę w środę to zobaczymy co tam słychać. Staram się na spokojnie do tego podejść, nie świrowac.

Ruchy czuję, naprawdę mocno, ale są już inne, malo „plumkania” i kopniaczkow, a bardziej rozciąganie. Czasem mam wrażenie że coś mi przy kręgosłupie majstruje bo czuję takie przeszycie prądu w dole pleców.

Ruchy też już czuje bardziej rozciąganie i formowanie brzucha niż kopniaki. Bobasy mają już mniej miejsca. 🙂 a z opadnięte brzucha niestety nie pomoge bo nie mam doświadczenia.

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 5778 5779 5780 5781 5782
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ