Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Patka68 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta17 wrote:
    Hej 🙋‍♀️, ja mam niestety złą opinię o Zięba Clinic. Robiłam tam sprawdzanie drożności i nie dość, że zostało zrobione nieudolnie to jeszcze pani doktor pomyliła się w opisie który jajowód mam drożny a który nie a sama to sprawdzała przy zabiegu drożności. Jakie było moje zdziwienie jak dopiero w Angelusie przy laparoskopi wyszło, że jest pomyłka i ten który teoretycznie powinien być niedrożny jest drożny, a ten drożny niedrożny 😳. Ostatecznie zdecydowałam się na Angelusa i jestem w ciąży.

Druga historia mojej przyjaciółki która miała tam kilka nieudanych prób in vitro. Po wycięciu guza przysadki mózgowej przestała jej działać przysadka mózgowa i były dodatkowe problemy, że miała sztucznie utrzymywany cykl. Znając jej historię chorób nie zleciła szerokiej diagnostyki. Dopiero po ostatnim nieudanym in vitro wysłała ich do immunologa i wtedy okazało się, że tam tkwi problem, ale moja przyjaciółka już nie miała ani możliwości finansowych ani psychicznych żeby robić kolejne podejścia do in vitro. Dodam że doktor Zięba została jej polecona na onkologii prze lekarzy jako świetny specjalista, ale niestety moje i jej doświadczenia z tą kliniką nie są najlepsze.

Mam nadzieję, że Twoje doświadczenia z tą klikną będą dobre. 3 mam kciuki. ☺️

Bardzo dziękuję za odpowiedz! Mi właśnie też pani doktor została polecona ale słyszałam różne opinie. Ja ostatecznie trafiłam tam do pana doktora, który ma dużo bardzo dobrych opinii ale też niektóre są negatywne… już się tam zapisałam więc pierwszą procedurę na pewno zrobię tam, nie wiem co w sytuacji gdybym do drugiej procedury chciała podejść gdzie indziej - czy można to tak w trakcie zmieniać

• Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:
    Dziękuję 🙏 ❤️
    Nie wiem czemu ale patrzyłam terminy na ciążę mnogą🤦‍♀️

Zarezerwowałam wstępnie termin 16.07 to będzie wtedy 12+3.
    🍀🤞

Bo tam na znanym lekarzu automatycznie wrzuca ciąże mnogą i wtedy nie pokazuje wszystkich terminów, też się na to nadziałam kiedyś 🤪

Super, że Ci się udało zapisać, idealny czas 😊
    Ok. tydzień wcześniej trzeba przyjechać na pobranie krwi do pappy - jak zadzwonisz to Ci telefonicznie wytłumaczą kiedy najlepiej 🍀

Ja wstępnie też mam termin na 16.07 na trzecie prenatalne, ale nie wiem czy nie przesunę na 23.07, zależy co mi moja dr poradzi, kiedy lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:51

Monika001 lubi tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png
  • Monika001 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Bo tam na znanym lekarzu automatycznie wrzuca ciąże mnogą i wtedy nie pokazuje wszystkich terminów, też się na to nadziałam kiedyś 🤪

Super, że Ci się udało zapisać, idealny czas 😊
    Ok. tydzień wcześniej trzeba przyjechać na pobranie krwi do pappy - jak zadzwonisz to Ci telefonicznie wytłumaczą kiedy najlepiej 🍀

Ja wstępnie też mam termin na 16.07 na trzecie prenatalne, ale nie wiem czy nie przesunę na 23.07, zależy co mi moja dr poradzi, kiedy lepiej

Dziękuje, że zerknęłaś na te terminy bo z moim rozeznaniem pewnie było by już po temacie 😆❤️

Woow Ty już trzecie ale to leci niesamowicie 😘

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019

2023 - AP Katowice dr GM
    03.2024 - histerolaparoskopia, drożność (wycięcie przegrody macicy)
    Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
    1️⃣ procedura - 10.2024, protokół krótki - ❌
    2️⃣ procedura - 11-12.2024, protokół długi - ❄️❄️
    1 FET 09.01.2025 4AA, CS, AH - β 6 i 11 dpt <2,30💔
    2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
    3️⃣ procedura - 04-05.2025, protokół długi - ❄️po PGT-a
    3 FET 15.07.2025 2BB, CN, AH - β 6 i 9dpt <2,30 💔😭
    29.08.2025 - Endobiome (antybiotyk)
    27.10.2025 - histerolaparoskopia (usunięcie ognisk endometriozy)
    Endometrioza I stopnia
    Adenomioza
    4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
    03-05.2026 Diphereline
    4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH 🥹🍀🤞 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
    7w2d CRL 9,6mm i ❤️
    zostań ze mną, proszę 🙏🥹🍀🤞
‹‹ 5823 5824 5825 5826 5827
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ