Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Srebrzysta, Kochana nie odzywasz się. Jak się czujesz? Testujesz w weekend?
-
srebrzysta wrote:Cały czas was czytam i kibicuje ale jestem wkurzona na niektóre dziewczyny po ostatniej akcji,jak mnie potraktowały i nie będę się odzywać bo nie potrzebuje denerwować się teraz jeszcze forum.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Bella93 wrote:Komorki beda mrozone?
Tak. Oni nie mają swojego branku bo to podobno w Polsce nie legalne i ściągają za granicy.
Mam nadzieję że wszystkie przeżyją po rozmrozeniu. Płacimy za 6komorek.
Jak dobrze zrozumiałam to transfer na świeżym zarodku.Bella93, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Erl wrote:No i 2 tygodnie ojcowskiego tatusiom przysługują + 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji narodzin dziecka.
-opieka nad żoną po porodzie - 14 dni
-urlop ojcowski - 14 dni
Wchodzę co dzień, ależ trzymacie w napięciu!Erl, KateHawke, EmWu lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Tatusiom przysługuje:
-opieka nad żoną po porodzie - 14 dni
-urlop ojcowski - 14 dni
Wchodzę co dzień, ależ trzymacie w napięciu!w tym tygodniu Kate i siebie
ale od przyszłego tygodnia będę zaglądać za Figu, Quczi i Czar-nulą
o ile mały mi pozwoli
KateHawke, czar-nula, Bejzi lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Kochane brzuszkowe Mamusie.
Jesli chodzi o wolne dla mężów to wygląda to następująco:
- 2 dni z tyt. urodzenia dziecka na załatwienie formalności,
- 14 dni urlopu "tacierzyńskiego" do wykorzystania przez 24 miesiące od urodzenia dziecka,
- maksymalnie 14-dniowa zwolnienie lekarskie z tyt. opieki nad żoną (partnerką) po porodzie - tu nie ma wytycznych czy jest po CC czy SN, daje od razu szpital jak się zgłosi taką chęć a jesli są wredni i nie zechcą to do rodzinnegomyślę że ten tydzień to przynajmniej chłop powinien w domu spędzić zwłaszcza jesli nie ma nikogo innego do pomocy
Poza tym od momentu urodzenia dziecka do 14r.ż. przysługuje na dwóch rodziców 2-dniowa opieka nad dzieckiem zdrowym.. U pracodawcy składa się oświadczenie kto z tych dni korzysta - może sam ojciec, sama matka lub podzielić się po 1 dniu.. przy czym jak się ich nie wykorzysta w danym roku kalendarzowym to przepadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:50
KateHawke, Erl, czar-nula, Bejzi lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:MeHe plan wygląda na bardzo dobry
to będziemy trzymać kciuki najpierw za histero a potem za protokół (ultra długi to dłuższe wyciszanie antykami). Dawaj znać tutaj
Postaram się nie znikać, ale tyle produkujecie, że potrzeba kilku godzin na nadrobienieale już niedługo będziecie tulić maluchy, więc i produkcja na forum będzie mniejsza
KateHawke, Erl, h_anulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
h_anulka wrote:Kochane brzuszkowe Mamusie.
Jesli chodzi o wolne dla mężów to wygląda to następująco:
- 2 dni z tyt. urodzenia dziecka na załatwienie formalności,
- 14 dni urlopu "tacierzyńskiego" do wykorzystania przez rok od urodzenia dziecka,
- maksymalnie 14-dniowa zwolnienie lekarskie z tyt. opieki nad żoną (partnerką) po porodzie - tu nie ma wytycznych czy jest po CC czy SN, daje od razu szpital jak się zgłosi taką chęć a jesli są wredni i nie zechcą to do rodzinnegomyślę że ten tydzień to przynajmniej chłop powinien w domu spędzić zwłaszcza jesli nie ma nikogo innego do pomocy
Poza tym od momentu urodzenia dziecka do 14r.ż. przysługuje na dwóch rodziców 2-dniowa opieka nad dzieckiem zdrowym.. U pracodawcy składa się oświadczenie kto z tych dni korzysta - może sam ojciec, sama matka lub podzielić się po 1 dniu.. przy czym jak się ich nie wykorzysta w danym roku kalendarzowym to przepadają.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
srebrzysta wrote:Cały czas was czytam i kibicuje ale jestem wkurzona na niektóre dziewczyny po ostatniej akcji,jak mnie potraktowały i nie będę się odzywać bo nie potrzebuje denerwować się teraz jeszcze forum.
wobec tego nie powinnam Panią pytać jak się Pani czuje
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Erl u mnie cisza cosnczujenze w przyszłym tygodniu wszystkie się rozpakujemy hehe i brzuszki oddamy innym
Srebrzysta za bardzo do siebie bierzesz niektóre wypowiedzi bądź na lajcie myśl o Kruszynie w brzuszkuczekamy na twoje testowanie z niecierpliwością
czar-nula, Erl lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Ja tez was caly czas podczytuje ale nie pisze bo nie jestem.jeszcze na.tym etapie co wy.dopiero dzisiaj dostalam okres po laparoskopii i histeroskopii, zaczelam brac jakies tabletki od pani dr. Paligii jakies na Pavi....cos tam sie nazywaja, a skonczyc je mam dopiero w grudniu przed ta cala kontrolna biopsja endometrialna. A z tego.mojego okresu to dzisiaj same wielkie skrzepy wychodza czy to normalne?
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Ja tez was caly czas podczytuje ale nie pisze bo nie jestem.jeszcze na.tym etapie co wy.dopiero dzisiaj dostalam okres po laparoskopii i histeroskopii, zaczelam brac jakies tabletki od pani dr. Paligii jakies na Pavi....cos tam sie nazywaja, a skonczyc je mam dopiero w grudniu przed ta cala kontrolna biopsja endometrialna. A z tego.mojego okresu to dzisiaj same wielkie skrzepy wychodza czy to normalne?
No i moja droga każdy etap tu jest dobry do konwersacji. My tu i o "doopie Marrynie" możemy gadać -
KateHawke wrote:Może tak być. Pewnie grube endo było, ja tak miałam jak endo było pulchne to potem okres skrzepowy się zdarzał. Po laparo to pewnie tym bardziej.
No i moja droga każdy etap tu jest dobry do konwersacji. My tu i o "doopie Marrynie" możemy gadaćogolnie to chyba troche sie tym wszystkim załamalam, nikt u mnie w rodzinie nie ma takich problemow jak ja z zajsciem w ciaze.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Ja tez was caly czas podczytuje ale nie pisze bo nie jestem.jeszcze na.tym etapie co wy.dopiero dzisiaj dostalam okres po laparoskopii i histeroskopii, zaczelam brac jakies tabletki od pani dr. Paligii jakies na Pavi....cos tam sie nazywaja, a skonczyc je mam dopiero w grudniu przed ta cala kontrolna biopsja endometrialna. A z tego.mojego okresu to dzisiaj same wielkie skrzepy wychodza czy to normalne?
"
KateHawke, Erl lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Honorata02 wrote:Aha czyli normalne to jest, bo juz sie balam ze cos jest nie tak...
ogolnie to chyba troche sie tym wszystkim załamalam, nikt u mnie w rodzinie nie ma takich problemow jak ja z zajsciem w ciaze.
A wśród moich najlepszych 2 koleżanek obie mega problemy, jedna już urodziła a drugiej narazie kibicuję - więc los różnie układa nas niepłodnych czasem dobiera w "trójki"Erl lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Kate, jeszcze jedno pytanie
dostałaś info jaki masz stopień dojrzałości łożyska? Bo mi lekarka w USG oceniła na I stopień! A teraz jak czytam to przed porodem powinien być już III. Niby z jednej strony dobrze że I bo to znaczy że łożysko dobrze zaopatruje dziecko we wszystko co mu potrzebne, ale z drugiej strony to się zastanawiam czy to że się nie starzeje nie będzie stopować porodu..
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]