X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Srebrzysta, Kochana nie odzywasz się. Jak się czujesz? Testujesz w weekend?
    Cały czas was czytam i kibicuje ale jestem wkurzona na niektóre dziewczyny po ostatniej akcji,jak mnie potraktowały i nie będę się odzywać bo nie potrzebuje denerwować się teraz jeszcze forum.

hchypc0zgq8syrex.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Cały czas was czytam i kibicuje ale jestem wkurzona na niektóre dziewczyny po ostatniej akcji,jak mnie potraktowały i nie będę się odzywać bo nie potrzebuje denerwować się teraz jeszcze forum.
    Srebszysta, jak Cię forum trochę denerwuje to odpuść na jakiś czas przynajmniej do testowania, wy jesteście najważniejsi i niepotrzebne Ci dodatkowe stresy :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuje mnie forum tylko niektóre osoby tutaj

hchypc0zgq8syrex.png
  • Alicja_Slask Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Komorki beda mrozone?

Tak. Oni nie mają swojego branku bo to podobno w Polsce nie legalne i ściągają za granicy.
    Mam nadzieję że wszystkie przeżyją po rozmrozeniu. Płacimy za 6komorek.
    Jak dobrze zrozumiałam to transfer na świeżym zarodku.

Bella93, KateHawke lubią tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    No i 2 tygodnie ojcowskiego tatusiom przysługują + 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji narodzin dziecka.
    Tatusiom przysługuje:
    -opieka nad żoną po porodzie - 14 dni
    -urlop ojcowski - 14 dni

Wchodzę co dzień, ależ trzymacie w napięciu! ;)

Erl, KateHawke, EmWu lubią tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Erl Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Tatusiom przysługuje:
    -opieka nad żoną po porodzie - 14 dni
    -urlop ojcowski - 14 dni

Wchodzę co dzień, ależ trzymacie w napięciu! ;)
    Ja też każdego dnia sprawdzam :) w tym tygodniu Kate i siebie :D ale od przyszłego tygodnia będę zaglądać za Figu, Quczi i Czar-nulą :) o ile mały mi pozwoli ;)

KateHawke, czar-nula, Bejzi lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane brzuszkowe Mamusie.
    Jesli chodzi o wolne dla mężów to wygląda to następująco:
    - 2 dni z tyt. urodzenia dziecka na załatwienie formalności,
    - 14 dni urlopu "tacierzyńskiego" do wykorzystania przez 24 miesiące od urodzenia dziecka,
    - maksymalnie 14-dniowa zwolnienie lekarskie z tyt. opieki nad żoną (partnerką) po porodzie - tu nie ma wytycznych czy jest po CC czy SN, daje od razu szpital jak się zgłosi taką chęć a jesli są wredni i nie zechcą to do rodzinnego ;-) myślę że ten tydzień to przynajmniej chłop powinien w domu spędzić zwłaszcza jesli nie ma nikogo innego do pomocy

Poza tym od momentu urodzenia dziecka do 14r.ż. przysługuje na dwóch rodziców 2-dniowa opieka nad dzieckiem zdrowym.. U pracodawcy składa się oświadczenie kto z tych dni korzysta - może sam ojciec, sama matka lub podzielić się po 1 dniu.. przy czym jak się ich nie wykorzysta w danym roku kalendarzowym to przepadają. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:50

KateHawke, Erl, czar-nula, Bejzi lubią tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    U mnie był długi. Miałam antyki przez 22 dni a potem procedurę. Ultradługi to 2-3 miesiące antyków. Tak ma mieć teraz Niezapominajka.

Ooo dobrze wiedzieć. Dziękuję.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    MeHe plan wygląda na bardzo dobry :) to będziemy trzymać kciuki najpierw za histero a potem za protokół (ultra długi to dłuższe wyciszanie antykami). Dawaj znać tutaj :)

Postaram się nie znikać, ale tyle produkujecie, że potrzeba kilku godzin na nadrobienie :P ale już niedługo będziecie tulić maluchy, więc i produkcja na forum będzie mniejsza ;)

KateHawke, Erl, h_anulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ultra długi protokół :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    Kochane brzuszkowe Mamusie.
    Jesli chodzi o wolne dla mężów to wygląda to następująco:
    - 2 dni z tyt. urodzenia dziecka na załatwienie formalności,
    - 14 dni urlopu "tacierzyńskiego" do wykorzystania przez rok od urodzenia dziecka,
    - maksymalnie 14-dniowa zwolnienie lekarskie z tyt. opieki nad żoną (partnerką) po porodzie - tu nie ma wytycznych czy jest po CC czy SN, daje od razu szpital jak się zgłosi taką chęć a jesli są wredni i nie zechcą to do rodzinnego ;-) myślę że ten tydzień to przynajmniej chłop powinien w domu spędzić zwłaszcza jesli nie ma nikogo innego do pomocy

Poza tym od momentu urodzenia dziecka do 14r.ż. przysługuje na dwóch rodziców 2-dniowa opieka nad dzieckiem zdrowym.. U pracodawcy składa się oświadczenie kto z tych dni korzysta - może sam ojciec, sama matka lub podzielić się po 1 dniu.. przy czym jak się ich nie wykorzysta w danym roku kalendarzowym to przepadają. :-)
    Urlop tacierzyński jest przysługuje dopóki dziecko nie skończy dwóch lat :)

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Urlop tacierzyński jest przysługuje dopóki dziecko nie skończy dwóch lat :)
    No to mi ta zmiana gdzieś umknęła - dziękuję za sprostowanie :-)

Vaina lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    To chyba o mnie chodzi..rany a ja już zapomniałam przepraszam śmiać mi się chce z mojej sklerozy :D wobec tego nie powinnam Panią pytać jak się Pani czuje ;)

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl u mnie cisza cosnczujenze w przyszłym tygodniu wszystkie się rozpakujemy hehe i brzuszki oddamy innym
    Srebrzysta za bardzo do siebie bierzesz niektóre wypowiedzi bądź na lajcie myśl o Kruszynie w brzuszku :) czekamy na twoje testowanie z niecierpliwością:)

czar-nula, Erl lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez was caly czas podczytuje ale nie pisze bo nie jestem.jeszcze na.tym etapie co wy.dopiero dzisiaj dostalam okres po laparoskopii i histeroskopii, zaczelam brac jakies tabletki od pani dr. Paligii jakies na Pavi....cos tam sie nazywaja, a skonczyc je mam dopiero w grudniu przed ta cala kontrolna biopsja endometrialna. A z tego.mojego okresu to dzisiaj same wielkie skrzepy wychodza czy to normalne?

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Ja tez was caly czas podczytuje ale nie pisze bo nie jestem.jeszcze na.tym etapie co wy.dopiero dzisiaj dostalam okres po laparoskopii i histeroskopii, zaczelam brac jakies tabletki od pani dr. Paligii jakies na Pavi....cos tam sie nazywaja, a skonczyc je mam dopiero w grudniu przed ta cala kontrolna biopsja endometrialna. A z tego.mojego okresu to dzisiaj same wielkie skrzepy wychodza czy to normalne?
    Może tak być. Pewnie grube endo było, ja tak miałam jak endo było pulchne to potem okres skrzepowy się zdarzał. Po laparo to pewnie tym bardziej.
    No i moja droga każdy etap tu jest dobry do konwersacji. My tu i o "doopie Marrynie" możemy gadać ;)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Może tak być. Pewnie grube endo było, ja tak miałam jak endo było pulchne to potem okres skrzepowy się zdarzał. Po laparo to pewnie tym bardziej.
    No i moja droga każdy etap tu jest dobry do konwersacji. My tu i o "doopie Marrynie" możemy gadać ;)
    Aha czyli normalne to jest, bo juz sie balam ze cos jest nie tak... :( ogolnie to chyba troche sie tym wszystkim załamalam, nikt u mnie w rodzinie nie ma takich problemow jak ja z zajsciem w ciaze.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Ja teraz jestem na etapie wyczekiwania, weszłam bo mam nadzieję że niedługo coś ruszy i dowiem sie czegoś nowego i zawsze można się wyżalić. Jak to Katepowiedziała "My tu i o "doopie Marrynie" możemy gadać ;)"

KateHawke, Erl lubią tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Aha czyli normalne to jest, bo juz sie balam ze cos jest nie tak... :( ogolnie to chyba troche sie tym wszystkim załamalam, nikt u mnie w rodzinie nie ma takich problemow jak ja z zajsciem w ciaze.
    U mnie w rodzinie też nikt, nawet sporo znajomych, mówią sobie chcemy dziecko i w kolejnym cyklu już są w ciąży, ale wiem też że sporo osób o tym nie mówi i nie wie się że ma problemy - np. ja, przed ciążą nikt poza najbliższą rodziną niewiedział, teraz się jakoś tak otworzyłam i się z tym nie kryję ;)
    A wśród moich najlepszych 2 koleżanek obie mega problemy, jedna już urodziła a drugiej narazie kibicuję - więc los różnie układa nas niepłodnych czasem dobiera w "trójki"

Erl lubi tę wiadomość

• Erl Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jeszcze jedno pytanie :) dostałaś info jaki masz stopień dojrzałości łożyska? Bo mi lekarka w USG oceniła na I stopień! A teraz jak czytam to przed porodem powinien być już III. Niby z jednej strony dobrze że I bo to znaczy że łożysko dobrze zaopatruje dziecko we wszystko co mu potrzebne, ale z drugiej strony to się zastanawiam czy to że się nie starzeje nie będzie stopować porodu..

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ