Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Ale bardzo niechętnie. I to trzeba niby potem iść po to do rodzinnego lekarza gdzie ja jestem zapisana.
ale jak mówię pio znajomości, nie wiem czy każdy by tak dał
KateHawke lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
KateHawke wrote:Hahaha Erl jakbym słyszała o swoim. EMek oszczędzał urlop, zostało mu 2tyg. starego i wziął od końca września. Dziś ostatni dzień urlopu a ja nadal w dwupaku. Już się cieszył że jest plan, że CC w piątek i będzie mógł wziąć na mnie L4 jak co a tu taki psikus. Wie że lepiej SN ale i tak się wkurzył że teraz nie wie jak to ogarnąć bo L4 na zwykły poród raczej mu nie dadzą a u niego załatwienie ojcowskiego długo trwa.
A co do szpitala to świetny pomysł był. Z jednej strony nie musiałaś się obawiać wywoływania a z drugiej masz wszystko sprawdzone i nie musisz się przez weekend martwić że coś jest nie tak. Natchnęłaś mnie i zastanawiam się czy nie pójść w sobotę zamiast niedzielę na to ktg. Zawsze to jeden dzień mniej. Ale wtedy mogą mnie olać że dopiero było badanie.
A Domiś ma super wagę, skoro jest tak fajnie między kośćmi to próbuj trzymać się stołu w duzym rozkroku, zrobić przysiad i powoli wracać do pionu - tak parę razy, potem robić kółka bioderkami oparta o stół i znów przysiady.główka przy badaniu USG zawsze dotąd była do pomiaru taką okrąglutka, a dziś takie jajko, ściśnięta.
Ech, te eMkimój od 22.10 do 5.11 musi być w pracy, bo bardzo ważne rzeczy się dzieją i tego nie przeskoczy, więc też go to napina, bo ten pierwszy tydzień chciał być z nami w domu, a potem będzie mógł wziąć wolne dopiero po 5tym. Trzymam kciuki żeby Twojemu EMkowi się udało wszystko poukładać i mieć wolne od poniedziałku
bo ja myślę że do poniedziałku zdąży się już ucieszyć córcią
chyba może wziąć 14 dni opieki na Was od rodzinnego?
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
KateHawke wrote:Aaa i jeszcze wam powiem że seks na końcówce ciąży jest przereklamowany... Zero przyjemności bo wszystko tak spuchnięte i unerwione. A do tego skoro nadal nie rodzę to pic na wodę
w ogóle to miałam te badania w szpitalu, spodziewałam się roboty byle szybko i byle jak, a była pełna profeska. Lekarka mega dokładnie zrobiła USG, inny lekarz dokładnie zbadał szyjkę, chyba dokładniej niż mój prowadzący, a przynajmniej przekazał przy badaniu więcej informacji. Stwierdził na koniec że jest gotowość porodowa i mam czekać na skurcze. No oby się pojawiły, bo na ktg 10% jedynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:32
KateHawke lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl ja mam nadzieję że obie do poniedziałku już będziemy rozpakowane
co do opieki to będę cisnąć jak co lekarza w szpitalu, a jak nie to do rodzinnego eMek pójdzie.
Domiś ma jajowatą główkę czyli już się ładnie w kanał wpasował. Noo to teraz idziemy do stołu i robimy te skichane przysiady(tylko kawy się napiję
)
Erl lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Czar-nula ja miałam dzisiaj iść na CC ale młoda jednak zeszła niżej w kanał i odwołane. A Erl dziś ma "wizytę" w szpitalu i chyba lekarz zdecyduje co dalej
Kurczę nie wpadłam na L4 dla męża a też ma krucho z urlopemErl lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Kurczę Dziewczyny no mam nadzieję że szybciutko Was weźmie żebyście nie przenosiły w końcu... ale jakbyś się uparła Kate to zrobiliby dziś cc?
Kurczę nie wpadłam na L4 dla męża a też ma krucho z urlopemKateHawke lubi tę wiadomość
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
czar-nula wrote:Kurczę Dziewczyny no mam nadzieję że szybciutko Was weźmie żebyście nie przenosiły w końcu... ale jakbyś się uparła Kate to zrobiliby dziś cc?
Kurczę nie wpadłam na L4 dla męża a też ma krucho z urlopem -
srebrzysta wrote:Drogie ciężarówki trzymam kciuki za pomyslne, szybkie rozwiązanie,żeby dzieciątka były zdrowe, żebyście mogły tulić wasze cudeńka jak najszybciej.
-
Erl wrote:No i 2 tygodnie ojcowskiego tatusiom przysługują + 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji narodzin dziecka.
Srebrzysta jak tam objawy?Erl lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:A do mnie nikt nie dzwoni odnosnie umowy z embriologiem.. to nie wiem. Fakturki mam uregulowane
-
KateHawke wrote:Aaa i jeszcze wam powiem że seks na końcówce ciąży jest przereklamowany... Zero przyjemności bo wszystko tak spuchnięte i unerwione. A do tego skoro nadal nie rodzę to pic na wodę
No niestety mnie tez nie przyspieszył porodu, ale z koleji doznania były dośc przyjemne;) heheErl lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Oby. Nie dzwonie bo chyba mi na pluca zeszlo i w najblizszych dniach i tak bym nie przyjechala
-
A ja dziś dzwonilam żeby sie upewnic czy umowa gdzieś nie zniknęła a okazało się że dawczynia już jest stymulowana. Czyli pewnie za około miesiąc komórki będą w klinice. Mam nadzieję że uda nam się zrobić transfer jeszcze w tym roku.
Trzymajcie kciuki!KateHawke, Ewa1984, h_anulka, Bejzi, monik123, Erl, Kijuki, Quczi, NieJa, njut, sAnsa_28, ania8306, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
madwitka wrote:No niestety mnie tez nie przyspieszył porodu, ale z koleji doznania były dośc przyjemne;) hehe
żeby to u mnie przyjemnie było chociaż to bym jeszcze powtórzyła
-
Alicja_Slask wrote:A ja dziś dzwonilam żeby sie upewnic czy umowa gdzieś nie zniknęła a okazało się że dawczynia już jest stymulowana. Czyli pewnie za około miesiąc komórki będą w klinice. Mam nadzieję że uda nam się zrobić transfer jeszcze w tym roku.
Trzymajcie kciuki!