X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • njut Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figulinka przede wszystkim gratulacje. Oliwka jest śliczna, te czarne włoski... mmmm marzenie :)

Poziomka25 lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figulina!!! Gratulacje! Piękna córeczka! :)

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy nie dołączę do kręgu depresantów, bo zaczęło mi się od późnego popołudnia plamienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nie wiem dziewczyny czy nie dołączę do kręgu depresantów, bo zaczęło mi się od późnego popołudnia plamienie.
    Moze zagniezdzanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

A który to dzień po transferze? Bo ja w 6 miałam plamienie ale niewielkie i było to zagnieżdżanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano jest to typowe plamienie. Dziś 5 dpt. Jeśli się nie rozkręci to mam nadzieję.. może Kropek trafił w naczynko. Jutro pójdę na krew jak będę w klinice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ano jest to typowe plamienie. Dziś 5 dpt. Jeśli się nie rozkręci to mam nadzieję.. może Kropek trafił w naczynko. Jutro pójdę na krew jak będę w klinice.

To trzymam kciuki za Ciebie i maluszka:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    To trzymam kciuki za Ciebie i maluszka:*
    :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki!

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figulina ogromne gratulacje :-D
    Dzielna mama i śliczna córcia <3

Ja przez pierwszy tydzień popłakiwałam właśnie przez cycki, płacz Małej, ból, brak wiedzy... Ale przeszło :-)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia coś się dzieje, oby pozytywnie :-D
    Trzymam kciuki

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figu gratulacje. Przykro mi że twoja cc nie przebiegła bez problemów :/
    Szok z tym znieczuleniem. Wycaluj Oliwie od ecioci :) baby bluess cie dopadł prawdopodobnie. Ja karmię mieszanie raz butla z mm raz butla z mlekiem z piersi i nie mam zamiaru się przejmować. Mleka mam mało więc nie będę walczyć i męczyć dzieci. Jedzą ładnie i przybierają to najważniejsze. Mama wyspana to mama szczęśliwa a myślenie tylko o cycu nie ma sensu :) trzymajciensoemcieplutko.
    Kate i Erl co u was?

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia życzę żeby to zwiastowało to na co czekasz ;)

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja mam etap że nie chce nikogo widzieć i siedzę w domu jak buszmen ale dzięki za propozycje to miłe

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie. Na szczęście w nocy żadna @ nie przyszła. Gdyby miał być okres to lutinus by tego nie zatrzymał prawda? Z dodatkowych atrakcji mam problem z dłonią gdzie pani próbowała mi wbić wenflon a żyła uciekała. Haha. Jak nie urok to... miłego dnia :* ok południa zadzwonię do kliniki co mam robić z tym plamieniem..

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie. Na szczęście w nocy żadna @ nie przyszła. Gdyby miał być okres to lutinus by tego nie zatrzymał prawda? Z dodatkowych atrakcji mam problem z dłonią gdzie pani próbowała mi wbić wenflon a żyła uciekała. Haha. Jak nie urok to... miłego dnia :* ok południa zadzwonię do kliniki co mam robić z tym plamieniem..
    Prawda, @ przyszłaby mimo lutinusa.
    To może być implantacja :)

Czy któraś z Was jest na diecie ze względu na endometriozę i widzi efekty?

Po jakim czasie dr Marta odpowiada na e-mail? Miałam dosłać wyniki i zapytać o wyniki, które robiliśmy podczas wizyty, napisałam w zeszłym tygodniu i cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:00

• Vaina Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Czy któraś z Was jest na diecie ze względu na endometriozę i widzi efekty?

Ja byłam czerwiec -sierpień, tyle wytrzymałam, potem niestety zmieniło mi się troche w związku z ilością czasu, bo ta dieta wymagał poświęcania jej ciut czasu, teraz od ponad tygodnia znów sie staram, ale nie ukrywam że ten weekend zapomniałam o diecie, wizyty w gościach diecie nie służą :(
    Co do efektów nie widzę, ale ciężko powiedziec że ich nie ma, bo ja nie czuję endometriozy, nigdy mnie nie bolało, ciąży co prawda nie ma, ale M ma słabe nasienie, więc może mi pomogła, teraz znów próbuje z dietą, bo nie zaszkodzi na pewno a 1,5 miesiąca może dam radę - bo o świętach nie ma co mówić :P

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pani dr odpowiadala tego samego dnia

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i morał z mojego telefonu jest taki: jest za wcześnie. Mogłam się podrażnić, może mi się okres zaczynać, może..może. W piątek zrobię betę ( 10dpt) będzie ostatecznie jasne. Bo jeśli daj Panie Boże implantacja ...

• Vaina Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, trzymam kciuki za implementację, na okres wydaje mi się za wcześnie. Ja też robiłam 10dpt - oby i ten dzień Tobie przyniósł szczęście :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ