X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Dziewczyny dziś mija dokładnie rok od mojego udanego transferu, pamiętam wszystko - spadł pierwszy śnieg, Katowice zakorkowane, podawano mi tractocile i leżałam na łóżku numer 13... Z jednej strony uważałam ten transfer za formalność, bo to przecież ostatnia śnieżynka nasza była a beta nigdy nie drgnela, z drugiej strony byłam mega spokojna, jakbym coś podświadomie czuła że może jednak tym razem się uda... Piszę żeby dodać Wam otuchy, wiedzcie że rok temu czułam dokładnie to co niektóre z Was czują dziś, a mimo wszystko życie mnie mile zaskoczyło i mogę trzymać te małe stópki w dłoni :-)

Njut mam nadzieję że dla Ciebie tez ten dzień będzie szczęśliwy :-) kiedy betujesz? Trzymam mocno kciuki &&&
    Cala, poryczałam się! Dajesz nadzieję...

Cala lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala dziekuje :*

Cala lubi tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Orientujecie się ile w Angeliusie kosztuje biopsja endometrium?

Będę musiała ją zrobić po kuracji Proverą. Jeśli któraś z Was ją zażywała, dajcie proszę znać, bo trochę się naczytałam o skutkach ubocznych i mam kilka pytań.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Moze to nie do konca ten wątek, ale czy Wasi Mężowie/Partnerzy badali nasienie w tej klinice? Było w porządku? Jak wyglada kwestia pakietów, czy wyniki sa konsultowane czy odrębna wizyta? Poki co leczymy sie u zwykłego Ginekologa, ale musimy zrobic baranie nasienia i jestesmy przed wyborem miejsca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Cześć! Moze to nie do konca ten wątek, ale czy Wasi Mężowie/Partnerzy badali nasienie w tej klinice? Było w porządku? Jak wyglada kwestia pakietów, czy wyniki sa konsultowane czy odrębna wizyta? Poki co leczymy sie u zwykłego Ginekologa, ale musimy zrobic baranie nasienia i jestesmy przed wyborem miejsca...
    Badanie nasienie to podstawa w klinice nieplodnosci ;)
    U nas akurat wyszla lipa. Morfologia 1% a HBA 18% :( tylko in vitro jest nasza szansa na dziecko. Wczesniej leczylismy sie u zwyklego ginekologa i to byla porazka. Twierdzil ze wszystkie parametry sa w normie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chcesz skonsultowac wyniki to musisz wiedziec ze zapisy co do niektorych lekarzy sa juz nawet na okolice kwietnia. Sa tez oczywiscie tacy do ktorych dostaniesz sie jeszcze w grudniu. Mozesz rowniez po prostu odebrac suche wyniki. Sa na nich wypisane normy.

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, konsultacji nie ma w pakiecie, ale naprawdę warto pokazać wyniki specjaliście. Ja po wynikach morfologii (3%), ktorą robiłam w Inwimedzie (jest zniżka z Medicoveru) byłam przekonana, że to powód naszych problemów. Po wizycie w Provicie, zwróceniu uwagi pani dr na sporą ilość i badaniach HBA i MAR wyszło, że jest ok, a dalszą diagnostyka skupi się na mnie.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, a ta zniżka w Invimedzie z Medicovera to w jakiej wysokości kojarzysz? Znalazłam tez informacje, ze w Klinice Bocian jest odrazu z badaniem interpretacja wyników, ale czy jak cos jest w pakiecie to faktycznie jest dobrej jakości.. u nas jest problem po mojej stronie, mam tez cykle stymulowane, ale dobrze byłoby sprawdzić Męża zeby nie było tak, ze ja sie faszeruje hormonami a z Mężem tez jest problem i moglibyśmy juz działać dwutorowo

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam - nie było to na pewno 50% taniej, ale wtedy miałam zerowe pojęcie o klinikach, dlatego zdecydowałam się na Invimed. A co do badania - ja teraz wszystko robię w Provicie, bo mam najbliżej, ale jeśli Bocian ma jakiś rozsądny pakiet to dlaczego nie :)

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

• Vaina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mogę powiedzieć, że pierwsze badanie mąż 3 lata temu robił w gyncentrum i morfologia wyszła 18, teraz pół roku temu wyszła 1% w angeliusie. Jak ogladał go urolog to wyraził wątpliwośc do poprawności badan w gyncentrum.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociana z pakietem nie polecam.. Mąż tam robił badania w tym pakiecie i stwierdzili że wyniki nie są cudowne ale problem na pewno jest po mojej stronie.. Jak pan profesor mnie przebadał i obejrzał moje wyniki przy okazji wizyty z tyt. konsultacji w dziedzinie niepłodności to stwierdził że ze mną wszystko ok więc jednak wyniki męża są za słabe.. Zaproponował 4-5 inseminacji i jak się nie uda to zaczniemy pogłębiać badania..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, no to niezła rozbieżność... :/

Vaina lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby prawie 3 lata różnicy, więc czas tez może zrobiś swoje, daltego lekarz nie podważał, tylko lekko zasugerował błąd.
    Spoko, kiedyś odebrałam ale w normalnej przychodni wyniki prolaktyny, nie pamiętam wartości ale była odjechana w kosmos, sugerowała nawet guza w mózgu, czy coś, a kolejna podwyższona ale normalnie i kolejnych 5 chyba też tak normalnie podwyższonych. Ewidentny błąd labolatorium.
    Znaczy to że błędę zdarzają się i to wcaleni nie jakoś super żadko.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego jak są jakieś dziwne wyniki, to zamiast panikować, zawsze lepiej powtórzyć badanie. :) Mój wcześniejszy gin, jak mu pokazywałam że coś jest ponad normę, to od razu twierdził, że to pewnie błąd laboratoryjny, ale on to ogólnie był luzakiem, aż trochę chyba za bardzo :P

Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Zamrożony 3AB
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny póki co jestem przeszczęśliwa. Dziś 3 doba po punkcji. Zapłodniono 6 komórek i do dziś zostało 6. Jeden dziś zamrozimy a resztę ciągniemy do 5 doby. Bardzo się cieszę, bo w maju w innej klinice porażka i 0 zarodków. Teraz " tylko" szczepienia. Oczywiście wiem, że to nie jest gwarancja sukcesu ale po ostatnoej porażce jestem przeszczęaliwa.

Heidi Di, Vaina, njut, Ptaszyna, h_anulka, bbeczka91, NieJa, Bejzi, m_d_f, ania8306, Erl, KateHawke, monik123 lubią tę wiadomość

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołączam do Waszego grona. Jesteśmy z mężem zapisani do dr Mańki, niestety dopiero na 28.02.2019. Będzie to nasza pierwsza wizyta. Moja gin polecila mi co prawda dr Cholewe i do niego mogłabym isc na wizyte 15.01, ale niestety na pierwsza wizyte przyjmuje w Tychach i tylko rano. Niestety w pierwszym kwartale roku nie moge brac urlopu :-(
    Problemem jest u nas głównie nasienie męża. Morfologia 2%. 20mln plemników w całości. Test MAR negatywny. Aglutynacji brak. Posiew jałowy. Hormony i usg w porządku. To sa wyniki po suplementacji Fertilmanem. Przed wizyta zrobimy ponownie badania, mąż dalej bierze Fertilman i od wczoraj dodatkowo korzeń maca. Zrobimy tez wtedy na pewno HBA i fragmentacje. Mam nadzieję, że zalapiemy sie na IUI :-(

• Vaina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Hej. Dołączam do Waszego grona. Jesteśmy z mężem zapisani do dr Mańki, niestety dopiero na 28.02.2019. Będzie to nasza pierwsza wizyta. Moja gin polecila mi co prawda dr Cholewe i do niego mogłabym isc na wizyte 15.01, ale niestety na pierwsza wizyte przyjmuje w Tychach i tylko rano. Niestety w pierwszym kwartale roku nie moge brac urlopu :-(
    Problemem jest u nas głównie nasienie męża. Morfologia 2%. 20mln plemników w całości. Test MAR negatywny. Aglutynacji brak. Posiew jałowy. Hormony i usg w porządku. To sa wyniki po suplementacji Fertilmanem. Przed wizyta zrobimy ponownie badania, mąż dalej bierze Fertilman i od wczoraj dodatkowo korzeń maca. Zrobimy tez wtedy na pewno HBA i fragmentacje. Mam nadzieję, że zalapiemy sie na IUI :-(
    Hej Franciszka :)
    ja się leczę u Cholewy i u nas problemem tez jest nasienie, jednym z bo mam jeszcze endometriozę :/
    Mąż ma morfologię 1-2%. Mogę Ci powiedzieć co u nas zalecił w związku z tym. Powtórka badania za 2 miesiące - bez zmian, to kazał iśc do urologa, ten nic nie znalazł, po kolejnych 3 miesiącach kolejne badanie, a przez te 3 miesiące fertilman brał i miał sie ciut więcej ruszać :), na kolejnej wizycie analizował wyniki, stwierdził że morfolofia 2%, ruch postępowy w normie ale nie wysoki, ilość w normie ale nie wysoka, więc % bardzo mało jest ok plemniczków, więc to nie kwalifikuje się na IUI (zresztą nie chcieliśmy po wczesniejszych 3 porażkach) i powiedział tyle, "to państwo wiedzą co ja mogę powiedzieć, Państwa decyzja", no i w poniedziałek punkcja.
    życzę Ci żeby tobie leczenie przyniosło lepsze efekty niż nam. Jesli masz na to wpływ to zmobilizuj męża do basenu/bieganie czegokolwiek. I oby w lutym wyniki wyszły na choć 3% wtedy nam mówił że zrobiłbny IUI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Hej Franciszka :)
    ja się leczę u Cholewy i u nas problemem tez jest nasienie, jednym z bo mam jeszcze endometriozę :/
    Mąż ma morfologię 1-2%. Mogę Ci powiedzieć co u nas zalecił w związku z tym. Powtórka badania za 2 miesiące - bez zmian, to kazał iśc do urologa, ten nic nie znalazł, po kolejnych 3 miesiącach kolejne badanie, a przez te 3 miesiące fertilman brał i miał sie ciut więcej ruszać :), na kolejnej wizycie analizował wyniki, stwierdził że morfolofia 2%, ruch postępowy w normie ale nie wysoki, ilość w normie ale nie wysoka, więc % bardzo mało jest ok plemniczków, więc to nie kwalifikuje się na IUI (zresztą nie chcieliśmy po wczesniejszych 3 porażkach) i powiedział tyle, "to państwo wiedzą co ja mogę powiedzieć, Państwa decyzja", no i w poniedziałek punkcja.
    życzę Ci żeby tobie leczenie przyniosło lepsze efekty niż nam. Jesli masz na to wpływ to zmobilizuj męża do basenu/bieganie czegokolwiek. I oby w lutym wyniki wyszły na choć 3% wtedy nam mówił że zrobiłbny IUI.

Widze ze u Was HBA 50%. Jesli u nas wyjdzie ponizej normy, to na pewno tez zrezygnujemy z IUI. Poki co mam nadzieję, że wyniki się poprawia i uda sie podejsc do IUI. Jesli nie, to jestesmy zdecydowani na AID. Na dzień dzisiejszy nie mamy odlozonej kwoty na te przynajmniej 3 proby in vitro. A myślę, ze warto jednak miec odlozony zapas.

Maz zaczął chodzic na basen, poki co idzie mu to ok. Mam nadzieję, ze motywacja go nie opuści.

Dziękuję za odp :-) Na watku o inseminacji dziewczyny pisaly, ze wyniki mojego męża nie sa tragiczne, ze z gorszymi nie jedna z nich podchodzila do IUI. Ale ja wolalabym właśnie, zeby lekarz byl znami szczery. Jak uzna ze sie nie nadaje to nie będziemy podchodzić do IUI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Widze ze u Was HBA 50%. Jesli u nas wyjdzie ponizej normy, to na pewno tez zrezygnujemy z IUI. Poki co mam nadzieję, że wyniki się poprawia i uda sie podejsc do IUI. Jesli nie, to jestesmy zdecydowani na AID. Na dzień dzisiejszy nie mamy odlozonej kwoty na te przynajmniej 3 proby in vitro. A myślę, ze warto jednak miec odlozony zapas.

Maz zaczął chodzic na basen, poki co idzie mu to ok. Mam nadzieję, ze motywacja go nie opuści.

Dziękuję za odp :-) Na watku o inseminacji dziewczyny pisaly, ze wyniki mojego męża nie sa tragiczne, ze z gorszymi nie jedna z nich podchodzila do IUI. Ale ja wolalabym właśnie, zeby lekarz byl znami szczery. Jak uzna ze sie nie nadaje to nie będziemy podchodzić do IUI.
    My mamy morfologie 1% i hba 18%. Pobilismy wszelkie rekordy z hba. Nie ma nikogo na forum z nizszym wynikiem..
    Pani dr powiedziala, ze nie ma najmniejszego sensu robic inseminacji.. czekamy na transfer obecnie;)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, koniecznie zmobilizujcie mężów. Mojemu udało się w pół roku poprawić jakość nasienia, zaczynał z morfologią na poziomie 3%, wyniki nie były bardzo złe, ale nie były też dobre. Mąż się przejął, zmienił drastycznie nawyki żywieniowe - dużo warzyw i owoców, rezygnacja z cukru, no ogólnie zdrowiej zaczął się odżywiać, ale bez jakiejś konkretnej diety; zaczął trenować na siłowni i gimnastykę, dzięki temu wszystkiemu schudł 20 kg, a morfologia skoczyła na 6% :) Dodam, że nie brał żadnych specjalnych suplementów.

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ