X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    O tak, koniecznie zmobilizujcie mężów. Mojemu udało się w pół roku poprawić jakość nasienia, zaczynał z morfologią na poziomie 3%, wyniki nie były bardzo złe, ale nie były też dobre. Mąż się przejął, zmienił drastycznie nawyki żywieniowe - dużo warzyw i owoców, rezygnacja z cukru, no ogólnie zdrowiej zaczął się odżywiać, ale bez jakiejś konkretnej diety; zaczął trenować na siłowni i gimnastykę, dzięki temu wszystkiemu schudł 20 kg, a morfologia skoczyła na 6% :) Dodam, że nie brał żadnych specjalnych suplementów.
    U mojego to juz sie nic nie da zmienic ..

• minia61 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli będziecie szukać ovitrelle w dobrej cenie (inne leki również)to zajrzyjcie do apteki ksiażęcej.Cena 69zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 16:42

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny jeżeli będziecie szukać ovitrelle w dobrej cenie (inne leki również)to zajrzyjcie do apteki ksiażęcej.Cena 69zł
    Ja 100zl placilam w aptece w klinice..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:37

Martinka lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ?? ;) Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
    Może Ci się troszkę przesunąć i w takiej sytuacji umówisz się z dnia na dzień. Jak się czujesz po histero?

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ?? ;) Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
    Ja do crio nie mialam wizyty w 1dc. Pani dr w poprzednim cyklu rozpisala mi leki i kazala brac je od 1dc i pokazac sie w 13-14dc.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja 100zl placilam w aptece w klinice..
    Tak , pytalam po otrzymaniu recepty więc zadzwomiłam szybko aby podpytać o cenę. A apteka jest 5-7 minut drogi autem.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    My mamy morfologie 1% i hba 18%. Pobilismy wszelkie rekordy z hba. Nie ma nikogo na forum z nizszym wynikiem..
    Pani dr powiedziala, ze nie ma najmniejszego sensu robic inseminacji.. czekamy na transfer obecnie;)

Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.

Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.

Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie!
    Na wynik hba czeka sie chyba 2 godziny- przynajmniej w Angeliusie.
    Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc ;)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U mojego to juz sie nic nie da zmienic ..

Wiem, że niestety są przypadki, gdzie nie da się nic zrobić, ale myślę, że i tak warto, choćby po prostu dla zdrowia i lepszego samopoczucia :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Wiem, że niestety są przypadki, gdzie nie da się nic zrobić, ale myślę, że i tak warto, choćby po prostu dla zdrowia i lepszego samopoczucia :)
    Mam na mysli to, ze prowadzi tak zdrowy tryb zycia ze juz zdrowszego sie nie da ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Hej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?
    No mi pani dr na ostatniej wizycie zrobila rozpiske lekow na sztuczny cykl i kazala brac od 1dc. :)
    Nigdy nie mialam biopsji ale dziewczyny mowily ze nie ma czego sie bac. Ponoc wiele halasu o nic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że jutro się dowiem.. bo 1 dc czuję że nadejdzie nawet w niedzielę.

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, kciuki! Daj znać, jak było, bo ja też czekam na swoją.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki !

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Frelcia, kciuki! Daj znać, jak było, bo ja też czekam na swoją.
    Heidi, wiadomo już co z Twoim endometrium? W jakim celu ta Provera?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Heidi, wiadomo już co z Twoim endometrium? W jakim celu ta Provera?
    Heidi pisala. Ma stwierdzone endometrium "jakiestam". Nawet powtorzyc nie umiem nazwy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysmorficzne czy cos takiego. Moze dziewczyny pamietaja dokladnie

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ