Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnym_d_f wrote:O tak, koniecznie zmobilizujcie mężów. Mojemu udało się w pół roku poprawić jakość nasienia, zaczynał z morfologią na poziomie 3%, wyniki nie były bardzo złe, ale nie były też dobre. Mąż się przejął, zmienił drastycznie nawyki żywieniowe - dużo warzyw i owoców, rezygnacja z cukru, no ogólnie zdrowiej zaczął się odżywiać, ale bez jakiejś konkretnej diety; zaczął trenować na siłowni i gimnastykę, dzięki temu wszystkiemu schudł 20 kg, a morfologia skoczyła na 6%
Dodam, że nie brał żadnych specjalnych suplementów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poziomka25 wrote:Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ??
Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
-
nick nieaktualnyPoziomka25 wrote:Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ??
Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPtaszyna wrote:My mamy morfologie 1% i hba 18%. Pobilismy wszelkie rekordy z hba. Nie ma nikogo na forum z nizszym wynikiem..
Pani dr powiedziala, ze nie ma najmniejszego sensu robic inseminacji.. czekamy na transfer obecnie;)
Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.
Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie! -
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.
Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie!
Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc -
Ptaszyna wrote:U mojego to juz sie nic nie da zmienic ..
Wiem, że niestety są przypadki, gdzie nie da się nic zrobić, ale myślę, że i tak warto, choćby po prostu dla zdrowia i lepszego samopoczuciaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyHej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Hej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?
Nigdy nie mialam biopsji ale dziewczyny mowily ze nie ma czego sie bac. Ponoc wiele halasu o nic -
nick nieaktualny
-
Frelcia, kciuki! Daj znać, jak było, bo ja też czekam na swoją.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny