X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    O tak, koniecznie zmobilizujcie mężów. Mojemu udało się w pół roku poprawić jakość nasienia, zaczynał z morfologią na poziomie 3%, wyniki nie były bardzo złe, ale nie były też dobre. Mąż się przejął, zmienił drastycznie nawyki żywieniowe - dużo warzyw i owoców, rezygnacja z cukru, no ogólnie zdrowiej zaczął się odżywiać, ale bez jakiejś konkretnej diety; zaczął trenować na siłowni i gimnastykę, dzięki temu wszystkiemu schudł 20 kg, a morfologia skoczyła na 6% :) Dodam, że nie brał żadnych specjalnych suplementów.
    U mojego to juz sie nic nie da zmienic ..

• minia61 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli będziecie szukać ovitrelle w dobrej cenie (inne leki również)to zajrzyjcie do apteki ksiażęcej.Cena 69zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 16:42

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny jeżeli będziecie szukać ovitrelle w dobrej cenie (inne leki również)to zajrzyjcie do apteki ksiażęcej.Cena 69zł
    Ja 100zl placilam w aptece w klinice..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:37

Martinka lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ?? ;) Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
    Może Ci się troszkę przesunąć i w takiej sytuacji umówisz się z dnia na dzień. Jak się czujesz po histero?

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny czy po histeroskopii okres może się opóźnić ?? ;) Wiem że dyskusja była już na ten temat ale ciężko przeglądać wstecz dlatego zapytam, jak to jest z wizytą do crio w 1 lub 2 dc jak nie wiem kiedy on wpadnie? Czy zapiszą mnie tak z dnia na dzień ??
    Ja do crio nie mialam wizyty w 1dc. Pani dr w poprzednim cyklu rozpisala mi leki i kazala brac je od 1dc i pokazac sie w 13-14dc.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja 100zl placilam w aptece w klinice..
    Tak , pytalam po otrzymaniu recepty więc zadzwomiłam szybko aby podpytać o cenę. A apteka jest 5-7 minut drogi autem.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    My mamy morfologie 1% i hba 18%. Pobilismy wszelkie rekordy z hba. Nie ma nikogo na forum z nizszym wynikiem..
    Pani dr powiedziala, ze nie ma najmniejszego sensu robic inseminacji.. czekamy na transfer obecnie;)

Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.

Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Ja właśnie żałuję, że nie zrobiliśmy HBA teraz jak mąż powtarzał badanie nasienia. No ale trudno, zrobi w lutym.

Jeśli chodzi o in vitro, to dla mnie póki co czarna magia. Ale trzymam kciuki za Ciebie!
    Na wynik hba czeka sie chyba 2 godziny- przynajmniej w Angeliusie.
    Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc ;)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U mojego to juz sie nic nie da zmienic ..

Wiem, że niestety są przypadki, gdzie nie da się nic zrobić, ale myślę, że i tak warto, choćby po prostu dla zdrowia i lepszego samopoczucia :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Wiem, że niestety są przypadki, gdzie nie da się nic zrobić, ale myślę, że i tak warto, choćby po prostu dla zdrowia i lepszego samopoczucia :)
    Mam na mysli to, ze prowadzi tak zdrowy tryb zycia ze juz zdrowszego sie nie da ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Hej Kochane. Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Jutro mam biopsje. Jestem posrana że strachu za przeproszeniem. Czuje też @ za rogiem. Czy jeśli transfer ma być w kolejnym cyklu, czyli zaraz, to doktor powinien powiedzieć mi też jutro jak zacząć brać leki?
    No mi pani dr na ostatniej wizycie zrobila rozpiske lekow na sztuczny cykl i kazala brac od 1dc. :)
    Nigdy nie mialam biopsji ale dziewczyny mowily ze nie ma czego sie bac. Ponoc wiele halasu o nic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że jutro się dowiem.. bo 1 dc czuję że nadejdzie nawet w niedzielę.

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, kciuki! Daj znać, jak było, bo ja też czekam na swoją.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki !

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Frelcia, kciuki! Daj znać, jak było, bo ja też czekam na swoją.
    Heidi, wiadomo już co z Twoim endometrium? W jakim celu ta Provera?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Heidi, wiadomo już co z Twoim endometrium? W jakim celu ta Provera?
    Heidi pisala. Ma stwierdzone endometrium "jakiestam". Nawet powtorzyc nie umiem nazwy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysmorficzne czy cos takiego. Moze dziewczyny pamietaja dokladnie

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ