X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać duphaston na wywołanie okresu bierze się go raz dziennie po 1 tabletce? Bo zapomniałam dopytać.. Mój cykl w tym miesiącu stracony.. Pęcherzyki nie chcą rosnąć, endo kiepskie.. Masakra :(

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Mam brać duphaston na wywołanie okresu bierze się go raz dziennie po 1 tabletce? Bo zapomniałam dopytać.. Mój cykl w tym miesiącu stracony.. Pęcherzyki nie chcą rosnąć, endo kiepskie.. Masakra :(
    Ja mialam brac 2 razy dziennie po jednej tabletce przez 5 dni. Okres przyszedl jakos po tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:14

• Vaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuje ktoś w tym tygodniu?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Testuje ktoś w tym tygodniu?
    Chyba nikt. Dwa transfery byly 6.12 i moj 7.12. To w trojke bedziemy testowac o jednym czasie..

• Vaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Chyba nikt. Dwa transfery byly 6.12 i moj 7.12. To w trojke bedziemy testowac o jednym czasie..
    Jeszcze większy stres żeby dobrze zacząć kolejną fazę testowania :P
    Ale w sumie, nie ma co stresować, szczęście idzie w trójkę :D Za tydzień o tej porze już będą 3 pozytywy :)

• evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie od punkcji dzwonilyscie do kliniki? I jak to jest z tą hodowla? Pytałam lekarza to mówił, że embriolodzy decydują w jakiej dobie zamrozić. Wychodzi na to, że ja nie mam nic do powiedzenia? Chyba, że jak będę dzwonić to powiem,vzeby mi do 5 hodowali.

Jutro punkcja, jakieś wskazówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:40

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie od punkcji dzwonilyscie do kliniki? I jak to jest z tą hodowla? Pytałam lekarza to mówił, że embriolodzy decydują w jakiej dobie zamrozić. Wychodzi na to, że ja nie mam nic do powiedzenia? Chyba, że jak będę dzwonić to powiem,vzeby mi do 5 hodowali.

Jutro dostaniesz taka karteczke i tam bedzie pisalo pod jaki numer dzwonic, kiedy i w jakich godzinach :)

• evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Jutro dostaniesz taka karteczke i tam bedzie pisalo pod jaki numer dzwonic, kiedy i w jakich godzinach :)
    Podoba mi się organizacja w tej klinice.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Podoba mi się organizacja w tej klinice.
    Po punkcji przyjdzie do Ciebie lekarz i powie ile jajeczek pobrano. Da recepty, zapyta pewnie o L4 czy potrzebne, i da kartke z wytycznymi. To najlepszy moment aby zapytac go dokladnie o watpliwosci zwiazane z mrozeniem.

evkill lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Ja dzwoniłam na drugi dzień pytać ile było dojrzałych i ile się zapłodniło.
    Jeśli chodzi o to co masz do powiedzenia, to wg mnie decyzja jest Twoja. Za pierwszym razem lekarz nic nie sugerował, przy tym telefonie jak miałam 5 zapłodnionych to embriolog powiedział że będziemy hodować do blastki, a ja się po prostu zgodziłam, teraz lekarz zdecydował o tym że transfer w 3 dobie i sugerował że resztę hodujemy do 5 doby - embriolog to samo sugerował, ale wg mnie to sugestie, to sa nasze zarodki i nasza decyzja.

evkill lubi tę wiadomość

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w pracy takie stresy i tyle roboty że jakos kiepsko widzę ten sobotni transfer, dobrze że w piątek wszystko zamknę i będzie mam nadzieję luz od poniedziałku.

Ptaszyno mam nadzieję że to kłucie mocne to wiesz co było... !!

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Jak się nie uda tym razem to przy następnym już pani doktor powiedziała że raczej zamrozimy część w 3 dobie skoro tylko jedna blastke mamy. Trochę żałuję że teraz tak nie zrobiliśmy ale przynajmniej wiemy że ''padają'' po 3 dobie

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 37.0 stopni i dreszcze. Jeszcze mi tego brakuje ;(
    Boze, odlaczcie mi dzis internet ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po biopsji miałyscie bardzo bolesna miesiączke? Ja już drugi dzień wije się z bólu.. biegunke mam i stan omdleń. :( musiałam z pracy wrócić wcześniej.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Czy po biopsji miałyscie bardzo bolesna miesiączke? Ja już drugi dzień wije się z bólu.. biegunke mam i stan omdleń. :( musiałam z pracy wrócić wcześniej.
    Tak Frelciu, bardzo intensywna@. Zdążysz przed świętami z transferem?

0901d7c722.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Mam 37.0 stopni i dreszcze. Jeszcze mi tego brakuje ;(
    Boze, odlaczcie mi dzis internet ;(
    To częsty objaw poczatku ciąży i mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie :-)

Heidi Di, m_d_f lubią tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    To częsty objaw poczatku ciąży i mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie :-)
    Ja chyba jestem zmeczona lekami. Od transferu zre 22 tabletki dziennie i chyba wysiadam. 37 stopni mi sie utrzymuje ale czuje sie na prawie 38. Procz porannego silnego uklucia gdzies w podbrzuszu to nic juz mnie nie kluje. Jajnik tak jakby gniecie? Ciagnie? Takie okresowe uczucie, twardy brzuch i w ogole cala jestem na nie. Jeszcze czuje tak jakby przesuszony nos w srodku i mnie to drazni- zawsze mam tak chwile przed tym jak zaczyna mi z niego cieknac.
    Jestem dzis tak obrzydliwie rozdrazniona, ze nawet nie jestem w stanie Wam tego opisac.
    Tak niesamowicie Was podziwiam, ze takie dzielne Jestescie na tych lekach!
    Ze mnie jest dupa wolowa ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Tak Frelciu, bardzo intensywna@. Zdążysz przed świętami z transferem?

Nie. Transfer miedzy wigilia A nowym rokiem. A bolesna? Bo oto mi chodzi.

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja chyba jestem zmeczona lekami. Od transferu zre 22 tabletki dziennie i chyba wysiadam. 37 stopni mi sie utrzymuje ale czuje sie na prawie 38. Procz porannego silnego uklucia gdzies w podbrzuszu to nic juz mnie nie kluje. Jajnik tak jakby gniecie? Ciagnie? Takie okresowe uczucie, twardy brzuch i w ogole cala jestem na nie. Jeszcze czuje tak jakby przesuszony nos w srodku i mnie to drazni- zawsze mam tak chwile przed tym jak zaczyna mi z niego cieknac.
    Jestem dzis tak obrzydliwie rozdrazniona, ze nawet nie jestem w stanie Wam tego opisac.
    Tak niesamowicie Was podziwiam, ze takie dzielne Jestescie na tych lekach!
    Ze mnie jest dupa wolowa ;/
    Ej, nie łam się wszystko będzie dobrze , trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nie. Transfer miedzy wigilia A nowym rokiem. A bolesna? Bo oto mi chodzi.
    Tak, bolesna. Już tydzień przed źle się czułam.

0901d7c722.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ