Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Quczi wrote:Wiadomo że od różnych czynników
to nie jest tak ze się uda. Erl miała chyba transfer dwóch i został się jeden szczęśliwy.
Yoselyn a brałaś kiedyś 2 zarodki czy zawsze 1 ?
bralam zawsze 2 zarodki 3 dniowe tzn na poczatku bo potem juz tylko byly same blastkiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Quczi wrote:Kate a ja śpię sobie od północy do 8 rano
dzieci mam na mm i są najedzone spokojne. Ssaja smoczki i Spia elegancko. W dzień jedzą co 5h wogole nie jestem zmęczona
w cyckach już mleczka brak ciągnie mnie na okres aaaaa tyle miesięcy bez że aż to dziwne haha
Evkill ja bymnbrala 2 trzydniowe:)z KP chyba byś się zamęczyła, butla dobra rzecz
jakby Nat nie była takim miłośnikiem cycusia to przy kryzysie bym pewnie przeszła na MM bo miałam dosyć. No ale Nat pała wielką miłością do cycuszków więc bałam się że będzie jeden wielki krzyk przez długi czas i tego też nie przeżyję. Jedzą co 5 godzin - wow! Dobrze że nie zamęczają mamusi bo i tak hardcore przy dwójce na pewno jest
Quczi lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc. Kiedy już myślałam że podjęłam decyzję, żeby do 5 hodować oba to przeczytałam wpis od Quczi. Zwłaszcza, że moim lekarzem też jest Serafin. I znowu nie wiem co robić.
Quczi lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
KateHawke wrote:Zazdroszczę przespanych nocy
z KP chyba byś się zamęczyła, butla dobra rzecz
jakby Nat nie była takim miłośnikiem cycusia to przy kryzysie bym pewnie przeszła na MM bo miałam dosyć. No ale Nat pała wielką miłością do cycuszków więc bałam się że będzie jeden wielki krzyk przez długi czas i tego też nie przeżyję. Jedzą co 5 godzin - wow! Dobrze że nie zamęczają mamusi bo i tak hardcore przy dwójce na pewno jest
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Evkill to musi być twoja decyzja nie moja nie forum
Ja zaufalam lekarzowi i się zgodziła na dwa zarodki w 3 dobie
evkill lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Moje są miłośnikiem butelki i smoczkow
są najedzone to nie płaczą
zresztą woadomo mleko z butli zawsze takie same a na cyca może się różnić każda partia. Nie żałuję że przeszłam na mm bo widzę że dzieci szczęśliwe a ja też bo wypoczęta i uśmiechnięta:) kupiłam sobie ekspres do mleka dla dzieci I nie ma problemu z robieniem mleka. Wciskam guzik i się robi idealne w idealnej temperaturze w ciągu 5s
kassik, Vaina, KateHawke lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Quczi wrote:Moje są miłośnikiem butelki i smoczkow
są najedzone to nie płaczą
zresztą woadomo mleko z butli zawsze takie same a na cyca może się różnić każda partia. Nie żałuję że przeszłam na mm bo widzę że dzieci szczęśliwe a ja też bo wypoczęta i uśmiechnięta:) kupiłam sobie ekspres do mleka dla dzieci I nie ma problemu z robieniem mleka. Wciskam guzik i się robi idealne w idealnej temperaturze w ciągu 5s
i często chyba głodne maluchy
Mi zawsze powtarzali szczęśliwa matka =szczęśliwe dziecko i tego się trzymamKateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
-
srebrzysta wrote:Ptaszyno lub inne dziewczyny o ile pamiętacie , czy ja czegoś nie pomieszalam ? Mam brać estrofem 3x1 do criotransferu?
Ja bralam pierw 2x1 a potem 3x1Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nie wiem czy widzialyście, a może któraś jest zainteresowana:
Z wątku ivf: "Dziewczyny mam termin na 27.12 do.Dr Paligi , czy chciala by któraś sie zamienić ? Mnie interesuje termin marzec, kwiecień zapraszam ewentualnie na priv "7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Quczi wrote:Evkill to musi być twoja decyzja nie moja nie forum
Ja zaufalam lekarzowi i się zgodziła na dwa zarodki w 3 dobie
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Quczi ja mimo wszystko jestem za cycem, a przynajmniej mieszania cyca z mm, żeby dostarczać przeciwciała.
Moja niunia dopiero od niedawna ma pobudki w nocy trochę dłuższe niż co 2 godziny a i tak nie żałuję że karmię piersią.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Vaina wrote:Mój skręć też był wiekim miłośnikiem cycusia, raz karmiąc co 3 a raz co godzinę i też nieprzesypiałam nocy. Dopiero mając 11 miesięcy stwierdziłam że w środku nocy nie karmie, tydzień się bujałam z nim żeby go oduczyc jeść w nocy, a i tak dalej w nocy wstaje bo się budzi i najszybszym sposobem na ponowny sen jest nasze łóżko. Więc niestety trzeba cierpliwości. A jeśli chodzi o skok to oby szybko minął
Ja mam nadzieję że w ciągu paru miesięcy przestanie budzić się na nocne karmienie. Bo po dzisiejszym wstawaniu musiałam odespać rano wszystko. No i Nat oczywiście w łóżku ze mną żeby trochę pospała. A w dzień znowu drzemki po 5-10 minut i akcja od nowa. Jak znajdę tego kto nazwał ten rok URLOPEM macierzyńskim to zapytam czy miał dzieci kiedykolwiek
Vaina, Flowwer lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Toś mnie pocieszyła dziewczyno...
Ja mam nadzieję że w ciągu paru miesięcy przestanie budzić się na nocne karmienie. Bo po dzisiejszym wstawaniu musiałam odespać rano wszystko. No i Nat oczywiście w łóżku ze mną żeby trochę pospała. A w dzień znowu drzemki po 5-10 minut i akcja od nowa. Jak znajdę tego kto nazwał ten rok URLOPEM macierzyńskim to zapytam czy miał dzieci kiedykolwiek
A każde dziecko jest inne, może Twoje zacznie przesypiać noce juz po tym skoku? Nasza sąsiadka własnie miała 2 miesiące jak się tylko raz w nocy budziła, zanim rodzice poszli spać. Tego Ci życzęKateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Nie bardzo wiem co teraz porównujesz.
Bo ja porownuje tylko zarodki 3dniowe i blastocysty i chocbym miala nie miec transferu, przez przedluzona hodowle to wolalabym tak niz transfer 3dniowych zarodkow.
Ilosc zaplodnionych komorek nie ma tu znaczenia, bo wiem zarowno jak to jest miec 4zarodki z 6komorek i wiem jak to jest miec jeden zarodek z 11komorek.
Podzielilam sie tylko swoja opinia i ja na 100% jestem za przedluzona hodowla.
Edit: zeby nie bylo, nie krytykuje decyzji innych par o mrozeniu/transferach mlodszych zarodkow
no właśnie, kazdy ma inne zdanie; też się nim podzieliłam, że wolę mieć transfer 3 dniowego niż żadnego.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
srebrzysta wrote:Mamusie nasze kochane fajnie że nam tu wpadacie poopowiadać i podnieść na duchu
Jak to jest zapomnialyscie już o tej drodze przez mękę po macierzyństwo? Czy tego się nigdy nie zapomni?srebrzysta lubi tę wiadomość