X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest, bo jestem z tego trochę zielona :) jeżeli na pierwsza wizyte umówieni jesteśmy do dr. Orlińskiego tzn. ze on nas będzie prowadził przez cała procedurę? Czy tylko wtedy gdy będzie dostępny w klinice? Trochę mam obawy co do tego dr. po Waszych odpowiedziach ale do innych lekarzy były bardzo długie kolejki a ja już ma serdecznie dosyć czekania i nic nie robienia!

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny jak to jest, bo jestem z tego trochę zielona :) jeżeli na pierwsza wizyte umówieni jesteśmy do dr. Orlińskiego tzn. ze on nas będzie prowadził przez cała procedurę? Czy tylko wtedy gdy będzie dostępny w klinice? Trochę mam obawy co do tego dr. po Waszych odpowiedziach ale do innych lekarzy były bardzo długie kolejki a ja już ma serdecznie dosyć czekania i nic nie robienia!
    No generalnie to lekarz prowadzacy bedzie- wizyty u innych lekarzy beda tylko wtedy gdy bedziesz musiala sie zglosic do kliniki w konkretnym dniu cyklu a Twojego lekarza akurat wtedy nie bedzie.
    Nie martw sie na zapas, moze akurat bedziesz bardzo zadowolona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sikańce nie są zakazane,ale beta jest pewna . Ja tylko chce żebyście zaoszczędzily sobie stresu. Róbcie jak chcecie:) P.s. Co do spuchniętej pipki, to ja tez miałam i tez wiecznie mokro , to od lutinusa. Przeszło jak zmieniłam na utrogestan

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    No generalnie to lekarz prowadzacy bedzie- wizyty u innych lekarzy beda tylko wtedy gdy bedziesz musiala sie zglosic do kliniki w konkretnym dniu cyklu a Twojego lekarza akurat wtedy nie bedzie.
    Nie martw sie na zapas, moze akurat bedziesz bardzo zadowolona?

Pewnie bym w ogóle o tym nie myślała i nie czytała opini gdyby nie to ze mieliśmy ostatnio styczność z mega nieprzyjemnym lekarzem i teraz wolimy dmuchać na zimne.. niepłodność to mega wrażliwa choroba i uważam ze powinni zajmować się nią lekarze z prawdziwego powołania.
    Czytam ze jest tez andrologiem a u nas jest problem męski wiec może to lepiej ze bedzie on hmm?

06.18 - mutacja CFTR
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A ja taki temat luźny zapodam, jakie utrzymujecie fryzury te na dole? Hahaaa:)
    Ja zawsze na zero. ;)

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny sikańce nie są zakazane,ale beta jest pewna . Ja tylko chce żebyście zaoszczędzily sobie stresu. Róbcie jak chcecie:) P.s. Co do spuchniętej pipki, to ja tez miałam i tez wiecznie mokro , to od lutinusa. Przeszło jak zmieniłam na utrogestan
    Ja też nie jestem zwolenniczką sikancow oszukancow a z beta czekałam zawsze na wyznaczony przez lekarza termin. A przy ostatnich dwóch iui to już miałam bety w ogóle nie robić, ale chciałam leki odstawić.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A mnie to szczerze mowiac juz wsio. Jak mi sie chce:p
    Mam elektryczna maszynke do golenia wiec z reguly raz na tydzien jade calosc na 1-2mm. A zwykla maszynka do golenia poprawiam tylko boki :)
    Mysle, ze lekarzy juz nic nie zaskoczy :p

Mialam kiedys kolezanke ktorej tata byl ginekologiem. Opowiadal w domu ze nie ma nic gorszego niz babcie, ktore zamiast sie umyc przed wizyta to sie pod majtkami spryskuja perfumami.

Hahaaa ale mnie rozsmieszylas :)!!!
    Pytam bo ja lubię na goło ale niestety mam strasznie wrażliwą skórę i często robi mi się pełno krostek czasem takich z ropa wie. Ostatnio mam busz!!!!

hchypc0zgq8syrex.png
  • h_anulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    A do dr. Cholewy też takie długie kolejki?

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja też nie jestem zwolenniczką sikancow oszukancow a z beta czekałam zawsze na wyznaczony przez lekarza termin. A przy ostatnich dwóch iui to już miałam bety w ogóle nie robić, ale chciałam leki odstawić.
    A masz jakiś patent żeby nie było krostek? Ja to czasem wygląd jakbym wysypkę miała nie wspominając o szczypaniu

hchypc0zgq8syrex.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Też czytałam dużo negatywnych opinii o nim. Zanim ja wybrałam lekarza to przeczytałam opinie na znanym lekarzu i nie tylko. Mój Serafin ma 170 pozytywnych i 5 negatywnych więc uxnalam, że spoko. U orlinskiego byłam na ostatnim USG przed punkcja i wydał mi się spoko. Dziewczyna, która miała ze mną punkcję też była u niego i była b.niezadowolona.

Nie biorąc pod uwagę te dwie gwiazdy priwity czyli dr.M i dr P. To wybierała ym między Serafinem i Juraszkiem.

moja historia

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:

Tak :( był jeszcze tylko dr. Juraszek czy jakoś tak... do Mańki to dopiero na marzec był termin! Szaleństwo!

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A masz jakiś patent żeby nie było krostek? Ja to czasem wygląd jakbym wysypkę miała nie wspominając o szczypaniu

Krem veet do depilacji pod prysznic. A po goleniu oliwka, gdy pojawiają się chrosty to maść z aloesu.

moja historia

• Vaina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebszysta nie jesteś sama, też tak mam, a ja też wole na zero, a potem czesto te hrosty. Jest lepiej jak zaraz po golniu ostro się pokremuję

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    ja zaczynałam w tychach, teraz czekałam na wizytę ponad miesiąc ale marudząc i jęczą rejestratorce, że przecieć ja jestem pacjentką jego, no bo byłam, bo wcześniej chcicała mnnie umówi na za 2 miesiące. ylko że umawiałam się do niego do Tychów

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Ma nie mam wysypki po elektrycznej maszynce. :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sikańców, to jutro robię bo może już coś wyjdzie, nie uważam że jak nie wyjdzie to że nic z tego. Poprzednio przy becie 60 miałam mega jasną 2 krechę, więc doskonale wiem, że sikance mogą być fałszywe. Po prostu nie chce mi się jechać daleko na betę, w poniedziałek mam blisko punkt pobrań więc na pewo pójdę, jutrzejszą uzależniam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ktos kiedys polecal Cholewe- znajoma znajomej. Chyba po 3 miesiacach byla w ciazy ale u nich to chyba tylko tarczyce wystarczylo zbic.
    Kolezanka dzieki Serafinowi urodzila dwojke dzieci- ale to bylo kilka lat temu i niedopytywalam jaki problem mieli. W kazdym razie bardzo mi go chwalila i mysle, ze gdybym nie dala rady dostac sie do dr Paligi lub dr Mańki to umowilabym sie wlasnie do dr Serafina.

evkill lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serafin wczoraj zadzwonił do Nas i doradzał co zrobić z zarodkami i telefonicznie odpowiedział nam na wszystkie pytania. A na smsa odpisuje od razu.

Ptaszyna, Quczi lubią tę wiadomość

moja historia

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Mi ktos kiedys polecal Cholewe- znajoma znajomej. Chyba po 3 miesiacach byla w ciazy ale u nich to chyba tylko tarczyce wystarczylo zbic.
    Kolezanka dzieki Serafinowi urodzila dwojke dzieci- ale to bylo kilka lat temu i niedopytywalam jaki problem mieli. W kazdym razie bardzo mi go chwalila i mysle, ze gdybym nie dala rady dostac sie do dr Paligi lub dr Mańki to umowilabym sie wlasnie do dr Serafina.

Kurcze sama nie wiem co robić :( wizyta na być w czwartek... A ha mam ciągle wątpliwości. Mamy w sumie czas do przełomu lutego z marcem. Wtedy mąż może mieć biopsje a ja muszę być już przygotowana do punkcji. Część badań mam już zrobionych ale nie wiem czy komplet.. Dlatego chciałam jak najszybciej udać się na pierwsza wizytę by potem nie było że nie zdążę z którymś badaniem na czas.

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Serafin wczoraj zadzwonił do Nas i doradzał co zrobić z zarodkami i telefonicznie odpowiedział nam na wszystkie pytania. A na smsa odpisuje od razu.
    Bardzo bym to cenila!

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ