X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka koleżankę w pracy:) zawieje i jest w ciąży

Vaina, Janka0909, sAnsa_28 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Melduję, że z biopsji wszystko super wyszło. W piątek transfer. Mam lekką zmianę leków. luteina i 3x2.

ALE PIĄTEK 28.12 :P

super wiadomosc! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Franiczka warto tyle czekać do dr M. Ja też się zastanawiałam bo były inne wcześniejsze terminy do innych lekarzy(nie twierdzę że są gorsi czy coś) ale jakoś tak poczytalam inne fora też i dużo osób polecało dr M i dr P i nie zawiedziesz się :)

Wiem wiem. Tylko to czekanie tak mnie dobija. Ale wytrwam. Cóż innego mi pozostaje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    O każdym pewnie znajdzie isę dobra i zła opinia, ważne żebyśmy my miały dobrą no i wg mnie jak lekarz ma 90% dobrych to jest ok :)
    Zgadzam się z Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:

Hahaha ale sie uśmiałam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Wiem wiem. Tylko to czekanie tak mnie dobija. Ale wytrwam. Cóż innego mi pozostaje :-)
    Wytrwasz kochana, chodź sama wiem, że nie mogłam się już doczekać tej '' pierwszej'' wizyty:) ale potem będzie juz leciało z wizyty na wizytę w oczekiwaniu na te pozytywne wieści:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Szapiro czytalam np na facebooku, ze ktos byl niezadowolony z naszej pani dr. No i oczywiscie ma do tego prawo. ;)
    Ja znam tylko pania Palige ale o Cholewie rowniez spotkalam sie z dosyc niepochlebna i specyficzna opinia.

Mnie dr Cholewe bardzo polecala moja ginekolog. Mówiła, ze to dusza człowiek i że zawsze go poleca swoim pacjentkom, którym ona nie jest juz w stanie pomóc :-)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A ja widzialam tutaj ciaze z "gorszych" blastocyst (np 1BC).

Dziękuję kochana :)!

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test z moczu jutro pewnie nie ma sensu,?6dpt

hchypc0zgq8syrex.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta kciuki mocne za wysoka bete! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Wytrwasz kochana, chodź sama wiem, że nie mogłam się już doczekać tej '' pierwszej'' wizyty:) ale potem będzie juz leciało z wizyty na wizytę w oczekiwaniu na te pozytywne wieści:)

Oby <3

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A test z moczu jutro pewnie nie ma sensu,?6dpt
    To indywidualna kwestia.
    Ja juz kiedys pisalam, ze mi w 6dpt wychodza testy nawet z popoludniowego moczu, ale moje blastki zawsze maja AH i zazwyczaj w trakcie transferu sa juz czesciowo poza otoczka.

Mozesz sobie siknac przed beta, ale jak bedzie jedna kreska to bie znaczy ze beta bie wyjdzie

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    A ja taka, ktora 4 lata temu usunęła bo jej "nie pasowalo" a w sierpniu zostala mama cudnych bliźniaczek... wyć mi sie chciało.
    Jesli Bog istnieje to dlaczego pozwala na to zeby jedne kobiety mordowaly swoje dzieci, a inne swoje zycie by ofiarowaly by moc cieszyc sie przez chwile macierzynstwem.

Albo pamietna historia sprzed 2 lat kiedy to Natalia Przybysz oznajmila ze dokonala aborcji bo jej mieszkanie bylo za male (sic!), a pare mcy wcześniej dalaby sie pokroić za pszczoly w akcji "adoptuj pszczole". Ludzie, mozna byc tak obludnym, serio?

Jestesmy z tym same. A jesli przejdzie ta nowelizacja ustawy o ivf to w klinikach bedzie mozna pogasic światła, bo nikt wtedy nie wyjdzie na ulice. Ivf to nadal tabu, kazdy musi byc anonimowy, bo w takim chorym społeczeństwie zyjemy...

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, dla wielu osob zycie zaczyna sie o wiele pozniej i mysle, ze nie nam oceniac ich decyzje.

Ktos uznaje ze gamety to juz zycie, inni ze zarodek, inni ze ten zarodek ale dopiero kiedy sie zagniezdzi, inni ze jak bedzie mial serce, dla innych po ktoryms tc, a dla jeszcze innych wtedy kiedy poza macica bedzie mogl "samodzielnie" zyc.

I dla jednych mozna niszyc gamety, dla innych zarodki, a dla innych usuwac ciaze. To decyzja konkretnej osoby.

Moze dla Ciebie ratowanie pszczol i aborcja to obłuda, a ta osoba moze myslec ze bez tego dziecka swiat bedzie istnial a bez pszczol juz nie.

Ja sie staram, trace ciaze i ostatnio tak naprawde stalam przed decyzja o terminacji ciazy (na szczęście serce samo przestalo bic), wiem jak wyglada plod w 10tc i zdrowej ciazy raczej (nie jestem w 100% pewna) bym nie usunela, ale nie moge oceniac innych. Ich zycie, ich macice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:25

Bu lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne to Bejzi, ale niestety prawdziwe ... Oglądałam dziś TVN uwaga o kobiecie , która zamordowała czworo swoich dzieci. Chciałabym , żeby spojrzała mi w twarz... żeby choć trochę poczuła to co ja czuję i jak walczę o to by zostać mamą...Ale jak to moj mąż powiedział , syty głodnego nie zrozumie...

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik też to oglądałam i nie mogę tego pojąć, dlatego tak jest, za co my musimy tak cierpieć

hchypc0zgq8syrex.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Bejzi, dla wielu osob zycie zaczyna sie o wiele pozniej i mysle, ze nie nam oceniac ich decyzje.

Ktos uznaje ze gamety to juz zycie, inni ze zarodek, inni ze ten zarodek ale dopiero kiedy sie zagniezdzi, inni ze jak bedzie mial serce, dla innych po ktoryms tc, a dla jeszcze innych wtedy kiedy poza macica bedzie mogl "samodzielnie" zyc.

I dla jednych mozna niszyc gamety, dla innych zarodki, a dla innych usuwac ciaze. To decyzja konkretnej osoby.

Moze dla Ciebie ratowanie pszczol i aborcja to obłuda, a ta osoba moze myslec ze bez tego dziecka swiat bedzie istnial a bez pszczol juz nie.

Ja sie staram, trace ciaze i ostatnio tak naprawde stalam przed decyzja o terminacji ciazy (na szczęście serce samo przestalo bic), wiem jak wyglada plod w 10tc i zdrowej ciazy raczej (nie jestem w 100% pewna) bym nie usunela, ale nie moge oceniac innych. Ich zycie, ich macice.
    Jezeli dla kogoś wazniejsza jest pszczola, a nie wlasne dziecko to gratuluje systemu wartości. Abortuj dziecko, adoptuj pszczole. Nie Bella, tego nigdy nie zrozumiem, ale wiem ze kazdy bedzie nadal robil jak uwaza, a ja moge sie z tym jedynie nie zgadzać i mowic o tym glosno, bo to z kolei moje prawo. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Smutne to Bejzi, ale niestety prawdziwe ... Oglądałam dziś TVN uwaga o kobiecie , która zamordowała czworo swoich dzieci. Chciałabym , żeby spojrzała mi w twarz... żeby choć trochę poczuła to co ja czuję i jak walczę o to by zostać mamą...Ale jak to moj mąż powiedział , syty głodnego nie zrozumie...
    Slyszalam o tej sprawie, serce pęka na milion części. Jeżeli kiedys zostane matka wiem, jestem pewna, ze nie zmarnuje tego daru. Uwazam ze kazda z nas, ktora doswiadcza tego bólu, takze fizycznego z powodu swojej nieplodnosci jest potem NADmatką wzgledem wszystkich tych, dla których to byl zwykly przypadek...

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bejzi tak myślę

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ze jeden z sasiadow tej dzieciobojczyni ktory byl przesluchiwany w sprawie morderstw- wlasnie zostal znaleziony martwy? Wstepnie wykuczaja udzial osob trzecich ale beda robic sekcje zwlok bo mial 39 lat

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ