X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Bejzi, wstalas lewa noga ;)
    Zawsze wstaje lewa :D

Dziewczyny, ja dzis tez koncze pracę, wylaczam sie na okres Świąt, to byl trudny rok. Srebrzysta, mysle o Tobie bez wzgledu na wynik, Frelcia - kciuki za crio.
    Dzieki Wam za ten czas tu spedzony, odnajdzcie spokój i nie traćcie wiary w to ze bedzie lepiej.
    Buziaki! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:40

sAnsa_28, didik34, srebrzysta, NieJa lubią tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Zawsze wstaje lewa :D

Dziewczyny, ja dzis tez koncze pracę, wylaczam sie na okres Świąt, to byl trudny rok. Srebrzysta, mysle o Tobie bez wzgledu na wynik, Frelcia - kciuki za crio.
    Dzieki Wam za ten czas tu spedzony, odnajdzcie spokój i nir traccie wiary w to ze bedzie lepiej.
    Buziaki! ❤
    Wesolych, rodzinnych i spokojnych Swiat Bejzi!❤

Bejzi lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem mięso i podaje mięso moim zwierzętom, bo to naturalny pokarm dla mnie jak i dla kotów, ale staram się wybierać takie źródła jego pochodzenia, gdzie zwierzęta ubojne są traktowane z szacunkiem :)
    Jajka też jem (koty także), gdybyś była ciekawa. Tylko wiejskie, od kur które wiedzą jak wygląda światło słoneczne i zagroda.

W święta nie zjem karpia i nie moģę patrzeć na ludzi, którzy stoją w kolejce, żeby zapakować kolejną żywą rybę do torebki foliowej.

Kobieta, która zabiła swoje dzieci jak najbardziej postąpiła nieetycznie i niezgodnie z prawem. Przy okazji chciałabym podkreślić, że były to dzieci, które już się urodziły i były autonomiczną jednostką - chyba wszędzie na świecie nie można (teoretycznie) bezkarnie zabić takiej istoty (w porównaniu do zarodka, płodu itd).

I to nie tylko według mnie Twoja retoryka jest obrażą, według prawa także.

Ptaszyna, niestety jasna ocena sytuacji kończy się w momencie, gdy dla nas samych ta sytuacja staje się realna i trzeba podjąć decyzję.

Ja osobiście przy chorym płodzie wolałabym dokonać terminacji, niż żeby to dziecko zmarło niedługo po porodzie i cierpiało, ale nie mogę powiedzieć że kobieta, która chce kontynuować ciążę robi źle, bo skazuje dziecko na cierpienie.

Ptaszyna, Frelcia_ lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    A co ma piernik do wiatraka, bo nie bardzo rozumiem?
    Dla Ciebie to "piernik do wiatraka" a dla innych gameta=zarodek=dziecka - i to jest właśnie to czego nie rozumiesz, bo widzisz tylko swoje "utarte" zdanie na ten temat.

Kijuki, Frelcia_ lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kobieta ktora zabije swoje dziecko czy daje do piekarnika, czy zamraza w zamrazarce i bog wie jakie rzeczy jeszcze robi jest nic nie warta.

Nikt normalny o zdrowych zmyslach by tego nie zrobil! Jednak glowa szwankuje i takie osoby powinny sie leczyc!

Zaraz ktos napisze ze pewnie zrobila to bo byla chora i powinno sie taka osobe zrozumiec ale ja nie mam zrozumienia dla takich ludzi!

A jak jeszcze mezczyzna bije i zabija dziecko to dla mnie kara smierci !!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dla mnie kobieta ktora zabije swoje dziecko czy daje do piekarnika, czy zamraza w zamrazarce i bog wie jakie rzeczy jeszcze robi jest nic nie warta.
    Pragne zauwazyc ze dla bardzo duzej grupy osob, Twoje dzieci sa wlasnie zamrozone

I troche nie rozumiem rozdzielenia bicia i/lub zabicia dziecka przez mężczyzne albo kobiete. Kobieta powinna dostac inny wyrok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:25

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Dla Ciebie to "piernik do wiatraka" a dla innych gameta=zarodek=dziecka - i to jest właśnie to czego nie rozumiesz, bo widzisz tylko swoje "utarte" zdanie na ten temat.
    Przepraszam Cie, ale to wlasnie ja stawalam w obronie gamety-zarodka-dziecka. Ty zaś zarzucilas mi ocene postepowania jego matki, do ktorej rzekomo nie mam prawa.
    Nie po raz pierwszy jestes obcesowa i niemal agresywna, naprawde można podyskutowac, nie rzucajac sie na rozmówcę, to sie nazywa kultura dyskusji. I takie rozmowy niejednokrotnie mialy tu miejsce, konczyly sie wzajemnym poszanowaniem swojego zdania. I ja Twoje szanuje mimo ze sie z nim nie zgadzam.
    To tyle w temacie, choc powinnam napisac wyluzuj.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pragne zauwazyc ze dla bardzo duzej grupy osob, Twoje dzieci sa wlasnie zamrozone

I troche nie rozumiem rozdzielenia bicia i/lub zabicia dziecka przez mężczyzne albo kobiete. Kobieta powinna dostac inny wyrok?

sluszna uwaga ale mialam na mysli kobiete i faceta ktorzy zabijaja dziecko bo np plakalo albo przeszkadzalo itp

Odnosnie zarodkow to prawda sa zamrozone ale maja szanse zyc.

Kobieta jak i mezczyna powinni dostac ten sam wyrok! dla mnie sa nic nie warci! Najwiekszy wymiar kary dla takich ludzi!!!

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Wesolych, rodzinnych i spokojnych Swiat Bejzi!❤
    Tobie Ptaszku tez, pamietaj, co Ci pisalam, po burzy ZAWSZE wyjdzie slonce :) buziak dla Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Tobie Ptaszku tez, pamietaj, co Ci pisalam, po burzy ZAWSZE wyjdzie slonce :) buziak dla Ciebie!
    Czekam wlasnie :D

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Czekam wlasnie :D

o ktorej dzisiaj wizyta?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat Dziewczyny! I żebyśmy wszystkie w przyszłym roku nosiły pod serduchem ten mały cud! <3 :-)

KateHawke, Janka0909 lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Przepraszam Cie, ale to wlasnie ja stawalam w obronie gamety-zarodka-dziecka. Ty zaś zarzucilas mi ocene postepowania jego matki, do ktorej rzekomo nie mam prawa.
    Nie po raz pierwszy jestes obcesowa i niemal agresywna, naprawde można podyskutowac, nie rzucajac sie na rozmówcę, to sie nazywa kultura dyskusji. I takie rozmowy niejednokrotnie mialy tu miejsce, konczyly sie wzajemnym poszanowaniem swojego zdania. I ja Twoje szanuje mimo ze sie z nim nie zgadzam.
    To tyle w temacie, choc powinnam napisac wyluzuj.
    Kiedy ja w zadnym zdaniu nie stanelam po jakiekolwiek stronie. Ani tych zarodkow, gamet, nienarodzonych dzieci nie bronie, ani nie kaze ich niszczyc/usuwac.
    Nie mam prawa, ani ja ani Ty oceniac kobiety ktora usunela ciaze, bo to jej decyzja.

I nadal nie widzisz ze stoisz w obronie nienarodzonego dziecka, a sama w oczach innych zabilas/masz zamiar zabic (nie wiem na jakim etapie leczenia jestes i czy przeszlas procedure IVF) swoje dziecko, bo dla innych jest nim juz komorka jajowa czy plemnik - zaznaczam ze nie jest to moje zdanie na ten temat.

Ani razu Cie nie obrazilam, nie uzylam takze wulgarnego slowa, nie narzucam Ci mojego światopoglądu. Za to Ty probowalas udowonic mi jakis brak konsekwencji czy hipokryzje.

Nie szanujesz mojego zdania, bo wlasnie do tego odnioslam sie w pierwszym poscie do Ciebie ;)

Yos, chodzilo mi tylko o latwosc z jaka w dzisiejszych czasach oceniamy ludzi.
    Ja wiem, ze te zarodki maja szanse zyc, ale dla innych to co robisz jest tym samym co dla Ciebie zabicie narodzonego dziecka.

Rowne kary a jednak uzylas sformulowania, "a jak jeszcze mężczyzna", co daje podstawe do interpretacji, ze powinien dostac inna kare niz kobieta.
    Ale zgadzam sie, ze kary za okrucieństwo w stosunku do dzieci i zwierzat (sa rownie bezbronne) powinny byc o wiele wyzsze niz sa teraz i moim zdaniem powinieny byc wyzsze niz w stosunku do dorosłej osoby, ktora mowi i moze sie bronic.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych, spokojnych Świat Bożego Narodzenia spędzonych w radosnej rodzinnej atmosferze. Życzeń, które nie sprawią bólu, rodziny która rozumie i wie kiedy milczeć a kiedy nie. Abyście wszystkie nabrały sił przez ten okres.:) jesteście super silne i dalej tej siły wam życzę!
    No i wiadomo czego każdej zyczę z całego serca, głupiej a zarazem tak ważnej drugiej kreseczki. Oby na przyszłe świeta każda z nas nosiła na rękach albo pod sercem piękny dar :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:58

KateHawke, bbeczka91, srebrzysta lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    o ktorej dzisiaj wizyta?
    O 18.30 :) mysle, ze usg wyjdzie dobrze :)

Bella93, Yoselyn82, KateHawke, monik123 lubią tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Tez tak myslę :) Ale daj znac po :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo swiat. To ja uciekam, bo wirtualne życzenia draznia mnie rownie mocno jak te w realu, a skoro w realu nie ma, to i na forum sobie daruje :D
    Odpoczywajcie ;)

edloteh, Frelcia_ lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:

kciuki mocne! :)

❤️❤️❤️
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Twoja zapalczywosc nie musi wynikac literalnie ze slow, a uzytego tonu.
    Konsekwencja jest wtedy kiedy staje w obronie zwierzat i ich nie zjadam, warunki uboju nie sa wg mnie okolicznoaciami lagodzacymi.
    Ostatecznie przerwanie ciąży dla wlasnej wygody (czyt.za male mieszkanie, zwrot uzyty przez p. Natalie) nie rozni sie niczym od chowania dzieci w piecu i nie ma nic wspolnego z terminacja ciazy wynikajaca np z wad rozwojowych.

Może rzeczywiscie lepiej stac pośrodku i nie wyrazac swojego zdania, bo ze je masz, jestem wiecej niz pewna.

Mimo wszystko pozdrawiam! :)

Vaina lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bella, Twoja zapalczywosc nie musi wynikac literalnie ze slow, a uzytego tonu.
    Konsekwencja jest wtedy kiedy staje w obronie zwierzat i ich nie zjadam, warunki uboju nie sa wg mnie okolicznoaciami lagodzacymi.
    Ostatecznie przerwanie ciąży dla wlasnej wygody (czyt.za male mieszkanie, zwrot uzyty przez p. Natalie) nie rozni sie niczym od chowania dzieci w piecu i nie ma nic wspolnego z terminacja ciazy wynikajaca np z wad rozwojowych.

Może rzeczywiscie lepiej stac pośrodku i nie wyrazac swojego zdania, bo ze je masz, jestem wiecej niz pewna.

Mimo wszystko pozdrawiam! :)
    Możnaby uznać, że konsekwencja jest wtedy kiedy jest się przeciwnym aborcji i nie podchodzi się do IVF...-idac Twoim tokiem myślenia

Jakbyś mnie zapytała o moje zdanie to bym napisała jakie mam, ale nie temu miała służyć ta rozmowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:09

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ