Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptaszyna wrote:Bejzi, wstalas lewa noga
Dziewczyny, ja dzis tez koncze pracę, wylaczam sie na okres Świąt, to byl trudny rok. Srebrzysta, mysle o Tobie bez wzgledu na wynik, Frelcia - kciuki za crio.
Dzieki Wam za ten czas tu spedzony, odnajdzcie spokój i nie traćcie wiary w to ze bedzie lepiej.
Buziaki! ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:40
sAnsa_28, didik34, srebrzysta, NieJa lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyBejzi wrote:Zawsze wstaje lewa
Dziewczyny, ja dzis tez koncze pracę, wylaczam sie na okres Świąt, to byl trudny rok. Srebrzysta, mysle o Tobie bez wzgledu na wynik, Frelcia - kciuki za crio.
Dzieki Wam za ten czas tu spedzony, odnajdzcie spokój i nir traccie wiary w to ze bedzie lepiej.
Buziaki! ❤Bejzi lubi tę wiadomość
-
Jem mięso i podaje mięso moim zwierzętom, bo to naturalny pokarm dla mnie jak i dla kotów, ale staram się wybierać takie źródła jego pochodzenia, gdzie zwierzęta ubojne są traktowane z szacunkiem
Jajka też jem (koty także), gdybyś była ciekawa. Tylko wiejskie, od kur które wiedzą jak wygląda światło słoneczne i zagroda.
W święta nie zjem karpia i nie moģę patrzeć na ludzi, którzy stoją w kolejce, żeby zapakować kolejną żywą rybę do torebki foliowej.
Kobieta, która zabiła swoje dzieci jak najbardziej postąpiła nieetycznie i niezgodnie z prawem. Przy okazji chciałabym podkreślić, że były to dzieci, które już się urodziły i były autonomiczną jednostką - chyba wszędzie na świecie nie można (teoretycznie) bezkarnie zabić takiej istoty (w porównaniu do zarodka, płodu itd).
I to nie tylko według mnie Twoja retoryka jest obrażą, według prawa także.
Ptaszyna, niestety jasna ocena sytuacji kończy się w momencie, gdy dla nas samych ta sytuacja staje się realna i trzeba podjąć decyzję.
Ja osobiście przy chorym płodzie wolałabym dokonać terminacji, niż żeby to dziecko zmarło niedługo po porodzie i cierpiało, ale nie mogę powiedzieć że kobieta, która chce kontynuować ciążę robi źle, bo skazuje dziecko na cierpienie.Ptaszyna, Frelcia_ lubią tę wiadomość
-
Bejzi wrote:A co ma piernik do wiatraka, bo nie bardzo rozumiem?
Kijuki, Frelcia_ lubią tę wiadomość
-
Dla mnie kobieta ktora zabije swoje dziecko czy daje do piekarnika, czy zamraza w zamrazarce i bog wie jakie rzeczy jeszcze robi jest nic nie warta.
Nikt normalny o zdrowych zmyslach by tego nie zrobil! Jednak glowa szwankuje i takie osoby powinny sie leczyc!
Zaraz ktos napisze ze pewnie zrobila to bo byla chora i powinno sie taka osobe zrozumiec ale ja nie mam zrozumienia dla takich ludzi!
A jak jeszcze mezczyzna bije i zabija dziecko to dla mnie kara smierci !!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dla mnie kobieta ktora zabije swoje dziecko czy daje do piekarnika, czy zamraza w zamrazarce i bog wie jakie rzeczy jeszcze robi jest nic nie warta.
I troche nie rozumiem rozdzielenia bicia i/lub zabicia dziecka przez mężczyzne albo kobiete. Kobieta powinna dostac inny wyrok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:25
-
Bella93 wrote:Dla Ciebie to "piernik do wiatraka" a dla innych gameta=zarodek=dziecka - i to jest właśnie to czego nie rozumiesz, bo widzisz tylko swoje "utarte" zdanie na ten temat.
Nie po raz pierwszy jestes obcesowa i niemal agresywna, naprawde można podyskutowac, nie rzucajac sie na rozmówcę, to sie nazywa kultura dyskusji. I takie rozmowy niejednokrotnie mialy tu miejsce, konczyly sie wzajemnym poszanowaniem swojego zdania. I ja Twoje szanuje mimo ze sie z nim nie zgadzam.
To tyle w temacie, choc powinnam napisac wyluzuj.08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bella93 wrote:Pragne zauwazyc ze dla bardzo duzej grupy osob, Twoje dzieci sa wlasnie zamrozone
I troche nie rozumiem rozdzielenia bicia i/lub zabicia dziecka przez mężczyzne albo kobiete. Kobieta powinna dostac inny wyrok?
sluszna uwaga ale mialam na mysli kobiete i faceta ktorzy zabijaja dziecko bo np plakalo albo przeszkadzalo itp
Odnosnie zarodkow to prawda sa zamrozone ale maja szanse zyc.
Kobieta jak i mezczyna powinni dostac ten sam wyrok! dla mnie sa nic nie warci! Najwiekszy wymiar kary dla takich ludzi!!!Ptaszyna lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bejzi wrote:Przepraszam Cie, ale to wlasnie ja stawalam w obronie gamety-zarodka-dziecka. Ty zaś zarzucilas mi ocene postepowania jego matki, do ktorej rzekomo nie mam prawa.
Nie po raz pierwszy jestes obcesowa i niemal agresywna, naprawde można podyskutowac, nie rzucajac sie na rozmówcę, to sie nazywa kultura dyskusji. I takie rozmowy niejednokrotnie mialy tu miejsce, konczyly sie wzajemnym poszanowaniem swojego zdania. I ja Twoje szanuje mimo ze sie z nim nie zgadzam.
To tyle w temacie, choc powinnam napisac wyluzuj.
Nie mam prawa, ani ja ani Ty oceniac kobiety ktora usunela ciaze, bo to jej decyzja.
I nadal nie widzisz ze stoisz w obronie nienarodzonego dziecka, a sama w oczach innych zabilas/masz zamiar zabic (nie wiem na jakim etapie leczenia jestes i czy przeszlas procedure IVF) swoje dziecko, bo dla innych jest nim juz komorka jajowa czy plemnik - zaznaczam ze nie jest to moje zdanie na ten temat.
Ani razu Cie nie obrazilam, nie uzylam takze wulgarnego slowa, nie narzucam Ci mojego światopoglądu. Za to Ty probowalas udowonic mi jakis brak konsekwencji czy hipokryzje.
Nie szanujesz mojego zdania, bo wlasnie do tego odnioslam sie w pierwszym poscie do Ciebie
Yos, chodzilo mi tylko o latwosc z jaka w dzisiejszych czasach oceniamy ludzi.
Ja wiem, ze te zarodki maja szanse zyc, ale dla innych to co robisz jest tym samym co dla Ciebie zabicie narodzonego dziecka.
Rowne kary a jednak uzylas sformulowania, "a jak jeszcze mężczyzna", co daje podstawe do interpretacji, ze powinien dostac inna kare niz kobieta.
Ale zgadzam sie, ze kary za okrucieństwo w stosunku do dzieci i zwierzat (sa rownie bezbronne) powinny byc o wiele wyzsze niz sa teraz i moim zdaniem powinieny byc wyzsze niz w stosunku do dorosłej osoby, ktora mowi i moze sie bronic. -
Wesołych, spokojnych Świat Bożego Narodzenia spędzonych w radosnej rodzinnej atmosferze. Życzeń, które nie sprawią bólu, rodziny która rozumie i wie kiedy milczeć a kiedy nie. Abyście wszystkie nabrały sił przez ten okres.
jesteście super silne i dalej tej siły wam życzę!
No i wiadomo czego każdej zyczę z całego serca, głupiej a zarazem tak ważnej drugiej kreseczki. Oby na przyszłe świeta każda z nas nosiła na rękach albo pod sercem piękny darWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:58
KateHawke, bbeczka91, srebrzysta lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
A propo swiat. To ja uciekam, bo wirtualne życzenia draznia mnie rownie mocno jak te w realu, a skoro w realu nie ma, to i na forum sobie daruje
Odpoczywajcieedloteh, Frelcia_ lubią tę wiadomość
-
Ptaszyna wrote:O 18.30
mysle, ze usg wyjdzie dobrze
kciuki mocne!Ptaszyna lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Bella, Twoja zapalczywosc nie musi wynikac literalnie ze slow, a uzytego tonu.
Konsekwencja jest wtedy kiedy staje w obronie zwierzat i ich nie zjadam, warunki uboju nie sa wg mnie okolicznoaciami lagodzacymi.
Ostatecznie przerwanie ciąży dla wlasnej wygody (czyt.za male mieszkanie, zwrot uzyty przez p. Natalie) nie rozni sie niczym od chowania dzieci w piecu i nie ma nic wspolnego z terminacja ciazy wynikajaca np z wad rozwojowych.
Może rzeczywiscie lepiej stac pośrodku i nie wyrazac swojego zdania, bo ze je masz, jestem wiecej niz pewna.
Mimo wszystko pozdrawiam!
Vaina lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Bella, Twoja zapalczywosc nie musi wynikac literalnie ze slow, a uzytego tonu.
Konsekwencja jest wtedy kiedy staje w obronie zwierzat i ich nie zjadam, warunki uboju nie sa wg mnie okolicznoaciami lagodzacymi.
Ostatecznie przerwanie ciąży dla wlasnej wygody (czyt.za male mieszkanie, zwrot uzyty przez p. Natalie) nie rozni sie niczym od chowania dzieci w piecu i nie ma nic wspolnego z terminacja ciazy wynikajaca np z wad rozwojowych.
Może rzeczywiscie lepiej stac pośrodku i nie wyrazac swojego zdania, bo ze je masz, jestem wiecej niz pewna.
Mimo wszystko pozdrawiam!
Jakbyś mnie zapytała o moje zdanie to bym napisała jakie mam, ale nie temu miała służyć ta rozmowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:09