X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A długo czekaliscie na pierwsza wizyte?

U mnie oczywiście brak cierpliwości bierze górę. Jeszcze type czasu do pierwszej wizyty u dr Mańki :-(

Dwa tygodnie ale nam nie zależało wcześniej, można było brać termin z tygodniowym czasem oczekiwania. Gdy wychodziliśmy z gabinetu to kilka par czekało w kolejce do niego wiec chyba jednak jest popyt u niego ;) byłam pełna obaw gdy dowiedziałam się ze do niego można się dostać od razu a do innych trzeba tyle miesięcy czekać ale póki co to uważam ze niepotrzebnie się nakrecalam :)

Kijuki lubi tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil, mowilam Ci ze nie ma sie co martwic na zapas! To, ze komus dany lekarz nie przypasowal to wcale zle o nim nie swiadczy. Nasza pania Palige chwalimy ale sa tez dziewczyny niezadowolone z wizyt u Niej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dwa tygodnie ale nam nie zależało wcześniej, można było brać termin z tygodniowym czasem oczekiwania. Gdy wychodziliśmy z gabinetu to kilka par czekało w kolejce do niego wiec chyba jednak jest popyt u niego ;) byłam pełna obaw gdy dowiedziałam się ze do niego można się dostać od razu a do innych trzeba tyle miesięcy czekać ale póki co to uważam ze niepotrzebnie się nakrecalam :)

Kurcze... A ja do dr Mańki 3 miesiace muszę czekać.

Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty, bo faktycznie niezbyt dobrze sie tu o nim pisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn bardziej obcykanych w temacie: moja prolaktyna wynosi ponad 47. I tak sie zastanawiam czy nie oscylowala gdzies w tej okolicy juz w dniu mojego transferu. Jesli by tak bylo to czy moglaby ona przeszkodzic w zagniezdzeniu zarodka czy prolaktyna w ogole nie ma na to wplywu?

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Sesil, mowilam Ci ze nie ma sie co martwic na zapas! To, ze komus dany lekarz nie przypasowal to wcale zle o nim nie swiadczy. Nasza pania Palige chwalimy ale sa tez dziewczyny niezadowolone z wizyt u Niej.
    Ja chyba nie spotkałam niezadowolonej osoby z dr Paligi,dr Manki i Cholewy a dr Orlinskiego też bardzo lubię

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pytanie do dziewczyn bardziej obcykanych w temacie: moja prolaktyna wynosi ponad 47. I tak sie zastanawiam czy nie oscylowala gdzies w tej okolicy juz w dniu mojego transferu. Jesli by tak bylo to czy moglaby ona przeszkodzic w zagniezdzeniu zarodka czy prolaktyna w ogole nie ma na to wplywu?
    Nie ma

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Melduję, że z biopsji wszystko super wyszło. W piątek transfer. Mam lekką zmianę leków. luteina i 3x2.

ALE PIĄTEK 28.12 :P
    Świetnie! :)

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ja chyba nie spotkałam niezadowolonej osoby z dr Paligi,dr Manki i Cholewy a dr Orlinskiego też bardzo lubię
    No może ta dziewczyna która pisała ze dr wściekła się na dobre wyniki męża..ps i nagle zniknęła

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Kurcze... A ja do dr Mańki 3 miesiace muszę czekać.

Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty, bo faktycznie niezbyt dobrze sie tu o nim pisze.
    Franiczka warto tyle czekać do dr M. Ja też się zastanawiałam bo były inne wcześniejsze terminy do innych lekarzy(nie twierdzę że są gorsi czy coś) ale jakoś tak poczytalam inne fora też i dużo osób polecało dr M i dr P i nie zawiedziesz się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro czytalam np na facebooku, ze ktos byl niezadowolony z naszej pani dr. No i oczywiscie ma do tego prawo. ;)
    Ja znam tylko pania Palige ale o Cholewie rowniez spotkalam sie z dosyc niepochlebna i specyficzna opinia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    No może ta dziewczyna która pisała ze dr wściekła się na dobre wyniki męża..ps i nagle zniknęła
    Wiem ktora! Uwierzylabym moze gdyby nie to, ze Pani dr chyba nie da sie wyprowadzic z rownowagi. Powaznie, nie wiem jak Ona to robi ale jest oaza spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Bejzi no dla mnie to tez kosmos, ze można iść do łóżka i zrobić dziecko . Ehhhh
    Haha dziewczyny uśmiałam się z tego, macie rację to kosmos! :D

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Szapiro czytalam np na facebooku, ze ktos byl niezadowolony z naszej pani dr. No i oczywiscie ma do tego prawo. ;)
    Ja znam tylko pania Palige ale o Cholewie rowniez spotkalam sie z dosyc niepochlebna i specyficzna opinia.
    Ja sie z tym nie spotkałam .a gdzie?

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ja sie z tym nie spotkałam .a gdzie?
    A jest jakas grupa o in vitro

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, zwracam honor! Ta negatywna opinia tyczyla sie dr Manki a nie dr Paligi. Zerknelam przed chwila;)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Bejzi no dla mnie to tez kosmos, ze można iść do łóżka i zrobić dziecko . Ehhhh
    Ostatnio kolega z 9 miesięcznym dzieckiem mówił że jeszcze nie wiedzą zy żoa wraca do pracy czy nie zrobią sobie kolejnego. Zrobić dziecko w tak krótkim czasie to też jest dla mnie kosmos

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O każdym pewnie znajdzie isę dobra i zła opinia, ważne żebyśmy my miały dobrą no i wg mnie jak lekarz ma 90% dobrych to jest ok :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie, ze trudno Wam uwierzyc ze niektorzy ida do lozka i juz jest ciaza. A ja znam pary ktore do tego lozka nawet nie zdazyly dojsc i dwie kreski byly :p

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Mowicie, ze trudno Wam uwierzyc ze niektorzy ida do lozka i juz jest ciaza. A ja znam pary ktore do tego lozka nawet nie zdazyly dojsc i dwie kreski byly :p
    to dopiero kosmos :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz ma spelnic oczekiwania pacjenta i tyle. To tak jak np z dr Juraszkiem- sa dziewczyny ktore bardzo go sobie chwala i takie, ktore nie chca slyszec o wizycie u niego.
    U mnie jest ginekolog do ktorego niedlugo modly beda wznosic a widzicie, ja do niego w zyciu wiecej nie pojde. Konowal.

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ