Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bejzi wrote:Tolerancyjna - zależy tez od pory, o jakiej masz wizyte. Do poludnia np wszystko idzie raczej w punkt, po poludniu zdarzają sie obsuwy
Yoselyn - na str 838 Dziewczyny zadawaly Ci pytania, zerknij sobie
Hmmm... wizytę mam o 13, zaznaczę, że to będzie moja pierwsza wizyta.
Okej, nie jest źle z tym czasem - w poprzednich klinikach zdarzało mi się czekać ponad godzinę
Bardzo dziękuję za odzew3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
leci u mnie 7 miesiac, a konkretnie 30 tydzien
Odnosnie Oa to zawiesili nas, mozemy sie starac o malucha jak nasze dziecko bedzie mialo rok
tolerancyjna ja raz czekalam do dr Paligi prawie godzine, takie bylo opoznienie.Bejzi, tolerancyjna, sAnsa_28, KateHawke, Poziomka25, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
tolerancyjna wrote:Hmmm... wizytę mam o 13, zaznaczę, że to będzie moja pierwsza wizyta.
Okej, nie jest źle z tym czasem - w poprzednich klinikach zdarzało mi się czekać ponad godzinę
Bardzo dziękuję za odzew
Napiszesz coś więcej o sobie? Miło nam, że dołączasz do Provitytolerancyjna lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:leci u mnie 7 miesiac, a konkretnie 30 tydzien
Odnosnie Oa to zawiesili nas, mozemy sie starac o malucha jak nasze dziecko bedzie mialo rok
tolerancyjna ja raz czekalam do dr Paligi prawie godzine, takie bylo opoznienie. -
Bejzi wrote:Ja myślę, że o tej porze (bardzo często ja wtedy jestem przyjmowana), będzie wszystko o czasie, wiadomo poślizgi się zdarzają, bo p. Dr zawsze rozmawia tyle ile trzeba nie spoglądając na zegarek, niemniej wizyta przebiega tak, że wszystko po 15-20 minutach już wiesz
Napiszesz coś więcej o sobie? Miło nam, że dołączasz do Provity
Do tej poty miałam 3 IUI i 2 procedury. Niestety, nie udało się nam uzyskać żadnego zarodka. Jakby nasze gamety na siebie kompletnie nie reagowały.
Godzimy się z myślą o podjęciu AZ czy KD, ale chcielibyśmy spróbować ten ostatni raz... sami... (być może z nasieniem dawcy 50/50).
Zobaczymy co zaproponuje Pani doktor.
Ciężko pogodzić się z tym, że niby młodzi, niby zdrowi a taka lipa3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
Ptaszyna zawsze marzylam o duzej rodzinie, wiec jakas szanse mamy zeby ja miec
sAnsa_28, KateHawke, Ptaszyna lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
KateHawke wrote:To już dziś? To ja w takim razie też! &&& Kciuki mocne!
Edit: teraz napewno pokrecilam i zacytowalam zla wiadomoscWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 13:57
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Bella czytalam jak pisalas ze jeszcz zle zabezpieczyli material do badania, ale mam nadzieje ze jednak zrobia porzadnie badanie i bedzie jakis konkretny wynik!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Bella czytalam jak pisalas ze jeszcz zle zabezpieczyli material do badania, ale mam nadzieje ze jednak zrobia porzadnie badanie i bedzie jakis konkretny wynik!
Niemniej jednak tez byl jakis problem i badanie jest wykonywane drugi raz, a ja dalej czekam na wynik -
tolerancyjna wrote:Moja stopka nie napawa optymizmem, nie mniej jednak liczę na jakiś cud i mam nadzieję, że p. doktor na coś 'wpadnie'.
Do tej poty miałam 3 IUI i 2 procedury. Niestety, nie udało się nam uzyskać żadnego zarodka. Jakby nasze gamety na siebie kompletnie nie reagowały.
Godzimy się z myślą o podjęciu AZ czy KD, ale chcielibyśmy spróbować ten ostatni raz... sami... (być może z nasieniem dawcy 50/50).
Zobaczymy co zaproponuje Pani doktor.
Ciężko pogodzić się z tym, że niby młodzi, niby zdrowi a taka lipa08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Wybacz moją ignorancję, nie popatrzyłam w stopkę. Rzeczywiście "bogata" historia. Zupełnie inna, niż te dotychczas tutaj. Czy w obecnej klinice jakiś pomysł był dlaczego tak się dzieje?
Nie chciałam żeby ton mojej wypowiedzi miał sarkastyczny wydźwięk
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam (ehhh to pisanie
)
Do tej pory mieliśmy 2 różne procedury, inne leki, inne protokoły - nie pomogło. Mieliśmy też aktywacje oocytów i inne cuda.
Lekarz stwierdził, że musi być jakiś defekt na poziomie enzymatycznym.
Obecna klinika nie daje nam szans na dziecko z naszych komórek. Być może z innymi partnerami by się nam udało, bo teoretycznie w pojedynkę mamy całkiem niezłe wyniki.
Nadzieja umiera ostatnia, dlatego chcemy się jeszcze skonsultować3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
tolerancyjna a badałaś KIR a mąż HLA-C?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
njut wrote:tolerancyjna a badałaś KIR a mąż HLA-C?
jak zrobilas ta stopke moja historia leczenia?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:jak zrobilas ta stopke moja historia leczenia?
Teraz tylko aktualizuję pamiętnik.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Yoselyn82 wrote:jak zrobilas ta stopke moja historia leczenia?
To jest odnosnik do pamietnika.
W podpisie: [ Url= wklejasz link pamietnika ] to co ma sie wyswietlac w stopce [/url] i wpisujesz to bez spacji po = i przed/po nawiasachWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 14:13
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
njut wrote:tolerancyjna a badałaś KIR a mąż HLA-C?
A co to za badania???
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
tolerancyjna wrote:Nic nie szkodzi
Nie chciałam żeby ton mojej wypowiedzi miał sarkastyczny wydźwięk
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam (ehhh to pisanie
)
Do tej pory mieliśmy 2 różne procedury, inne leki, inne protokoły - nie pomogło. Mieliśmy też aktywacje oocytów i inne cuda.
Lekarz stwierdził, że musi być jakiś defekt na poziomie enzymatycznym.
Obecna klinika nie daje nam szans na dziecko z naszych komórek. Być może z innymi partnerami by się nam udało, bo teoretycznie w pojedynkę mamy całkiem niezłe wyniki.
Nadzieja umiera ostatnia, dlatego chcemy się jeszcze skonsultowaćzrozumiałyśmy się
Mam nadzieję, że nasza p. Dr coś dla Was wymyśli. Mocno trzymam za to kciuki.
Tak jak evkill ostatnio napisała: I pomyśleć, że ludzie idą tylko do łóżka i mają dzieci. W głowie się nie mieści.
Odezwij się jak będziesz coś wiedzieć, może potomnym się przydatolerancyjna lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Hejooo dobrze pamiętacie ale dziś nie poszłam na bhcg bo był wypadek koło przychodni,ruch zamknięty więc stwierdziłam że nie idę, jutro pójdę to będzie 6dpt to już będzie jednoznacznie raczej? Mam dziś dzień wkur... Jestem tak wkur.. nie wiadomo o co, Raczej wiadomo! O wszystko,! od rana mnie wkurza łącznie z tym że nie zrobiłam tej bety, to chyba podświadomy stres że zbliża się ten moment, lub pms -zblizajacy się okres
Bella93 lubi tę wiadomość
-
A tak wogole to przygotowuje się do 0,100 przekopałam neta i nie widzę żadnej ciąży z takiej blastki 2BC, chociaż pani embriolog tłumaczyła że nie takie przypadki były i ich zaskakiwały , że dobrze się rozmroził a niektóre blastki 4AA padają po rozmrożeniu, ahhhhh ahhhhh
Z tych nerwów zaczol mnie brzuch boleć a była taka cisza idealna, ale nie mam tych ciążowych ciągnięcia itd nic a nic -
nick nieaktualny