X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    No to u mnie sie wyklarowalo samo- obowiazkowy cykl przerwy z taka prolaktyna. Ale w sumie to dobrze- zle sie czuje. Piersi bola tak jakbym sie ciagle szczypala po brodawkach.
    Moze mezowi uda sie w piatek zalatwic prace na pozniejsza godzine to rano pojedziemy te 30km do diagnostyki na krew a popoludniem do Angeliusa na usg piersi.
    A gdzies w polowie cyklu umowie sie na wizyte do pani dr. Zobaczymy czy w kolejnym bedziemy mogli probowac czy tez bedzie na straty.
    Jak sie czujecie na castagnusie?
    Na pewno przerwa dobrze Ci zrobi, tym bardziej, że organizm sam dał o tym znać
    Ja nie czułam zbytniej różnicy, jedynie cykl mi się wydłużył w pierwszym miesiącu przyjmowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 20:53

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Martinka no co Ty!!! To się spotkamy!! A co będziesz badać ?
    Na pierwszą wizytę u P. mam zrobić ANA, ASA, allo MLR, test limfocytoksycznt, KIR i HLA-c. Chciałabym jeszcze jakoś zrobić między świętami kariotypy, ale wszędzie robią w poniedzałki i wtorkii a do prokocimia dodzwonić się nie mogę do genetyka i nie wiem
    w jakie dni robią to badanie. Wrrrr, przerażają mnie te podróże- Katowice, Kraków, Warszawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:00

0901d7c722.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Na pierwszą wizytę u P. mam zrobić ANA, ASA, allo MLR, test limfocytoksycznt, KIR i HLA-c. Chciałabym jeszcze jakoś zrobić między świętami kariotypy, ale wszędzie robią w poniedzałki i wtorkii a do prokocimia dodzwonić się nie mogę do genetyka i nie wiem
    w jakie dni robią to badanie. Wrrrr, przerażają mnie te podróże- Katowice, Kraków, Warszawa.
    Martinko, powtarzam sie z Diagnostyka, ale my tam robiliśmy, 350 od osoby, moze masz jakąś w okolicy, na pewno caly tydzien pobieraja krew.
    Jak udalo Ci sie ustalic ten zestaw badan? Test limfocytoksyczny to ten ktory robila didik?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    My kariorypy robiliśmy w Rudzie Śląskiej, może bliżej Ci będzie ... Nam do zrobienia w Prokocimiu został kir i mężowi HLA-c, i test lct który mamy razem zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jak na pierwsza wizytę ? Do Paśnika rozumiem? Mnie powiedział ze na pierwsza wizytę tylko test IMK mogę zrobić ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:39

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Zgadza się, wszystko opiera się na teorii przeszczepu. A jak się to ma do naszych macic? Nie wiadomo.

Szapiro, u Ciebie też problem leżał w immunologii?

Jak Wasze plany? Idziecie jak burza, czy raczej spacerkiem?
    Ja już po ...spacerem ..pęcherzyk jest:)

bbeczka91, sAnsa_28, h_anulka, KateHawke lubią tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja specjalnie do niego dzwoniłam , bo przed pierwsza wizyta zależało mi żeby nie jechać z niczym... Jechałam sama, w dodatku w okropnych boleściach bo miałam 1 dc po to żeby zlecił mi kilka badań ... wypaliłam bak paliwa i zapłaciłam za wizytę i 500 nie moje;)

• Martinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Martinko, powtarzam sie z Diagnostyka, ale my tam robiliśmy, 350 od osoby, moze masz jakąś w okolicy, na pewno caly tydzien pobieraja krew.
    Jak udalo Ci sie ustalic ten zestaw badan? Test limfocytoksyczny to ten ktory robila didik?
    Tak, u dr Paśnika. Z racji tego, że ciężko mam z dojazdami chciałam już mieć jakieś badania na pierwszą wizytę i wysłałam e-mail przez recepcję w Warszawie z krótką informacją o naszym leczeniu. Resztę badań podobno można zrobić na miejscu. Pytałam w Diagnostyce w Bielsku i w Provicie kariotypy też robią w wybrane dni. Jeszcze mam wizytę po nieudanym transferze u Pani Dr, więc dopytam czy jest sens robić te wszystkie badania . U nas poronień nie było, beta nigdy nie drgnęła, więc pewnie dlatego mąż narazie robi tylko HLA-c. Nie znam się na tym jeszcze. Mam nadzieję, że się wyrobię do 12.01 z częścią badań. Didik ja też często przemierzam serki km sama, bo ktoś musi więcej pracować na to nasze leczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:32

0901d7c722.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    No to u mnie sie wyklarowalo samo- obowiazkowy cykl przerwy z taka prolaktyna. Ale w sumie to dobrze- zle sie czuje. Piersi bola tak jakbym sie ciagle szczypala po brodawkach.
    Moze mezowi uda sie w piatek zalatwic prace na pozniejsza godzine to rano pojedziemy te 30km do diagnostyki na krew a popoludniem do Angeliusa na usg piersi.
    A gdzies w polowie cyklu umowie sie na wizyte do pani dr. Zobaczymy czy w kolejnym bedziemy mogli probowac czy tez bedzie na straty.
    Brałam 4 miesiące, nic zupełie nie czułam, po 3 miesiącach miałam idealną długość cyklu, wcześniej miałam nawet cykle po 50 dni

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , ale wiesz odrobina zrozumienia w tej naszej sytuacji nie zaszkodzi. Zwłaszcza , ze chciałam zapłacić przelewem byle nie jechać. No nic nie ma co się denerwować . Zen;)

Bejzi lubi tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Tylko jakbyś tam szła to wyrób se odrazu kartę stałego klienta, dają 5% rabatu, a powyżj 150 10% :) Zawsze coś do kieszeni :)
    Vaina skąd masz info o 10%. Ja korzystam z Diagnostyki dosyć często i wiem tylko o 5%.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ptaszyna Castagnus to właśnie niepokalanek o którym Ci pisałam. To zioło które bardzo dobrze wpływa na kobiety, reguluje cykl, łagodzi pms. Samo dobro :)
    Ja po roku brania zeszłam ok 40 na 20.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Seni83 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z was nie wypełniony aneks do umowy o przechowywanie zarodków potrzebuje wydrukować Na już

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Brałam 4 miesiące, nic zupełie nie czułam, po 3 miesiącach miałam idealną długość cyklu, wcześniej miałam nawet cykle po 50 dni
    Zawsze mialam idealne. Mysle ze to leki na sztucznym cyklu tak mi dzwignely prolaktyne- to by tez chyba tlumaczylo dlaczego nie narzekalyscie na samopoczucie a ja od samego poczatku jeczalam co to mnie nie boli i jak to zle sie czuje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ptaszyna Castagnus to właśnie niepokalanek o którym Ci pisałam. To zioło które bardzo dobrze wpływa na kobiety, reguluje cykl, łagodzi pms. Samo dobro :)
    Ja po roku brania zeszłam ok 40 na 20.
    No ale z takim wynikiem jak ja mam czyli 47- mozna podchodzic do transferu? Bo to mnie glownie interesuje.
    Moj wynik prolaktyny nigdy nie przekroczyl 10 wiec zwalam wine na leki/stymulacje.
    Ale z dwojga zlego ciesze sie ze to prolaktyna, na spokojnie sobie dzieki temu podejde do usg piersi.
    I bede sie bronic przed bromergonem! Wszystko byle nie to!:p

• Vaina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Vaina skąd masz info o 10%. Ja korzystam z Diagnostyki dosyć często i wiem tylko o 5%.
    Od babki co pobiera krew, 2-3 razy jak miałam płacić więcej niz 150 wtedy mówiła, że jak więcej niz 150 to 10%

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co?
    Jak nie urok to sraczka. Jak nie cyrki z cytologia to teraz z piersia. W ogole od kilku dni jestem tak obrzydliwie rozdrazniona, ze sama siebie nie lubie. Albo chodze zla jak osa albo wyje. Zloszcze sie o byle pierdole i placze bez powodu. Ot tak.
    Wszyscy wkolo wiedza lepiej ode mnie jak sie czuje: "naprawde zle Ci? Eee niemozliwe", "nie udalo sie? Pewnie za wczesnie test zrobilas! Przeciez po in vitro zawzze sie udaje", "przerwe robisz? Ja to bym odrazu w kolejnym cyklu podchodzila", "piersi Cie bola? Teraz narzekasz to co dopiero jak bedziesz w ciazy?".
    Mam ochote wykrzyczec, zeby sie wszyscy odpierdolili ode mnie.

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ja już po ...spacerem ..pęcherzyk jest:)
    Ojej to ogromne gratulacje! :) Napiszesz cos wiecej? Z tego co pamiętam, bylas raczej ciezszym przypadkiem. Nie chce tak wyciągać, ale ddaj tu troche otuchy, bo posucha u naszej p Dr z forumowymi ciazami. Jeszcze raz najlepszego dla Was!

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    I wiecie co?
    Jak nie urok to sraczka. Jak nie cyrki z cytologia to teraz z piersia. W ogole od kilku dni jestem tak obrzydliwie rozdrazniona, ze sama siebie nie lubie. Albo chodze zla jak osa albo wyje. Zloszcze sie o byle pierdole i placze bez powodu. Ot tak.
    Wszyscy wkolo wiedza lepiej ode mnie jak sie czuje: "naprawde zle Ci? Eee niemozliwe", "nie udalo sie? Pewnie za wczesnie test zrobilas! Przeciez po in vitro zawzze sie udaje", "przerwe robisz? Ja to bym odrazu w kolejnym cyklu podchodzila", "piersi Cie bola? Teraz narzekasz to co dopiero jak bedziesz w ciazy?".
    Mam ochote wykrzyczec, zeby sie wszyscy odpierdolili ode mnie.
    Kochana, trzymaj się :* i nie miej oporów, by teraz powiedzieć komuś, że nie masz ochoty słuchać jego durnych rad. Za Tobą okropny czas, przeszłaś męki psychiczne i fizyczne. Jesteś bardzo silna <3

Ptaszyna lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ