X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, nie sikaj wiecej, bo mam wrażenie że te sikańce się stresują. Przecież jest dobrze! Oczywiście zawsze może coś pójśc źle, ale statystycznie masz na to mniejsze szanse niż na zdrową ciąże i tego się trzymaj. Jesteś młoda i nie ma powodu dla którego miałabyś widzieć wszystko źle, więc kończ z sikańcami, nakrzycz na męża jak każe Ci znowu testować :P
    Jest bardzo dobrze i tego sie trzymaj!

Ptaszyna lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, wątpię żebyś zaszkodziła dziecku.
    Oni piszą często że czegoś nie wolno bo nie można przeprowadzać badań na kobietach w ciąży, więc zapobiegawczo kobieta w ciąży prawie nic nie może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, nie jest to zbyt pocieszajace ale ja tez jestem glupolek. Dzis mnie oswiecilo, ze przeciez masc ktora uzywam na luszczyce jest sterydowa :/
    Pytam czy zielona herbate moge pic a o masci nie pomyslalam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sikam, absolutnie. Testy wychodza jak chca a ja sie tylko denerwuje. Po prostu chcialam wkoncu zobaczyc porzadna druga kreske. Dzis zobaczylam na tyle wyrazna, ze naprawde- ani jednego testu wiecej. Jutro ide na bete i jak bedzie ok to jeszcze w poniedzialek i dzwonie do kliniki.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny jakby ktoras z Was potrzebowala testosteron to mam cale opakowanie Androtop zel 16,2mg pojemnik 88g. Nie uzywany, starcza na 3 miesieczna kuracje przed stymulacja. Dostaje sie ja przy niskim AMH. Ja kupilam dwa pojemniki, a zuzylam tylko jeden.
    Odstapie za polowe ceny, w aptece kosztuje 198zl.
    hej, czy to jeszcze aktualne? :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie sikam, absolutnie. Testy wychodza jak chca a ja sie tylko denerwuje. Po prostu chcialam wkoncu zobaczyc porzadna druga kreske. Dzis zobaczylam na tyle wyrazna, ze naprawde- ani jednego testu wiecej. Jutro ide na bete i jak bedzie ok to jeszcze w poniedzialek i dzwonie do kliniki.
    Pamiętaj żeby powiedzieć że to 12 i 14dpt bo inaczej to zaraz mają wielki problem że za wcześnie zrobiona beta. A po co się denerwować niepotrzebnie przez telefon ;)

Yummymummy lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Pamiętaj żeby powiedzieć że to 12 i 14dpt bo inaczej to zaraz mają wielki problem że za wcześnie zrobiona beta. A po co się denerwować niepotrzebnie przez telefon ;)
    Ja bede miala bete z 10dpt(czwartek) i z 14dpt(poniedzialek). Nie dam rady zrobic 12dpt jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja bede miala bete z 10dpt(czwartek) i z 14dpt(poniedzialek). Nie dam rady zrobic 12dpt jeszcze.

Ptaszyna ja chodzę jak zombie w pracy bo też w nocy musiałam wstawać siusiu hih no ale takie uroki i lepiej tak niż gdyby nic się nie działo :D
    Zapomniałam się i wypiłam kawę w pracy.. Dziewczyny jak to z tą kawa jest na początku ciąży można czy nie <myśli>

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Ptaszyna ja chodzę jak zombie w pracy bo też w nocy musiałam wstawać siusiu hih no ale takie uroki i lepiej tak niż gdyby nic się nie działo :D
    Zapomniałam się i wypiłam kawę w pracy.. Dziewczyny jak to z tą kawa jest na początku ciąży można czy nie <myśli>
    Gdybym sie wysikala i zasnela to luz, ale jak sie juz obudze to nie zasne:/ nie umiem mimo, ze oczy same mi sie zamykaja. Leze teraz taka wykonczona na lozku, ledwo zyje ale nie, nadal nie umiem zasnac. Ale luz, jeszcze z dwie noce takie i wkoncu musze pasc jak sznita, nie ma innej opcji:p
    Dokladnie, marudze bo niefajnie sie czuje i troche mecze ale lepiej tak niz sie martwic, ze nie ma zadnych objawow. :)

Kawy chyba lepiej unikac ale raz na jakis czas mysle ze sie nic sie stanie jesli wypije sie jakas mala, slaba.
    Ja w ogole kawy nie lubie, toleruje tylko inke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w rejestracji nie wystarczy powiedzieć o jednej pozytywnej becie? Ja już nie pamietam czy wymagali dwóch wyników.
    Sikańce olej Ptaszyna, szkoda już kasy na nie.
    A teraz to się zaczną objawy :) ciagle parcie na pęcherz nie zniknie, dojdą mdłości, bóle i zawroty głowy, wstręt do jedzenia, ogólnie uczucie mega kaca, zmienny humor, bolące piersi, a jeszcze większy ból jak dotknięcie choćby bluzką, ciagle spanie, brak koncentracji , zapominanie itd itd :p droczę się z Wami, życzę żebyście gładko przechodziły ciąże :)
    Kawę jedna na dzień można pic, ale tez nie siekierę. W końcu przyjdzie nietolerancja kawy także będzie po problemie.
    Miłego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:35

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    A w rejestracji nie wystarczy powiedzieć o jednej pozytywnej becie? Ja już nie pamietam czy wymagali dwóch wyników.
    Sikańce olej Ptaszyna, szkoda już kasy na nie.
    A teraz to się zaczną objawy :) ciagle parcie na pęcherz nie zniknie, dojdą mdłości, bóle i zawroty głowy, wstręt do jedzenia, ogólnie uczucie mega kaca, zmienny humor, bolące piersi, a jeszcze większy ból jak dotknięcie choćby bluzką, ciagle spanie, brak koncentracji , zapominanie itd itd :p droczę się z Wami, życzę żebyście gładko przechodziły ciąże :)
    Kawę jedna na dzień można pic, ale tez nie siekierę. W końcu przyjdzie nietolerancja kawy także będzie po problemie.
    Miłego dnia dziewczyny
    October, ja prawie nic z tego co piszesz nie mam :P i nie miałam :P
    takze Ptaszyna, brak super objawów nie jest problemem :)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedną kawę dziennie piłam całą ciążę, taką z półtorej łyżeczki. Po porodzie nie piłam 2 tygodnie a potem taką z 1 łyżeczki.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja na chwile obecna mam:
    -uczucie zimna,
    -bezsennosc,
    -bole okresowe,
    -czeste sikanie po troszku.
    Ponoc rozdrazniona jestem.

Objawy mam wiec zasadniczo prawie zadne. Procz zimnych dreszczy i sikania to objawy jak zwykle przed okresem. :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze to prawie non stop spalam, mialam pare razy odruch wymiotny i bylo mi nie dobrze ale w zasadzie nic poza tym. Biust bardzo wrazliwszy byl, jak zdejmowalam stanik to tak bolal ze masakra i troche czulam podbrzusze.Spadlam 3 kg chociasz jadlam nornalnie. Zaczelam przybierac dopiero w 5 miesiecu.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole, jak obliczyc kiedy w tym cyklu teoretycznie mam termin miesiaczki? Od owulacji 14 dni policzyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zapomnialabym! Mam paskudnie wzdety brzuch i zaparcia ale wydaje mi sie, ze to od prolutexu..

• Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie zimno, a ponoć w ciązy jest na odwrót :P
    No i ta senność jest zabójcza, ostatnio oparłam głowę na ręce w pracy i zasnełam :P

• Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie Srebrszysta, njut jak tam wasze plany?

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    hej, czy to jeszcze aktualne? :)

Yes :) I chyba bede w ta sobote w pl to moglabym wyslac, chyba ze jestes z Katowic to mozemy sie tez gdzies umowic. z tymze w Katowicach bede tylko kilka godzin.

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś nie miała wczoraj tego spotkania w sprawie badań? cos mi się tak kojarzy.

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ