X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak doceniam, ze oprocz procedur mozemy gdzies poleciec/pojechac, czesto wychodzimy z domu... to baardzo pomaga zyc "normalnie", a nie tylko staraniami.

Ptaszyna, ja Ci polecam zrobić drugi raz ten facelle z rossmanna. Ja na nim wylapalam biochemiczna, przynajmniej u mnie tak bardzo oddaje wzrost/spadek bety.
    Zlap sobie rano mocz do jakiegos pojemniczka i idz do sklepu.

Mag, Tobie to beta pewnie juz spada, to pospiesz sie z tym testem :P

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Zostało mi całe opakowanie 20 tabletek Encorton i z 19 tabletek Estrofem, data ważności do 2021. Jeżeli któraś by chciała to wyślę, bo u mnie to będzie leżało aż w końcu wyląduje w koszu.
    October, ja chętnie przygarnę encorton i estrofem.

0901d7c722.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Mam taką małą słabość i czasami zamawiam sobie próbki niszowych perfum.
    Sama jestem zakochana Xerjoff Casamorati Gran Ballo :)
    Czy przypominaja jakieś ogólnodostępne? ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    No ja składam już 3 lata :D
    Męża mam kochanego i wiem, że jest wart tych perfum ale 1,5tys za 120ml... jakoś nie jestem w stanie wydać.
    Idz do drogerii i napsikaj do jakiegos pojemniczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:16

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    October, ja chętnie przygarnę encorton i estrofem.

Martinka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak co to tam możesz mi adres napisac, jutro idę na pocztę po paczkę to bym od razu wysłała

• monik123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety o takich perfumach mogę tylko pomarzyć :-D

Dziewczyny, bo zaczynam rozkminiać...w sobotę będę u Pani dr, to będzie mój 25dc (przy cyklach 27-28dni)...powiedzcie mi czy jest szansa, że mogłabym zacząć stymulację w kolejnym cyklu? Z badań mam cytologie, chlamydie itp, a brakowałoby mi wurusologii i biocenozy plus wirusologia męża, czy o czymś zapomniałam? Póki co wiem tylko tyle, że pójdziemy krótkim protokołem.

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie mozna keratynowego. To na 100%. Chodzi o te opary ktore sie wydzielaja podczas prostowania.
    To nie jest to samo co zwykle farbowanie czy prostowanie;)

No to mnie teraz jeszcze bardziej zestresowałas :( głupia ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October nie myśl już o tym, słyszałam ze najgorzej w pierwszym trymestrze wdychać chemię. Powiedz lepiej czy jesteś zadowolona? Od kilku lat się zastanawiam , ale nie mam odwagi. Mam taki pierz na głowie ostatnio , ze może bym sobie zrobiła

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octoberku czy mogę Ci wysłać zaproszenie do grona przyjaciółek? Miałabym kilka pyt odnośnie doktora którego polecalaś:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    October nie myśl już o tym, słyszałam ze najgorzej w pierwszym trymestrze wdychać chemię. Powiedz lepiej czy jesteś zadowolona? Od kilku lat się zastanawiam , ale nie mam odwagi. Mam taki pierz na głowie ostatnio , ze może bym sobie zrobiła

Czasu nie cofnę, mam nadzieje ze ten raz nic nie zrobi :/
    Zadowolona jestem, bo mam włosy ni to kręcone ni to proste, takie byle jakie. A po tym przez jakiś czas idealne druty a pozniej się robią takie lekko falowanie, ale nadal gładkie. Nie używam później specjalistycznych szamponów ani odzywek po keratynie
    tylko wszystko co zawsze. Kupuje z firmy encanto. Po kativie strasznie włosy długo śmierdziały jak były mokre. No i cenowo wychodzi ok 100 zł w zależności jak długie i gęste masz włosy, a nie jak u fryzjera 600 zł( przynajmniej u mnie takie ceny)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Octoberku czy mogę Ci wysłać zaproszenie do grona przyjaciółek? Miałabym kilka pyt odnośnie doktora którego polecalaś:)
    Jasne :)

• Martinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z perfum które kocham i mamod lat są Shiseido Zen. Lubię też Chanel Chance eau de fraiche

njut lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A ja tak doceniam, ze oprocz procedur mozemy gdzies poleciec/pojechac, czesto wychodzimy z domu... to baardzo pomaga zyc "normalnie", a nie tylko staraniami.

Ptaszyna, ja Ci polecam zrobić drugi raz ten facelle z rossmanna. Ja na nim wylapalam biochemiczna, przynajmniej u mnie tak bardzo oddaje wzrost/spadek bety.
    Zlap sobie rano mocz do jakiegos pojemniczka i idz do sklepu.

Mag, Tobie to beta pewnie juz spada, to pospiesz sie z tym testem :P
    Nie lubie, ani troche :(
    W czwartek pojde na bete, nie sikam wiecej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Czasu nie cofnę, mam nadzieje ze ten raz nic nie zrobi :/
    Zadowolona jestem, bo mam włosy ni to kręcone ni to proste, takie byle jakie. A po tym przez jakiś czas idealne druty a pozniej się robią takie lekko falowanie, ale nadal gładkie. Nie używam później specjalistycznych szamponów ani odzywek po keratynie
    tylko wszystko co zawsze. Kupuje z firmy encanto. Po kativie strasznie włosy długo śmierdziały jak były mokre. No i cenowo wychodzi ok 100 zł w zależności jak długie i gęste masz włosy, a nie jak u fryzjera 600 zł( przynajmniej u mnie takie ceny)
    Dzięki ! No właśnie ja mam tez takie włosy , ni w pi ni w oko;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octoberku, nie przejmuj sie! To zalezy od skladu preparatu ktory uzywasz do prostowania.
    Mysle, ze zakaz prostowania wynika z tego ze nie stwierdzono jak opary oddzialywuja na malenstwo- co przeciez nie oznacza, ze zrobia mu jakas krzywde.
    Jesli nie chcesz zrezygnowac z prostowania to mysle ze nastepnym razem sprawe zalatwi maseczka lekarska i prostowanie w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
    Nie chcialam Cie zestresowac, przepraszam :(

Wiem o tym prostowaniu bo chcialam do niego podejsc na samym poczatku procedury in vitro i fryzjerka mi odradzila.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie lubie, ani troche :(
    W czwartek pojde na bete, nie sikam wiecej :(
    Chodzilo mi raczej o to, ze te testy ciemnieja z beta i jak sobie porownasz z tym wczesniejszym to sie uspokoisz.

Ale faktycznie jak czytam drugi raz co napisalam to mozna to zle odebrac. Przepraszam. Nie to mialam na mysli :/

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Octoberku, nie przejmuj sie! To zalezy od skladu preparatu ktory uzywasz do prostowania.
    Mysle, ze zakaz prostowania wynika z tego ze nie stwierdzono jak opary oddzialywuja na malenstwo- co przeciez nie oznacza, ze zrobia mu jakas krzywde.
    Jesli nie chcesz zrezygnowac z prostowania to mysle ze nastepnym razem sprawe zalatwi maseczka lekarska i prostowanie w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
    Nie chcialam Cie zestresowac, przepraszam :(

Wiem o tym prostowaniu bo chcialam do niego podejsc na samym poczatku procedury in vitro i fryzjerka mi odradzila.
    Zawsze mam maseczkę i wietrze pomieszczenie, ale i tak te opary trochę gryzą. Nie wiem co mi się z mózgiem dzieje jakiś kisiel, normalnie to czytam czy popcorn można jeść w ciąży a tego nie przeczytałam tylko mechanicznie wzięłam i zaczelam robić, ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Chodzilo mi raczej o to, ze te testy ciemnieja z beta i jak sobie porownasz z tym wczesniejszym to sie uspokoisz.

Ale faktycznie jak czytam drugi raz co napisalam to mozna to zle odebrac. Przepraszam. Nie to mialam na mysli :/
    Wiem co mialas na mysli, nie przepraszaj.
    Zmartwilam sie, ze jednak moze sie nie udac:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Zawsze mam maseczkę i wietrze pomieszczenie, ale i tak te opary trochę gryzą. Nie wiem co mi się z mózgiem dzieje jakiś kisiel, normalnie to czytam czy popcorn można jeść w ciąży a tego nie przeczytałam tylko mechanicznie wzięłam i zaczelam robić, ehh
    To nie przejmuj sie, napewno nie zaszkodzilo! Bardziej zaszkodzi takie umartwianie sie na zapas. Tak jak mi teraz szkodzi :p

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Wiem co mialas na mysli, nie przepraszaj.
    Zmartwilam sie, ze jednak moze sie nie udac:(
    Istnieje takie ryzyko, ale! Nie mysl o tym, u Ciebie musi byc to pierwsza ciaza zakonczona porodem w odpowiednim czasie ;)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ