Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Makumba, nie wiem sama. Dzisiaj od 2.30 nie moglam zasnac przez ok.godzine. Uje...lo mi sie, ze to juz koncowka a ja nie mam zdjecia zadnego ladnego Malej...
Ja sie na przybieraniu na wadze nie znam, ale chyba 10 kg to n8e tak duzo, co? Lekarz nic nie mowil?
Dobrze, ze z maluszkiem wszystko ok.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Makumba wrote:To ja coś pozytywnego napiszę żeby może zacząć zmieniać bieg zdarzeń na naszym forum
Byłam u lekarza, dziecko waży ponad 1700 g, mój ogólny stan bez zastrzeżeń, ciśnienie ok, szyjka wysoko, dziecko obraca się wokół osi aa i od początku ciazy przytyłam już 10 kg - dużo jakoś prawda? Ale jak się codziennie je ciasta to czego tu oczekiwaćMakumba lubi tę wiadomość
-
Ana wyobraź sobie 10 kg cukru na sobie, kurde, a teraz najgorsze miesiące. Wlasnie 8 kg to jest optymalnie.
Emilka 20 kg to jest masakra w skali od 1 do 10 - 10.
Asia wyluzuj z tym zdjęciem, ja mam takie że nic na nich nie widać. Brzydkie są jak cholera.
Jak Cię tak ciśnie to pomęcz dr, niech ją ponaciska, może jeszcze się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 09:52
-
ana1122 wrote:To super ze z mała ok wszystko. Dobrze przytylas ja też tyle bym chciała A nie tylko 4 kg i myślę co tu zrobić żeby tyc. Już nawet słodycze podjadam:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 09:54
-
Ona84 to normalne ze się denerwujesz przed wizytą
ale fajnie że już startujesz. Daj znać jak będziesz po. Makumba moja koleżanka bardzo się cieszyła że przytyła bo przed ciążą ważyła 42 kg. Ja ważyłam wtedy 45kg ja byłam chuda a ona to już same kości i skóra. Wiesz jak ładnie wyglądała mając na sobie 20 kg więcej? Jak nie ona. Teraz znowu chuda jest jak szkapa.
Makumba lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ana nie martw się ja też nie mam do nich ręki. Pierwszy raz jak piekłam ciasto zapomniałam dodać mąki
-
Co ile waży pod koniec ciąży:
płód - 3,5 kg
macica - 1 kg
łożysko - 0,8 kg
płyn owodniowy - 1,2 kg
piersi - 0,5 kg
woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg
zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg
Razem 10 kg
Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz.
Ja już mam 12 do przodu, a jeszcze trochę czasu mi zostało. Spokojnie, zaczniemy karmić, to z nas wyciągnąGosia321, Makumba lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Ja mniej niz 10 kg, moze jakies 8? Nie wiem dokladnie, bo tez mi spadlo i nie kontroluje tego tak. Ale teraz jak zaczelam wiecej jesc to 2 przybylo.
W sobote widzialam sie ze znajomymi, to jedna byla w szoku, ze za ok.1,5 miesiaca rodze, bo az tak nie przytylam. I mnie nastraszyly, ze na koniec jeszcze moze mnie wywalic.
Makumba, to nie cukier, to woda!
Ana, nie powinno sie wyciagac od razu ciasta, Emilka ma racje. Musi troche odpoczac.
Ona84, super ze to juz.
Makumba lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
Zamowilam wczoraj w koncu lozeczko.
Aha, i po ostatnich dwoch wizytach, to dzisiaj mam 33tc i 1/2. I za cholere nie wiem jak to liczyc.Tak se doktorek napisal/wyliczyl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 10:53
Gosia321, Makumba lubią tę wiadomość
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:Ja mniej niz 10 kg, moze jakies 8? Nie wiem dokladnie, bo tez mi spadlo i nie kontroluje tego tak. Ale teraz jak zaczelam wiecej jesc to 2 przybylo.
W sobote widzialam sie ze znajomymi, to jedna byla w szoku, ze za ok.1,5 miesiaca rodze, bo az tak nie przytylam. I mnie nastraszyly, ze na koniec jeszcze moze mnie wywalic.
Makumba, to nie cukier, to woda!
Ana, nie powinno sie wyciagac od razu ciasta, Emilka ma racje. Musi troche odpoczac.
Ona84, super ze to juz. -
polopiryna wrote:Co ile waży pod koniec ciąży:
płód - 3,5 kg
macica - 1 kg
łożysko - 0,8 kg
płyn owodniowy - 1,2 kg
piersi - 0,5 kg
woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg
zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg
Razem 10 kg
Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz.
Ja już mam 12 do przodu, a jeszcze trochę czasu mi zostało. Spokojnie, zaczniemy karmić, to z nas wyciągną