Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Ja też tak nam. Kosmetyki babydream są W promocji teraz
Ooo, to musze do riczmana zajechac."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Czesc Wam
Asia i Laura fajnie ze macie dzisiaj wizyty, pochwalcie sie po.
Gosia321 udanych zakupów. Na zwolnieniu siedzisz do testu?
Ja dzisiaj dzwonilam do Białegostoku z informacją o pozytywnym teście i Pan embriolog się bardzo ucieszył bo powiedział, że ma dzisiaj bardzo przyjemny dzień bo ja już czwarta do niego dzwonię z pozytywem.
U nas zostały zamrożone dwie blastocystyTakze mam po kogo wracac.
Umówiłam się również do dr D na wizyte 28.06 w rocznicę naszego ślubu i mam nadzieję, że zobaczymy juz naszego szkraba z serduszkiem(to będzie 6t+4d)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:16
Lotta84, asiastokrota, Lura82, Asia08, Makumba, Gosia321, ana1122, Storczyki lubią tę wiadomość
-
Nadziejka gratuluję pokaźne rodznaki. A propo rocznicy to u nas tez 28 czerwiec,w ty roku już 4.Musi być szczęśliwa.
Gosia juz niedługo będzie testować,robisz betę czy sikańca?
Ja w piątek albo w sobotę tez spróbuję zrobić betę.Co będzie to będzie.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Hej.Niestety beta 10 dzien po drugiej iui wynosi 0,7.Umówiłam się na wizytę do dr D odnośnie in vitro. Dziewczyny proszę o jakieś wskazówki jak to u Was wygladalo,jakie badania musialyscie wykonać,kiedy rozpoczęłyście całą procedurę?Nie mialam histeroskopii czy powinnam o nią zapytać na tym etapie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:24
-
Lotta bardzo mi przykro.
Przed ivf badania sa chyba takie same jak do iui. Jeśli sie mylę to dziewczyny poprawcie mnie. Zależy kiedy robilas, bo wazne sa 3 miesiące w większości. To kiedy rozpoczniesz procedure zależy jaki protokół zaleci doktor. Dlugi protokół to ok 2,5 miesiaca, krotki o wiele szybciej idzie.
Histeroskopia nie jest konieczna jeżeli dr nie zauważy nic niepokojącego.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lotta84 nie poddawaj się, walcz dalej. Dobrze że idziesz na wizytę do dr D, jest konkretny. Zapytać o histero możesz, na pewno nie zaszkodzi. Przygotowania zależą od problemu. Są dwa tzw"protokoły" którymi możesz sie przygotowywać do ivf. Długi jest z tabletkami anty, krótki nie. Badania to wirusologia napweno, czystość pochwy, grupa krwi, chlamidia. Rany już zapomniałam jak to wszystko wygląda. Mój mózg chyba sie zresetował
. Dr wszystko wytłumaczy, pytaj jak tylko nie bedziesz czegoś wiedziała i rozumiała. Dziewczyny w rejestracji też powinny pomóc.
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Asiastokrata,Lura82 dziękuje za odp.Nie wiemy w czym jest problem,nasienie ok,ja mam normalnie swoje owulacje,regularne miesiączki,jedyne co to endo tak na poziomie 9mm przed owulacją.Nie mam badania amh,a badania z iui konczą ważność 29.06-taki peszek;-).Zastanawia mnie od czego zalezy rodzaj protokołu? Mam mamę po nowotworach piersi i macicy i bardzo obawiam się jaki wplyw na przyszle moje zdrowie moze miec tak silna stymulacja do ivf..
-
Makumba wrote:Eve używasz laktatora?
-
Lotta o tym jakim protokołem będziesz szła zdecyduje dr na podstawie amh i twoich wyników, pewnie tez weźmie pod uwage jak reagowalas na stymulacje do iui.
A czy ty mialas usg piersi? Kazda stymulacja na 100% wplywa na nasze zdrowie ale raczej od tego nie zachorujesz na raka, bo malo kto podchodzil by do ivf22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
eve87 wrote:Tak, używam. Raz to po to,żeby miec choc minamalny zapas pokarmu zamrożonego tak w razie W a dwa,żeby zostawiać butle mężowi jak wychodzę gdzies na dłużej. Wróciłam do biegania plus lubię sobie wieczorem wyjsc na dłuższa przejażdżkę rowerem także odciągnie i zostawianie butli się u nas sprawdza.
Mrozisz w woreczki? Czy tylko w te dołączone kubki? Czy jak kupie laktator danej firmy (z akcesoriami) to będę musiała używać sterylizatora tej samej firmy? Sterylizator jest potrzebny w ogóle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:37
-
Lotta84 wrote:Asiastokrata,Lura82 dziękuje za odp.Nie wiemy w czym jest problem,nasienie ok,ja mam normalnie swoje owulacje,regularne miesiączki,jedyne co to endo tak na poziomie 9mm przed owulacją.Nie mam badania amh,a badania z iui konczą ważność 29.06-taki peszek;-).Zastanawia mnie od czego zalezy rodzaj protokołu? Mam mamę po nowotworach piersi i macicy i bardzo obawiam się jaki wplyw na przyszle moje zdrowie moze miec tak silna stymulacja do ivf..
Nie krepuj sie, to twoje zdrowie i pieniądze masz prawo wymagać. Jeśli masz czas do wizyty to sie przygotuj, poczytaj o procedurze, poszukaj na necie a na wizycie o wszystko dr wypytaj. Może dziewczyny później ci coś jeszcze podpowiedzą.
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
eve87 wrote:Malawiki u nas 29go czwarta rocznica ślubu
My mielismy w styczniu 4ta rocznice slubu."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Ja dwa tygodnie temu obchodziłam 8 rocznice ślubu a tydzień temu 7 hi hi
Asia08, Gosia321 lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Makumba wrote:Że co?
Czy powinnam się przefarbować na blondMakumba lubi tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
[email protected] wrote:Nadziejka gratuluję pokaźne rodznaki. A propo rocznicy to u nas tez 28 czerwiec,w ty roku już 4.Musi być szczęśliwa.
Gosia juz niedługo będzie testować,robisz betę czy sikańca?
Ja w piątek albo w sobotę tez spróbuję zrobić betę.Co będzie to będzie.z drugiej syrony jak nawet nie wyjdzie to.wiem ze w 70% przypadkow oszukuja. W czwartek lub w piatek napewno beta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 16:19
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Skąd że znowu Makumba
Już tłumaczę.... 06.06.2009r braliśmy ślub cywilny (z miłości do kredytu na mieszkanie) a rok później 12.06.2010r. odbył sie ślub kościelny
Asia08, Gosia321, malgos741, Makumba lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc