X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziewczyny podpowiedźcie jak warto zrobić badania immunologiczne?
    Miłego dnia:-)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A jakiego uzywasz? bo ja z probiotykiem.
    Narazie mam hipoalergiczny z kozim mlekiem

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Gosia robisz betę jutro?
    W czwartek

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Hej!
    Dziewczyny podpowiedźcie jak warto zrobić badania immunologiczne?
    Miłego dnia:-)
    A czemu chcesz od razu przed pierwszym ivf robic immunologie cos podejrzewasz. Masz hashimoto. Bylas wczesniej w ciazy i poronilas ?

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Gosia a ty jak sie czujesz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam wczorajszy wieczor to teraz sie witam :)
    Dzien dobry kochane i cudownego slonecznego dnia zycze :)

asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey Gosia a ty jak sie czujesz?
    Czuje sie tak samo jak po transferze czyli lekko boli mnie kregoslup od wczoraj ciagniecie w pachwinie i sennosc. A i jest mi goraco czesto bardzo goraco.Poza tym bardzo dobrze.
    Nie wiem co mi sie dzis snilo bo nie pamietam ale obudzilam sie z mysla ze sie nie udalo :( chyba dopada mnie stres przed jutrzejsza beta i zwatpienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 07:04

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 po prostu chciałabym mieć dodatkowe badania,diagnostykę jeszcze przed ivf.Wiedzieć wcześniej i w przypadku nieprawidłowych wyników działać.Pokładam ogromne nadzieje z ivf i w przypadku porażki nie chce mieć do siebie pretensji,że mogłam jeszcze sprawdzić te immunologię.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Czuje sie tak samo jak po transferze czyli lekko boli mnie kregoslup od wczoraj ciagniecie w pachwinie i sennosc. A i jest mi goraco czesto bardzo goraco.Poza tym bardzo dobrze.
    Nie wiem co mi sie dzis snilo bo nie pamietam ale obudzilam sie z mysla ze sie nie udalo :( chyba dopada mnie stres przed jutrzejsza beta i zwatpienie
    Bedzie dobrze zobaczysz :)

Gosia321 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ona 84 powodzenia na dzisiejszym wizytowaniu.

Storczyki - ty chyba dziś nawiedzasz laboratorium - powodzenia - pochwal się nam.

Gosia 321 - jutro będziemy z Tobą "betować". Im bliżej testowania, tym więcej stresu u emocji.

Ona 84 i co - masz jeszcze jakieś plamę czy to faktycznie po goleniu. Ja jak w którymś cyklu brałam anty, bo mi torbiel została po stymulacji, to jakoś w 11-13 DC dostałam normalny okres tzn. obfite krwawienie.

Gosia321, Storczyki lubią tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura dziękuję, Marcin jest kochany :)

Emilka to mamy odwrotnie :) Ja nie wyobrażam sobie próby z dawcą. Zwłaszcza w naszej sytuacji że nie dochodzi do implantacji. Nikt nie da mi gwarancji że z dawca sie uda a to byłby dla mnie dodatkowy stres. Więc nie, myślę nawet że to miałoby zły wpływ na nasze małżeństwo w przyszłości. Skłaniamy sie bardziej ku adopcji ale to jeszcze odległy temat. Też nie mam pewności że dostaniemy dziecko, możemy nie podołać tym całym procedurom :/ podobno są straszne :/ Jest też pozytyw co najmniej jedno nas łączy Emilko :) ja też nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, nie chem przez resztę życia czuć tej pustki jak teraz.

Gosia321 nie świruj, JEST i BĘDZIE DOBRZE!!!!! Ja wierzę że sie udało :-D

Gosia321, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 a do kogo idziesz na pierwszą wizytę?tzn. Pierwszą ciążową :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te badania wirusologiczne przed iui to trzeba mieć już zrobione w dniu rozpoczęcia stymulacji, czy jak już zapada decyzja o danym dniu procedury?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Gosia321 po prostu chciałabym mieć dodatkowe badania,diagnostykę jeszcze przed ivf.Wiedzieć wcześniej i w przypadku nieprawidłowych wyników działać.Pokładam ogromne nadzieje z ivf i w przypadku porażki nie chce mieć do siebie pretensji,że mogłam jeszcze sprawdzić te immunologię.
    Jesli nie masz zadnych podejrzen to badan immunologicznych jest cala masa
    Sprawdz sobie tatczyce jesli nigdy tego nie robilas caly panel tsh ft3 ft4 anty Tpo anty Tg
    Ana 1 i jesli wyjda dodatnie to ana 2 i ana 3
    Zespol antyfosfolipidowy na ktory skadaja sie badania b-2glikoproteina igg i igm, przeciwciala antykardiolipinowe igg i igm, antykoagulant tocznia
    Subbpopulacja limfocytow ktora bada tez komorki Nk albo w laboratorium vitalabo se komorki nk

Jest tego jeszcze cala masa

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta a mieliscie robione badania genetyczne bo jrsli nie to nahpierw zaczelabym od tego a nie od immunologi

gann3e3kewa6j1el.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Wiecie może kto przyjmuje we wtorki, w Artemidzie?

Asiastokrota bądź dzis dzielna na wizycie u dr D i daj znac jak poszła rozmowa.

asiastokrota lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Nadziejka88 a do kogo idziesz na pierwszą wizytę?tzn. Pierwszą ciążową :-)

Ena idę do dr D -sprawcy tego zamieszania:) u niego bylam na wizycie z decyzja o ivf potem na kontroli, on mi robil punkcje i transfer i lubię go. Jest specyficzny ale mi to bardzo odpowiada i oczywiście po transferze zapraszal na wizytę do siebie wiec chce iść mu podziękować ze we trójkę razem z mężem zmajstrowalismy małego groszka, no może jeszcze embriolog jest w to zamieszany :)

A potem juz nie bede chodzila do lekarzy z białego. Albo bede prowadziła u kogoś innego w aryemidze albo u siebie prywatnie u lekarza z wojewódzkiego. Zobaczymy. Teraz carpie diem i czekam na pierwsza wizytę.

Adiastrokrotna życzę spokojnej poukladanej wizyty i abyd znalazła swoja droge...powodzenia

Gosia321 a który to twój dzień po transferze dzisiaj? Czekam z niecierpliwością na ten twój pozytyw:)

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321
    Bardzo dziękuję za poodpowiedzi:-)
    Tarczyce mam sprawdzaną co trzy miesiące i biorę eutyrox w dawce 50.
    Myślałam o zrobieniu na razie badań ANA,przeciwciała przeciw fosfolipidowe IgG i IgM. Od kilku lat miewam bóle stawów,więc może jest coś nie tak.
    Napisz mi proszę jakie dokładnie badania genetyczne?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota ja mam takie samo podejście do dawcy. Maz w razie czego chcial spróbować, a ja nie. Albo razem albo adopcja.

Ona84 przy tabletkach anty moga wystapic takie plamienia.

Lotta nie jestem pewna czy az tak zaawansowane badania sa potrzebne przed 1 podejsciem. Zrob tarczyce, amh, i podstawowe badania. Pierwsze podejście to zawsze wielka niewiadoma i trzeba sie nastawic na kazde zakonczenie i zle i dobre

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć
    Ona 84 powodzenia na dzisiejszym wizytowaniu.

Storczyki - ty chyba dziś nawiedzasz laboratorium - powodzenia - pochwal się nam.

Gosia 321 - jutro będziemy z Tobą "betować". Im bliżej testowania, tym więcej stresu u emocji.

Ona 84 i co - masz jeszcze jakieś plamę czy to faktycznie po goleniu. Ja jak w którymś cyklu brałam anty, bo mi torbiel została po stymulacji, to jakoś w 11-13 DC dostałam normalny okres tzn. obfite krwawienie.
    No wlasnie nie ale ogladalam sie wczoraj nie bylo widac nic zaciecia, ale jak sie ogolilam haha dzis zobaczylam bede musiala poprawic

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ