Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotta84 wrote:Hej!
Dziewczyny podpowiedźcie jak warto zrobić badania immunologiczne?
Miłego dnia:-)Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
ona84 wrote:Hey Gosia a ty jak sie czujesz?
Nie wiem co mi sie dzis snilo bo nie pamietam ale obudzilam sie z mysla ze sie nie udalochyba dopada mnie stres przed jutrzejsza beta i zwatpienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 07:04
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 po prostu chciałabym mieć dodatkowe badania,diagnostykę jeszcze przed ivf.Wiedzieć wcześniej i w przypadku nieprawidłowych wyników działać.Pokładam ogromne nadzieje z ivf i w przypadku porażki nie chce mieć do siebie pretensji,że mogłam jeszcze sprawdzić te immunologię.
-
Gosia321 wrote:Czuje sie tak samo jak po transferze czyli lekko boli mnie kregoslup od wczoraj ciagniecie w pachwinie i sennosc. A i jest mi goraco czesto bardzo goraco.Poza tym bardzo dobrze.
Nie wiem co mi sie dzis snilo bo nie pamietam ale obudzilam sie z mysla ze sie nie udalochyba dopada mnie stres przed jutrzejsza beta i zwatpienie
Gosia321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
Ona 84 powodzenia na dzisiejszym wizytowaniu.
Storczyki - ty chyba dziś nawiedzasz laboratorium - powodzenia - pochwal się nam.
Gosia 321 - jutro będziemy z Tobą "betować". Im bliżej testowania, tym więcej stresu u emocji.
Ona 84 i co - masz jeszcze jakieś plamę czy to faktycznie po goleniu. Ja jak w którymś cyklu brałam anty, bo mi torbiel została po stymulacji, to jakoś w 11-13 DC dostałam normalny okres tzn. obfite krwawienie.
Gosia321, Storczyki lubią tę wiadomość
-
Izaura dziękuję, Marcin jest kochany
Emilka to mamy odwrotnieJa nie wyobrażam sobie próby z dawcą. Zwłaszcza w naszej sytuacji że nie dochodzi do implantacji. Nikt nie da mi gwarancji że z dawca sie uda a to byłby dla mnie dodatkowy stres. Więc nie, myślę nawet że to miałoby zły wpływ na nasze małżeństwo w przyszłości. Skłaniamy sie bardziej ku adopcji ale to jeszcze odległy temat. Też nie mam pewności że dostaniemy dziecko, możemy nie podołać tym całym procedurom
podobno są straszne
Jest też pozytyw co najmniej jedno nas łączy Emilko
ja też nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, nie chem przez resztę życia czuć tej pustki jak teraz.
Gosia321 nie świruj, JEST i BĘDZIE DOBRZE!!!!! Ja wierzę że sie udałoGosia321, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lotta84 wrote:Gosia321 po prostu chciałabym mieć dodatkowe badania,diagnostykę jeszcze przed ivf.Wiedzieć wcześniej i w przypadku nieprawidłowych wyników działać.Pokładam ogromne nadzieje z ivf i w przypadku porażki nie chce mieć do siebie pretensji,że mogłam jeszcze sprawdzić te immunologię.
Sprawdz sobie tatczyce jesli nigdy tego nie robilas caly panel tsh ft3 ft4 anty Tpo anty Tg
Ana 1 i jesli wyjda dodatnie to ana 2 i ana 3
Zespol antyfosfolipidowy na ktory skadaja sie badania b-2glikoproteina igg i igm, przeciwciala antykardiolipinowe igg i igm, antykoagulant tocznia
Subbpopulacja limfocytow ktora bada tez komorki Nk albo w laboratorium vitalabo se komorki nk
Jest tego jeszcze cala masaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Nadziejka88 a do kogo idziesz na pierwszą wizytę?tzn. Pierwszą ciążową
Ena idę do dr D -sprawcy tego zamieszania:) u niego bylam na wizycie z decyzja o ivf potem na kontroli, on mi robil punkcje i transfer i lubię go. Jest specyficzny ale mi to bardzo odpowiada i oczywiście po transferze zapraszal na wizytę do siebie wiec chce iść mu podziękować ze we trójkę razem z mężem zmajstrowalismy małego groszka, no może jeszcze embriolog jest w to zamieszany
A potem juz nie bede chodzila do lekarzy z białego. Albo bede prowadziła u kogoś innego w aryemidze albo u siebie prywatnie u lekarza z wojewódzkiego. Zobaczymy. Teraz carpie diem i czekam na pierwsza wizytę.
Adiastrokrotna życzę spokojnej poukladanej wizyty i abyd znalazła swoja droge...powodzenia
Gosia321 a który to twój dzień po transferze dzisiaj? Czekam z niecierpliwością na ten twój pozytyw:)asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Gosia321
Bardzo dziękuję za poodpowiedzi:-)
Tarczyce mam sprawdzaną co trzy miesiące i biorę eutyrox w dawce 50.
Myślałam o zrobieniu na razie badań ANA,przeciwciała przeciw fosfolipidowe IgG i IgM. Od kilku lat miewam bóle stawów,więc może jest coś nie tak.
Napisz mi proszę jakie dokładnie badania genetyczne? -
Asiastokrota ja mam takie samo podejście do dawcy. Maz w razie czego chcial spróbować, a ja nie. Albo razem albo adopcja.
Ona84 przy tabletkach anty moga wystapic takie plamienia.
Lotta nie jestem pewna czy az tak zaawansowane badania sa potrzebne przed 1 podejsciem. Zrob tarczyce, amh, i podstawowe badania. Pierwsze podejście to zawsze wielka niewiadoma i trzeba sie nastawic na kazde zakonczenie i zle i dobreasiastokrota lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Ena wrote:Cześć
Ona 84 powodzenia na dzisiejszym wizytowaniu.
Storczyki - ty chyba dziś nawiedzasz laboratorium - powodzenia - pochwal się nam.
Gosia 321 - jutro będziemy z Tobą "betować". Im bliżej testowania, tym więcej stresu u emocji.
Ona 84 i co - masz jeszcze jakieś plamę czy to faktycznie po goleniu. Ja jak w którymś cyklu brałam anty, bo mi torbiel została po stymulacji, to jakoś w 11-13 DC dostałam normalny okres tzn. obfite krwawienie.