Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
mag87 wrote:Hej!
Niestety jeszcze nie, gdzies mi śmignęła na stronie kwota 800 zł, ale to chyba koszt inseminacji w Białymstoku i nie wiem czy zawiera w sobie koszty leków.
Hej.Ja płaciłam 800 zł za iui,w tym są monitoringi,oznaczenia estardiolu. Leki do stymulacji to osobny koszt. -
Melduje się po wizycie.Startujemy w tym cyklu,idziemy na naturalny.Pierwszy monitoring w poniedziałek u dr.Z
Podobno zarodki są dobrej jakości.Około 13 wrzesnia tak myślę pojedziemy na transfer.
Jak zwykle wizyta spóźniona.eni33, Lotta84, mag87, Gosia321, Lura82, asiastokrota, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki super wiesci.
-
asiastokrota wrote:Dziewczyny czekamy na wieści
jeszcze tylko jutro i wrzesień oj będzie się działo na forum. Muszę sobie przypomnieć jak się kciuki trzyma
Cisza tu taka, mamusie szczęśliwe zajęte bobasami tylko nas podczytują, pozdrowienia dla wszystkichPamiętacie jak Makumba zarzekała się że nie zniknie z forum ehh...
Gadam na innych a sama też się nie udzielał ale to dlatego że mnie już temat nie dotyczy. Czytam was regularnie
Byłam dziś u ortopedy, leczenie mojej nogi potrwa ok 10 tygodni dopiero 2 mineły. Mam 3 nowych najlepszych przyjaciół, kanapa, telewizor i laptop. Świruje już
10 tygodni w gipsie czy zmienia ci na orteze ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Witajcie dziewczyny. Na waszym wątku jestem po raz pierwszy. W sobotę mam pierwszą wizytę w spr ivf u dr. P. Napiszcie mi czego mogę spodziewać się na wizycie.Jakie wyniki muszę zrobić. Boję się, że dr powie, że nie spełniam wymogów i nie mogę przystąpić do procedury bo byłam już 5 razy w ciąży. Niestety mam jedno dziecko o które walczyłam jak lwica 2 lata jeszcze w Invicta w Gdańsku a zaszłam w ciążę naturalnie. Moim lekarzem jest dr W. Od 2015 staram się o drugą ciążę. W tamtym roku zaszłam dwukrotnie -niestety poroniłam w 13 tyg. Dr W dał mi pół roku na naturalne starania. Pół roku minęło i niestety nie zaszłam a mam już 39 lat..... Przepraszam, za takie rozpisanie się !!! Pozdrawiam Ws wszystkiecórcia 2009
4 poronienia, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
Lura82 wrote:Tera mam pytanie. Ty do diabetologa jezdzisz do szpitala wojewódzkiego?
Jutro mam tam pierwsza wizytę.
W sobotę trochę mnie lekarz uspokoil z ta insulina ale nic a nic mi dieta nie pomaga. Dzis rano znów 110 masakra. Ciekawe jak w wojewódzkim do tego podejda?
Jak sie trzymacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 18:18
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Anulka0310 wrote:Witajcie dziewczyny. Na waszym wątku jestem po raz pierwszy. W sobotę mam pierwszą wizytę w spr ivf u dr. P. Napiszcie mi czego mogę spodziewać się na wizycie.Jakie wyniki muszę zrobić. Boję się, że dr powie, że nie spełniam wymogów i nie mogę przystąpić do procedury bo byłam już 5 razy w ciąży. Niestety mam jedno dziecko o które walczyłam jak lwica 2 lata jeszcze w Invicta w Gdańsku a zaszłam w ciążę naturalnie. Moim lekarzem jest dr W. Od 2015 staram się o drugą ciążę. W tamtym roku zaszłam dwukrotnie -niestety poroniłam w 13 tyg. Dr W dał mi pół roku na naturalne starania. Pół roku minęło i niestety nie zaszłam a mam już 39 lat..... Przepraszam, za takie rozpisanie się !!! Pozdrawiam Ws wszystkie
Tego ci chyba nikt nie powie czy zakwalifikujesz sie czy nie ale mysle ze to ze bylas tyle razy w ciazy nie skresla cie z podejscia do in vitro bo to jest wasza decyzja ze dalej chcecie walczyc w taki sposob.
A u kogo leczylas sie w invictie ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Styczeń 2017
19: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ!
Luty 2017
02: Leo - na świat przyszedł JERZYK!
Marzec 2017
13: Eve87 - na świat przyszła IGA!
Maj 2017
29: słomka - na świat przyszła MARCELINA!
Czerwiec
29: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA!
Lipiec 2017
03: Polopiryna- na świat przyszedł IREK!
08: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ!
11: Makumba - na świat przyszła ANIA!
Sierpień 2017
01: Ona84 - transfer
10: Halszka112 - wizyta
17: Eni33 - wizyta
21: Emilka - wizyta przed crio
29: Mag87 - Hsg
30: ona84 - wizyta
30: malawiki1-wizyta
Wrzesień 2017
04: malawiki1 - wizyta monitorująca
04: e_mil_ka wizyta monitorująca
06: nadziejka88 - wizyta
08: mag87 - wizyta przed IUI
13: eni33 - wizyta
Październik 2017
12: Tera83 - termin porodu
Listopad 2017
05: Sonia86 - termin porodu
Grudzień 2017
02: Laura - termin porodu
02: Eni33 - termin porodu
Luty 2018
15: nadziejka88 - termin porodu -
Ona84 czyli tak jak ja sztuczny ja na estrofemie i lenzetto. Kiedy masz monitorującą wizytę. Jakie dawki leków masz i kiedy zczynasz brać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 18:43
-
Witaj Gosia
W invictie leczyłam się u dr Śliwińskiego. ( albo zbliżone nazwisko). Ale to było 10 lat temu. Wiesz jestem zdeterminowana żeby mieć drugie dziecko ale czasem jest mi bardzo ciężko. Łapię się na tym że od 10 lat albo staram się o ciążę albo jestem w niej, albo jestem po poronieniu i tak w koło.... Czasem myślę, że może jest mi pisane jedno dziecko. A ja cały czas dążę do czegoś, co może nie jest mi pisane. Przepraszam, że tak smęcę
córcia 2009
4 poronienia, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
Dziękuję Tera .To pewnie tam gdzie rejestracja.
W szpitalu moze będziesz spokojniejsza o mala.
Witaj Anulka. Powodzenia na wizycie.
Jaka masz mutacje mthfr? Moze tu jest przyczyna?
Dziewczyny oglaszam .... tadam ... początek remontu !! Ale...
1. Skonczy sie to rozwodem na bank
2. Bedzie trwać rok
3. Jeszcze wam tego nie mowilam ale maz juz byl spakowany do wyprowadzki haha
4. Niestety to nie to go sklonilo do remontua rodzaca przedwcześnie kolerzanka
Gosia321, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Anulka0310 wrote:Witaj Gosia
W invictie leczyłam się u dr Śliwińskiego. ( albo zbliżone nazwisko). Ale to było 10 lat temu. Wiesz jestem zdeterminowana żeby mieć drugie dziecko ale czasem jest mi bardzo ciężko. Łapię się na tym że od 10 lat albo staram się o ciążę albo jestem w niej, albo jestem po poronieniu i tak w koło.... Czasem myślę, że może jest mi pisane jedno dziecko. A ja cały czas dążę do czegoś, co może nie jest mi pisane. Przepraszam, że tak smęcę
Choc wiem ze kolejne straty bolaly bardzo i jest strach przed kolejna proba mimo tego walcz dalej trzymam kciuki.
Skoro naturalnie zachodzisz w ciaze to raczej wyniki ktore beda ciebie kwalifikowaly do ewentualnej refundacji lekow masz ok. U ciebie mysle ze jest raczej kwestia tego czemu nie mozesz utrzymac ciazy. Czy robilas badania w tym kierunku ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:Dziękuję Tera .To pewnie tam gdzie rejestracja.
W szpitalu moze będziesz spokojniejsza o mala.
Witaj Anulka. Powodzenia na wizycie.
Jaka masz mutacje mthfr? Moze tu jest przyczyna?
Dziewczyny oglaszam .... tadam ... początek remontu !! Ale...
1. Skonczy sie to rozwodem na bank
2. Bedzie trwać rok
3. Jeszcze wam tego nie mowilam ale maz juz byl spakowany do wyprowadzki haha
4. Niestety to nie to go sklonilo do remontua rodzaca przedwcześnie kolerzanka
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 ja jestem "zdolna". Noga jest skręcona ze złamaniem, doktor powiedział że złamana kość nie jest "strategiczną" kością w mojej stopie, martwi go skręcenie. Po dwóch tygodniach opuchlizna nie zeszła, nadal mam krwiaki, jest niekształtna. Powiedział że 10tygodni to wszystkiego. Mam szyne gipsową, za tydzień mam zdjąć szynę i związywać bandażem elastycznym. Nie chodzić na niej, smarować altacetem i przykładać mrożony groszek
. Liczę na to że obejdzie sie bez ortezy.
Anulka0310 witaj, uważam jak dziewczyny ilość ciąż nie ma znaczenia. Mi dr W powiedział kiedyś, że możemy robić i 30 razy. Zbieraj kasęW końcu się uda, odzywaj się na bieżąco do nas i zdawaj relację ze starań, będziemy cię wspierać
Malawiki, Ona84 super wieści z wizyt. Fajnie że już zaczynacie, powodzeniaGosia321, Anulka0310 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc