X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Malgos i mag to dzialacie dziewczyny. Nowe emocje na forum sie szykują bo my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki. Ja zawsze przezywam wszystkie stymulacje na forum bo bardzo chce aby nam wszystkim się udalo:)

Malgos a jak teraz będzie wyglądała u ciebie stymulacja? Jaki protokół i jakie leki w jakich dawkach?

Mag przyznam dziwne uczucie ze czujesz się bardziej przygotowana do wizyty aniżeli lekarz ale skoro ma dobre opinie to twoja wiedza i jego wiedza i doświadczenie sugerują ze macie bardzo dobra podstawę do rozpoczęcia stymulacji. Nic nie powinno wam umknąć :)

Pysia jak sie czujesz w domku? Duszności minely?

Hejka ;) ogolnie dusznosci minely mam tylko jeszcze rano problem z lapaniem oddechu i dusi mi kaszel przez to ale potem po godz juz jest ok ;) dzisian znowu macica raz pobolewa i przestaje takie sekundowki to sa nigdy tak nie mialam wiec mam nadzieje ze to dobry znak bo od wczoraj tak jest ;) napewno nie sa to moje bole na @ TO jest calkiem inne ;) a ogolnie czuje sie dobrze i nie mam zadnych tez objawow oprocz tej zgagi dzisiaj rano tez juz lekka byla to juz 5 dzien mnie meczy obojetnie co zjem :P

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia na zgage pomaga mleko i siemię lniane.Renni można brać w ciąży.
    Małgos widzę ze lekarze mają dobre podejście, wszystkie potrzebne leki dostaniesz to plus ze są zapobiegawczy.
    Mag dużo wiedziała bo drążyła temat ale lekarze są nastawienie ze pacjetek wie mniej.Może na kolejnej wizycie będzie lepiej-ale podejscie lekarza może wpłynie na to ze będziecie mniej zestresowani, co też ma duży wpływ na powodzenie in vitro.Oby tylko wiedział doktor co robić i miał doswiedczenie.

malgos741 lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902

Wysłany: 31 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie u diabetologa,no i jest dieta i kontrola cukru plus badania.Ogólnie zle nie jest ale ryzyko wystąpienia cukrzycy jest bardzo duże. No i spadki cukru po posiłkach dalej niepokojące.
    Musze zrobić poziom d3 gdzie najszybciej dostane wyniki?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie u diabetologa,no i jest dieta i kontrola cukru plus badania.Ogólnie zle nie jest ale ryzyko wystąpienia cukrzycy jest bardzo duże. No i spadki cukru po posiłkach dalej niepokojące.

Malawiki ja póki co większość zwyklych badań robiłam w miejskim, ostatnio Wit d3 tez. Wynik miałam po paru godzinach na necie, musisz tylko przy kasie powiedzieć ze odbiór on line

[email protected] lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png

Wysłany: 31 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag a ile płaciłas za witaminę?

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Malawiki nie pamiętam dokładnie, coś koło 40-50 zł

ona84, [email protected] lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy któraś z was miała transwer w Olsztynie ,ja zaczełam brać zastrzyki gona. Podpowiedzcie co brać dodatkowo jakieś witaminy itp.

Zuzia123
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzia ..transfer miała Pysia.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia123 wrote:
    Cześć dziewczyny czy któraś z was miała transwer w Olsztynie ,ja zaczełam brać zastrzyki gona. Podpowiedzcie co brać dodatkowo jakieś witaminy itp.

Hej Zuzia ja bralam(biore) witamine D3 no i kwas foliowy.

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zuzia :-) Ja jestem przed punkcją. Biore Omega3, wit. E, D3 i kwas foliowy. Dodatkowo staram się lepiej odżywiać, ale zaczęłam zbyt późno i pewnie na ten transfer już pozytywnie nie wpłynie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag a Ty byłaś w Invicta Gdańsk? Ile by Wam wyszło za procedure w tym pakiecie all inclusive? Mam nadzieje, że po następnej wizycie bedziesz bardziej zadowolona :-) i w ogóle że efekty będą w postaci dwóch kresek :-) za Ciebie Malgos też kciuki zaciśnięte :-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
    Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.

A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam.Czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny mam ok. Wszystkie badania, a było ich sporo zleciła mi hematolog, robilam w szpitalu wojewodzkim, na większość czekałam dwa tygodnie, ponieważ były wysyłane do Synevo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się może, gdzie w Olsztynie można zrobić badania na bolerioze żeby mieć w miarę szybko wynik? Zauważyliśmy u męża na nodze coś podobnego do rumienia... boimy się że to może być bolerioza... a niedługo punkcja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Wiki pewnie w sanepidzie można wykonać badanie na boleriozą, ale nie wiem ile się czeka na wynik.

Dziewczyny a podpowiedzcie - ile są ważne wyniki badań wirusologicznych, bo już się pogubiłam? Wszystkie pół roku?

Mag - trochę mnie nastraszyłaś ze spełnianiem tych warunków, żeby przystąpić do in vitro.Ja miałam 7 stymulacji (domowe działania) plus ósma z iui. Dr W wpisał w kompie, że kolejny krok po nieudanej inseminacji to in vitro - mam nadzieję, że tak będzie i nie będą robić problemów.

A podpytam Was o coś. Jak kiedyś był poruszany na wizycie temat in vitro w moim przypadku, to padło hasło: długi protokół. Teraz się zastanawiam, czy będę musiała brać tabletki anty, skoro moje jajniki śpią tzn. bez leków nie mam miesiączki, a ostatnią miałam w połowie sierpnia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak duże spadki cukru masz po posiłkach?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena :)
    My nie robiliśmy ani jednej iui. W sumie badania dodatkowe mieliśmy zrobione a nikogo nie interesowaly. Chcieliśmy ivf , to co mieli nam zabronic ? Nikt warunków nie stawial. Placimy to robia. Warunki jakies trzeba bylo mniec do refundacji ivf, nooo ale juz i tak nie ma refundacji
    .
    Poza tym 6 x iui? pomijajac ze i tak w nie nigdy nie wierzylam( dlatego nie robilusmy) to wydłuża min o pol roku starania, a ile kasy więcej. Eeee no nie poszla bym na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 23:01

iza776 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - wydłuża minimum o pół roku i jeszcze jak uszczupla portfel... Zaraz Ci się zacznie 36 tc - o jaaaa - prawie koniec i szczęśliwe rozwiązanie :-)

• mag87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Mag a Ty byłaś w Invicta Gdańsk? Ile by Wam wyszło za procedure w tym pakiecie all inclusive? Mam nadzieje, że po następnej wizycie bedziesz bardziej zadowolona :-) i w ogóle że efekty będą w postaci dwóch kresek :-) za Ciebie Malgos też kciuki zaciśnięte :-)

Wiki my akurat łapiemy się na refundację leków i taka procedurę nam zaproponowali. Leki ok 1000(tak niby mówili ale pewnie wyjdzie wiecej). Dodatkowo zalapalismy się na voucher 1000zl także po podliczeniu zabieg wyjdzie nas ok 11500

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam.Czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny mam ok. Wszystkie badania, a było ich sporo zleciła mi hematolog, robilam w szpitalu wojewodzkim, na większość czekałam dwa tygodnie, ponieważ były wysyłane do Synevo.
    Dzięki Lotto to i ja w razie czego zrobię. Oczywiście musze być na czczo? Dzień cyklu ma znaczenie?

klz96iye30cupjne.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam jedna uiu choć też nie bardzo w to nie wierzyłam ale od czegoś trzeba było zacząć, bo w klinice raczej od razu ivf nie zrobią. Jestem też po 1 podejściu do in vitro na długim protokole. Podobno lepiej organizm się przygotowuje.

‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ