Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejka88 wrote:Malgos i mag to dzialacie dziewczyny. Nowe emocje na forum sie szykują bo my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki. Ja zawsze przezywam wszystkie stymulacje na forum bo bardzo chce aby nam wszystkim się udalo:)
Malgos a jak teraz będzie wyglądała u ciebie stymulacja? Jaki protokół i jakie leki w jakich dawkach?
Mag przyznam dziwne uczucie ze czujesz się bardziej przygotowana do wizyty aniżeli lekarz ale skoro ma dobre opinie to twoja wiedza i jego wiedza i doświadczenie sugerują ze macie bardzo dobra podstawę do rozpoczęcia stymulacji. Nic nie powinno wam umknąć
Pysia jak sie czujesz w domku? Duszności minely?
Hejkaogolnie dusznosci minely mam tylko jeszcze rano problem z lapaniem oddechu i dusi mi kaszel przez to ale potem po godz juz jest ok
dzisian znowu macica raz pobolewa i przestaje takie sekundowki to sa nigdy tak nie mialam wiec mam nadzieje ze to dobry znak bo od wczoraj tak jest
napewno nie sa to moje bole na @ TO jest calkiem inne
a ogolnie czuje sie dobrze i nie mam zadnych tez objawow oprocz tej zgagi dzisiaj rano tez juz lekka byla to juz 5 dzien mnie meczy obojetnie co zjem
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalnatermin 06.12.2022
-
Pysia na zgage pomaga mleko i siemię lniane.Renni można brać w ciąży.
Małgos widzę ze lekarze mają dobre podejście, wszystkie potrzebne leki dostaniesz to plus ze są zapobiegawczy.
Mag dużo wiedziała bo drążyła temat ale lekarze są nastawienie ze pacjetek wie mniej.Może na kolejnej wizycie będzie lepiej-ale podejscie lekarza może wpłynie na to ze będziecie mniej zestresowani, co też ma duży wpływ na powodzenie in vitro.Oby tylko wiedział doktor co robić i miał doswiedczenie.malgos741 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
A ja dziś po wizycie u diabetologa,no i jest dieta i kontrola cukru plus badania.Ogólnie zle nie jest ale ryzyko wystąpienia cukrzycy jest bardzo duże. No i spadki cukru po posiłkach dalej niepokojące.
Musze zrobić poziom d3 gdzie najszybciej dostane wyniki?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:A ja dziś po wizycie u diabetologa,no i jest dieta i kontrola cukru plus badania.Ogólnie zle nie jest ale ryzyko wystąpienia cukrzycy jest bardzo duże. No i spadki cukru po posiłkach dalej niepokojące.
Musze zrobić poziom d3 gdzie najszybciej dostane wyniki?
Malawiki ja póki co większość zwyklych badań robiłam w miejskim, ostatnio Wit d3 tez. Wynik miałam po paru godzinach na necie, musisz tylko przy kasie powiedzieć ze odbiór on line[email protected] lubi tę wiadomość
-
Kurcze Malawiki nie pamiętam dokładnie, coś koło 40-50 zł
ona84, [email protected] lubią tę wiadomość
-
Zuzia123 wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was miała transwer w Olsztynie ,ja zaczełam brać zastrzyki gona. Podpowiedzcie co brać dodatkowo jakieś witaminy itp.
Hej Zuzia ja bralam(biore) witamine D3 no i kwas foliowy.
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalnatermin 06.12.2022
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag a Ty byłaś w Invicta Gdańsk? Ile by Wam wyszło za procedure w tym pakiecie all inclusive? Mam nadzieje, że po następnej wizycie bedziesz bardziej zadowolona
i w ogóle że efekty będą w postaci dwóch kresek
za Ciebie Malgos też kciuki zaciśnięte
malgos741 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.
A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam.Czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny mam ok. Wszystkie badania, a było ich sporo zleciła mi hematolog, robilam w szpitalu wojewodzkim, na większość czekałam dwa tygodnie, ponieważ były wysyłane do Synevo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Wiki pewnie w sanepidzie można wykonać badanie na boleriozą, ale nie wiem ile się czeka na wynik.
Dziewczyny a podpowiedzcie - ile są ważne wyniki badań wirusologicznych, bo już się pogubiłam? Wszystkie pół roku?
Mag - trochę mnie nastraszyłaś ze spełnianiem tych warunków, żeby przystąpić do in vitro.Ja miałam 7 stymulacji (domowe działania) plus ósma z iui. Dr W wpisał w kompie, że kolejny krok po nieudanej inseminacji to in vitro - mam nadzieję, że tak będzie i nie będą robić problemów.
A podpytam Was o coś. Jak kiedyś był poruszany na wizycie temat in vitro w moim przypadku, to padło hasło: długi protokół. Teraz się zastanawiam, czy będę musiała brać tabletki anty, skoro moje jajniki śpią tzn. bez leków nie mam miesiączki, a ostatnią miałam w połowie sierpnia? -
nick nieaktualny[email protected] wrote:A ja dziś po wizycie u diabetologa,no i jest dieta i kontrola cukru plus badania.Ogólnie zle nie jest ale ryzyko wystąpienia cukrzycy jest bardzo duże. No i spadki cukru po posiłkach dalej niepokojące.
Musze zrobić poziom d3 gdzie najszybciej dostane wyniki?
-
Ena
My nie robiliśmy ani jednej iui. W sumie badania dodatkowe mieliśmy zrobione a nikogo nie interesowaly. Chcieliśmy ivf , to co mieli nam zabronic ? Nikt warunków nie stawial. Placimy to robia. Warunki jakies trzeba bylo mniec do refundacji ivf, nooo ale juz i tak nie ma refundacji
.
Poza tym 6 x iui? pomijajac ze i tak w nie nigdy nie wierzylam( dlatego nie robilusmy) to wydłuża min o pol roku starania, a ile kasy więcej. Eeee no nie poszla bym na to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 23:01
iza776 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Wiki03 wrote:Mag a Ty byłaś w Invicta Gdańsk? Ile by Wam wyszło za procedure w tym pakiecie all inclusive? Mam nadzieje, że po następnej wizycie bedziesz bardziej zadowolona
i w ogóle że efekty będą w postaci dwóch kresek
za Ciebie Malgos też kciuki zaciśnięte
Wiki my akurat łapiemy się na refundację leków i taka procedurę nam zaproponowali. Leki ok 1000(tak niby mówili ale pewnie wyjdzie wiecej). Dodatkowo zalapalismy się na voucher 1000zl także po podliczeniu zabieg wyjdzie nas ok 11500 -
Lotta84 wrote:Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam.Czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny mam ok. Wszystkie badania, a było ich sporo zleciła mi hematolog, robilam w szpitalu wojewodzkim, na większość czekałam dwa tygodnie, ponieważ były wysyłane do Synevo.