Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz mialam i Histeroskopie i Laparoskopie 2 lata temu i nie chce juz przez to przechodzic .. no mam nadzieje ze w grudniu bede mogla zabrac moje maluszki jutro bede dzwonic do Artemidy i umowie sie odrazu na wizyte ale nie wiem czy umawiac sie do Domitrza on jest moim prowadzacym czy do Zdanowskiego on mial ze mna ostatnio wiecej do czynienia a Domitrza widzialam ostatni raz w sierpniu.. wiec mam dylemat
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
Lepiej idź do dr D.To on musi ci zlecić crio na jakim będziesz cyklu.Idź zaraz po miesiączkę i wszystko Ci powie.
Pysiaaa21 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Pysiaaa21 wrote:Ja juz mialam i Histeroskopie i Laparoskopie 2 lata temu i nie chce juz przez to przechodzic .. no mam nadzieje ze w grudniu bede mogla zabrac moje maluszki jutro bede dzwonic do Artemidy i umowie sie odrazu na wizyte ale nie wiem czy umawiac sie do Domitrza on jest moim prowadzacym czy do Zdanowskiego on mial ze mna ostatnio wiecej do czynienia a Domitrza widzialam ostatni raz w sierpniu.. wiec mam dylemat
-
Pysia walcz dalej. Dobrze ze sie nie poddajesz. Kciuki ze dalsze starania.
-
Ale to znaczy co jeszcze moge zrobic jakie badania bo mialam juz wiekszosc kariotypy ok hormony ok oprocz tej skaczacej tarczycy z normy do niedoczynnosci a biore caly czas euthyrox 75 .. komorek nk nie bd robic doktor D uznal ze nie powinno sie ich robic i to nic nie wniesie.. To dopiero przed nastepna miesiaczka mam sie umowic na wizyte ? Ja chyba teraz tez wole isc moze zleci jakies badania jeszcze .. i bardzo dziekuje wam za wsparcie z wami troche mi lzej :*
8 IUI nie udanych
nick nieaktualnyPysia powinnaś przede wszystkim iść do endokrynologa. To bardzo ważne przy staraniach żeby być pod stałą opieką. Ja robie badania raz na miesiąc i na bieżąco mam dobierane dawki. Ostatnio w ciagu niecałych 4 tyg TSH z 5,5 spadło do 0,2... a usg tarczycy miałaś robione? Dziewczyny też często wspominają o badaniach immunologicznych... może immunologie też warto zbadać...
-
Wiki03 wrote:Pysia powinnaś przede wszystkim iść do endokrynologa. To bardzo ważne przy staraniach żeby być pod stałą opieką. Ja robie badania raz na miesiąc i na bieżąco mam dobierane dawki. Ostatnio w ciagu niecałych 4 tyg TSH z 5,5 spadło do 0,2... a usg tarczycy miałaś robione? Dziewczyny też często wspominają o badaniach immunologicznych... może immunologie też warto zbadać...
Endokrynologiem przeciez jest doktor D .. i pokazywalam mu moje wyniki to kazal ciagle brac ten euthyrox .. nie nie mialam bo dopiero w marcu przez przypadek wyszlo ze mam lekka niedoczynnosc zrobila mi sie po ostatnich probach in vitro .. i to ginekolog przepisal mi te tabletki bede musiala zapisac sie tu u mnie do endokrynologa .. od marca zaczelam brac euthyrox 50 wtedy mialam tsh 5 cos tam i w lipcu spadlo do 2 z groszami a teraz po punkcji robilam i znowu wzroslo i mialam 4.5 i sama sb zwiekszylam dawke do 75 ..
8 IUI nie udanych
Pysiaaa21 wrote:Ale to znaczy co jeszcze moge zrobic jakie badania bo mialam juz wiekszosc kariotypy ok hormony ok oprocz tej skaczacej tarczycy z normy do niedoczynnosci a biore caly czas euthyrox 75 .. komorek nk nie bd robic doktor D uznal ze nie powinno sie ich robic i to nic nie wniesie.. To dopiero przed nastepna miesiaczka mam sie umowic na wizyte ? Ja chyba teraz tez wole isc moze zleci jakies badania jeszcze .. i bardzo dziekuje wam za wsparcie z wami troche mi lzej :*
Komorki nk jesli sa podwyzszone nie pozwola na zagniezdzenie zarodka poprostu go zniszcza wywolujac reakcje immunologiczna powoduja a namnozenie sie limfocytow ktore zniszcza zarodek. A rozchwiane cytokiny tez nie pozwalaja na prawidlowy rozwoj ciazy prowadzac do zniszczenia zarodka. Oczywiscie nie namawiam tylko proponuje decyzja nalezy do ciebie. W obu przypadkach jest z tego wyjscie przy podwyzszonych nk bierze sie steryd i intralipid a przy rozchwianych cytokinach leczenie immunosupresyjne ok 2 miesiace przed podejsciem plus steryd i intralipid do podejscia.Izaura lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Pysiaaa21 wrote:Endokrynologiem przeciez jest doktor D .. i pokazywalam mu moje wyniki to kazal ciagle brac ten euthyrox .. nie nie mialam bo dopiero w marcu przez przypadek wyszlo ze mam lekka niedoczynnosc zrobila mi sie po ostatnich probach in vitro .. i to ginekolog przepisal mi te tabletki bede musiala zapisac sie tu u mnie do endokrynologa .. od marca zaczelam brac euthyrox 50 wtedy mialam tsh 5 cos tam i w lipcu spadlo do 2 z groszami a teraz po punkcji robilam i znowu wzroslo i mialam 4.5 i sama sb zwiekszylam dawke do 75 ..
A czy mialas robiony caly panel tarczycowy czyli tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg plus usg ktorego juz wiem ze nie mialas. Jesli nie to warto zrobic zeby zobaczyc czy nie masz hashimoto. I jesli nie mialas to tu masz odpowiedz jakie podejscie ma dr D skoro jako endokrynolog nie zlecil ci calego pakiettuBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 wrote:Jesli chodzi o tsh to jest to nieuniknione ze po stymulacji wzrosnie nawet po lekach.
A czy mialas robiony caly panel tarczycowy czyli tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg plus usg ktorego juz wiem ze nie mialas. Jesli nie to warto zrobic zeby zobaczyc czy nie masz hashimoto. I jesli nie mialas to tu masz odpowiedz jakie podejscie ma dr D skoro jako endokrynolog nie zlecil ci calego pakiettu
Mialam tsh ft3 i ft4 i z tego wyszlo ze mam niedoczynnosc.. mowisz ze limfocyty zabijaja zarodek ? Ja teraz podczas pobytu w szpitalu mialam je podwyzszone nie duzo ale mialam.. chyba bede musiala zrobic te badania co piszesz ..
8 IUI nie udanych
Dziewczyny to byla najgorsza noc w moim zyciu o 2:17 zaczelo sie poronienie samoistne i myslalam ze umre z bolu trwalo to gdzies do prawie 5 rano.. skurcze macicy straszne, zimne poty, drgawki, wymiotowalam dwa razy z bolu i do tego biegunka juz maz chcial mnie na pogotowie zawiesc ale przetrzymalam to ledwo co ale dalam rade to byl najgorszy bol w moim zyciu.. prawie tez zemdlalam juz z tego bolu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:12
8 IUI nie udanych
Pysiaaa21 wrote:Dziewczyny to byla najgorsza noc w moim zyciu o 2:17 zaczelo sie poronienie samoistne i myslalam ze umre z bolu trwalo to gdzies do prawie 5 rano.. skurcze macicy straszne, zimne poty, drgawki, wymiotowalam dwa razy z bolu i do tego biegunka juz maz chcial mnie na pogotowie zawiesc ale przetrzymalam to ledwo co ale dalam rade to byl najgorszy bol w moim zyciu.. prawie tez zemdlalam juz z tego bolu..
-
Pysiaaa21 wrote:Dziewczyny to byla najgorsza noc w moim zyciu o 2:17 zaczelo sie poronienie samoistne i myslalam ze umre z bolu trwalo to gdzies do prawie 5 rano.. skurcze macicy straszne, zimne poty, drgawki, wymiotowalam dwa razy z bolu i do tego biegunka juz maz chcial mnie na pogotowie zawiesc ale przetrzymalam to ledwo co ale dalam rade to byl najgorszy bol w moim zyciu.. prawie tez zemdlalam juz z tego bolu..
Ja po ostatnim bólu takim chodzić nie mogłam, robienie kroku sprawiało mi ból macicyPysiaaa21 lubi tę wiadomość
-
Pysia trzymaj się...
A jeśli chodzi o badania to zrób dodatkowe..tak jak Gosia ci poradziła.Pysiaaa21 lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ja dzisiaj wlasnie tez powiedzialam ze jak porod ma wygladac tak samo to chyba podziekuje .. do teraz boli mnie macica ale da sie teraz przezyc a dzisiaj przede mna ciezki dzien wlasnie jade na szkolenie ktore bd trwalo 6 godz a potem musze czekac 2 i pol godz i zaczynam nocke do 7 rano czyli 24 godz bez snu nie wiem jak ja to wytrzymam.. ale jakos musze dac rade .. juz umowilam sie do dr D na 23.11 na 10:40 ..
8 IUI nie udanych
Pysia trzymaj sie dziewczyno.
-
nick nieaktualny