X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    U mnie ta beta niestety byla raczej za niska juz od godz mam bole jak na @ .. nie sa jeszcze takie mocne jak zawsze ale juz ludzic raczej sie nie ma co .. wiec pewnie to byla ciaza biochemiczna .. do godz pewnie przyjdzie @ :( no ale zobaczymy ..
    Objawy jak na @ sa na poczatku ciazy wiec glowa do gory i trzymam kciuki :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Karola czyli w którym dniu cyklu masz się zgłosić teraz na wizytę podczas brania Marvelonu? Od 5 dc zaczynasz go brać?

Malawiki - zdrówka życzę.

Wiki - czyli punkcja tuż tuż. Bierzesz urlop na ten dzień?

Pysiaaa21, [email protected] lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wezme chyba chorobowe od punkcji do testu... wole dmuchać na zimne

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja miałam bóle na @ przez tydzień, już sobie zapas podpasek kupiłam, a okazało się że niepotrzebnie, bo Wituś sobie wił już gniazdko.

Pysiaaa21 lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super ze nie musisz zbijac prolaktyny.Czyli wszystko jest w pożądku.
    A jakie leki będziesz miała przy stymulacji?
    Pewnie tak jak ostatnio. Gonapeptyl od wizyty. To będzie 22dc a później na początku kolejnego cykli menopauza i gonapeptyl a dawki ustalane będą na bieżąco. Ostatnio stymulacja trwała prawie 3 tyg więc teraz może szybciej pojdzie

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Pysia jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Karola czyli w którym dniu cyklu masz się zgłosić teraz na wizytę podczas brania Marvelonu? Od 5 dc zaczynasz go brać?

Malawiki - zdrówka życzę.

Wiki - czyli punkcja tuż tuż. Bierzesz urlop na ten dzień?
    Marvelon biorę od dziś czyli 6dc

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola02 wrote:
    Pewnie tak jak ostatnio. Gonapeptyl od wizyty. To będzie 22dc a później na początku kolejnego cykli menopauza i gonapeptyl a dawki ustalane będą na bieżąco. Ostatnio stymulacja trwała prawie 3 tyg więc teraz może szybciej pojdzie
    Oczywiście chodziło o menopur ale słownik przekreca

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    U mnie ta beta niestety byla raczej za niska juz od godz mam bole jak na @ .. nie sa jeszcze takie mocne jak zawsze ale juz ludzic raczej sie nie ma co .. wiec pewnie to byla ciaza biochemiczna .. do godz pewnie przyjdzie @ :( no ale zobaczymy ..
    Pysia nie załamuj się od razu na początku. Tak jak mówią dziewczyny jeszcze wszystko się może zdarzyć. A te bóle to może być właśnie zagniezdzanie

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Karola to w sumie zaczynasz tak jak ja :-) ciekawe czym będziesz stymulowana...

Powiem Wam dziewczyny, że mam mieszane uczucia co do mojej procedury... dziś dr Stefaniak się mnie pyta czy wiem, że mam mieśniaka w ścianie macicy... i stwierdziła, że w sumie już trwa procedura to nic z tym nie zrobimy... pewnie i tak będzie klapa :-(
    Hey wiki a masz jakieś bóle przez tego mięśniaki?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w niedzielę

Dziewczyny a powiedzcie mi - dr P kazał mi przyjść na wizytę podczas brania Marvelonu 18-19 dc. Muszę się kategorycznie trzymać tych dni, czy może to być 17 dc albo 20 dc?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena chyba od 20 to trzeba zacząć przyjmować gonapeptyl,możesz z tego co pamiętam dzień wcześniej. Juz i tak będzie w stanie ocenić prace jajników. Ja antyki miałam przedłużone o 5 dni wiec musiałam się dłużej wyciszac i wizytę miałam między 20 a 25 dc.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey wiki a masz jakieś bóle przez tego mięśniaki?

Boli mnie podczas usg, przy współżyciu, miałam bardzo bolesne miesiaczki, ale po kuracji Jeanine i odkad biore Omega3 i wit. E miesiaczki sa znośne. Do tego zawsze @ ze skrzepami. W sumie podejrzewają, że to nie zwykłe mieśniaki tylko adenomioza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:32

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia jak tam ?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć w niedzielę

Dziewczyny a powiedzcie mi - dr P kazał mi przyjść na wizytę podczas brania Marvelonu 18-19 dc. Muszę się kategorycznie trzymać tych dni, czy może to być 17 dc albo 20 dc?

Ja byłam w 22 dc i od wtedy brałam ginapeptyl.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiki Ena, Wiki a brałyście tabletki anty? Możecie w skrócie opowiedzieć jak to wyglądało po kolei? ja teraz od 2 dc biorę antyki i mam przyjść na wizytę ok 14 dnia. Co dalej będzie się dziać? Czy będę brała antyki do końca blisterka tj 21 dni czy krócej i w między czasie będę miała włączane kolejne tabsy?

Czy te menopur i inne leki to bierze się w tym samym cyklu co antyki?

Pysia jak u Ciebie sytuacja?
    Ona a u Ciebie? kiedy jedziesz po swojego malucha?

Miłej niedzieli kochane, słoneczko dla nas wychodzi:)

klz96iye30cupjne.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Boli mnie podczas usg, przy współżyciu, miałam bardzo bolesne miesiaczki, ale po kuracji Jeanine i odkad biore Omega3 i wit. E miesiaczki sa znośne. Do tego zawsze @ ze skrzepami. W sumie podejrzewają, że to nie zwykłe mieśniaki tylko adenomioza.
    Pytam bo u mnie też przy transferze podejrzewają mieśniaka i się nie odbył za3tyg histeroskopia. Kiedyś przed wizyta miałam straszy skurcz macicy dr, D mówiłam mówi że nic nie widzi. Takie bole zaszły mi się kilkaa razy [email protected] się doczekać nie mogę tej histeroskopii

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Malwiki Ena, Wiki a brałyście tabletki anty? Możecie w skrócie opowiedzieć jak to wyglądało po kolei? ja teraz od 2 dc biorę antyki i mam przyjść na wizytę ok 14 dnia. Co dalej będzie się dziać? Czy będę brała antyki do końca blisterka tj 21 dni czy krócej i w między czasie będę miała włączane kolejne tabsy?

Czy te menopur i inne leki to bierze się w tym samym cyklu co antyki?

Pysia jak u Ciebie sytuacja?
    Ona a u Ciebie? kiedy jedziesz po swojego malucha?

Miłej niedzieli kochane, słoneczko dla nas wychodzi:)
    Jak wszystko dobrze pójdzie i po histeroskopii będę mogła podchodzić do criotransferu to wyliczylam3-4dopiero styczeń dopiero. Ile to czasu jeszcze

3i49ej28fjl6k2ap.png

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja wzięłam łącznie 26 tabletek anty,a od 21 dc doszedł gonapaptyl.Później po 2 tygodniach brania gonapaptylu doszły leki stymulujące. Ja miałam sam menopur za pierwszym razem.Po przyjętych 12 dawkach menopuru padła decyzja o punkcji.Mój estradiol pod koniec stymulacji wyniósł około 2 tysięcy. Pobrali mi wtedy 11 komórek z czego 7 było dojrzałych.

mag87 lubi tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Pytam bo u mnie też przy transferze podejrzewają mieśniaka i się nie odbył za3tyg histeroskopia. Kiedyś przed wizyta miałam straszy skurcz macicy dr, D mówiłam mówi że nic nie widzi. Takie bole zaszły mi się kilkaa razy [email protected] się doczekać nie mogę tej histeroskopii

Ona pamiętam. U mnie coś wyraźnie widać w usg. Tylko to jest schowane w ścianie macicy. U Ciebie może być inny rodzaj. Oby histeroskopia wyjaśniła :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja byłam na pierwszej wizycie w 8dc i od wtedy do 21 dc brałam Mervelon. Od 22dc dostalam ginapeptyl i po 16 dniach doszedł menopur. Dzis jest 9 dzień menopuru.

Was też pod koniec stymulacji tak bolał jajnik? Promieniuje aż na noge, na pośladki.. najgorzej jak nie mogę się wyróżnić. Ale trzeba to znieść :-) oby było warto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 12:04

mag87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ