X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    U mnie ta beta niestety byla raczej za niska juz od godz mam bole jak na @ .. nie sa jeszcze takie mocne jak zawsze ale juz ludzic raczej sie nie ma co .. wiec pewnie to byla ciaza biochemiczna .. do godz pewnie przyjdzie @ :( no ale zobaczymy ..
    Objawy jak na @ sa na poczatku ciazy wiec glowa do gory i trzymam kciuki :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Karola czyli w którym dniu cyklu masz się zgłosić teraz na wizytę podczas brania Marvelonu? Od 5 dc zaczynasz go brać?

Malawiki - zdrówka życzę.

Wiki - czyli punkcja tuż tuż. Bierzesz urlop na ten dzień?

Pysiaaa21, [email protected] lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wezme chyba chorobowe od punkcji do testu... wole dmuchać na zimne

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja miałam bóle na @ przez tydzień, już sobie zapas podpasek kupiłam, a okazało się że niepotrzebnie, bo Wituś sobie wił już gniazdko.

Pysiaaa21 lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super ze nie musisz zbijac prolaktyny.Czyli wszystko jest w pożądku.
    A jakie leki będziesz miała przy stymulacji?
    Pewnie tak jak ostatnio. Gonapeptyl od wizyty. To będzie 22dc a później na początku kolejnego cykli menopauza i gonapeptyl a dawki ustalane będą na bieżąco. Ostatnio stymulacja trwała prawie 3 tyg więc teraz może szybciej pojdzie

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Pysia jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Karola czyli w którym dniu cyklu masz się zgłosić teraz na wizytę podczas brania Marvelonu? Od 5 dc zaczynasz go brać?

Malawiki - zdrówka życzę.

Wiki - czyli punkcja tuż tuż. Bierzesz urlop na ten dzień?
    Marvelon biorę od dziś czyli 6dc

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola02 wrote:
    Pewnie tak jak ostatnio. Gonapeptyl od wizyty. To będzie 22dc a później na początku kolejnego cykli menopauza i gonapeptyl a dawki ustalane będą na bieżąco. Ostatnio stymulacja trwała prawie 3 tyg więc teraz może szybciej pojdzie
    Oczywiście chodziło o menopur ale słownik przekreca

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    U mnie ta beta niestety byla raczej za niska juz od godz mam bole jak na @ .. nie sa jeszcze takie mocne jak zawsze ale juz ludzic raczej sie nie ma co .. wiec pewnie to byla ciaza biochemiczna .. do godz pewnie przyjdzie @ :( no ale zobaczymy ..
    Pysia nie załamuj się od razu na początku. Tak jak mówią dziewczyny jeszcze wszystko się może zdarzyć. A te bóle to może być właśnie zagniezdzanie

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Karola to w sumie zaczynasz tak jak ja :-) ciekawe czym będziesz stymulowana...

Powiem Wam dziewczyny, że mam mieszane uczucia co do mojej procedury... dziś dr Stefaniak się mnie pyta czy wiem, że mam mieśniaka w ścianie macicy... i stwierdziła, że w sumie już trwa procedura to nic z tym nie zrobimy... pewnie i tak będzie klapa :-(
    Hey wiki a masz jakieś bóle przez tego mięśniaki?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w niedzielę

Dziewczyny a powiedzcie mi - dr P kazał mi przyjść na wizytę podczas brania Marvelonu 18-19 dc. Muszę się kategorycznie trzymać tych dni, czy może to być 17 dc albo 20 dc?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena chyba od 20 to trzeba zacząć przyjmować gonapeptyl,możesz z tego co pamiętam dzień wcześniej. Juz i tak będzie w stanie ocenić prace jajników. Ja antyki miałam przedłużone o 5 dni wiec musiałam się dłużej wyciszac i wizytę miałam między 20 a 25 dc.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey wiki a masz jakieś bóle przez tego mięśniaki?

Boli mnie podczas usg, przy współżyciu, miałam bardzo bolesne miesiaczki, ale po kuracji Jeanine i odkad biore Omega3 i wit. E miesiaczki sa znośne. Do tego zawsze @ ze skrzepami. W sumie podejrzewają, że to nie zwykłe mieśniaki tylko adenomioza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:32

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia jak tam ?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć w niedzielę

Dziewczyny a powiedzcie mi - dr P kazał mi przyjść na wizytę podczas brania Marvelonu 18-19 dc. Muszę się kategorycznie trzymać tych dni, czy może to być 17 dc albo 20 dc?

Ja byłam w 22 dc i od wtedy brałam ginapeptyl.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiki Ena, Wiki a brałyście tabletki anty? Możecie w skrócie opowiedzieć jak to wyglądało po kolei? ja teraz od 2 dc biorę antyki i mam przyjść na wizytę ok 14 dnia. Co dalej będzie się dziać? Czy będę brała antyki do końca blisterka tj 21 dni czy krócej i w między czasie będę miała włączane kolejne tabsy?

Czy te menopur i inne leki to bierze się w tym samym cyklu co antyki?

Pysia jak u Ciebie sytuacja?
    Ona a u Ciebie? kiedy jedziesz po swojego malucha?

Miłej niedzieli kochane, słoneczko dla nas wychodzi:)

klz96iye30cupjne.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Boli mnie podczas usg, przy współżyciu, miałam bardzo bolesne miesiaczki, ale po kuracji Jeanine i odkad biore Omega3 i wit. E miesiaczki sa znośne. Do tego zawsze @ ze skrzepami. W sumie podejrzewają, że to nie zwykłe mieśniaki tylko adenomioza.
    Pytam bo u mnie też przy transferze podejrzewają mieśniaka i się nie odbył za3tyg histeroskopia. Kiedyś przed wizyta miałam straszy skurcz macicy dr, D mówiłam mówi że nic nie widzi. Takie bole zaszły mi się kilkaa razy [email protected] się doczekać nie mogę tej histeroskopii

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Malwiki Ena, Wiki a brałyście tabletki anty? Możecie w skrócie opowiedzieć jak to wyglądało po kolei? ja teraz od 2 dc biorę antyki i mam przyjść na wizytę ok 14 dnia. Co dalej będzie się dziać? Czy będę brała antyki do końca blisterka tj 21 dni czy krócej i w między czasie będę miała włączane kolejne tabsy?

Czy te menopur i inne leki to bierze się w tym samym cyklu co antyki?

Pysia jak u Ciebie sytuacja?
    Ona a u Ciebie? kiedy jedziesz po swojego malucha?

Miłej niedzieli kochane, słoneczko dla nas wychodzi:)
    Jak wszystko dobrze pójdzie i po histeroskopii będę mogła podchodzić do criotransferu to wyliczylam3-4dopiero styczeń dopiero. Ile to czasu jeszcze

3i49ej28fjl6k2ap.png

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja wzięłam łącznie 26 tabletek anty,a od 21 dc doszedł gonapaptyl.Później po 2 tygodniach brania gonapaptylu doszły leki stymulujące. Ja miałam sam menopur za pierwszym razem.Po przyjętych 12 dawkach menopuru padła decyzja o punkcji.Mój estradiol pod koniec stymulacji wyniósł około 2 tysięcy. Pobrali mi wtedy 11 komórek z czego 7 było dojrzałych.

mag87 lubi tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Pytam bo u mnie też przy transferze podejrzewają mieśniaka i się nie odbył za3tyg histeroskopia. Kiedyś przed wizyta miałam straszy skurcz macicy dr, D mówiłam mówi że nic nie widzi. Takie bole zaszły mi się kilkaa razy [email protected] się doczekać nie mogę tej histeroskopii

Ona pamiętam. U mnie coś wyraźnie widać w usg. Tylko to jest schowane w ścianie macicy. U Ciebie może być inny rodzaj. Oby histeroskopia wyjaśniła :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja byłam na pierwszej wizycie w 8dc i od wtedy do 21 dc brałam Mervelon. Od 22dc dostalam ginapeptyl i po 16 dniach doszedł menopur. Dzis jest 9 dzień menopuru.

Was też pod koniec stymulacji tak bolał jajnik? Promieniuje aż na noge, na pośladki.. najgorzej jak nie mogę się wyróżnić. Ale trzeba to znieść :-) oby było warto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 12:04

mag87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ