X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Lura82 trzymam kciuki by mała jednak zdecydowała się wyjść szybciej, chyba że jak kazali jej czekać w brzuchu to teraz stwierdziła, że tak szybko nie wyjdzie :))

Co do wizyt to rzeczywiście co wizyta to inny lekarz a w trakcie in vitro powinni trochę poprawić nasz komfort. W sumie jak jeździłam na iui to albo trafiała na dr P. Mal.. albo na dr Zdan.. i w sumie byli w temacie gorzej jak trafiłam na dr. Skł.. miałam wrażenie że przychodzi bo musi była miła ale się za bardzo nie wczuwała w temat. Teraz na razie na wizyty udaje mi się trafić do dr Zdan.. ale zobaczymy jak będzie z dalej.

Zaczynam dzisiaj przyjmowanie Menopuru i mam mały problem. Mam przyjmować dawki po 200j i dostałam receptę na 2xpo 600j. Tam jest gotowa strzykawka z j.m. Ale w aptece Pani zaproponowała mi mniejsze dawki 16x po 75j. bo wychodziło taniej, jednak dała mi normalne małe strzykawki z miarą w ml. No i nie dość, że ciężko jest mi odmierzyć 200j. bo jedną porcję 75 muszę podzielić to mam jeszcze za małą strzykawkę. Będę musiała się kuć dwa razy i nie będę mogła dokładnie w j. podać sobie odpowiedniej dawki. Czy są może dostępne w aptece strzykawki z miarą w j.m. czy te insulinowe by się nadawały.
    75 menopuru możesz przerabiać do 3 w jednej ampułka ale faktycznie płyny jest dużo więcej niż przy 600. Nie wiem czy wyszło Ci to na dobre ta zamiana bo musisz wylewać 15j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 20:48

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja od 3 dni przyjmuje menopur i póki co nie czuje nic. Przez 4 dni mam brać po 300 j a potem przez 3 dni 225 j i wizyta. Dziewczyny które to przyjmowały- kiedy zaczęłyście czuć że coś sie dzieje? że coś rośnie? jakiś ból podbrzusza?

Kurde boje się , że u mnie ten menopur sie nie sprawdzi... ;(

Agodnia a Ty kiedy masz pierwszą wizytę monitorującą?

klz96iye30cupjne.png
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z monitoeowaniem ja na 1 transwer brałam tylko gonal f i bolał mie brzuch jajniki a teraz mam menopur i gonal f i nic mi nie dolega a to już koniec biore dziś ostatnie zastrzyki i podobno punkcja w środę, jak was czytam to macie dużo jednostek leków

Zuzia123
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na 30.11 to będzie 6 dc a 5 przyjmowania menopuru mam wtedy zrobić estradiol. Na razie nic nie czuję a dawki mam duże z uwagi na niskie amh.

Zuzia nie koniecznie musisz czuć źle na pewno wszystko jest dobrze

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zacząć myśleć pozytywnie

asiastokrota lubi tę wiadomość

Zuzia123
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia123 wrote:
    Karola przykro mi,dziewczyny źle sie wyraziłam o dr Zbroch na ten tydzień w Olsztynie ma go nie być. Zastanawiam się czy nie zadzwonić i jak coś to ma transwer wybiore sie do Białegostoku o ile będzie morzna

Uff to dobrze. Bo ja sobie nie wyobrazam innego lekarza prowadzacego. Zdobyl moje zaufanie kuedy leżałam po punkcji w Białym. Moze bede sie powtarzac ale był u mnie codziennie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Emilka ze zaglądał. Leżała z Panią co do niej późnym wieczorem zaglądał dr. Wolczynskim zjeżdżal do szpitala co się dzieje i ja odwiedzał, mówiła że to jej lekarz operować ja, i ze chwala go dziewczyny bo zrobi wszystko by kobieta zaszła i bardzo dużo pomógł w zajsciu

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. Podobno teraz przy ivf potrzebna jest grupa krwi mężczyzny. Czy któraś o tym słyszała? Wcześniej tego nie wymagał, ale podobno przepisy się zmieniły. Może któraś z was wie po co to potrzebne?

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola02 ja też musiałam zrobić dla męża i jak się podpytałam, że to później będzie potrzebne, że jakby krew była potrzebna to wiedzą jaką ma mąż i potem dla dziecka. Ale dokładnie nie wiem.

Zuzia123 - pocieszam Cię,że masz się nie stresować,że wszystko będzie dobrze ale sama zaczynam panikować. Mam niskie amh i boję się że nic nie wyhoduję. A jak coś będzie to nie będzie nadawać się do zapłodnienia. Do iui podchodziłam na luzie a tu ze strachu pełne gacie.

A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.

Wiek 40
    3 lata starań
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola02 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie. Podobno teraz przy ivf potrzebna jest grupa krwi mężczyzny. Czy któraś o tym słyszała? Wcześniej tego nie wymagał, ale podobno przepisy się zmieniły. Może któraś z was wie po co to potrzebne?
    Nie wiem po co im to ale Marcinowi kazali zrobić, podchodziliśmy w maju

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • karola02 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Karola02 ja też musiałam zrobić dla męża i jak się podpytałam, że to później będzie potrzebne, że jakby krew była potrzebna to wiedzą jaką ma mąż i potem dla dziecka. Ale dokładnie nie wiem.

Zuzia123 - pocieszam Cię,że masz się nie stresować,że wszystko będzie dobrze ale sama zaczynam panikować. Mam niskie amh i boję się że nic nie wyhoduję. A jak coś będzie to nie będzie nadawać się do zapłodnienia. Do iui podchodziłam na luzie a tu ze strachu pełne gacie.

A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.
    Agonia weź kapcie koszule nocna i szlafrok. Po punkcji będziesz spała jakieś 2h a później jak się dobrze czujesz to wracasz do domu

• nadziejka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Mag ja przez cala stymulacje nie czułam w ogóle jajników dopiero dwa dni przed punkcja lekko pikaly, takze nie boj zaby- wszystko się dzieje w twoim ciele co ma się dziac po takich dawkach leku :)

Agonia na punkcje spakuj sie tak jak do szpitala czyli kosmetyki, kapcie i koniecznie koszule bo na punkcje idziesz w swojej koszuli po korytarzu i jak będziesz miała piżamę to możesz swiecic tylkiem :p

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Nie wiem po co im to ale Marcinowi kazali zrobić, podchodziliśmy w maju
    Właśnie to jest dziwne. My 1sza próba we wrześniu i nie było potrzeby a teraz wymagają. Tylko że u nas troche kłopotu to nastręcza bo się okazuje że jak wyniki słabe są z krwi to nie chcą wydać zaświadczenia. Już 3cie laboratorium ale liczę na sukces bo to tylko papierek

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Agonia777
    A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.[/QUOTE]

Kapcie, koszule nocną i dokumenty skierowanie które dostałaś

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos jak się czujesz wogole?
    Lotta co słychać?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) to wiem jak już się spakować. Wezmę małą kosmetyczkę by potrzebne kosmetyki wziąć szczególnie płyn i opakowanie na soczewki. Musze tylko jakąś fajną koszulkę nocną sobie kupić, bo śpię bez to za bardzo nie mam w czym wybierać.

A jak czułyście się po narkozie??

Wiek 40
    3 lata starań
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po narkozie to nawet nie wiedziałam jak znalazłam się na lozku:-) spałam może ze 2h a później trochę taka otepiala ale chciałam do domu. Ogólnie nie jest źle tylko trochę jajniki po olewaj.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dzięki,czytałam ze czasami po menupurze moze nie byc odpowoedzi ale to pewnie kwestia indywiualna a ja juz sie nakrecam ze skoro nic nie czuje to jest zle. Pozostaje mi grzecznie czekać do piątku i być pełna nadziei:)

Agonia jakie masz amh jeśli mogę spytac? Ja 0,86

Miłego dnia dziewczyny

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 ja mam 0,33 dlatego mam krótki protokół i wdrożonego antagonistę by była jak najlepsza odpowiedź jajników. Dzisiaj czuje takie lekkie kucie raz z prawej raz z lewej strony. Ale na wizycie gdyby organizm nie odpowiedział na leczenie to na pewno dr wdroży Ci kolejne leki i inne dawki. Mnie uprzedził, że średnio tak koło 10-11 dc jest punkcja ale są kobiety, które szybko się stymulują i mają już w 9 dc a są takie oo w 14. Więc najlepiej poczekać do piątku i wtedy wszystko się wyjaśni. Z drugiej strony mnie może kuć a nic z tego nie być.

mag87 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Asia to super ze lekarz tak do tego podchodzi, czyli z nim nie bedzie problemu :)

Eni u mnie odnosnie szpitala zależy: jesli mala dalej bedzie ulozona miednicowo/posladkowo to pojade do wojewodzkiego na ciecie bo juz mi tak dr powiedziala, a jak sie w ostatnich tyg obroci to w sumie jeszcze nie wiem. Tak myslalam o Malarkiweiczu skoro nie mam zadnych prolemow z ciaza. A co mozesz napisac o Malarkiewiczu wiecej oprocz fajnej poloznej na ktora trafilas ?

Co do opieki i porad związanych z karmieniem to chyba jest tak, że trzeba po prostu wprost poprosić o pomoc. Ja tak miałam, na obchodzie było tylko ogólne pytanie czy karmione ile razy. Dzidzia zważona nie spadła za dużo to ok i do następnego obchodu. A jak poprosiłam, żeby któraś do mnie przyszła i zobaczyła czy dobrze przystawiam. To od razu była reakcja i pomoc położnej. I później to już sama przychodziła kilka razy dziennie i się pytała jak mi idzie.

Asia08, nadziejka88 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ