X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Lura82 trzymam kciuki by mała jednak zdecydowała się wyjść szybciej, chyba że jak kazali jej czekać w brzuchu to teraz stwierdziła, że tak szybko nie wyjdzie :))

Co do wizyt to rzeczywiście co wizyta to inny lekarz a w trakcie in vitro powinni trochę poprawić nasz komfort. W sumie jak jeździłam na iui to albo trafiała na dr P. Mal.. albo na dr Zdan.. i w sumie byli w temacie gorzej jak trafiłam na dr. Skł.. miałam wrażenie że przychodzi bo musi była miła ale się za bardzo nie wczuwała w temat. Teraz na razie na wizyty udaje mi się trafić do dr Zdan.. ale zobaczymy jak będzie z dalej.

Zaczynam dzisiaj przyjmowanie Menopuru i mam mały problem. Mam przyjmować dawki po 200j i dostałam receptę na 2xpo 600j. Tam jest gotowa strzykawka z j.m. Ale w aptece Pani zaproponowała mi mniejsze dawki 16x po 75j. bo wychodziło taniej, jednak dała mi normalne małe strzykawki z miarą w ml. No i nie dość, że ciężko jest mi odmierzyć 200j. bo jedną porcję 75 muszę podzielić to mam jeszcze za małą strzykawkę. Będę musiała się kuć dwa razy i nie będę mogła dokładnie w j. podać sobie odpowiedniej dawki. Czy są może dostępne w aptece strzykawki z miarą w j.m. czy te insulinowe by się nadawały.
    75 menopuru możesz przerabiać do 3 w jednej ampułka ale faktycznie płyny jest dużo więcej niż przy 600. Nie wiem czy wyszło Ci to na dobre ta zamiana bo musisz wylewać 15j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 20:48

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja od 3 dni przyjmuje menopur i póki co nie czuje nic. Przez 4 dni mam brać po 300 j a potem przez 3 dni 225 j i wizyta. Dziewczyny które to przyjmowały- kiedy zaczęłyście czuć że coś sie dzieje? że coś rośnie? jakiś ból podbrzusza?

Kurde boje się , że u mnie ten menopur sie nie sprawdzi... ;(

Agodnia a Ty kiedy masz pierwszą wizytę monitorującą?

klz96iye30cupjne.png
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z monitoeowaniem ja na 1 transwer brałam tylko gonal f i bolał mie brzuch jajniki a teraz mam menopur i gonal f i nic mi nie dolega a to już koniec biore dziś ostatnie zastrzyki i podobno punkcja w środę, jak was czytam to macie dużo jednostek leków

Zuzia123
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na 30.11 to będzie 6 dc a 5 przyjmowania menopuru mam wtedy zrobić estradiol. Na razie nic nie czuję a dawki mam duże z uwagi na niskie amh.

Zuzia nie koniecznie musisz czuć źle na pewno wszystko jest dobrze

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zacząć myśleć pozytywnie

asiastokrota lubi tę wiadomość

Zuzia123
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia123 wrote:
    Karola przykro mi,dziewczyny źle sie wyraziłam o dr Zbroch na ten tydzień w Olsztynie ma go nie być. Zastanawiam się czy nie zadzwonić i jak coś to ma transwer wybiore sie do Białegostoku o ile będzie morzna

Uff to dobrze. Bo ja sobie nie wyobrazam innego lekarza prowadzacego. Zdobyl moje zaufanie kuedy leżałam po punkcji w Białym. Moze bede sie powtarzac ale był u mnie codziennie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Emilka ze zaglądał. Leżała z Panią co do niej późnym wieczorem zaglądał dr. Wolczynskim zjeżdżal do szpitala co się dzieje i ja odwiedzał, mówiła że to jej lekarz operować ja, i ze chwala go dziewczyny bo zrobi wszystko by kobieta zaszła i bardzo dużo pomógł w zajsciu

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. Podobno teraz przy ivf potrzebna jest grupa krwi mężczyzny. Czy któraś o tym słyszała? Wcześniej tego nie wymagał, ale podobno przepisy się zmieniły. Może któraś z was wie po co to potrzebne?

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola02 ja też musiałam zrobić dla męża i jak się podpytałam, że to później będzie potrzebne, że jakby krew była potrzebna to wiedzą jaką ma mąż i potem dla dziecka. Ale dokładnie nie wiem.

Zuzia123 - pocieszam Cię,że masz się nie stresować,że wszystko będzie dobrze ale sama zaczynam panikować. Mam niskie amh i boję się że nic nie wyhoduję. A jak coś będzie to nie będzie nadawać się do zapłodnienia. Do iui podchodziłam na luzie a tu ze strachu pełne gacie.

A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.

Wiek 40
    3 lata starań
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola02 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie. Podobno teraz przy ivf potrzebna jest grupa krwi mężczyzny. Czy któraś o tym słyszała? Wcześniej tego nie wymagał, ale podobno przepisy się zmieniły. Może któraś z was wie po co to potrzebne?
    Nie wiem po co im to ale Marcinowi kazali zrobić, podchodziliśmy w maju

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • karola02 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Karola02 ja też musiałam zrobić dla męża i jak się podpytałam, że to później będzie potrzebne, że jakby krew była potrzebna to wiedzą jaką ma mąż i potem dla dziecka. Ale dokładnie nie wiem.

Zuzia123 - pocieszam Cię,że masz się nie stresować,że wszystko będzie dobrze ale sama zaczynam panikować. Mam niskie amh i boję się że nic nie wyhoduję. A jak coś będzie to nie będzie nadawać się do zapłodnienia. Do iui podchodziłam na luzie a tu ze strachu pełne gacie.

A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.
    Agonia weź kapcie koszule nocna i szlafrok. Po punkcji będziesz spała jakieś 2h a później jak się dobrze czujesz to wracasz do domu

• nadziejka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Mag ja przez cala stymulacje nie czułam w ogóle jajników dopiero dwa dni przed punkcja lekko pikaly, takze nie boj zaby- wszystko się dzieje w twoim ciele co ma się dziac po takich dawkach leku :)

Agonia na punkcje spakuj sie tak jak do szpitala czyli kosmetyki, kapcie i koniecznie koszule bo na punkcje idziesz w swojej koszuli po korytarzu i jak będziesz miała piżamę to możesz swiecic tylkiem :p

• karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Nie wiem po co im to ale Marcinowi kazali zrobić, podchodziliśmy w maju
    Właśnie to jest dziwne. My 1sza próba we wrześniu i nie było potrzeby a teraz wymagają. Tylko że u nas troche kłopotu to nastręcza bo się okazuje że jak wyniki słabe są z krwi to nie chcą wydać zaświadczenia. Już 3cie laboratorium ale liczę na sukces bo to tylko papierek

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Agonia777
    A mam pytanko do dziewczyn co są po punkcji co musiałyście wziąć ze sobą do szpitala na zabieg bo będę od soboty u brata i chce się przygotować by potem męża nie fatygować.[/QUOTE]

Kapcie, koszule nocną i dokumenty skierowanie które dostałaś

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos jak się czujesz wogole?
    Lotta co słychać?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) to wiem jak już się spakować. Wezmę małą kosmetyczkę by potrzebne kosmetyki wziąć szczególnie płyn i opakowanie na soczewki. Musze tylko jakąś fajną koszulkę nocną sobie kupić, bo śpię bez to za bardzo nie mam w czym wybierać.

A jak czułyście się po narkozie??

Wiek 40
    3 lata starań
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po narkozie to nawet nie wiedziałam jak znalazłam się na lozku:-) spałam może ze 2h a później trochę taka otepiala ale chciałam do domu. Ogólnie nie jest źle tylko trochę jajniki po olewaj.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dzięki,czytałam ze czasami po menupurze moze nie byc odpowoedzi ale to pewnie kwestia indywiualna a ja juz sie nakrecam ze skoro nic nie czuje to jest zle. Pozostaje mi grzecznie czekać do piątku i być pełna nadziei:)

Agonia jakie masz amh jeśli mogę spytac? Ja 0,86

Miłego dnia dziewczyny

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 ja mam 0,33 dlatego mam krótki protokół i wdrożonego antagonistę by była jak najlepsza odpowiedź jajników. Dzisiaj czuje takie lekkie kucie raz z prawej raz z lewej strony. Ale na wizycie gdyby organizm nie odpowiedział na leczenie to na pewno dr wdroży Ci kolejne leki i inne dawki. Mnie uprzedził, że średnio tak koło 10-11 dc jest punkcja ale są kobiety, które szybko się stymulują i mają już w 9 dc a są takie oo w 14. Więc najlepiej poczekać do piątku i wtedy wszystko się wyjaśni. Z drugiej strony mnie może kuć a nic z tego nie być.

mag87 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Asia to super ze lekarz tak do tego podchodzi, czyli z nim nie bedzie problemu :)

Eni u mnie odnosnie szpitala zależy: jesli mala dalej bedzie ulozona miednicowo/posladkowo to pojade do wojewodzkiego na ciecie bo juz mi tak dr powiedziala, a jak sie w ostatnich tyg obroci to w sumie jeszcze nie wiem. Tak myslalam o Malarkiweiczu skoro nie mam zadnych prolemow z ciaza. A co mozesz napisac o Malarkiewiczu wiecej oprocz fajnej poloznej na ktora trafilas ?

Co do opieki i porad związanych z karmieniem to chyba jest tak, że trzeba po prostu wprost poprosić o pomoc. Ja tak miałam, na obchodzie było tylko ogólne pytanie czy karmione ile razy. Dzidzia zważona nie spadła za dużo to ok i do następnego obchodu. A jak poprosiłam, żeby któraś do mnie przyszła i zobaczyła czy dobrze przystawiam. To od razu była reakcja i pomoc położnej. I później to już sama przychodziła kilka razy dziennie i się pytała jak mi idzie.

Asia08, nadziejka88 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ