Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Izaura teraz musi być tylko dobrze a Ty kiedy masz testować?Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
Izaura, po 3 dniu jeszcze nic raczej nie wyjdzie...Invicta wymaga 3 weryfikacji : w 3 6 i 10 dniu po transferze. Po 3 dniach sprawdzają czy pozostałość ovitrelle jest jeszcze w krwi no i czy poziom estradiolu i progesteronu jest ok
Jak ja robiłam w 3 dniu to beta była 0,9 i sie zestresowałam, że nie wyszło, ale ale dr powiedział, żeby sie nie denerwować, bo oni na to nie patrzą tak szybko. Dopiero podczas 2 weryfikacji w 6 dc wyszła beta świadcząca o ciąży.
iza776 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za kciuki. My już odpoczywamy. Zarodki były klasy M.2. Teraz mają się mocno wgryzać w mamusię i trzymać przez 9 miesięcy. Czuję się wewnętrznie spokojna.
Asia a jak u Ciebie?
Miłego wieczoruGosia321, Lura82, mag87 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Cześć dziewczyny, spotkanie ciekawe, trwało 3 godziny. Spotkań będzie 10 raz w tygodniu we wtorki. Po 6 spotkaniu będzie wizyta w domu. Spotkania mają formę warsztatów. Wszystko powinno się zakończyć do końca czerwca. Po całym cyklu będzie ostateczna kwalifikacja na rodziców adopcyjnych A potem to już tylko czekanie na bobasa. Dostaniemy różne materiały do czytania. Mamy też pracę domową Jest nas 8 par. Dzisiaj było trochę sztywno ale Panie zapewniały że się rozkręcimy.
xyz159, Gosia321, Izaura, e_mil_ka, Lura82, Asia08, malgos741, mag87, Storczyki lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
XYZ159 znajdziesz kochana, wszystkie ją w sobie mamy Są lepsze i gorsze dni teraz wątpisz ale będzie lepiejAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
Asiu to super widzę że szybko ten kurs minie. A zdecydowaliście w jakim wieku chcecie dzieciątko?
Xyz każda z nas ma tą siłę tylko trzeba ją znaleźć. Moje motto to "co mnie nie zabije to mnie wzmocni". Z czasem nabierasz więcej dystansu cierpliwość a siła się pojawi.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny
-
xyz159 wrote:Hej dziewczyny, ale się dzieje
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i przyszłe mamy
Bardzo Was podziwiam, Waszą siłę walki, ja chyba takiej w sobie nie znajdę
Obys nie musiala przejsc tyle co jaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Asia super ze spotkanie sie udalo pierwsze koty za ploty niemozliwe zeby bylo na luzie bo wszyscy sie stresowali sytuacja ale ze spotkania na spotkanie bedzie coraz lepiej. Nie wiedzialam ze tak szybko to idzie pozniej chyba najbardziej ciagnie sie czekanie na dziecko. A wiecie juz czy macie duze szanse na noworodka ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia dziecko chcemy jak najmniejsze, określiliśmy jego wiek maksymalnie na 1,5 roku, płeć nie ma znaczenia, najważniejsze by było zdrowe.
Ena praca domowa polega na napisaniu wszystkiego co wiemy i umiemy zrobić przy dziecku, oraz o rzeczach których chcemy i musimy się nauczyć, dowiedzieć.
Gosiu mamy szansę dużą na noworodka, tylko panie uparcie twierdzą że noworodków nie ma. Na diagnozie zasugerowały że nadajemy się i dały by nam rodzeństwo. Marcin niestety nie chce teraz od razu rodzeństwa. Chciałby poświęcić się w całości dla jednego dziecka. Była by to duża zmiana w naszym życiu. Zobaczymy może sie nam odmieni na koniec kursu.malgos741, Izaura, Anulka0310, Wiki03, Gosia321, mag87 lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Asiu co do noworodków to dzisiaj może i nie ma a w momencie gdy będziecie mogli mieć dziecko jakiś się pojawi. Moja koleżanka dostała trzytygodniowego chłopca bo gdy matka dowiedziała się że ma coś z jelitkami zostawiła go. Chłopczyk przeszedł trudną operację umieszczenia jelit w jamie brzucha a dzisiaj jest mega przystojnym 14-latkiem i zdrowym. Druga znów koleżanka dostała 5-miesięcznego chłopca. Znów męża znajoma ze względu na wiek nie mogli liczyć na maleństwo więc zdecydowali się na rodzeństwo 2-letniego chłopca i 4-letnią dziewczynkę. Mówili że wszystko musieli wywrócić do góry nogami nie było łatwo się przestawić na dwójkę ale nie żałują i są mega szczęśliwi. Jak przyjdzie ten czas to i odpowiednie dziecko się dla Was pojawi. Mocno trzymam kciuki.
Ja dzisiaj czuję się dobrze wczoraj tylko było lekkie szczypania i taki ból okresowy. A dzisiaj jest Oki. Dzisiaj mamy pogrzeb w rodzinie ale mąż kategorycznie zabronił mi się ruszać z domu. Do tego tylko na chwilę odwiedzi swoją mamę bo jest chora bo nie chce żadnych zarazków mi przynieść. Więc żeby się nie wysilać mam iść na obiad do rodziców. Porównując tamten zabieg to w tym czuję się o wiele lepiej.
Izaura a jak Ty dzisiaj się czujesz?
Ena kiedy planujesz zrobić betę?
Pozostałe dziewczyny jak u Was sytuacja.
Miłego dnia życzęasiastokrota, Gosia321 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Dziewczyny trzymam za was kciuki !!! Asia niedługo dostaniesz pewnie telefon żeby przyjść po dzidziusia!!! Piękna sprawa !!!. Byłam kiedyś świadkiem jak moją koleżankę właśnie tak ośrodek adopcyjny w ol zaskoczył.
ja dziś odebrałam swoje wyniki cytokin. robiłam je u nas w vitalabo. jak się okazało oni wysyłają krew do invicty w gdańsku. jestem zła bo te wyniki są jakieś dziwne i ja ich nie rozumiem. Rozmawiałam z panią która je wykonywała i powiedziała, że u nich maszyna jest tak ustawiona i nie może mi podać dokładnej wartości.....
Zobaczcie ci dostałam:
interferon gamma - <274 fg/ml (<274 -6224)
TNF alfa - <274 fg/ml (<274 -1920)
Interleukina 10 - 1074 fg/ml (<274 -1420)
Interleukina 4 - <274 fg/ml (<274 -1200)
Interleukina 6 - 561 fd/ml (<274 -9530)
Interleukina 2 - <274 fg/ml (<274-1027 )
Rozumiecie coś z tego? wyniki mam w normie czy poniżej? Boję ze Paśnik powie, ze muszę powtórzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:19
córcia 2009
4 poronienia , mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
nick nieaktualnyxyz159 wrote:Hej dziewczyny, ale się dzieje
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i przyszłe mamy
Bardzo Was podziwiam, Waszą siłę walki, ja chyba takiej w sobie nie znajdę
Xyz uwierz, że znajdziesz siłę... każda z nas nie uświadamia sobie jaką posiada siłę i wolę walki, dopóki życie jej nie doświadczy... na swoim przykładzie powiem Ci, że było mi trudniej na początku starań. Bardziej to wszystko przeżywałam. Teraz też łapię doła i płaczę, ale po chwili podnoszę się i walczę dalej - jak każda na tym forum. Bądź dla siebie dobra, daj sobie prawo do przeżywania emocji... po czym się podnieś i idź dalej żeby osiągnąć to na czym Ci najbardziej zależy -
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, jesteście kochane
Staram się myśleć pozytywnie, ale biorąc pod uwagę naszą translokacje, to uzyskanie zdrowego zarodka jest nielada wyzwaniem, a potem żeby jeszcze się przyjął i zdrowy urodził... Na konsultacje napewno do Gd pojedziemy, ale staram się myśleć realnie i niestety matematyka nie kłamie
Ale nic to, trzeba będzie po konsultacji podjąć decyzję.
Ale i tak Was podziwiam, to że tak bardzo pragniecie mieć dziecko i że nie wątpicie w powodzenie -
asiastokrota wrote:Agonia dziecko chcemy jak najmniejsze, określiliśmy jego wiek maksymalnie na 1,5 roku, płeć nie ma znaczenia, najważniejsze by było zdrowe.
Ena praca domowa polega na napisaniu wszystkiego co wiemy i umiemy zrobić przy dziecku, oraz o rzeczach których chcemy i musimy się nauczyć, dowiedzieć.
Gosiu mamy szansę dużą na noworodka, tylko panie uparcie twierdzą że noworodków nie ma. Na diagnozie zasugerowały że nadajemy się i dały by nam rodzeństwo. Marcin niestety nie chce teraz od razu rodzeństwa. Chciałby poświęcić się w całości dla jednego dziecka. Była by to duża zmiana w naszym życiu. Zobaczymy może sie nam odmieni na koniec kursu.asiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤