X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia, ja ovitrelle brałam tylko przed punkcją, później już nie. Sama byłam ciekawa w jakim celu Tobie to przepisano.
    II weryfikacja - 24,5
    III weryfikacja- 198 ? coś koło tego

Czekasz do poniedziałku czy wcześniej robisz żeby sprawdzić czy coś spadło?

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie te 36 godzin przed, w dniu punkcji już nie :)

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Zieliński kazał mi wziąć tylko 1/3 ampułki a dr Hasik powiedziała że to na utrzymanie hormonów w dniu transferu. Ponownie robię w poniedziałek i wtedy okaże się w którą stronę to idzie.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia a skąd miałaś te leki na wyrównanie flory, sama w aptece kupiłaś czy byłaś i gin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia musimy wierzyć, że to dobry znak i beta urośnie... Będę czekała z niecierpliwością na poniedziałkowe wyniki...

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura lekarz mi polecił "Trivagin" mogą go stosować kobiety w ciąży. Lek powinnaś dostać bez recepty.

Poczytałam w necie i ovitrelle podaję się w małych dawkach w dniu transferu lub klika dni po w celu podtrzymania ciałka żółtego i ułatwieniu zagnieżdżania się zarodka. Dlatego dopiero późniejszy wynik jest miarodajny. Więc jeżeli beta w poniedziałek spadnie to organizm pozbywa się ovitrelle a jeżeli nie to jakaś nadzieja jest.

Izaura lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Dziewczyny odebrałam część wyników z hematologii i coś mi tu nie gra. Jak czytam o wynikach ANA to zawsze podajecie stosunek i typ świecenia a u mnie na wyniku jest podział na jakieś wskaźniki typu: nucleosome, dsDNS,histones,sm,rnp,sm/RNP, SSA, SSB i jakieś jeszcze inne dziwne ale nie mam typu świecenia...

Dziwne jest też to że mam 2 wyniki ( 2 kopie badań) i w jednej homocysteina to: 11,48 a w drugiej 8,18 ;|

Z dobrych wieści to to, że pomimo poronienia nie mam w krwi przeciwciał do antygenów krwinek czerwonych:)

Gosiu, kojażę, że Ty na oddziale onkologii pracujesz. Mogłabyś mi podpowiedzieć jak rozumieć komentarz: pojedyncze limfocyty wykazują polimorfizm kształtu jądra ? Bo ja tu już raka u siebie widzę...to tak apropo tego srania pod siebie jak już jest coś poza normą czy cos "odmiennego" :)
    A pod jakim badaniem masz taki komentarz ?

Te ana ktore masz zrobione to ana 2 w ktorych masz rodzaj przeciwcial ana ktore w nim wystepuja

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pod mikroskopowy rozmaz krwi obwodowej, mam podwyższony poziom limfocytów 51procent gdzie norma jest do 45 i taki opis właśnie. A i jeszcze obniżone granulocyty ale nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie

Miłego weekendu Dziewczyny:)

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Widzę że z Gosi to nasz specjalista ze wszystkim można się do niej zwrócić :)

U mnie dzisiaj nastąpiła zmiana bo piersi już nie bolą i nie wiem czy to spowodowane że ovitrelle przestał działać czy coś złego się dzieje. Brzuch wczoraj dwa razy mocno zabolał jakby ktoś coś ostrego wsadził tylko bóle w krzyżu się pojawiły jak na okres i głowa boli. Boję się że już po wszystkim.

Wiek 40
    3 lata starań
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Gosia pod mikroskopowy rozmaz krwi obwodowej, mam podwyższony poziom limfocytów 51procent gdzie norma jest do 45 i taki opis właśnie. A i jeszcze obniżone granulocyty ale nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie

Miłego weekendu Dziewczyny:)
    A nie bylas przeziebiona ?
    To jest lekkie podwyzszenie moze byc spowodowane jakims stanem zapalnym
    Musi to zobaczyc hematolog i sie wypowiedziec

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Widzę że z Gosi to nasz specjalista ze wszystkim można się do niej zwrócić :)

U mnie dzisiaj nastąpiła zmiana bo piersi już nie bolą i nie wiem czy to spowodowane że ovitrelle przestał działać czy coś złego się dzieje. Brzuch wczoraj dwa razy mocno zabolał jakby ktoś coś ostrego wsadził tylko bóle w krzyżu się pojawiły jak na okres i głowa boli. Boję się że już po wszystkim.
    Cycki to zludny objaw jednych bola drugich nie to skutek progesteronu. Bol piersi ktory jest objawem ciazy wystepuje troche pozniej gdzies 6-10 tc
    A bol w krzyzu jak najbardziej jest tu dobrym objawem mnustwo dziewczyn mialo taki bol przy zagniezdzaniu zarodka i na poczatku ciazy.
    Ty mi sie tu nie zalamuj. Beta jest piekna nawet jesli z ovitrelem to ten lek nie daje takich wartosci raczej sa to wartosci do 20 max

mag87 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wartość bety mnie trochę pociesza. Tym bardziej że skoro cała dawka ovitrelle po 10 dniach znika to 1/3 jeszcze szybciej. Mednica mam wrażenie że się rozszerza i ten ogromny apetyt na pomidory śledzie i wszystkie chipsy paluszki orzeszki w ostrych panierkach. Drzwi lodówki się nie zamykają:) :) :)

Gosia Tobie się należy korona za takie wsparcie a największym podziękowaniem będzie pakiet dwóch pięknych bo asów <3

Gosia321 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia, Izaura trzymam kciuki, przeżywam to jak sama bym na wyniki czekała :)
    Wczoraj dzwoniłam do Art. żeby przygotowali mi moją dotychczasową historię leczenia. Ciekawe czy chociaż pół strony będzie...

Izaura lubi tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?

Izaura jak samopoczucie?

Wiek 40
    3 lata starań
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    A co tu taka cisza?

Izaura jak samopoczucie?
    Weekend :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 na jakiekolwiek objawy ciąży jest zdecydowanie za wcześnie. Pamiętam jak u siebie doszukiwalam sie objawów i nigdy sie żadnych nie doczekalam mimo iz byłam w ciąży :) Jedynie przez polowe ciazy straszne migreny mnie meczyly. Teraz relaksuj sie, duzo spij (dopóki jeszcze mozesz :) )

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja dziś pół dnia w podróży bo wracaliśmy do IE. Samopoczucie dziś lepiej i to pieczenie tez mniejsze. Ogólnie podróż tez dobrze znioslam. Troszkę smutno bo trzeba było się z Rodziną rozstać ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Agonia - jak dla mnie ta beta obiecująca... Trzymam kciuki.

Izaura - liczę na twoje pozytywne crio - trzymam kciuki. Domyślam się jak ciężko, bo chciałabyś jeszcze pobyć z rodziną, ale co zrobić... Kiedy teraz będziecie w Pl?

Gosia to ekspert - naprawdę mega szacunek.

Gosia321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena dzięki :-* jeśli się uda to zamierzam przyjechać do Polski dopiero na chrzciny ;-) Mam tu dobrą Gin więc ciążę bym prowadziła tutaj. A jeśli się nie uda to w lipcu...

A jak u Ciebie? Myslisz o kolejnym crio? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Ena dzięki :-* jeśli się uda to zamierzam przyjechać do Polski dopiero na chrzciny ;-) Mam tu dobrą Gin więc ciążę bym prowadziła tutaj. A jeśli się nie uda to w lipcu...

A jak u Ciebie? Myslisz o kolejnym crio? ;-)
    Wczoraj dostałam okres i znowu mętlik w głowie. Już bym chciała, żeby psychika powiedziała - ciesz się z tego, co masz i koniec z tymi lekarzami...

‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ