Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Agonia, ja ovitrelle brałam tylko przed punkcją, później już nie. Sama byłam ciekawa w jakim celu Tobie to przepisano.
II weryfikacja - 24,5
III weryfikacja- 198 ? coś koło tego
Czekasz do poniedziałku czy wcześniej robisz żeby sprawdzić czy coś spadło? -
Dr Zieliński kazał mi wziąć tylko 1/3 ampułki a dr Hasik powiedziała że to na utrzymanie hormonów w dniu transferu. Ponownie robię w poniedziałek i wtedy okaże się w którą stronę to idzie.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Izaura lekarz mi polecił "Trivagin" mogą go stosować kobiety w ciąży. Lek powinnaś dostać bez recepty.
Poczytałam w necie i ovitrelle podaję się w małych dawkach w dniu transferu lub klika dni po w celu podtrzymania ciałka żółtego i ułatwieniu zagnieżdżania się zarodka. Dlatego dopiero późniejszy wynik jest miarodajny. Więc jeżeli beta w poniedziałek spadnie to organizm pozbywa się ovitrelle a jeżeli nie to jakaś nadzieja jest.Izaura lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
mag87 wrote:Dziewczyny odebrałam część wyników z hematologii i coś mi tu nie gra. Jak czytam o wynikach ANA to zawsze podajecie stosunek i typ świecenia a u mnie na wyniku jest podział na jakieś wskaźniki typu: nucleosome, dsDNS,histones,sm,rnp,sm/RNP, SSA, SSB i jakieś jeszcze inne dziwne ale nie mam typu świecenia...
Dziwne jest też to że mam 2 wyniki ( 2 kopie badań) i w jednej homocysteina to: 11,48 a w drugiej 8,18 ;|
Z dobrych wieści to to, że pomimo poronienia nie mam w krwi przeciwciał do antygenów krwinek czerwonych:)
Gosiu, kojażę, że Ty na oddziale onkologii pracujesz. Mogłabyś mi podpowiedzieć jak rozumieć komentarz: pojedyncze limfocyty wykazują polimorfizm kształtu jądra ? Bo ja tu już raka u siebie widzę...to tak apropo tego srania pod siebie jak już jest coś poza normą czy cos "odmiennego"
Te ana ktore masz zrobione to ana 2 w ktorych masz rodzaj przeciwcial ana ktore w nim wystepujaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hej dziewczyny
Widzę że z Gosi to nasz specjalista ze wszystkim można się do niej zwrócić
U mnie dzisiaj nastąpiła zmiana bo piersi już nie bolą i nie wiem czy to spowodowane że ovitrelle przestał działać czy coś złego się dzieje. Brzuch wczoraj dwa razy mocno zabolał jakby ktoś coś ostrego wsadził tylko bóle w krzyżu się pojawiły jak na okres i głowa boli. Boję się że już po wszystkim.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
mag87 wrote:Gosia pod mikroskopowy rozmaz krwi obwodowej, mam podwyższony poziom limfocytów 51procent gdzie norma jest do 45 i taki opis właśnie. A i jeszcze obniżone granulocyty ale nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie
Miłego weekendu Dziewczyny:)
To jest lekkie podwyzszenie moze byc spowodowane jakims stanem zapalnym
Musi to zobaczyc hematolog i sie wypowiedziecBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Hej dziewczyny
Widzę że z Gosi to nasz specjalista ze wszystkim można się do niej zwrócić
U mnie dzisiaj nastąpiła zmiana bo piersi już nie bolą i nie wiem czy to spowodowane że ovitrelle przestał działać czy coś złego się dzieje. Brzuch wczoraj dwa razy mocno zabolał jakby ktoś coś ostrego wsadził tylko bóle w krzyżu się pojawiły jak na okres i głowa boli. Boję się że już po wszystkim.
A bol w krzyzu jak najbardziej jest tu dobrym objawem mnustwo dziewczyn mialo taki bol przy zagniezdzaniu zarodka i na poczatku ciazy.
Ty mi sie tu nie zalamuj. Beta jest piekna nawet jesli z ovitrelem to ten lek nie daje takich wartosci raczej sa to wartosci do 20 maxmag87 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ta wartość bety mnie trochę pociesza. Tym bardziej że skoro cała dawka ovitrelle po 10 dniach znika to 1/3 jeszcze szybciej. Mednica mam wrażenie że się rozszerza i ten ogromny apetyt na pomidory śledzie i wszystkie chipsy paluszki orzeszki w ostrych panierkach. Drzwi lodówki się nie zamykają
Gosia Tobie się należy korona za takie wsparcie a największym podziękowaniem będzie pakiet dwóch pięknych bo asówGosia321 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
A co tu taka cisza?
Izaura jak samopoczucie?Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia777 na jakiekolwiek objawy ciąży jest zdecydowanie za wcześnie. Pamiętam jak u siebie doszukiwalam sie objawów i nigdy sie żadnych nie doczekalam mimo iz byłam w ciąży Jedynie przez polowe ciazy straszne migreny mnie meczyly. Teraz relaksuj sie, duzo spij (dopóki jeszcze mozesz )22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Agonia - jak dla mnie ta beta obiecująca... Trzymam kciuki.
Izaura - liczę na twoje pozytywne crio - trzymam kciuki. Domyślam się jak ciężko, bo chciałabyś jeszcze pobyć z rodziną, ale co zrobić... Kiedy teraz będziecie w Pl?
Gosia to ekspert - naprawdę mega szacunek.Gosia321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Ena dzięki :-* jeśli się uda to zamierzam przyjechać do Polski dopiero na chrzciny Mam tu dobrą Gin więc ciążę bym prowadziła tutaj. A jeśli się nie uda to w lipcu...
A jak u Ciebie? Myslisz o kolejnym crio?