Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena wrote:Wczoraj dostałam okres i znowu mętlik w głowie. Już bym chciała, żeby psychika powiedziała - ciesz się z tego, co masz i koniec z tymi lekarzami...
Rozumiem Cie i woem ze nie jest latwo odpuscic. Ja byłam pewna ze to bedzie moja pierwsza i ostatnia procedura. Teraz kiedy juz prawie wszystkie szanse wykorzystane wiem że na tym nie zakończe walki. -
Ena zrób histeroskopie przed kolejną próbą.Jesteś po cesarce,wszystko mogło się zadziac.Warto sprawdzić i przy okazji podrasowac endo dla kolejnego mrożaczka.Ciesz się ze twoja psychika ma jeszcze siłę walczyć i nadal pragniesz bobasa.Nie poddawaj się. Żadna z was nie powinna się poddać.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Izaura to dobrze że pieczenie już mniejsze a podróż przeszła bez problemu. Trzymam mocno kciuki za piękną betę.
Ena nie poddawaj się. Wiem że teraz człowieka się zastanawia co dalej ale Malawiki ma rację lepiej sprawdzić co jest w środku.
Emilka Ty waleczna babka jesteś i jak zamkną Ci drzwi to wejdziesz oknem aż w końcu wyjdziesz z brzuchem.
Ja staram się jak najwięcej odpoczywać. Wczoraj co jakiś czas brzuch tak dokazywał że niestety musiałam wziąć nospę. Nie mogę się już doczekać jutra by wiedzieć jak spadła beta po ovitrelle o ile spadła. Dobrze że do południa będzie ze mną mąż to mnie powstrzyma przed zaglądaniem co minuta na wyniki.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyEmilka - to wraca jak bumerang - niby człowiek się już ogarnął, a to znowu wraca...
Malawiki - może i tak zrobię.
Dziewczyny Do kogo najlepiej uderzyć po skierowanie na tę histeroskopię?
A możecie przypomnieć, jakie badania najlepiej wykonać? Chodzi mi o immunologię.
Agonia to będziemy wyczekiwać wyników razem z Tobą? -
nick nieaktualnyAgonia ja dziś tez cały dzień odpoczywam, Mąż sprząta
Trzymam kciuki za Twój wynik bety.
Ena ja po pierwszym nieudanym transferze badalam Mthfr - zalecenie od dr Zd.
Sama tez robilam Ana i Nk. Od dr Suchanek, immunolog- białka S i C, p/c beta 2 glikoproteinie, mutaacje leiden i antykoagulant tocznia. Ale myślę ze każdy przypadek jest inny i najlepiej udaj się do jakiegoś imminologa zeby nie robić zbędnych badań. -
Ena wrote:Emilka - to wraca jak bumerang - niby człowiek się już ogarnął, a to znowu wraca...
Malawiki - może i tak zrobię.
Dziewczyny Do kogo najlepiej uderzyć po skierowanie na tę histeroskopię?
A możecie przypomnieć, jakie badania najlepiej wykonać? Chodzi mi o immunologię.
Agonia to będziemy wyczekiwać wyników razem z Tobą?
Jesli chodzi o immunologie to na poczatek proponowalabym badanie poziomu komorek nk 90 zl w witalabo rozszerzone badanie to subpopulacje limfocytow ok 300 zl i cytokiny i to jest najdrozsze niestety badanie koszt to 450 zl
I jesli nie robilas mutacji to polecam zrobic pakiet ze strony test dna wszystkie mutacje na trombofilie to koszt na tej stronie ok 400 zl.
A jesli chcesz chwile od wszystkiego odsapnac i dac sobie troche czasu na diagnostyke to polecam prywatna wizyte u hematologa dr Rams mozna u niej troszke zaoszczedzic na badaniach. Ja nie korzystalam ale duzo dziewczyn z tego forum dzieki mnie trafilo do niejBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Izaura to dobrze że pieczenie już mniejsze a podróż przeszła bez problemu. Trzymam mocno kciuki za piękną betę.
Ena nie poddawaj się. Wiem że teraz człowieka się zastanawia co dalej ale Malawiki ma rację lepiej sprawdzić co jest w środku.
Emilka Ty waleczna babka jesteś i jak zamkną Ci drzwi to wejdziesz oknem aż w końcu wyjdziesz z brzuchem.
Ja staram się jak najwięcej odpoczywać. Wczoraj co jakiś czas brzuch tak dokazywał że niestety musiałam wziąć nospę. Nie mogę się już doczekać jutra by wiedzieć jak spadła beta po ovitrelle o ile spadła. Dobrze że do południa będzie ze mną mąż to mnie powstrzyma przed zaglądaniem co minuta na wyniki.
Agonia Twój wpis wywołał u mnie uśmiech od ucha do ucha rozbawiłaś mnie hahha.
Ena mi bez problemu skierowanie na histeroskopie dał dr Zb. -
Emilka jutro czyli 19.03 mam II weryfikację a potem dopiero 23.03 III. Jutro się okaże czy jest jeszcze ovitrelle i jaka będzie beta. Oby nie wiele mniejsza bo wczoraj raz z lewej strony mnie zabolał brzuch a potem z prawej czułam się jakby te dwa kropki mocno wgryzały się we mnie. Jutro chyba szybciej też będę miała wyniki bo już rozgryzłam jak należy się logować. Zero wyjaśnień na stronie. Stres jest coraz większy.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualnyJa idę na krew we wtorek pierwszy raz, ale wynik pewnie dopiero czwartek. W piątek będę powtarzać.
Ja od wczoraj czuję się o dziwo spokojnie, chociaż za chwilę mogę płakać. Nie ma co taka ilość hormonów daje o sobie znać; -)
A i apetyt mam ogromny!!!to pewnie po sterydzie -
Gosia ja nie pomogę bo nikogo nie znam.
Izaura ja też biorę już ponad miesiąc sterydy ale apetyt zmienił mi się teraz na słodkie nie mam ochoty a codziennie na coś innego. Najlepiej smakuje mi sok pomidorowy i wszystko na pomidorach i cukinii.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
e_mil_ka wrote:a ja mam pytanie z innej beczki. Czy jak w maju planuje to crio? To czy moge w kwietniu zrobić sobie tatuaż?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Emilka lepiej nie ryzykuj różnie może być a czasami infekcje mogą się ciągnąć. Zrobisz po porodzie A co chciałaś sobie wytatuować?Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny